Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Logo Yarışması

demirbaş1

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.diresgenecom.tr
Şartname'de hiç bir şekilde TPAO ve TP kullanılmayacak denilmesine rağmen finale kalan logolar içerisinde bunlardan bulunuyor. Gelen 4175 adet logoyu inceleyen kişiler bunun bile farkında değillermiş. Tamamen baştan savma ve uygunsuz bir şekilde bu seçimlerin yapıldığını düşünüyorum.
bende sana katılıyorum.bu şartname nediye yayınlanıyor.uygulanabilirliği varsa uygulayın,sadece bizler için mi hazırlanıyor.jürünin bundan haberi varmı acaba.ciddiyetsizlik burdan belli finale çıkardıkları eserlerde tpao ifadesi kullanılmış.çok yazık emeklere.burda yayınlanan eserlerin finale çıkanlrdan artısı bile var.

jokermen1

🌱Yeni Üye🌱
Renkler böyle değil ama neyse artık önemi yok :)

erva311.jpg

joker313.jpg

nehir131.jpg

Son düzenleme:

hlmrt

🌱Yeni Üye🌱
qEHE5.jpg

Arkadaşlar,
yukarıda gönderdiğim ve finale kalan bazı eserlerle ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Finale kalan bazı eserlerle ilgili soru işaretlerim:
1, 2 ve 3. logolar sizce bu logolar antetli kağıtta kullanılmak istense Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı yazısı küçülünce kaç puntoya düşer bence 1 bilemedin 2 puntoya düşer.
4. Logodaki şekil siyah-beyaz ve negatifte nasıl çıkar?
5. logo size neyi çağrıştırıyor?

diğer logoların içerisinde bana göre tasarım açısından sonnn derece kötü çalışmalar var ; ama birşey diyemeyeceğim çünkü güzellik görecelidir. Jüri üyeleri öyle beğenmiş diyeceğim.
Ama burada verdiklerim grafik kuralları ile bağdaşmıyor.
Kendi çalışmalarımda da eksiklikleri gördüm birinde üç sakıncalı rengi bir arada kullanmışım kırmızı, sarı yeşil hiç düşünmemiştim arkadaşlarım söyledi.
Oysa ben yeşil kanatları TPAO’nun çevreciliğine, sarıyı, aleve, kırmızıyı da Türk Bayrağına vurgu yapmak için kullanmıştım..ama daha dikkatli davranmalıydım.
Kartal güç, yıldız milli ve tek olması, yeşil çevre düşüncesinden hareket etmiştim.
hele bir hatam var ki bütün çalışmalarımın otomatikmen elenmesine sebep olmuş olabilir; o da Türkiye Petrolleri ifadesi yerine rakip olan Türk Petrolleri ifadesini kullanmış olmam.
Tasarım değeri vardır yoktur o jürinin ve sizlerin değerlendirmesine bırakıyorum.

Bence finale kalan eserlerin birçoğunda tasarım demiyorum ama grafik kuralları açısından finale kalması düşündürücü..bu yapılanlar emeğe, grafiğe ve sanata saygısızlıktır..
BANA GÖRE

Saygılarımla

Size katılıyorum son derece haklısınız. Ben hadi hepsine bir anlam veririm diyelim alakası yok aslında ama verdim bir tek 3. tasarımı anlamadım bu nedir ya anlam veren tpao ile bütünleştirebilen bir anlatsın bana lütfen arkadaşlar değerlendirme kurulunun gördüğü bütün logoları koymaları lazım ben nereden bileyim tasarımımın jüri tarafından görüldüğünü elendiysem neden elendiğimi söylesinler. tasarımımı da ekledim görünüyordur umarım yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

hlmrt

🌱Yeni Üye🌱
t8yeo.jpg

arkadaşlar tasarımlarım bunlar

Son düzenleme:

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam dereceye giremedik üzüldük bir kenara,
bir yığın rezalette var.

-dereceye giren logolarda vizyon misyondan eser yok.
-2.seçilen aşırma
-tam bir fiyasko

-2.seçilen aşırma nereeden aşırnama öreği ekelyebilirmisiniz?

Hemen itiraz edelim.

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
juri kaç para alıyor bu garip tuhaf anlamsız desteksiz degerlendirmeden

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
4. Seçici Kurul tarafından, değerlendirme sırasında ya da sonrasında
kopya olduğu anlaşılan tasarımlar yarışma dışı kalacaktır.
Logo tasarımının kopya olduğunun anlaşılması halinde ödül
verilmeyecek, verilmiş ise ödül sahibi ödülü derhal iade edecektir.

