Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Logo Yarışması

ckhu207

🌱Yeni Üye🌱
bu ne ya arkadaşlar tam bi skandal.. 2. ve 3. nün seçildiği yarışmada 1. seçilmemişşşşş?? ilginçç. ma şu da var TP'yi bir şirket tescillemiş yani mevcut logoyu kullnamazlar.. benim düşüncem 4000 küsürden bir harman yapıp yeni bir logoyu kendileri yapacakalr..bu arada çok iyi reklam oldu. ben bu yarışmaya hazırlanırken çevremdekiler de TPAO diye bir şirketin varlığından haberdar oldular.. eee büyük ödül 50 bin olunca böyle oldu...

misipisi

🌱Yeni Üye🌱
bence bu tip yarışmalar noter eşliğinde yapılmalı. ve yarışmayı yapıp o kadar çalışmayı toplayan, ödül vermeye de zorunlu olmalı.

sucuba82

🌱Yeni Üye🌱
O4XzP.jpg

mdTHT.jpg

bunlarda benim yaptıklarım. bence herkes yarışmaya gönderdiği tasarımı koysun da ilerde bi yerlerden tasarımın benzeri türkiye petrolleri logosu diye bi jüri üyesinin öğrencisine yaptırılmış olmasın yada bir yerlerde ben yaptım diyerek başkasının logosu olarak karşımıza çıkmasın.

not: yarışmaya tasarımı bu şekilde göndermedim bunları portfolyama ekleyeceğim için sunum yaptım mor olanı kırmızı siyah olarak gönderdim.

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
Ben sanat eğitimcisiyim.....
25 Yıllık tecrübem şunu öğretti. "Bütün çalışmaların görsel olarak bir değeri vardır." Bu açıdan bakıldığında eminim bu yarışmaya katılan herkes, dereceyi hakediyor demektir. Yarışmaya katılan arkadaşların moralinin bozulduğunu görüyorum, bu açıdan bakarsanız birazda olsa moraliniz yerine gelir sanırım.
Görsel sanatlar alanında yapılan yarışmaların en büyük handikapı, yarışma sonrasında katılımcılarda yarattığı özgüven erezyonudur. Özgüven erezyonu katılımcılarda ister istemez "Benden birşey olmaz düşüncesi oluşturmaktadır."
Sanatsal çalışmaları değerlendirme yöntemi ister istemez bu duygulara yol açar. Eğitimcilik hayatım boyunca, bu yöntemler beni en fazla zorlayan etmenlerden biridir. Çünkü ne yaparsak yapalım, değerlendirme yöntemlerimiz objektif kriterler dışında subjektif değerler içerir. Hangi jüri, hangi yarışma olursa olsun subjektif yargılarınıda değerlendirmeye katmak zorundadırlar. Tüm saydığım nedenlerden dolayı yarışma sonuçlarını yargılamamız yanlış.
Bence asıl sorgulamamız gereken şey, yarışmalardır; Yarışmalar yapılmalımı? Yarışmalar bize ne katkı sağlıyor veya bizden neler alıyor olmalı.
Bu nedenle katılımcı arkadaşlar morallerini bozmadan kendi gelişimlerine ve yollarına devam etmelidirler.

cahit hocam sözlerinize katılıyorum fakat büyük haksızlık var 2. olan arkadaş yarışmayı kazandı bana göre neden 1. denmedi ve 1.lik ödülü verilmedi dolayısıyla 3. olan da 2. oldu :)
sorun şu ki biz bir topluluğuz ve içimizden birilerinin hakkı verilmedi yarışma var ve 1. yok resmen birilerimizi kazıkladılar bu yarışmanın 2.si olduğunu düşünsün herkes 1. yok 2. olmuşsun delirmemek elde değil bugün birimize yarın diğerimize bu şekilde sürüp gitmemeli her yarışmada aynı sonuç neymiş 1. liğe layık eser yokmuş resmen bizi aptal yerine koyuyolar bu yarışmaya katılmayan grafiker mi kaldı kim yapacak logoyu şimdi o kadar logodan en güzel fikirleri harman edip yine bize yaptıracaklar kendi ismini tescil ettirmeyip isminden olan basiretsiz yönetim kendi hatasını bizi kullanarak telafi edecek.

ben bundan sonra şartnamede birinciliğe layık eser bulamama gibi bi madde olursa katılmayacağım artık bu madde şartnamelerden kalkmalı yoksa 10 yarışmanın 8 i bu şekilde bitecek.

not:ben de katıldım umudum da pek yoktu zaten yaptığımdan çok daha iyilerinin olacağını biliyordum umarım ödül alan logolar gerçekten iyidir.

FLowDesingeR

🌱Yeni Üye🌱
ARKADAŞLAR BU BENİM YAPTIĞIM ÇALIŞMA MALESEF YRIŞMAYA GÖNDEREMEDİM...
QtIZn.png

YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
96666179578107245072.jpg

Buda benim çalışmalarımdan bir tanesiydi.. Güzel bir tecrübe oldu diyelim. En azından katıldım uğraştım diyebiliyorum. Çizdiğim logo iddialı değil kaldı ki zaten bir beklentimde yoktu ancak birilerinin o ödülü almasını gerçekten isterdim.

ertozka

🌱Yeni Üye🌱
pek tüsiada döneceğini zannetmiyorum köklü bir firmada bunu yaparsa çok ayıp eder değilmi?

