Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Logo Yarışması

burçinplt

🌱Yeni Üye🌱
sonuçlar açıklandı birinci seçilememiş miş 2,3,4 ve mansiyonlar var.

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
helal olsun ya, adamlar en az 5000 tasarım arasından seçememişler yine. komik valla. çalışmaları da koysalardı keşke görseydik...

Bu arada 2. olanın ne iş yaptığını bulamadım 3. olan Semih akın Tozlu 1965 senesinden beri reklamcılık yapıyormuş :) helal olsun, o kadar dayandığına göre sektöre ya çok iyi tasarımcı ya da evliya sabrı var :=)

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
TPAO ÖDÜLLÜ LOGO YARIŞMASI SONUÇLARI
Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğünce düzenlenen logo yarışması kapsamında 17 Nisan 2011 tarihinde Seçici Kurul toplanmış olup, toplam 4.175 adet başvuru arasından finale kalan 46 adet tasarıma ilişkin aşağıdaki değerlendirmeyi yapmıştır.
Birincilik : Uygun tasarım bulunamamıştır.
İkincilik : 2456 sıra numaralı tasarımı ile SSWT135 rumuzlu ÖZGE ALPARSLAN
Üçüncülük : 2193 sıra numaralı tasarımı ile SATM002 rumuzlu Semih AKIN TOZLU
Mansiyon : 1297 sıra numaralı tasarımı ile BZA192Y rumuzlu Ali SEYLAN
Mansiyon : 895 sıra numaralı tasarımı ile KEDİ546 rumuzlu Gözde KEMERÖZ
Mansiyon : 2188 sıra numaralı tasarımı ile ALMT201 rumuzlu Yücel TOZLU ÖZSÜER
Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

yineserdar

🌱Yeni Üye🌱
50.000 lira karla yarışma sonuçlandı.iyi yine 2. 3. mansiyonlar var.onlarıda iptal ederlerse şaşırmam.

istakozzz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar neden böyle tepki veriyorsunuz anlamadım... Dünyada bunca grafiker var milyonlarca ama bir tane cherrymayef var emrah yücel 1 tane (tabiri caizse) vitranı logosunu yaptırıp birde avrupada kamu oyuna sunmuşlar günlerce anketler yapılmış... kolay değil bu işler...

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
arkadaşlar neden böyle tepki veriyorsunuz anlamadım... Dünyada bunca grafiker var milyonlarca ama bir tane cherrymayef var emrah yücel 1 tane (tabiri caizse) vitranı logosunu yaptırıp birde avrupada kamu oyuna sunmuşlar günlerce anketler yapılmış... kolay değil bu işler...

yarışma dediğinde 1. çıkar logoyu kullan yada kullanma 1. seçmek zorundasın
2. var 1. yok böyle şaçmalık olur mu ?

Arif ARINMIŞ

♾️Grafik Gurusu♾️
Sonuçlara göre 1. herzamanki gibi yine yok !

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğünce düzenlenen logo yarışması kapsamında 17 Nisan 2011 tarihinde Seçici Kurul
toplanmış olup, toplam 4.175 adet başvuru arasından finale kalan 46 adet tasarıma ilişkin aşağıdaki değerlendirmeyi
yapmıştır.
Birincilik : Uygun tasarım bulunamamıştır.
İkincilik : 2456 sıra numaralı tasarımı ile SSWT135 rumuzlu ÖZGE ALPARSLAN
Üçüncülük : 2193 sıra numaralı tasarımı ile SATM002 rumuzlu Semih AKIN TOZLU
Mansiyon : 1297 sıra numaralı tasarımı ile BZA192Y rumuzlu Ali SEYLAN
Mansiyon : 895 sıra numaralı tasarımı ile KEDİ546 rumuzlu Gözde KEMERÖZ
Mansiyon : 2188 sıra numaralı tasarımı ile ALMT201 rumuzlu Yücel TOZLU ÖZSÜER

