Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

tül gibi zor seçilen bölümler

axexen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.gunes-sumen.com
Merhaba arkadaşlar bir photoshop uzmanı olarak bu resimdeki bayanın
Tül bölümlerini kendim seçtim ve yerleştirdim fakat şunu söylemek istiyorum ki böyle bir bilgiyi size vermeden önce yorumlarınızı merak ediyorum eğer çok isterseniz yakında nasıl yaptığımı video olarak paylaşacağım ve örnek resimlerede ulaşabilirsiniz.

Şimdi site yönetimi ve diğer grafiker ve photoshopçu arkadaşlar

Ben bu bilgiye ulaşabilmek için çok uğraştım ve buldum bunun sayesinde bir studio da çalışıyorum gelinlerin duvağı falan...

İşte böyle bir bilgiyi halka açmadan önce yorumları merak ediyorum

Birkaç gün içinde paylaşırım...

c9WjC.jpg

Yorumlar önemlidir emeğe saygı...

Jokont

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yani bu bayanın elinde fotoğraf çekilirken tül yoktu öylemi?Yapılamaz diye birşey yoktur,buna benzeyen bir çok çalışma var.Kendi adıma konuşursam hobi olarak ps ile ilgilendiğim için bunun gibi bir çalışmanın ya çok dikkatimi çekmesi yada çok ihtiyacımın olması lazım.Şimdilik hiiç fikrim yok:)Fikrim gelirse haber veririm:)

konsantre

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir fotoşop uzmanından daha iyi bir dekupe beklerdim. Ayrıca koyduğunuz tül eğreti duruyor, üzerinde işlem yapıldığı çok net belli oluyor. Bayanın tüm bölümleri derken neyi kastettiniz?

axexen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.gunes-sumen.com
Yani bu bayanın elinde fotoğraf çekilirken tül yoktu öylemi?Yapılamaz diye birşey yoktur,buna benzeyen bir çok çalışma var.Kendi adıma konuşursam hobi olarak ps ile ilgilendiğim için bunun gibi bir çalışmanın ya çok dikkatimi çekmesi yada çok ihtiyacımın olması lazım.Şimdilik hiiç fikrim yok:)Fikrim gelirse haber veririm:)

hayır şimdi amaç şu bir fotoğraf studiosunda çalışan bi adamı düşünün önüne gelin ile dağmat fotosu geldi böyle arka planı gri olanlardan
şimdi bu fotoyu farklı arka plana taşıyacak olan çalışan magic wand ile gri planı seçip dekupe yaptı ama gelinlikteki duvağı ve arka planını seçemiyor yani tamamı ile stüdyoda çalışmak isteyen veya ihtiyacı olan insanlar için yardım amaçlı ayrıca bayanın tülleri sonradan koyulmadı özensiz bir çalışma oldu ama amaç tülü transparan yapmak...

Bir fotoşop uzmanından daha iyi bir dekupe beklerdim. Ayrıca koyduğunuz tül eğreti duruyor, üzerinde işlem yapıldığı çok net belli oluyor. Bayanın tüm bölümleri derken neyi kastettiniz?

biliyorum fakat amaç özen göstermek değil çektiğim video zaten 5 veya 7 dakika bişey dekupeye ayıracak zaman yoktu konunun mantığı daha önemli olduğu için dediğim gibi amaç yeni başlayanlara veya başlamışta bu tip resimleri işlemekten uzak duran insanlara bilgi vermek amaçlı...

her yerde yazmıyorda o bakımdan sağolun düşünceleriniz değerli...:rofl:

secretmec

🌱Yeni Üye🌱
e hocam nasıl yaptığınızı paylaşın da bilmeyenlerde faydalansın :)

k.yigit.58

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bunu yapmak için uzmanlığa gerek yok bence :) az bişey photoshop kullanabilen biri bunu hertürlü yapar :) ama paylaşım ve iyi niyetiniz içim teşkür ederim

axexen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.gunes-sumen.com
https://www.youtube.com/watch?v=CBshOz_7Bko

Evet arkadaşlar bunu daha çok geliştirip bir fotoğraf stüdyosunda işe başlayabilirsiniz hadi bakalım izleyin tam net görmek için videonun üzerine tıklayıp sitesinden tam ekran izleyebilirsiniz.

arkadaşlar isteyene buradaki resimlerin orjinal hallerini yollarım pm atın.