DHMİ'de yakın geçmişte aynı şeyi yapmadı mı? Neden olmasın ? Firmanın kökü artık pek önemli değil, nasılsa kibrit suyu bol bu zamanlar yönetenlerde...Saygılar...

Akintangun

🌱Yeni Üye🌱
Onemli suphe

TPAO logo yarışmasında 4175 logo arasından birinciliğe uygun logo bulunamaması... jüriden birinin logo seçme esnasında logoların fotoğrafını çekip instagramdan facebooka koyması... Kimlerin para ödülü aldığının açıklanması ama logoların gösterilmemesi... Ödül alan 2 kişinin soyadlarının aynı olması, birinin ortağının diğerinin facebook arkadaşı olması... 2. olan logoyu yapan kişinin internette ne bir portfolio ne de grafik tasarım ile ilgili bir bilgisine ulaşılmaması... Ben mi paranoyağım yoksa Türkiye'de her logo yarışması şaibeli olmak zorunda mı? Göstersinler ödül alan logoları en azından şaibe azalır...

Bu arada o 2 ayni soyadli kisi buyuk bir ihtimalle 1 kisi. Yani hem kendi yaptigi logolar hem de akrabasinin adina da logolarla katilmis. Sira numaralari arasinda 6 rakam fark var 4175 logo arasinda... e 1 kisi 3 logo ile katildigina gore pespese postalanmis. Bu aleni hiledir. O zaman herkes 3 logo degil onlarca logo ile katilsin akrabasinin adina. Bu arada 2. sahis bir tasarimci vb degil ve o konuda ne deneyimi ne de egitimi var.

hlmrt

🌱Yeni Üye🌱
Siz gördünüz mü facebookta fotoğrafları Akintangun bey bende merak ettim de ondan sordum. Ben birşeyi anlamıyorum birincisi olmayan yarışmanın neden ikincisi ve diğer dereceleri oluyor. Ayrıca neden isimlerle beraber kazanan logolar da eklenmiyor açıklamaya bunları anlamak mümkün değil. Aslında hangi kurum yarışma düzenlerse düzenlesin katılınmayacak görecekler. Herşeyde bir fırıldak herşeyde bir şaibe olmak zorunda mı? Ben açıkçası böylesine bir jüriden böyle bir sonuç beklemezdim. Benim grafik dersi hocam da katıldı katılırken bana şöyle dedi ''bu parayı bizlere yedirmezler'' öyle şeymi olur hocam koskoca Türkiye petrolleri yapmayacaktır öyle birşey hak eden kazanır demiştim ama sonuçların açıklanmasında tasarımların yer almaması beni bana göre yalancı çıkardı. Tasarımlarım çok şahane olmayabilir ama ben herzaman yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışırım ve buradan yarışmaya katılan bütün tasarımcı arkadaşlara ve abilerime ellerinize emeğinize sağlık demek istiyorum sonuç ne olursa olsun kazanan daima kendimiziz. Herkese başarılar diliyorum saygılarımla.

burçinplt

🌱Yeni Üye🌱
bunlarda benimkiler. çok iddialı değildim ama emek vermiştim...

jbJlX.jpg

22eu1.jpg

Son düzenleme:

demirbaş1

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.diresgenecom.tr
evet arkadaşlar emeğe saygı diyoruz amaa
genede gizli dolaplar dönünüyor.ben ilkkez böyle bir yarışmaya katıldım.çok samimi
bir arkadaşım boşver kendini yorma dedi.jüriler genelde birbirleriyle paslaşır bu tür yarışmalarda demişti.
herkese iyi çalışmlar

etugsal

🌱Yeni Üye🌱
facebookta hangi jüri üyesi fotograf koymuş linkini paylaşabilir misiniz hiç değilse bunu görelim?

tracleer

🌱Yeni Üye🌱
kazananların isimlerini internette araştırırsanız bir takım bilgilere ulaşabilirsiniz..zaten sıralamada bile soyadları aynı olan 2 kişi ve daha evvel birçok logo yarışmasında jüri üyeliği yapmış bi kişi var.

tracleer

🌱Yeni Üye🌱
kesinlikle katılıyorum tek şüphelenen ben değilim en azından...

Akintangun

🌱Yeni Üye🌱
Jürilerden birinin jüri seçimi esnasında cep telefonu ile çekip facebooka koyduğu çalışmalar... Bunda ne gibi bir sakınca var diyeceksiniz fakat bir jüri üyesinin finale kalan logoları daha kesinleşmeden anında facebooka koyması zaten bu işi ne kadar ciddi yaptıklarını gösteriyor bana göre...

Bu arada ödül alan kişilerden birinin eşi bir diğer ödül alan kişinin şirketinde çalışmaktadır... 4175 logo arasından bu logoların sıra numaraları ardışıktır yani beraber postalanmış oldukları belli, kimseyi net olarak suçlayamasamda bende sanki her iki logoyu da aynı kişi yapmış ama farklı isimler aracılığı ile katılmış havası yaratmakta...

Özelllikle isim vermiyorum jüri veya katılımcı isimlerini ama basit bir google araştırması yapan herkes bu ilişkileri görebilir...

https://i.imgur.com/fld97.jpg

https://i.imgur.com/uyrVe.jpg