Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TL Simge Yarışması

desıgn1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
başvuru formu gayet güzel işemi alacaklar nedir , ilkokul mezunu olan güzel bir tasarım yaparsa olur mu ya mı diyecekler

dual_head_eagle

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
başvuru formu gayet güzel işemi alacaklar nedir , ilkokul mezunu olan güzel bir tasarım yaparsa olur mu ya mı diyecekler

Evet o benimde dikkatimi çekti. Tahsil neden soruluyor anlamadım. Ve bu rumuz olayı çok karışık şartnameyi kim hazırladıysa resmen kafa karıştırmak istemiş.

whıch1

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar sımdı'' tl'' simge olarak kullanmamız lasım bu ıkı harfı yoksa $, falan kısaltılmısmı olacak :))şimdiden teşşekkur

GOKDUMAN

🌱Yeni Üye🌱
hmm... :)) şimdiden kazanan arkadasa hayırlı olsn

hasana11

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bi logo yapmışım çila vi amblem yapmışım görmeniz lazım çilaa küpem nasıl beyler çiLAa
ben bir oğlanım ÇiLa saçlar...

mustafak90

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Punto, baskı yazılarının genel ölçü birimidir. 1 punto, metrik sistemde yaklaşık 0,376 mm.dir. Bir harfin yüksekliği milimetre olarak ölçülüp dörde bölünerek yaklaşık punto değeri bulunabilir. 12 puntoluk harf ölçüsüne pica denilmektedir.4 mm ölçülen bir harfin punto değeri;1 punto 0,376 mm ise 4mm 0,376 mm'ye bölünür.Punto değeri yaklaşık olarak (10,6) bulunur.
Kitaplarda harf büyüklükleri genellikle 9 - 12 punto arasındadır. Daha yüksek puntolar başlıklar ve manşetler için kullanılır. 6, 7, 8 punto yazılar başvuru niteliğindeki yazılar için uygundur. Dipnotlarda ve resim altı yazılarında bu puntolar kullanılır.

bütün arkadaşalra başarılar 3 adet tasarım yaptım herbirini yollucam
her ne akdar acemi biri olsamda tl nin benim yaptığım simge seçilmesi beni çok gururlandırır ayrıca şatta diyoki tasarlıyanın medya karşısına tanıtılması diyo
yani ismimiz duyulacak bir mehmet akif ersoy un tırnağı akdar olamasakda
tanınma şansımız olcak beni bu çok heycanlandırıyo

punto hankkında link işinizi görür umarım https://tr.wikipedia.org/wiki/Punto

Son düzenleme:

gençkremini

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar "tasarımların, orantılı şekilde küçültülmüş en az 10 adet versiyonunun (en küçük ölçülü tasarımın karakter büyüklüğü 4 punto olmalıdır.)" ifadesi var ... Tamam en küçük 4 punto olacakta diğer 10 adet versiyonu hangi katlarda yapıcaz ?? yani 4 , 5punto,6punto şeklinde mi gidicek yoksa 4punto,8punto,12punto şeklinde mi gidicek ya da daha fark lı mı ?? fikri ya da bilgisi olan var mı ?

gençkremini

🌱Yeni Üye🌱
Bir de biri bana şu maddeyi açıklayabilirmi arkadaşlar ..

2.6. Tasarımların A4 boyutunda siyah beyaz olarak uzun kenarı 15 cm’yi geçmeyecek biçimde, alt bölümde % 20 küçültülmüş ölçeği ile paspartulanmamış veya kartona yapıştırılmamış olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

ironspider

🌱Yeni Üye🌱
a4 kağıdına yaptığın çizimin boyu 15 cm i geçmeyecek.Kağıda ortalayıp yerleştireceksin.Alt bölümüne de %20 küçültülmüşünü koyacaksın.Örneğin 10 cm lik bir şekil yaptıysan 2 cm. lik küçültülmüş örneğini aynı sayfanın altına yerleştir.Önce başka bi kağıda yazdırıp kesip sonra başka bir a4 kağıdına yapıştırma.Paspartu da yapma yani kağıda çerçeve, derinlik hissi verecek işlemden geçirme gibi...

ismailkc

🌱Yeni Üye🌱
a4 kağıdına yaptığın çizimin boyu 15 cm i geçmeyecek.Kağıda ortalayıp yerleştireceksin.Alt bölümüne de %20 küçültülmüşünü koyacaksın.Örneğin 10 cm lik bir şekil yaptıysan 2 cm. lik küçültülmüş örneğini aynı sayfanın altına yerleştir.Önce başka bi kağıda yazdırıp kesip sonra başka bir a4 kağıdına yapıştırma.Paspartu da yapma yani kağıda çerçeve, derinlik hissi verecek işlemden geçirme gibi...

