Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Logo Yarışması

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
JUri kendini Sartnameye koydugu 1 kaç madde ile saglama almıs,
iyi anlayıslı bir hakim iyi bir avukat lazım

Katılım için GeREKLİ GENEL koşullar
5. Oluşacak her türlü sorunun hukuki yaptırımı ve süreçlerin maddi yaptırımı yarışmacıya ait olup, doğabilecek sorunlardan TPAO ya da seçici kurul üyeleri sorumlu tutulamaz. Yarışmacılar, Seçici Kurulun ve TPAO’nun kararlarına saygı göstereceklerini yarışmaya katılmış olmakla beyan etmiş olurlar.

Boyle sacma madde mi olur, adamlar yanlıs yapsın, yanlı davransın üstüne de de sorumlu olmasınlar, saygı gösterilmesini beklesinler olucak işmi? Yaklasık 1000 kişiye saygı göstermemişler sartnameyi adam gibi uygulamamışlar, bir de saygı bekliyorlar, once millete emeğine saygı göstersinler
4175 tasarım neden sergilenmiyor, hepsi harddiske kaydedildi

Kullanım KOŞULLARI VE YASAL Haklar4. Katılımcı formunu imzalayan yarışmacılar, bu şartnamenin tüm koşullarını, yarışma şartlarını, Seçici Kurul ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Üst Yönetimi kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.

Seçici Kurul sacmalasa da kabul edecekmisiz? düzgün dogru dürüst seffaf karar versilseydi kabul edilirdi.

Bastan (sartnameyi inceleyince) haksızlık olacağı belliymiş

Son düzenleme:

divatasarim

🌱Yeni Üye🌱
4Kvi8.jpg

Arkadaşlar. Ukalalık olmasın bence benim logo birinci olmasa da 2. lik almalıydı. Yorumlarınızı beklerim.

soan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dikkatimi çeken bazı şeyler var paylaşmak istiyorum biraz karışık yazmış olabilirim ama lütfen okuyun:

13. sayfaki logo bugun com tr diye bir sayfanın logosu ile tıpatıp aynı...
bu kadar benzerlik olur.

ve

12-16. cı sayfadaki logo tpao harflerinden oluşmakta..

son olarak:

Jürisinde Türkiyenin önde gelen grafik tasarımcılarının olduğu bir yarışmada: finale kalan eserlerin arasında öyle örnekler var ki basılamaz,
siyah beyazı çalışmayan logolar var, tasarım açısından son derece anlamsız yarışma konusuyla alakası olmayan logolar var.

ve öyle örnekler var ki amblemi kartivizit için küçülsek türkiye petrolleri ibaresi 3 puntoya falan düşer..

bunlar şıp diye görünüyor insan jüri nasıl kabul etti bu logoları.

Son düzenleme:

soan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
XSpd1.png

Bu 4 logo aynı kişi tarafından yapılmış...
Büyük logo / logo yazı yanyana / logo yazı üstüste. Yazı fontu bile aynı.

tam da bunu diyordum işte bunlara ek olarak aynı kişi bu iki logoyu da yapmış:
screenshot20110514at835.png

ve
screenshot20110514at835.png

toplam 6 iş aynı kişi tarafından yapılmış demekki.. zaten bakınca tarzları da yakın.. o ıvrık şekil birinde aynı diğerinde de tipografi... her kim ise yaptığı bütün işler finalde... ödüllü...

demirbaş1

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.diresgenecom.tr
TPAO ya itiraz

"Logo tasarım yarışmasıyla alakalı bir jüri raporu açıklanmadı?

Finale kalan tasarımların bir bölümünde şartnamede yasak olması belirtilmiş olmasına rağmen TPAO ibaresi kullanılıyor. Neden bu çalışmalar finale kaldı?

Biz herhangi bir hata yapmamak için sizin misyonlarınızı vizyonlarızı ve şartnameyi defalarca kere okuyup ezberledik de para verip tuttuğunuz adamlar (jüri) lütfedip bir kez okumadılar mı bunları?

Ayrıca finale kalan eserler arasında Türkiye'nin çok bilindik firmalarının (Pamukkale Turizm, Kamil Koç Turizm, Petrol Ofisi, BP, Türkoil vb.) logolarına benzeyen logolar bulunuyor. Ben özgün bir logo aradığınızı düşünüyordum. Bu konudaki hassasiyetinizi de öğrenmek isterim.

Ayrıca 4175 adet logodan bir tanesini size uygun görmeyen ve dersine çalışmamış bir jüriye riayet etmenizi, yarışmaya katılan ve haftalarca bunun için çalışmış olan birçok meslektaşıma saygısızlık olarak addediyorum.

