Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Logo Yarışması

ahmsay

🌱Yeni Üye🌱
XSpd1.png

Bu 4 logo aynı kişi tarafından yapılmış...
Büyük logo / logo yazı yanyana / logo yazı üstüste. Yazı fontu bile aynı.

EaCaGR1

🌱Yeni Üye🌱
Bu da benim çalışmamdı anlam olarak güzel bir şey vermeye çalışmıştım ama bir beklentim yoktu çünkü hep aynı sonuç çıkıyor.

tpao_by_eacagri-d3euj06.jpg

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
benziyor
sizce elenmesimi gerekir?

bu yarısma iptal edilmelidir

Bu juri nasıl iş yapımış? TPAO yazan tasarım nasıl neden elenmez finale kalır

ruzgardizayn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
ruzgarsdizayn.wixsite.com
TPAO logo

Unutkanlık, milli petrol şirketi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nı (TPAO) 60 yıllık logosundan etti. 1954 yılında, kamu adına arama yapmak amacıyla kurulan TPAO, tescil ettirmeyi unuttuğu için herkesin aklında yer eden kırmızı güneş içindeki TP harflerinden oluşan logosuna veda etmek zorunda kaldı. Çünkü TP harfleri Türk akaryakıt sektörünün eski çınarlarından Aydın Bolak’ın kurduğu Türk Petrol Vakfı’na ait.

TPAO, TP harflerinin baskın olduğu logosunu 2007 yılına kadar sorunsuz bir şekilde kullandı. Üstelik TP harfleri, Aydın Bolak’a ait Türk Petrol Holding adına tescilli olmasına rağmen. TPAO’nun istasyonları olmadığı için Türk Petrol Holding de bunu sorun etmedi. Ta ki, TPAO 2007 yılında TP markası ile istasyonlar açmaya başlayana kadar.

Yüksek logo kirası istendi
Türkiye Petrolleri, TP Petrol Dağıtım AŞ’den istasyon açmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na yaptığı başvuruda marka ve logonun tescili istendi. Yapılan başvuruda logonun tescilinin olmadığı, TP logosunun Türk Petrol Vakfı’na ait olduğu ortaya çıktı. Şirketin şu anda aktif istasyonları olmadığı için de TP Petrol Dağıtım’ın bağlı olduğu TPAO çatısı altındaki TPİC, logonun sahibi olmak için dava açtı. Ama dava TPİC aleyhine sonuçlandı.

60 yıllık logosundan vazgeçmek istemeyen TPAO, satın alma teklifinde bulunduğu vakıftan ‘hayır’ yanıtını aldı. TPAO da çareyi yeni logo tasarlamakta buldu. TP Petrol Dağıtım AŞ yetkilileri, “Türk Petrol’ün uzun bir süredir istasyonları yok. Ama TPAO istasyonlar açmaya başlayınca markanın ve logonun tescil edilmediği ortaya çıktı. Logodaki baskın harflerden dolayı sorun çıktı. Dava bizim tarafımızca açıldı ama kaybettik. Karşı taraf hem logoyu satmaya yanaşmadı hem de yüksek kira istedi. Bunun için de TPAO 60 yıllık logosunu değiştirmek zorunda kaldı” diyor. TPPD yetkilisi, TP’nin yerine TPPD ya da köşesine TPİC yazılması gibi alternatifler üzerinde durulduğunu söylüyor.

Türk Petrol devamlı saldırıya uğruyor
TP markasının sahibi Türk Petrol Vakfı Genel Sekreteri Selim Derman, “TPAO 2007’ye kadar sadece arama şirketi olarak faaliyet gösteriyordu. Bu yüzden TPAO’ya karşı çıkmadık. Ama dağıtıma girince Patent Enstitüsü’ne markanın bizde ait olduğuna dair başvuruda bulunduk. Açılan davayı da biz kazandık” diyor. Türk Petrol’ün şu anda boş bir marka olduğu için devamlı saldırıya uğradığını kaydeden Derman, Turk Oil ile de bu yüzden davalık olduklarını açıklıyor.