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Bumudur yani Fotoğraf stüdyolarında bunlarmı işleniyor! :emo1: sevdim bu işi emeğine sağlık :emo1:

axexen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.gunes-sumen.com
aynen hocam bunu biliyorsan fotoğraf stüdyosu sahibi sana daha farklı bi gözle bakar işe alırken
yani bunu biliyorsan gerisi teferruattır...
eski resim onarma resim boyama makyaj dekupe bunlar basit işler işin özü kısacası alpha channel

mustm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
daha denemedim ama anlamadığım ps den direk png kaydetmiyormu ?? neden ayrı bir programda çeviriyoz ...

mustm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok kez denedim ama olmuyor... söylediklerini aynen harfi harfiyen yapıyorum ama sonuç png formatına dönüştürgümde tekrardan ps ye çagırıyorum ve alt zemin aynen böyle siyah çıkıyor ... NEDen ????

adszbr.jpg

Uploaded with ImageShack.us

r.yildirim

🌟Usta Tasarımcı🌟
merak ettim fakat videoyu göremedim.yenilerseniz veya link verirseniz sevinirim.

axexen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.gunes-sumen.com
daha denemedim ama anlamadığım ps den direk png kaydetmiyormu ?? neden ayrı bir programda çeviriyoz ...

şimdi şöyle bir sorun var ben her türlü formatta her türlü seçenekle kaydettim fakat alpha kanalı zaten bir photoshop bileşeni olduğu için yine photoshopta açınca alpha channel kaydını görüp değişiklik yapmamışsın gibi tekrar açıyor.

bu yüzdenb farklı programda png formatına çeviriyoruz belki photoshopta bunu kapatabiliriz ama nerden yapılıyor bilmiyorum...

mustm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
şimdi şöyle bir sorun var ben her türlü formatta her türlü seçenekle kaydettim fakat alpha kanalı zaten bir photoshop bileşeni olduğu için yine photoshopta açınca alpha channel kaydını görüp değişiklik yapmamışsın gibi tekrar açıyor.

bu yüzdenb farklı programda png formatına çeviriyoruz belki photoshopta bunu kapatabiliriz ama nerden yapılıyor bilmiyorum...

tamam senin dediğin gibi çevirip yaptım ama yukardaki resimde gördügün gibi arkası siyah geliyor şeffaf olmuyor ?????

axexen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.gunes-sumen.com
çok kez denedim ama olmuyor... söylediklerini aynen harfi harfiyen yapıyorum ama sonuç png formatına dönüştürgümde tekrardan ps ye çagırıyorum ve alt zemin aynen böyle siyah çıkıyor ... NEDen ????

Uploaded with ImageShack.us

https://img153.imageshack.us/i/1377k.jpg/

1377k.jpg

hacı abi bu resim seninki değilmi?

dediğim gibi atladığınız bir yer var mutlaka çünki ben bunu senden aldım farklı bişey yapmadım videoyu sonuna kadar izleyin arkadaşlar

herşeyi aynen yapın bunun yolu bu başka yol bilen varsa yazsın lütfen...

bu arada resim seçimin bayaa güzelmiş :)

mustm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
REsim Zaten vardı Çünkü Daha önce iş olarak gelmişti aynı şekilde şeffaf yapmam lazımdı...
ve nasıl oldugunu bilmiyordum sen anlatınca işte bu demiştim.. ama Yapıyorum olmuyor Atladıgım bir yerde yok belki benim ps düşük versiyon oy üzden olabilir. SEn yapıyorsun güzelde anlatmışsın Tebrik ediyorum... LAKİN
ben Bu kadar uğraşmamıştım....
şeffaf yapmak istediğim alanları Çizdim ve yeni bir layere Attım CTRL+J
Sonra gene orjinal resme gelerek kanallar sekmesine gelip CTRL + sol tık aynı yeri tekrar seçili hale getirdim ve sildim sonra diger layerin opasity değerini resme göre biraz düşürdüğün an aynı şekilde şeffaf görüntü elde ediyorsun hatta daha detaylı ve hassas bir şekilde...

