Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

TÜSİAD yeni logosunu yarışmayla belirleyecek

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
bakınız... öncelikle ben GRAFİKERLER MESLEK KURULUŞUnun bulaştıği hiçbir yarışmadan hakkıyla bir sonuç çıktığını görmedim. öyle zaman kaybı olmadı, ÇALIŞ SENİNDE OLUR, gibi felsefeler eskidi, artık bu yarışmaların ve komisyonların inandırıcılık değerini kaybettiğini sağır sultan bile duydu. sen yandaş medya olabilirsin, buna karışmam logoyuda beğenirsin, senin ve diğer yandaş medyanın meselesi,zaten ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ, biz burada başka birşeyden bahsediyoruz.

Son yıllarda Türkiyede gelişen ve alt yapısı nedeniyle teker tokmak giden bir sektör var. GRAFİK TASARIM.

yeni yetişen kuşaklar bu yarışmaları kendilerine bir değer arz ederk büyük umutlarla ve hayallerle yarışmalara katılıyorlar. bu da güzel ve olması gerekende bu. alt yapı olarak grafik tasarım mesleği ile alakası olmayan hatta amblem ve logo arasındaki farkı ya da amblem ile fotoğraf arasındaki farkı bilmeyenlerde yarışmalara katılabilir. şartname ne diyor...

AMATÖR VE PROFESYONEL HERKES KATILABİLİR...

bu niçin yazılıyor tüm ilgilenenler katılsınlar diye...

lakın katılıyorlarda, ancak yeni doğan ve gücü elinde hisseden bir KASAP pardon KURULUŞ yarışmaları tekellendirerek bu alt yapıdan gelenleri acımasızca biçiyor ve çok daha vahim olanı yarışmalara katılan profesyonellerin- ki birçok resim-iş veya güzel sanatlar çıkışlı garfik tasarımcılar adeta biçiliyor.

peki bu durumda kimden hak arıyacaksın?
yarışmayı düzenleyen kurumdanmı; yarışmada derece alan yakın dostlardanmı..!; yarışmayı yapan ve adamımı görürüm zihniyeti olan GRAFİKERLER MESLEK KURULUŞUNDAN MI?

gördüğümüz birşey var ki YARIŞMAYA KATILANLAR HERŞEYİN FARKINDALAR, EMEKLERİNİN BOŞUNA HARCANDIĞINI, KAZANAMAYACAKLARINI, ÇALIŞMALARININ BELKİDE HİÇ BAKILMADIKLARININ....... FARKINDALAR. AMA YİNEDE BİR UMUT DİYORLAR....

.............derlerya... ZÜĞÜRT TESELLİSİ...... MALESEF...

benim derdim savunmak değil. Bu yarışmaya bende iki logoyla katıldım. Üstelik hiç kendime zaman ayıramadığım bir zamanda yaptım o logoları. Evet yarışma fiyasko bişi yapamam bunun için. Burda konuştuğumuda kimseye işitemem bişide değişmez zati. Benim demek istediğim hiçbir grafiker bu işin sonuna ulaşamaz ve ben oldum diyemez. Oldum diyen varsa onun kariyeri sona ermiş demektir. Yaptığınız logoları boşa harcanan emek olarak değerlendirmeyin. Kendi gelişimizine katkıda bulundunuz sayın. Yoksa yandaş mandaş değilim. Zati bu forumlarda çok eski bir üyeyim beni tanıyanlar ne demek istediğimide bilir. Bu forumda arı üye iken yeni başlayanların gelişimi için çok şeyler yaptığımıda bilir herkes.

impoved

🏅Acemi Tasarımcı🏅
TÜSİAD' a atmış olduğum mail arkadaşlar.

Bu logoyu seçen kuruldaki tasarımcıların grafiker oldukları hakkında şüphelerim var.Kimse kusura bakmasın ama içimden geçenleri söyleyip eleştirimi yapmak istiyorum.Logo kötü ve ötesi.Basit ve sanki iş yerinde yemek arasında yapılmış gibi.Adı dışında hiçbirşey ifade etmiyor.Ayrıca şartnamelerinde istedikleri yeni çağa uygun bilmem ne gibi kriterlerin yanından bile geçmiyor.Sanki 5 yaşındaki çocuk paint te bu çalışmayı yapmış ve TÜSİAD' ın tasarım yarışmasında sözde grafiker ve tasarımcı sıfatı ile yer alan kişiler, çocuk ağlamsın diye kabul etmişler gibi.TÜSİAD gibi patronlar derneği dürümcü logosu gibi bir tasarımın önünde bundan böyle poz verip toplantı yada davetlere katılacaklarsa sadece gülerim.Düzenlemiş olduğunuz ve kendinizle çelişkiye düşmüş olduğunuz bu tasarım yarışmasına katılan tün sanatkar grafikerlerin, katılımda bulundukları tasarımları adreslerine tekrar postalamınızı ve emeklerine en azından bu şekilde saygı duymanızı sizlerden diliyorum.