Logoyu bulana 50 bin TL ödül
31 Ocak 2011’de Resmi Gazete’de yayımlanan ilanda TPAO’nun ‘misyon ve vizyonuna uygun, uluslararası boyutta temsil edecek nitelikte, ülkemizde tek, bölgesinde güçlü bir milli petrol şirketi olgusunu ön plana çıkaran, akılda kalıcı, anlaşılır özellikteki yeni logosunu oluşturmak için’ ödüllü logo yarışması düzenlediği kaydedildi. Yarışmaya katılım için 12 Mart saat 17.00’ye kadar süre tanındı. Birinci logo tasarımına 50 bin lira, ikinci logo tasarımına 25 bin lira, üçüncü logo tasarımına 15 bin lira, ayrıca her biri 5 bin lira olmak üzere 3 adet mansiyon ödülü verilecek. (Radikal)

Ve sonuç ortada...

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
"Logo tasarım yarışmasıyla alakalı bir jüri raporu açıklanmadı?

Finale kalan tasarımların bir bölümünde şartnamede yasak olması belirtilmiş olmasına rağmen TPAO ibaresi kullanılıyor. Neden bu çalışmalar finale kaldı?

Biz herhangi bir hata yapmamak için sizin misyonlarınızı vizyonlarızı ve şartnameyi defalarca kere okuyup ezberledik de para verip tuttuğunuz adamlar (jüri) lütfedip bir kez okumadılar mı bunları?

Ayrıca finale kalan eserler arasında Türkiye'nin çok bilindik firmalarının (Pamukkale Turizm, Kamil Koç Turizm, Petrol Ofisi, BP, Türkoil vb.) logolarına benzeyen logolar bulunuyor. Ben özgün bir logo aradığınızı düşünüyordum. Bu konudaki hassasiyetinizi de öğrenmek isterim.

Ayrıca 4175 adet logodan bir tanesini size uygun görmeyen ve dersine çalışmamış bir jüriye riayet etmenizi, yarışmaya katılan ve haftalarca bunun için çalışmış olan birçok meslektaşıma saygısızlık olarak addediyorum.

Saygılarımla..."

Arkadaşlar bu mesajı hiç çekinmeden, adım soyadım ve T.C. kimlik numaramla ilettim kendilerine. Burada birbirimize dert yanacağımıza tepkimizi koyalım ortaya. Belki bundan sonraki durumlarda böyle şeyler yaşanmaması için tepkimizi bilirler. Sizde öyle yapın derim.

İyi Çalışmalar...

derada

🌱Yeni Üye🌱
sayın DEHR TPAO NUN BECERİKSİZLİĞİ ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR ANLAŞILAN.YENİ LOGOGA BP NİN TAKLİDİ OLDUĞUNU GÖRE BECERİKSİZLİK DEVAM EDİYOR.

erdoganer

🌱Yeni Üye🌱
Sayın TPAO Genel Müdürü,

Düzenlemiş olduğunuz “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Ödüllü Logo Yarışması” nın sonuçlarının açıklanmasından sonra ortaya çıkan ve aşağıda belirttiğimiz konularda gerekli incelemeleri yaptırmanızı ve gereğini arz ederiz.

Yarışma teknik şartnamesinde, yarışmanın Ulusal Grafik Tasarım Yarışma Standartlarına uygun olarak düzenlendiği belirtilmiştir. İlan edilen yarışma sonucunda da toplam 4175 adet başvuru arasından finale kalan 46 adet tasarıma ilişkin yapılan değerlendirme açıklanmıştır.

https://gmk.org.tr/goster.php?neyiGoster=yarismaSartnamesiadresinde de görülen yönetmelikte seçici kurulun çalışması açıklanmış, yarışmaya katılan tüm yapıtların, seçici kurulun değerlendirmesine sunulacağı belirtilmiştir. Sizin yarışmanızda “finale kalma” işlemi nasıl olmuştur? Seçici kurul 4175 eseri de görmüş müdür?

İlan edilen yarışma sonucunda birinciliğe uygun eser bulunmadığı belirtilmiştir.
Grafikerler Meslek Kuruluşunun ilan ettiği yarışma yönetmeliğinde “Herhangi bir nedenle ödüllerin biri ya da birkaçı dağıtılmadığı taktirde bu ödüllerin tutarı diğer dereceler arasında eşit olarak dağıtılacaktır” maddesi yer almaktadır. Sizin yarışmanızda birincilik için öngördüğünüz 50.000 TL para ödülü, diğer dereceler arasında dağıtılmamıştır.