Duotone

🌱Yeni Üye🌱

Ne sahane bir aciklama olmus! Tebrik ederim Istakozzz. O zaman hic yarisma acilmasin zaten. Kimse hocalik yapip, ogrenci filan da yetistirmesin. Bir sekilde piyasada var olabilenlerin birbiriyle paslasmasiyla idare eder nasilsa grafik dunyasi. Izzzleyelim bakalim bu logo kime yaptirilacak???

mervem87

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşların dediği yine çıktı 4000 küsür eserden yine 1. çıkmadı gönderilen çalışmalar eminimki başarılıdır ama birçok logo yarışmasında 1. layık eser bulunamadı deniyor aynı taktik kullanılıyor katılar arkadaşların emeklerine yazık madem layık eser bulunamadı yayınlanmın finale kalan eserler şefafflık sağlayın eğer hakikaten dediğiniz gibiyse bizde bunu görebiliriz .....
hayal kırıklığı yine böyle yarışmalara katılmak artık akıl karı değil....

redpill

🌱Yeni Üye🌱
emek verenlerin en azından kazanan çalışmaları görmeye hakkı var

alisalur

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar yine aynı şekilde tüsiadla aynı harelketi yaptılar

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
ödül 50 bin diyip en iyi grafikerlerin katılımı sağlandı en güzel fikirler edinildi şimdi sıra bu karma fikirlerden oluşan bir logo yaptırmak
her zaman ki senaryo

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Ben sanat eğitimcisiyim.....
25 Yıllık tecrübem şunu öğretti. "Bütün çalışmaların görsel olarak bir değeri vardır." Bu açıdan bakıldığında eminim bu yarışmaya katılan herkes, dereceyi hakediyor demektir. Yarışmaya katılan arkadaşların moralinin bozulduğunu görüyorum, bu açıdan bakarsanız birazda olsa moraliniz yerine gelir sanırım.
Görsel sanatlar alanında yapılan yarışmaların en büyük handikapı, yarışma sonrasında katılımcılarda yarattığı özgüven erezyonudur. Özgüven erezyonu katılımcılarda ister istemez "Benden birşey olmaz düşüncesi oluşturmaktadır."
Sanatsal çalışmaları değerlendirme yöntemi ister istemez bu duygulara yol açar. Eğitimcilik hayatım boyunca, bu yöntemler beni en fazla zorlayan etmenlerden biridir. Çünkü ne yaparsak yapalım, değerlendirme yöntemlerimiz objektif kriterler dışında subjektif değerler içerir. Hangi jüri, hangi yarışma olursa olsun subjektif yargılarınıda değerlendirmeye katmak zorundadırlar. Tüm saydığım nedenlerden dolayı yarışma sonuçlarını yargılamamız yanlış.
Bence asıl sorgulamamız gereken şey, yarışmalardır; Yarışmalar yapılmalımı? Yarışmalar bize ne katkı sağlıyor veya bizden neler alıyor olmalı.
Bu nedenle katılımcı arkadaşlar morallerini bozmadan kendi gelişimlerine ve yollarına devam etmelidirler.

maxonesis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bunlarda benim çalışmalarım. Böyle olacağı belliydi ama ben genede göndermiştim.Artık bu iş tasarımcının ekmeği umut olayına döndü :)

aytekin21

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Arkadaşlar,
Cahit Bey'in yazdıklarına tamamen katılıyorum. Tasarımcı için en iyi tasarım kendi tasarımıdır. Zira, bir tasarım için günlerce emek sarfedilmiş, el emeği-göz nuru dökülmüş.
Şimdiye kadar bunun gibi 3 yarışmaya katıldım. Üçüne de büyük emek harcadım -herkes gibi-.

Umarım kazanan tasarımların görsellerini yayınlarlar. Biz de buna göre değerlendirme yaparız.
Ama Tarsus Logo Yarışması gibi olursa, elbette bunun altında birşeyler ararız.

Neyse,
Herhalde bundan sonra bu tür yarışmalara katılmayacağım.

Size iyi çalışmalar

HSNBLR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.venoo.net
Ben tek logoyla katıldım. İddialı değildim şansımı denemek istedim sadece :) hayırlısı olsun bakalım.