Tam olarak öle değil tabikide...direkten dönmüş yani saol![]()
bencede geyet sade ve hoş olmuş. ama çok ince bi ayrıntı gözüme takıldı o mavinin içine giren oyukların genişliği aynı olsa göze takılmaz sanıyorum çünkü aşağıdaki biraz daha dar olmuş gibime geldi...
axa sigortayı hatırlatıyo kendine özgü değil bence..
bir logo gördüğümde onu mutlaka mevcut logolara benzetmeye çalışmak yada ona benzeyenleri aramaya çıkmak gibi bir derdim yok önce onu belirteyim sonrada sizi kırmak yada rencide etmek gibi bir niyetim olmadığınıda hatırlatayım.... Bu çalışmayı buraya koyarken gelebilecek çeşitli yorumlara hazırlıklı olmalısınız bana göre yada sadece beğenenler yazsın başka bişey görmek istemiyorum diye notta düşebilirsiniz başlığaben yaptığınız işi beğenmediğimide söylemedim ayrıca güzel olmuş ama logolarda kurumsal çalışmalar da dikkat edilmesi gereken kurallardan biride yaptığınız çalışmanın mevcut diğer kurumları yada oluşumları hatırlatmaması gerektiğidir. Bende ilk gördüğümde logoyu axa yı hatırladım hatırlamak için kendimi zorlamadan
bunu da belirtmek istedim sadece bu sizi kırdıysam yada negatif bir şekilde etkilediysem kusura bakmayın... Amacım bu değildi.
oval kenarlar baskıdan sonra nasıl olacak kesimdede ovalmı olacak düzmü düz olursa iyi gitmez eğer oval kesim olacaksa güzel olur logoyu larta göree dik vermesen logoyuda düz verse daha iyi olur
axsa oyak benzetmesine katılmyoru logo bu benzerlik büyük bi ihtimal
bende begendim yanlız niye sunum olarak arka fonda gri gredient ya da fon kullanıyorsun? Beyaz arka fonda sunum yapmak daha faydalı sade ve kontrast yaratıcı bir etki olmaz mı?
Bir de ben çalışmayı sade ve amacına uygun bulmama ragmen bir kelimene cok takıldım. "Ben bu logoya 15 dakka bile vakit ayırmadım" demişsin. İşte sorum, sorularım burada başlıyor. Bunu anlamıyorum 15 dakika bile vakit ayırmamanın sebebi ne olabilir? Ve niye 15 dakika bile vakit ayırmadığın bir çalışmayı daha fazla vakit ayırarak foruma yönlendirip gelecek olan eleştirileri göğüslemek gibi ve belkide yanlış anlaşılmak gibi riskli bir çalışmanın altına imza atıyorsun. Üstelik bu açık ve mesleki bir forum yani bu çalışman ticari bir çalışma mesela belki tanıdıkların seni tanıyanlar yada hatta müşterin de okuyabilir bakabilir burada yazılanlara. Ayrıca meslektaşların, belki işverenler, ajanslar, herkes forumu okuyabilir.
Ve tabi sadece seninle ilgili değil ben bu cümleyi cok okuyor, görüyor ve duyuyorum "Aslında cok vakit ayıramadım". Bu beni bir şekilde mesleki ve etik açıdan üzüyor. Yani aslinda 15 dakika bile ayırmadım bu çıktı 15 saat ayırsam dünya çapında global iş yaparım demek gibi iyimser mi yaklaşmak lazım bilmiyorum.