Yarışma teknik şartnamesinde, “Eserler, amblem ve Türkiye Petrolleri ibaresinin birlikte çözümünden oluşmalıdır. Amblem, TPAO ve TP harflerinden oluşmayacaktır” tasarım koşulu belirtilmiştir. Belirtilen teknik şartları sağlamayan tasarımların değerlendirmeye alınmayacağı maddesi de şartnamede yer almaktadır.
Web sitenizden ilan ettiğiniz, finale kalan 46 logo arasında, 2645 sıra nolu gokhanozdemir2787 rumuzlu logo ve 3511 sıra nolu NDSR405 rumuzlu logo, teknik şartnameye aykırı olarak “TPAO” harflerinden oluşmuştur. Bu logolar neden değerlendirmeye alınmıştır? Nasıl finale kalmışlardır?

Yarışma teknik şartnamesinde, “Yarışmaya katılacak olan tasarımların; diğer kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmamaları gerekmektedir” ve “Seçici Kurul tarafından, değerlendirme sırasında ya da sonrasında kopya olduğu anlaşılan tasarımlar yarışma dışı kalacaktır. Logo tasarımının kopya olduğunun anlaşılması halinde ödül verilmeyecek, verilmiş ise ödül sahibi ödülü derhal iade edecektir” maddesi belirtilmiştir.
Finale kalan ve dereceye giren bazı logoların, diğer kuruluşların logolarını çağrıştırdıkları görülmüştür. Değerlendirme sırasında bu nokta göz ardı edilmiştir. Diğer kurum logolarına benzeyen ve ödül alan logolar için bu madde uygulanacak mıdır?

Grafikerler Meslek Kuruluşunun ilan ettiği yarışma yönetmeliğinde, “Yarışmaya katılan tüm yapıtlar, sergi, katalog ya da internet aracılığıyla kamuoyunun görüşüne açılmalıdır”, “Seçici kurul raporu, yarışmaya katılan eserlerin rumuz listesi ekli olarak, yarışmanın sonuçlanmasından sonra en geç 30 gün içinde tüm yarışmacılara iletilir. Yarışma dışı bırakılan tüm yapıtlar, rumuz ve gerekçe gösterilerek, seçici kurul raporunda belirtilir” madderi yer almaktadır.
Gerekçeli seçici kurul raporu hazırlanmakta mıdır? Ne zaman açıklanacaktır?

Sayın Genel Müdür, binlerce kişinin emek verdiği ve şirketinize güvenerek katıldıkları bu yarışma sonuçları üzerinde bulunan soru işaretlerinin açıklığa kavuşması için gerekli incelemeleri yaptıracağınıza inanıyoruz.

Yapılan bu hatalar telafi edilinceye kadar konuyu gündemde tutacağımızı, işin takipçisi olacağımızı, basın aracılığı ile bu sorularımıza cevap arayacağımızı belirtmek isteriz.

Arkadaşlar ben de böyle bir yazı hazırladım.

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"Logo tasarım yarışmasıyla alakalı bir jüri raporu açıklanmadı?

Finale kalan tasarımların bir bölümünde şartnamede yasak olması belirtilmiş olmasına rağmen TPAO ibaresi kullanılıyor. Neden bu çalışmalar finale kaldı?

Biz herhangi bir hata yapmamak için sizin misyonlarınızı vizyonlarızı ve şartnameyi defalarca kere okuyup ezberledik de para verip tuttuğunuz adamlar (jüri) lütfedip bir kez okumadılar mı bunları?

Ayrıca finale kalan eserler arasında Türkiye'nin çok bilindik firmalarının (Pamukkale Turizm, Kamil Koç Turizm, Petrol Ofisi, BP, Türkoil vb.) logolarına benzeyen logolar bulunuyor. Ben özgün bir logo aradığınızı düşünüyordum. Bu konudaki hassasiyetinizi de öğrenmek isterim.

Ayrıca 4175 adet logodan bir tanesini size uygun görmeyen ve dersine çalışmamış bir jüriye riayet etmenizi, yarışmaya katılan ve haftalarca bunun için çalışmış olan birçok meslektaşıma saygısızlık olarak addediyorum.

Saygılarımla..."