Saygılarımla..."

Arkadaşlar bu mesajı hiç çekinmeden, adım soyadım ve T.C. kimlik numaramla ilettim kendilerine. Burada birbirimize dert yanacağımıza tepkimizi koyalım ortaya. Belki bundan sonraki durumlarda böyle şeyler yaşanmaması için tepkimizi bilirler. Sizde öyle yapın derim.

İyi Çalışmalar...

"Logo tasarım yarışmasıyla alakalı bir jüri raporu açıklanmadı?

Finale kalan tasarımların bir bölümünde şartnamede yasak olması belirtilmiş olmasına rağmen TPAO ibaresi kullanılıyor. Neden bu çalışmalar finale kaldı?

Biz herhangi bir hata yapmamak için sizin misyonlarınızı vizyonlarızı ve şartnameyi defalarca kere okuyup ezberledik de para verip tuttuğunuz adamlar (jüri) lütfedip bir kez okumadılar mı bunları?

Ayrıca finale kalan eserler arasında Türkiye'nin çok bilindik firmalarının (Pamukkale Turizm, Kamil Koç Turizm, Petrol Ofisi, BP, Türkoil vb.) logolarına benzeyen logolar bulunuyor. Ben özgün bir logo aradığınızı düşünüyordum. Bu konudaki hassasiyetinizi de öğrenmek isterim.

Ayrıca 4175 adet logodan bir tanesini size uygun görmeyen ve dersine çalışmamış bir jüriye riayet etmenizi, yarışmaya katılan ve haftalarca bunun için çalışmış olan birçok meslektaşıma saygısızlık olarak addediyorum.

Son olarakda;yarışma esnasında jüri üyelerinizin cep telefonlarıyla görüntüler
çekip bunları kendi fecebook larına koymaları,hatda bunu sonuçlar açıklanmadan yapmaları bu işi nekadar ciddiye aldıklarını gösterir.
Düzenlediğiniz yarışmanında ciddiyetini gösterir.

Saygılarımla..."

demirbaş1

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.diresgenecom.tr
bende arkadaşımız "grafist"in metnine birkaç ekleme yapıp tpao ya gönderdim.umarım metnini kullandığım için bir saygısızlık yapmamışımdır.

general72

🌱Yeni Üye🌱
4Kvi8.jpg

Arkadaşlar. Ukalalık olmasın bence benim logo birinci olmasa da 2. lik almalıydı. Yorumlarınızı beklerim.

Bence divatasarim rumuzlu arkadaşımızın logosu dikkate alınmalıydı. En azından 2. ve 3. olan logolardan 10 gömlek üstün. Logoya baktığımızda petrol kuyusunun içinde petrol damlasını simgeleyen bir şekil görüyoruz. En azından düşünerek yapılan bir logo. Ben şahsen çok beğendim. Tebrikler

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
Estağfurullah kullanabilirsiniz tabi ki de. Ancak TPAO'dan bir cevap beklemeyin derim. Kimsenin bir cevap verdiği yok :worried:

soan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yurtdışındaki yarışmalarda böyle bir usülsüzlük olsa yaptırımı ne olurdu?

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Konuyu baştan sona takip ettim, bu işe bir sonuç koymazsak uzayıp gidecek sanırım.
Bu yarışmada gördüklerimi şöyle özetleyeyim.
*Yarışmada dereceye giren çalışmaların tamamına yakını bilindik sıradan işler. Bazı işlerin benzerlerinden bir logo sitesinde 20 tane saydım.
*Bu tarz yarışmalar GMK'nın (Grafikerler Meslek Kuruluşu) izni ile yapılmaktadır. Jüri üyeleride GMK üyesidir. Bu nedenle TPAO yu hedef almanız yanlış.
GMK nın mantalitesini kısaca aşağıda özetleyeyim.
1 Adet Diploma Fotokopisi
1 Adet Özgeçmiş
2 Adet Vesikalık Fotoğraf
Giriş ücreti (240 YTL)
Yıllık aidat (240 YTL)
Grafik Bölümü Mezunu Olmayanlar için:
İş Örnekleri
1 Adet Özgeçmiş
2 Adet Vesikalık Fotoğraf
Giriş ücreti (240 YTL)
Yıllık aidat (240 YTL)
İş yapabilmenizin, elit grafiker grubuna girebilmenizin yolu, bir yıl için 540.- lirayı gözden çıkarmanızdan geçiyor. 310.000 üyeli Grafikerler.net sitesine üye olmak yetmiyor, 1000 üyeli GMK nın sözü daha geçerli. Biz tarımsal alanda faaaliyet gösteren bir site değiliz, grafik tasarım alanına, hizmet vermek için kafa patlatıyoruz. Herhalde GMK tarafından görülebilmek için sanırım Türkiye nufusunun tamamını siteye üye yapmak lazım. Neyse ben zaten bu kuruluştan ümidimi kestim, kendi yolumuza gidiyoruz.
Eğer bir paslaşmadan sözedecekseniz, bu üyelik sisteminde arayın, tepkilerinizi ve önerilerinizi, bu kuruluş nezdinde dile getirin. ( https://www.gmk.org.tr/goster.php?neyiGoster=adres )