axexen

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.gunes-sumen.com
REsim Zaten vardı Çünkü Daha önce iş olarak gelmişti aynı şekilde şeffaf yapmam lazımdı...
ve nasıl oldugunu bilmiyordum sen anlatınca işte bu demiştim.. ama Yapıyorum olmuyor Atladıgım bir yerde yok belki benim ps düşük versiyon oy üzden olabilir. SEn yapıyorsun güzelde anlatmışsın Tebrik ediyorum... LAKİN
ben Bu kadar uğraşmamıştım....
şeffaf yapmak istediğim alanları Çizdim ve yeni bir layere Attım CTRL+J
Sonra gene orjinal resme gelerek kanallar sekmesine gelip CTRL + sol tık aynı yeri tekrar seçili hale getirdim ve sildim sonra diger layerin opasity değerini resme göre biraz düşürdüğün an aynı şekilde şeffaf görüntü elde ediyorsun hatta daha detaylı ve hassas bir şekilde...

hacı abi senin dediğin şekilde bir çalışma ancak beyaz arka plana uygulanır yani şansın yaver gitmiş

şimdi kısaca özetliyim tül bölümleri seçip bir üst layere kopyaladın ama malum ki arkadaki beyaz arka planıda tüllerle birlikte kopyaladın...

opacity ayarını kısarak bir şekilde bunu nereye koyduysan yedirebildin vallaha büyük iş çok ciddiyim ama resmin orjinali siyah arka planda olsa yada karışık renkli olsa nasıl olucaktı merak ediyom dicem ama etmiyom çünkü bende senin gibi yapıyodum ama karışık olduğu zaman opacity değerini kısınca diğer renklerde gözüküyodu
beyaz olması şansına bence...

fotoğraf makinen varsa bir resim çekmeni isticem bilgisayarlı odanın perdelerini sonuna kadar aç sadece pencere kalsın camlar kapalı ve karşı binayı sizin evdeki pencerenin önünden çek

bilgisayara aktar şimdi : resimde sizin pencere duracak ama camın arkasına karşı ev değilde yeşillik dağ vs. manzara koyacaksın.ama dediğin yöntemi uygula bakalım nasıl bir sonuç olucak

şimdi senin yönteme bakarsak camları seç yukarı kopyala arkadaki binada gelsin
sonra orjinal resimdekileri sil ve üst layerin opacity değerini kıs ve arka planı değiştir binada orada az bişey gözüküyo olur..

şimdi alfa kanalında yaptığımız işlem şudur camı seç arkasındaki herşeyi sil ama cam kalsın mantığıdır...

yani arka plan rengi ne kadar karışık olursa olsun onları silip kalmasını istediğimiz yeri bırakır bu bizi daha güzel sonuçlara ulaştırır ayrıca ben senin resimlede fazla uğraşmadım çünkü sadece tülleri seçtim özen göstermedim

sonuç olarak bu iş bu şekilde yapılır ve biliyormusun bu işlem photoshop 7.0 da bile var belki daha önceki versiyonlardada vardır ayrıca senin fotoyu çektiğin versiyonda channels bölümü ve save selection butonuda mevcut kayıtta problem yaşıyor olabilirsin...

bence bütün seçeneklerle .tiff formatında kaydederken bir daha bak

ve bu pencere ev olayını bir dene merak ettim şimdi başarırsan bana resmin orjinali ve yaptığınıda koy eğer başarırsan bende artık o yöntemi kullanıp bunlarla uğraşmam :)

yani karşılıklı bilgi alışverişi yaparız hehehheheh :)))

fotoberk

🌱Yeni Üye🌱
bir kare dekopeyle fotografçı olunuyorsa.................................................................................
hani

asi_romser

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar kusura bakmayında bu çocuk anormal herhalde :) yaptığın 2 dakikalık iş. Fotoğraf stüdyodu falan saçmalıyo. photoshopta 10 ders izleyen biri rahat yapar bunu. Amacı ne anlamadım :)

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
şeffaf ürünler üzerine çalışmaya başlamadan önce dekupe üzerine fazlaca çalışmalısınız.yaptığınız dekupelerde (kestiğiniz yerlerin kenarlarından) beyaz izler oluşmuş