Arkadaşlar bu mesajı hiç çekinmeden, adım soyadım ve T.C. kimlik numaramla ilettim kendilerine. Burada birbirimize dert yanacağımıza tepkimizi koyalım ortaya. Belki bundan sonraki durumlarda böyle şeyler yaşanmaması için tepkimizi bilirler. Sizde öyle yapın derim.

İyi Çalışmalar...

ben benzer şikayetlerimi kuruma bildirdim bakalım ne cevap verecekler
sizde TPAO'ya yasal dilekçe hakkınızı kullanarak başvuru yapabilirsiniz,

itiraz ne kadar çok olursa yarışma belki yeniden yapılır

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın TPAO Genel Müdürü,

Düzenlemiş olduğunuz “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Ödüllü Logo Yarışması” nın sonuçlarının açıklanmasından sonra ortaya çıkan ve aşağıda belirttiğimiz konularda gerekli incelemeleri yaptırmanızı ve gereğini arz ederiz.

Yarışma teknik şartnamesinde, yarışmanın Ulusal Grafik Tasarım Yarışma Standartlarına uygun olarak düzenlendiği belirtilmiştir. İlan edilen yarışma sonucunda da toplam 4175 adet başvuru arasından finale kalan 46 adet tasarıma ilişkin yapılan değerlendirme açıklanmıştır.

https://gmk.org.tr/goster.php?neyiGoster=yarismaSartnamesiadresinde de görülen yönetmelikte seçici kurulun çalışması açıklanmış, yarışmaya katılan tüm yapıtların, seçici kurulun değerlendirmesine sunulacağı belirtilmiştir. Sizin yarışmanızda “finale kalma” işlemi nasıl olmuştur? Seçici kurul 4175 eseri de görmüş müdür?

İlan edilen yarışma sonucunda birinciliğe uygun eser bulunmadığı belirtilmiştir.
Grafikerler Meslek Kuruluşunun ilan ettiği yarışma yönetmeliğinde “Herhangi bir nedenle ödüllerin biri ya da birkaçı dağıtılmadığı taktirde bu ödüllerin tutarı diğer dereceler arasında eşit olarak dağıtılacaktır” maddesi yer almaktadır. Sizin yarışmanızda birincilik için öngördüğünüz 50.000 TL para ödülü, diğer dereceler arasında dağıtılmamıştır.

Yarışma teknik şartnamesinde, “Eserler, amblem ve Türkiye Petrolleri ibaresinin birlikte çözümünden oluşmalıdır. Amblem, TPAO ve TP harflerinden oluşmayacaktır” tasarım koşulu belirtilmiştir. Belirtilen teknik şartları sağlamayan tasarımların değerlendirmeye alınmayacağı maddesi de şartnamede yer almaktadır.
Web sitenizden ilan ettiğiniz, finale kalan 46 logo arasında, 2645 sıra nolu gokhanozdemir2787 rumuzlu logo ve 3511 sıra nolu NDSR405 rumuzlu logo, teknik şartnameye aykırı olarak “TPAO” harflerinden oluşmuştur. Bu logolar neden değerlendirmeye alınmıştır? Nasıl finale kalmışlardır?

Yarışma teknik şartnamesinde, “Yarışmaya katılacak olan tasarımların; diğer kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmamaları gerekmektedir” ve “Seçici Kurul tarafından, değerlendirme sırasında ya da sonrasında kopya olduğu anlaşılan tasarımlar yarışma dışı kalacaktır. Logo tasarımının kopya olduğunun anlaşılması halinde ödül verilmeyecek, verilmiş ise ödül sahibi ödülü derhal iade edecektir” maddesi belirtilmiştir.
Finale kalan ve dereceye giren bazı logoların, diğer kuruluşların logolarını çağrıştırdıkları görülmüştür. Değerlendirme sırasında bu nokta göz ardı edilmiştir. Diğer kurum logolarına benzeyen ve ödül alan logolar için bu madde uygulanacak mıdır?

Grafikerler Meslek Kuruluşunun ilan ettiği yarışma yönetmeliğinde, “Yarışmaya katılan tüm yapıtlar, sergi, katalog ya da internet aracılığıyla kamuoyunun görüşüne açılmalıdır”, “Seçici kurul raporu, yarışmaya katılan eserlerin rumuz listesi ekli olarak, yarışmanın sonuçlanmasından sonra en geç 30 gün içinde tüm yarışmacılara iletilir. Yarışma dışı bırakılan tüm yapıtlar, rumuz ve gerekçe gösterilerek, seçici kurul raporunda belirtilir” madderi yer almaktadır.
Gerekçeli seçici kurul raporu hazırlanmakta mıdır? Ne zaman açıklanacaktır?