Teşekkürler kardeşim bende bunu anlamaya çalışıyordum. Allah razı olsun.

gençkremini

🌱Yeni Üye🌱

bilgi paylaşımın için teşekkür ediyorum..

gençkremini

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar "tasarımların, orantılı şekilde küçültülmüş en az 10 adet versiyonunun (en küçük ölçülü tasarımın karakter büyüklüğü 4 punto olmalıdır.)" ifadesi var ... Tamam en küçük 4 punto olacakta diğer 10 adet versiyonu hangi katlarda yapıcaz ?? yani 4 , 5punto,6punto şeklinde mi gidicek yoksa 4punto,8punto,12punto şeklinde mi gidicek ya da daha fark lı mı ?? fikri ya da bilgisi olan var mı ?

arkadaşlar bu mesajıma yanıt verebilcek kimse var mı ? şimdiden teşekkürler ..

hodbehod

🌱Yeni Üye🌱
cahilliğime verin ama bir şey sormak istiyorum simge tasarlarken arial time new roman ... gibi yazı tiplerinden harfler kullanıp yapsak olur mu ,, yoksa her şekli çizgiyi kalem ya da "point line tool" ile elden mi çizmek zorundayız. kafam da bir şey var point line tool ile çizsem de oluyor yazı tipi kullansam da oluyor yazı tipi ile daha kolay tabi ki böyle bi zorunluluk var mı

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
SAyın juri milletin hakkını gasp etmemek, seffaflık adına juri raporu duzenleyin
hangi tasarım neden secildi neden elendi millet bilsin
yurtdısında her tasarımla ilgli karar acıklanıyor bu işin burası iyi kotu diye

mimarlık yarısmalarında rapor var
grafik tasarım yarısmlarından neden rapor yok!!!

değerlendirmeyide kamera ile kaydedin de millet ne nasıl secildi bilsin

milletin aklında kapalı kapılar ardında tuhaf kararlar cıkıyor dusunceside son bulsun, süpheye mahal verilmesin.

Bu yarısmda daha fazla Seffaflık olmalı

venero

🌱Yeni Üye🌱
mrb... ben iç mimarlık öğrencisiyim, tasarımımı elle yaptım ama coreldraw dökümü olarak alamıyorum! şu 4 punto ve ölçekli olarak büyütme canımı sıkıyor, şeklim küçüktüldüğünde anlaşılmayacak gibi bozulmuyor, coreldraw da kopyala-yapıştır yaptıktan sonra nasıl puntolara göre ayarlayacağım? corelde serbest çizimle çizsem, onu punto boyutlarına nasıl getireceğim? coreldraw bana çok yabancı yardımcı olabilir misisniz?

muradili

🌱Yeni Üye🌱
beyler ıllustrator'de 4 pt 1,4 milim :D

1,4 milim yapınca da "." yazıyla nokta gibi olup hiçbir şey belli olmuyor...

ne yaparsan yap 1,4 milimde şekil belli olmaz ki?

bende mi problem var çözemedim?

sevgrafik

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.sevcansener.com
yaptıgın bence doğru çünkü bende öyle yaptım cevremdeki arkadaşlarımda benim tek hatam çok şatafatlı bir kağıda baskı aldım logoyu bastıracak :)

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
16 gün sonra sonuçlar belli olur mu? yoksa daha mı erken olur
yoksa TCMB yarışmayı iptal ettik demesin!

sonuçlar kastımız:
- birinci(lerin)nin secildiği yandaşın tanıdığın torpillinin seçilmediği sonuçlardır
- temeli insan sevgisi, emeğe saygı, demokratik, katılımcı, paylaşımcı ve liyakatı esas alan, her türlü açıklığa sahip değerlendirme sonuçlarıdır

Herkese bol sanş

ayduran

🌱Yeni Üye🌱
simgeleri göndermek için bugün saat 17.30 son. ondan sonra yapılan çalışmaları burada yayınlasak mı acaba?