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Konuyu baştan sona takip ettim, bu işe bir sonuç koymazsak uzayıp gidecek sanırım.
Bu yarışmada gördüklerimi şöyle özetleyeyim.
*Yarışmada dereceye giren çalışmaların tamamına yakını bilindik sıradan işler. Bazı işlerin benzerlerinden bir logo sitesinde 20 tane saydım.
*Bu tarz yarışmalar GMK'nın (Grafikerler Meslek Kuruluşu) izni ile yapılmaktadır. Jüri üyeleride GMK üyesidir. Bu nedenle TPAO yu hedef almanız yanlış.
GMK nın mantalitesini kısaca aşağıda özetleyeyim.

İş yapabilmenizin, elit grafiker grubuna girebilmenizin yolu, bir yıl için 540.- lirayı gözden çıkarmanızdan geçiyor. 310.000 üyeli Grafikerler.net sitesine üye olmak yetmiyor, 1000 üyeli GMK nın sözü daha geçerli. Biz tarımsal alanda faaaliyet gösteren bir site değiliz, grafik tasarım alanına, hizmet vermek için kafa patlatıyoruz. Herhalde GMK tarafından görülebilmek için sanırım Türkiye nufusunun tamamını siteye üye yapmak lazım. Neyse ben zaten bu kuruluştan ümidimi kestim, kendi yolumuza gidiyoruz.
Eğer bir paslaşmadan sözedecekseniz, bu üyelik sisteminde arayın, tepkilerinizi ve önerilerinizi, bu kuruluş nezdinde dile getirin. ( https://www.gmk.org.tr/goster.php?neyiGoster=adres )

Mükemmel bir yazı !

mervem87

🌱Yeni Üye🌱
buyrun kurumun yazdığı cevap ben artık bişey demiyorum yuhhhhh.....
Sayın .........bilgi edinme kanunu kapsamındaki sorularına Ortaklığımızca verilen cevaplar.

Soru 1) Yaptığınız TPAO logo yarışması juri raporunu edinmek istiyorum.

Cevap 1) Jüri tarafından belirlenilen TPAO Ödüllü Logo Yarışması sonuçları internet sitemizde yer almaktadır.

Soru 2) Şartnamede açıkça tp ve tpao ifadelerinin yer almaması gerektiği yazılı iken finale kalan 46 çalışmadan bazıları tpao harflerinden oluşmaktadır şartnameye aykırı olan bu durumun düzeltilmesini ve nasıl bir düzeltme yapıldığının tarafıma bildirilmesini istiyorum.

Cevap 2) TPAO Ödüllü Logo Yarışması şartnamesinde de,

E) Katılım İçin Teknik Koşullar

Madde 9) Türkiye Petrolleri, teknik koşullar nedeniyle gerekli gördüğü halde proje üzerinde değişiklik yapılmasını talep edebilir. Bunun için, ödül tutarı dışında bir ödeme yapılmaz.

ifadesi yer almaktadır.

Soru 3) Yine finale kalan çalışmalardan birinin rumuzu "gokhanozdemir2787" olarak gönderilmiş ve açıkça ad soyad yazılmışken bu çalışmanın nasıl finale kaldığını öğrenmek istemekteyim bana gerekli bilgilendirmenin yapılmasını talep ediyorum.

Cevap 3) TPAO Ödüllü Logo Yarışması şartnamesinde de,

E) Katılım İçin Teknik Koşullar

Madde 1. Tasarım rumuzu en az 4 harf ve 3 rakamın birleşiminden oluşmalıdır. (Örnek: ABCD123). Farklı tasarımcılardan gelen çalışmalarda aynı rumuz olması halinde Türkiye Petrolleri rumuza ek yapma hakkına sahiptir.

ifadesi yer almaktadır.

Buna göre, rumuz üzerinde bir değişiklik yapma hakkımız bulunmamaktadır.

