REsim Zaten vardı Çünkü Daha önce iş olarak gelmişti aynı şekilde şeffaf yapmam lazımdı...
ve nasıl oldugunu bilmiyordum sen anlatınca işte bu demiştim.. ama Yapıyorum olmuyor Atladıgım bir yerde yok belki benim ps düşük versiyon oy üzden olabilir. SEn yapıyorsun güzelde anlatmışsın Tebrik ediyorum... LAKİN
ben Bu kadar uğraşmamıştım....
şeffaf yapmak istediğim alanları Çizdim ve yeni bir layere Attım CTRL+J
Sonra gene orjinal resme gelerek kanallar sekmesine gelip CTRL + sol tık aynı yeri tekrar seçili hale getirdim ve sildim sonra diger layerin opasity değerini resme göre biraz düşürdüğün an aynı şekilde şeffaf görüntü elde ediyorsun hatta daha detaylı ve hassas bir şekilde...
hacı abi senin dediğin şekilde bir çalışma ancak beyaz arka plana uygulanır yani şansın yaver gitmiş
şimdi kısaca özetliyim tül bölümleri seçip bir üst layere kopyaladın ama malum ki arkadaki beyaz arka planıda tüllerle birlikte kopyaladın...
opacity ayarını kısarak bir şekilde bunu nereye koyduysan yedirebildin vallaha büyük iş çok ciddiyim ama resmin orjinali siyah arka planda olsa yada karışık renkli olsa nasıl olucaktı merak ediyom dicem ama etmiyom çünkü bende senin gibi yapıyodum ama karışık olduğu zaman opacity değerini kısınca diğer renklerde gözüküyodu
beyaz olması şansına bence...
fotoğraf makinen varsa bir resim çekmeni isticem bilgisayarlı odanın perdelerini sonuna kadar aç sadece pencere kalsın camlar kapalı ve karşı binayı sizin evdeki pencerenin önünden çek
bilgisayara aktar şimdi : resimde sizin pencere duracak ama camın arkasına karşı ev değilde yeşillik dağ vs. manzara koyacaksın.ama dediğin yöntemi uygula bakalım nasıl bir sonuç olucak
şimdi senin yönteme bakarsak camları seç yukarı kopyala arkadaki binada gelsin
sonra orjinal resimdekileri sil ve üst layerin opacity değerini kıs ve arka planı değiştir binada orada az bişey gözüküyo olur..
şimdi alfa kanalında yaptığımız işlem şudur camı seç arkasındaki herşeyi sil ama cam kalsın mantığıdır...
yani arka plan rengi ne kadar karışık olursa olsun onları silip kalmasını istediğimiz yeri bırakır bu bizi daha güzel sonuçlara ulaştırır ayrıca ben senin resimlede fazla uğraşmadım çünkü sadece tülleri seçtim özen göstermedim
sonuç olarak bu iş bu şekilde yapılır ve biliyormusun bu işlem photoshop 7.0 da bile var belki daha önceki versiyonlardada vardır ayrıca senin fotoyu çektiğin versiyonda channels bölümü ve save selection butonuda mevcut kayıtta problem yaşıyor olabilirsin...
bence bütün seçeneklerle .tiff formatında kaydederken bir daha bak
ve bu pencere ev olayını bir dene merak ettim şimdi başarırsan bana resmin orjinali ve yaptığınıda koy eğer başarırsan bende artık o yöntemi kullanıp bunlarla uğraşmam
yani karşılıklı bilgi alışverişi yaparız hehehheheh
))