Arkadaşlar,
yukarıda gönderdiğim ve finale kalan bazı eserlerle ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Finale kalan bazı eserlerle ilgili soru işaretlerim:
1, 2 ve 3. logolar sizce bu logolar antetli kağıtta kullanılmak istense Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yazısı küçülünce kaç puntoya düşer bence 1 bilemedin 2 puntoya düşer.
4. Logodaki şekil siyah-beyaz ve negatifte nasıl çıkar?
5. logo size neyi çağrıştırıyor?
diğer logoların içerisinde bana göre tasarım açısından sonnn derece kötü çalışmalar var ; ama birşey diyemeyeceğim çünkü güzellik görecelidir. Jüri üyeleri öyle beğenmiş diyeceğim.
Ama burada verdiklerim grafik kuralları ile bağdaşmıyor.
Kendi çalışmalarımda da eksiklikleri gördüm birinde üç sakıncalı rengi bir arada kullanmışım kırmızı, sarı yeşil hiç düşünmemiştim arkadaşlarım söyledi.
Oysa ben yeşil kanatları TPAOnun çevreciliğine, sarıyı, aleve, kırmızıyı da Türk Bayrağına vurgu yapmak için kullanmıştım..ama daha dikkatli davranmalıydım.
Kartal güç, yıldız milli ve tek olması, yeşil çevre düşüncesinden hareket etmiştim.
hele bir hatam var ki bütün çalışmalarımın otomatikmen elenmesine sebep olmuş olabilir; o da Türkiye Petrolleri ifadesi yerine rakip olan Türk Petrolleri ifadesini kullanmış olmam.
Tasarım değeri vardır yoktur o jürinin ve sizlerin değerlendirmesine bırakıyorum.
Bence finale kalan eserlerin birçoğunda tasarım demiyorum ama grafik kuralları açısından finale kalması düşündürücü..bu yapılanlar emeğe, grafiğe ve sanata saygısızlıktır..
BANA GÖRE
Saygılarımla