Soru 4) Yarışma teknik şartnamesinde, Yarışmaya katılacak olan tasarımların; diğer kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmamaları gerekmektedir ve Seçici Kurul tarafından, değerlendirme sırasında ya da sonrasında kopya olduğu anlaşılan tasarımlar yarışma dışı kalacaktır. Logo tasarımının kopya olduğunun anlaşılması halinde ödül verilmeyecek, verilmiş ise ödül sahibi ödülü derhal iade edecektir maddesi belirtilmiştir. denmesine rağmen 2. seçilen logo türkoil logosunu gereğinden fazla çağrıştırmaktadır bana bu konu ile ilgili açıklama yapılmasını talep ediyorum.

Cevap 4) Seçici Kurul Üyelerinin değerlendirme kriterlerine göre.

İyi bir logonun,

1. Dikkat uyandırması,
2. Zor koşullar altında dahi okunabilmesi/farkedilmesi,
3. Anlık olarak anlaşılabilmesi,
4. Başkalarıyla karıştırılmaz ve akılda tutulabilir olması,
5. Eskimeye karşı dayanıklı olması,
6. Bir statü sunması,
7. Tarihsel bağlantılar kurarken bile yenilikçi olması,
8. Farklı mecralarda ve farklı tekniklerde aynı iyi sonucu verebilmesi,
9. Her tür uygulamalar için ekonomik olabilmesi,
gerekir.

Bu kapsamda,

“Yarışma Şartnamesinde de,

D) Katılım İçin Tasarım Koşulları:
Madde 6: Seçici Kurul, eserleri; özgünlük, yaratıcılık, yarışma amaçlarına uygunluk kriterleri üzerinden değerlendirilecektir.

G) Katılım Koşulları ve Yasal Haklar:
Madde 4: Katılımcı formunu imzalayan yarışmacılar, bu şartnamenin tüm koşullarını, yarışma şartlarını, Seçici Kurul ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Üst Yönetimi kararlarının tamamını kabul etmiş sayılırlar.”

ifadesi yer almaktadır.

aytekin21

🌱Yeni Üye🌱
Sayın mervem87,
Size cevap vermeleri bile onlar için büyük nezaket(!) olmuş. Bu arada,
'Minareyi çalan kılıfını uydurur.' diye süpper bir atasözümüz vardır. Atalarımız da herhalde böyle logo yarışmalarına katılmışlar.... Saygılarımla,

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
TPao'nun verdiği bastan savma cevaplar

Soru 2) Ön ve değerlendirme çalışmalarını tutanaklarla tespit etmek, asli jüri üyelerinin görev, yetki ve sorumlulukları arasındadır galiba. Jüri raporu neden internette yayınlanmamıştır? Jüri raporunu e-posta ile gönderebilir misiniz?

Cevap 2) Yarışma neticesinde dereceye giren logo tasarımları Seçici Kurulun 9 üyesi tarafından bir tutanakla imza altına alınmış ve internette yayınlanmıştır.

Raporu soruyorum verilen cevba bak

milletin hakkını yiyenlerin hepsini Allah'a havale ediyorum

ygzylmz

🌱Yeni Üye🌱
Benim tasarımlarım

ba8aa86a.jpg

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM :smile:

xdesign

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
türkiye'de ne doğru bu doğru olsun..hangi emek ödüllendirildiki..allah saklasın ipe gidersin..
kardeşim bir logo yüzünden.. otur görsellerini logoların tasarla istock.com giibi websitelerinde çalışmalarını sat daha iyi para kazanırsın.

mervem87

🌱Yeni Üye🌱
Sayın mervem87,
Size cevap vermeleri bile onlar için büyük nezaket(!) olmuş. Bu arada,
'Minareyi çalan kılıfını uydurur.' diye süpper bir atasözümüz vardır. Atalarımız da herhalde böyle logo yarışmalarına katılmışlar.... Saygılarımla,
çok doğru söylemişşin:) ahh o atalarımız:) hala lafları geçerli ya demekki türkiyede böyle gelmiş böyle gider sistemi geçerli bir nebze gelişim yok
sen onca emek harca şu cevaba bak kimseye havale etmiyorum ben bunları zira dünyada adalet diye bir mekanizmanın işlediğini sanmıyorum ...

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ne oldu tpao logosu kim yapıcak? belli değil

TPAO'ya o kadar soru sordum itiraz ettim sacma sapan cevaplar verdi.
iyi 1 avukatım olasada dava acsak

milletin hakkını yiyenlerin allah belasını versin