Sayın Genel Müdür, binlerce kişinin emek verdiği ve şirketinize güvenerek katıldıkları bu yarışma sonuçları üzerinde bulunan soru işaretlerinin açıklığa kavuşması için gerekli incelemeleri yaptıracağınıza inanıyoruz.

Yapılan bu hatalar telafi edilinceye kadar konuyu gündemde tutacağımızı, işin takipçisi olacağımızı, basın aracılığı ile bu sorularımıza cevap arayacağımızı belirtmek isteriz.

Arkadaşlar ben de böyle bir yazı hazırladım.

Tebrik ederim, gayet güzel yazmışsınız

bende değerlendirme sürecinde fark ettiğim sorunları saçmalıkları
jurinin raporunu, değerlendirme yöntemleri ile ilgli 2-3 tane dilekçe verdim. Bakalım cevap verebilecekler mi.

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sartname tam adı sanı yazmıyor, bu yarışma Grafikerler Meslek Kuruluşunun ilan ettiği yarışma yönetmeliğine mi göremi yapıldı yoksa MİMARLIK, PEYZAJ MİMARLIĞI, MÜHENDİSLİK, KENTSEL TASARIM PROJELERİ, ŞEHİR VE BÖLGE PLANLAMA VE GÜZEL SANAT ESERLERİ YARIŞMALARI YÖNETMELİĞİ'ne göre yapıldı.

GÜZEL SANAT ESERLERİ YARIŞMALARI YÖNETMELİĞİ'ne göre yapıldıysa sacmalıkların sayısı artar

Grafikerler Meslek Kuruluşunun ilan ettiği yarışma yönetmelikde bence eksiklikler var, biraz daha geliştirilmeli. Juri'nin kafasına göre hareket etmesini engellemeli

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"finale kalan 46 logo arasında, 2645 sıra nolu gokhanozdemir2787 rumuzlu logo ve 3511 sıra nolu NDSR405 rumuzlu logo, teknik şartnameye aykırı olarak “TPAO” harflerinden oluşmuştur. Bu logolar neden değerlendirmeye alınmıştır? Nasıl niçin hangi gerekçelerle hangi mnatıkla finale kalmışlardır?" Bu Juri'dekiler değerlendirme yapacaklarına milleti mağdur etmiş. Bu yarışmanında kokuları yayılmaya başladı. Kul hakkı yiyen varsa Allah hepsinin belasını versin.

"gokhanozdemir2787" diye rumuz olurmu? bu ne be?
bu da sartnameye aykırı ? eger rumuz buysa kafadan elenmeliydi?
Tasarım rumuzu en az 4 harf ve 3 rakamın birleşiminden
oluşmalıdır. (Örnek: ABCD123).

tasarımları elden teslim ederkende bir zarfın üzerinde yunus1234 diye bir rumuz görmüştüm
görevliyede bunu derhal eleyin demiştim ama onunda yetkisi yoktu tabi.

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir onerim var :

Benim fark etmedigim bir suru hata olabilir. Ben dilekçemi gonderdim.
Yarsımdaki tüm sorunları sacmalıkları sıralayalım, liste hazırlayıp, tekrar tekrar dilekçe verelim.

1. Sorun: Sartnamede tasarım rumuzu en az 4 harf ve 3 rakamın birleşiminden
oluşmalıdır. (Örnek: ABCD123). yazmaktadır. Rumuzları uygun olmayan tasarımlar değerlendirmeye neden alınmıştır.

2. Grafik yarısma yönetmeliğine uygun olmayan sorunlar

3. Benzer logolar

4. Sartnamede Amblem, TPAO ve TP harflerinden oluşmayacaktır. yazılmıştır.
Neden, nasıl TPAO harfleri olan tasarımlar finale kalmıştır?