Logoların çalıntı oldugunu yazan arkadaslar

calınan logoları koyun ekleyin gosterin itiraz ediyim.

ironspider

🌱Yeni Üye🌱
Bu da benim..amatör olmuş ama en azından şartnamaye uymuşum sanırım...

lDBRq.jpg

derada

🌱Yeni Üye🌱
Hem yurt ve dünya çapında iş yapma hedefiniz olacak hem seçtiğiniz logo bp nin olacak.kazanamamak bu kadar canımı sıkmadı.

Kompile bp yi alın renkleri değiştirin olsun bitsin.hiçmi logonun evrensel kurallarını okumadınız onu geçtik şirketin vizyon misyonuna ne oldu.bir işde profesyonelce yapalım.

Bunlar kazanamadığım için yazıldı sanmayın.bu amatörlüğe pesssssss.

Burak AYDOGMUS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.taximpro.com
:) Birçok logo yarışmasından aldığım hüsran sonuçlardan sonra bu yarışmaya katılmayacağım demiştim ve kendi kendimi haklı çıkarttım. İyiki katılmamışım. Geçmiş Olsun.

mervem87

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar finale kalan çalışmalar diye koydukları logo örmeklerinde açıkça tp ve tpao harfleri kullanılmayacaktır diye yazılmasına rağmen anladığım kadarıyla juri daha şartnameyi okumadan eleme yapmış ve içinde sadece tpao harfleri ve ustunde yeşil bi ambleme sahip olan logoyuda finale kalan çalışmalar arasına koymuş bu alelade yarışmanın iptal edilmesine sebep olacak bir usulsuzluk ben bunun kadar saçma sapan yanlı yapılan bir yarışma görmedim bilerek finale kötü çalışmalar bırakılmış yazık yuh diyorum

serhan75

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar hepimize geçmiş olsun diyorum.
bazı logolar sanki sulu boya ile boyanmış gibi :) cok güldüm nasıl dereceye girmişler anlamadım... bu kadar insanın emeklerıne yazık oldu.saygılar

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
https://www.tpao.gov.tr/v1.4/index.php?option=com_form&task=view&id=11&itemid=57&subid=74

Şikayetlerinizi itirazlarınızı burda da yazın TPAO'da, kuruma da yazın

ne kadar çok şikayet itiraz olursa belki yarışma iptal edilir.

Tpao'ya sorun nerede bu jürinin raporu?
Hangi tasarımı neden elemiş ya da hangi tasarımı neden finale tasımış?
Ödül alanların değerlendirmesi nasıl yapılmış?
Neden tpao yazan logolar finale kalabilmiş, elenmemiş?

Kibilir daha neler olmuştur?
Tasarımlarını gidip kurumdan alan var mı? Yarın gidip alıcam, itirazımıda yapıcam?

BİLGİ EDİNME > ONLİNE BAŞVURULAR > GERÇEK KİŞİ BAŞVURU FORMU

https://www.tpao.gov.tr/v1.4/index.php?option=com_form&task=view&id=11&itemid=57&subid=74

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Şikayetlerinizi itirazlarınızı burda da yazın TPAO'da, kuruma da yazın
kuruma buradan yazılabilir

ne kadar çok şikayet itiraz olursa belki yarışma iptal edilir.

Tpao'ya sorun nerede bu jürinin raporu?
Hangi tasarımı neden elemiş ya da hangi tasarımı neden finale tasımış?
Ödül alanların değerlendirmesi nasıl yapılmış?
Neden tpao yazan logolar finale kalabilmiş, elenmemiş?
Kim bilir daha neler olmuştur?
Tasarımlarını gidip kurumdan alan var mı?
Yarın gidip alıcam, itirazımıda yapıcam

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ytp5cl.jpg

benim logom da bu. ama seçilmedi. forum takipçileri eleştirilerinizi bekliyorum. seçmediklerine göre hatalarım var diye düşünüyorum

TPao yazan bu ve benzeri logolar degerlendirmeye alınmamlıydı.

. Şartnamede eserler, amblem ve Türkiye Petrolleri ibaresinin birlikte çözümünden oluşmalıdır. Amblem, TPAO ve TP harflerinden oluşmayacaktır. yazılmıştır. Ancak finale kalan tasarımlardan iki tanesinde TPAO harfleri vardır. TPAO harflerinden oluşmayacaktır denen tasarımlar neden nasıl niye finale kalmıştır? Neden elenmemiştir?

- TPAO yazıp da finale kalanların ayrıcalığımı özelliğimi var ki elenmeden finale çıkmış?