5. artnamede Yarışmaya katılacak olan tasarımların; özgün olup başka
bir yerde yayımlanmamış olmaları, diğer kurum ve kuruluş
logolarını çağrıştırmamaları gerekmektedir. Yukarıda arkadas sıralamıs finale kalanların
bazıları diğer kurumları çağrıştırıyor. Bu nasıl olucak

7. Yarısma sırasında cekilen fotolar neden internette yayınlandı?
8. Juri raporu nerede
9. Daha sorunlar çıkar

Ödüller, hak sahiplerine TPAO’nun belirleyeceği bir tarihte düzenlenecek ödül töreni ile takdim edilecektir. Tarih ne zaman?

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
Bir onerim var :

1. Sorun: Sartnamede tasarım rumuzu en az 4 harf ve 3 rakamın birleşiminden
oluşmalıdır. (Örnek: ABCD123). yazmaktadır. Rumuzları uygun olmayan tasarımlar değerlendirmeye neden alınmıştır.

Selam Sedader;

Tasarım rumuzları konusunda bir yanılgıya düşmüş olabilirsin. Rumuzlar "mutlaka 4 harf ve 3 rakamın birleşiminden oluşmalıdır" demiyor. Orada en az ibaresi de var. En az 4 harf, yani 5 de olabilir 6 da! Bu konuda yanılmanı istemem.

mervem87

🌱Yeni Üye🌱
Yapmış olduğunuz logo yarışmasında finalde 40 'a kalan logolarda bariz bir şekilde yarışma şartnamesine aykırılık varken o kadar çalışma içinden bu logoların ilk 40 a bırakılması büyük usulsuzlüktür. Şartnamade açıkça logonun" tp" ve "tpao" harflerinden oluşmaması " türkiye petrolleri" ibaresinin kullanılması ifadesi yer almaktayken finale kalan 40 çalışmadan birkaçı "tpao" ibaresinden oluşmaktadır.
Buna göre ilk 40'a kalan logoların seçiminde sorumlu olan kişiler açıkça ne şartnameyi okumuş ne de adil bir logo seçimi yapmışlardır. Bu yarışmanın tekrarlanması ve yapılan yarışmanın iptal edilmesi gerekmektedir. Bu konu ile ilgili kurumunuzdan kiminle görüşebilirim yetkili kişinin iletişim bilgilerini istiyorum bu süreçte bana dönülmezse bu konuyu adli makamlara kadar taşıyacağım sizi bu konuda uyarmak istedim.

arkadaşlar bende böyle bir mail gönderdim bu konuda birşey yapılmazsa madur olan bizler mahkemeye kadar gidelim bunu ne kadar çok kişi yaparsak o kadar iyiy olurr
birde ben sizin bahsettiğiniz aykırılıkların çoğunu farketmemiştim daha neler varmış böyle eleme olmaz
adam isim soyisimle rumuz yazıp göndermiş yaaa rumuz kimimn gönderdiği belli olmasın diye iken adamlar bide böyle bir rumuza sahip insanı elemeyip ilk 46 ya sokmuşlar'!!!!!

sedader

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bende böyle bir mail gönderdim bu konuda birşey yapılmazsa madur olan bizler mahkemeye kadar gidelim bunu ne kadar çok kişi yaparsak o kadar iyiy olurr
birde ben sizin bahsettiğiniz aykırılıkların çoğunu farketmemiştim daha neler varmış böyle eleme olmaz
adam isim soyisimle rumuz yazıp göndermiş yaaa rumuz kimimn gönderdiği belli olmasın diye iken adamlar bide böyle bir rumuza sahip insanı elemeyip ilk 46 ya sokmuşlar'!!!!!

RUMUZ AD rakamlar, ad soyad rakamlardan olusuyorsa elenmeliydi,
TP TPAO yazanlar elenmeliydi,
Kopyaları gorememişlerdir
Bu Juri kendi sartnamesine aykırı davranıyor ama akendini sağlama almış juri

3. Yarışmaya katılacak olan tasarımların; özgün olup başka
bir yerde yayımlanmamış olmaları, diğer kurum ve kuruluş
logolarını çağrıştırmamaları gerekmektedir. Teslim edilen
çalışmalar, patent enstitülerince daha önce korunmaya
alınmamış, tescil başvurusu yapılmamış olmalıdır.
4. Seçici Kurul tarafından, değerlendirme sırasında ya da sonrasında
kopya olduğu anlaşılan tasarımlar yarışma dışı kalacaktır.
Logo tasarımının kopya olduğunun anlaşılması halinde ödül
verilmeyecek, verilmiş ise ödül sahibi ödülü derhal iade edecektir.