Benimde 10 liraya kıyıp gönderdiğim tasarımlar. Hafta sonuna kadar tasarımları geri göndermezlerse cuma günü kendim gidip derneklerinden alıcam.

tsiadyenilogotsiadnyeni.jpg

Son düzenleme:

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok doğru bir söz söylemişsiniz imploved en azından şu tasarımları adrese göndermeleri gerekir gerçekten yani bu işin ucunda emekçiler var sonuçta,öte yandan kazanan tasarımcı da bizim gbi öncelikle 3 tasarım göndermiş ardından kendisine mektup gönderilmiş ve sonuçta kazanmış...kendisini tebrik ederim...ne söylesek fayda etmez hakkaten atı alan üsküdar'ı geçmiş...

gentoo

🌱Yeni Üye🌱
şartnamede sadece harflerden oluşacaktı font harici formlarla olanları zaten kafadan elemişlerdir. Bu da benim yaptığım.

logokxf.jpg

Son düzenleme:

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
şeçilen logo bence güzel s harfinin diğer harflere bağlantısında ufak problemle tam çözülememiş gibi ama oda çok göze batmıyor sade ve güçlü bir duruşu var renk olumlu zaten isteklerinde bu tarz bir logo istediklerini belirtmişler
seçim sürecinde biraz sıkıntılar yaşanmış olabilir ama bence iyi bi logo seçimi olmuş kazanan arkadaşı tebrik ederim.

tüsiad' a atmış olduğum mail arkadaşlar.

Bu logoyu seçen kuruldaki tasarımcıların grafiker oldukları hakkında şüphelerim var.kimse kusura bakmasın ama içimden geçenleri söyleyip eleştirimi yapmak istiyorum.logo kötü ve ötesi.basit ve sanki iş yerinde yemek arasında yapılmış gibi.adı dışında hiçbirşey ifade etmiyor.ayrıca şartnamelerinde istedikleri yeni çağa uygun bilmem ne gibi kriterlerin yanından bile geçmiyor.sanki 5 yaşındaki çocuk paint te bu çalışmayı yapmış ve tüsiad' ın tasarım yarışmasında sözde grafiker ve tasarımcı sıfatı ile yer alan kişiler, çocuk ağlamsın diye kabul etmişler gibi.tüsiad gibi patronlar derneği dürümcü logosu gibi bir tasarımın önünde bundan böyle poz verip toplantı yada davetlere katılacaklarsa sadece gülerim.düzenlemiş olduğunuz ve kendinizle çelişkiye düşmüş olduğunuz bu tasarım yarışmasına katılan tün sanatkar grafikerlerin, katılımda bulundukları tasarımları adreslerine tekrar postalamınızı ve emeklerine en azından bu şekilde saygı duymanızı sizlerden diliyorum.

Benimde 10 liraya kıyıp gönderdiğim tasarımlar. Hafta sonuna kadar tasarımları geri göndermezlerse cuma günü kendim gidip derneklerinden alıcam.

tsiadyenilogotsiadnyeni.jpg

eleştri yapmışsınız ama bu eleştriyi yaparken bari kendi yaptıklarınızı koymasaydınız şartnameyi hiç okumamışsınız şeçilen logoya kötü ve ötesi demek için koyduğunuz çalışmaların o logodan iyi olması gerekir
yaptığınız çalışmalar logo değeri taşımıyor maalesef ne tipografi ne renk kullanımı hiç biri yok çalışmalarınızda ayrıca sizde olan doneleri tekrar size yollanmasını istemenizde bi garip.

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tam bir fiyasko

şeçilen logo bence güzel s harfinin diğer harflere bağlantısında ufak problemle tam çözülememiş gibi ama oda çok göze batmıyor sade ve güçlü bir duruşu var renk olumlu zaten isteklerinde bu tarz bir logo istediklerini belirtmişler
seçim sürecinde biraz sıkıntılar yaşanmış olabilir ama bence iyi bi logo seçimi olmuş kazanan arkadaşı tebrik ederim.

TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak TÜSİAD’ın yeni logosunun yaratıcısı Yetkin Başarır’ı kutluyoruz. Seçilen logonun, kurumun önemsediği süreklilik, dinamizm, şeffaflık ve dayanışma anlayışını yansıttığı inancındayız.”

resmi sitelerinden yukardaki açıklamayı yapmışlar.bu yukardaki açıklamalardan seçilen logoda dayanışma anlayışını yansıttığına katılıyorum logodaki harfleri birbirine yakın yapıştırarak tasarlandığı için.Bunun dışında son derece vasat bir çalışma benim fikrim bu. Bu logo üzerinde çok kafa yorulsa idi diğer özellikleri (süreklilik, dinanizm, şeffaflık gibi ) özellikleride çıkarılabilirdi.

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
tüsiad yönetim kurulu olarak tüsiad’ın yeni logosunun yaratıcısı yetkin başarır’ı kutluyoruz. Seçilen logonun, kurumun önemsediği süreklilik, dinamizm, şeffaflık ve dayanışma anlayışını yansıttığı inancındayız.”

resmi sitelerinden yukardaki açıklamayı yapmışlar.bu yukardaki açıklamalardan seçilen logoda dayanışma anlayışını yansıttığına katılıyorum logodaki harfleri birbirine yakın yapıştırarak tasarlandığı için.bunun dışında son derece vasat bir çalışma benim fikrim bu. Bu logo üzerinde çok kafa yorulsa idi diğer özellikleri (süreklilik, dinanizm, şeffaflık gibi ) özellikleride çıkarılabilirdi.

o özelliklerin nasıl yansıtılacağına dair örnek verebilirmisin ?

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
o özelliklerin nasıl yansıtılacağına dair örnek verebilirmisin ?

5 dakikadamı çıkarmamı istiyorsun örneği.Dünya üzerinde böyle bir insan varmı bilmiyorum ama üzerinde 1 2 ay çalışılırsa T Ü S İ A D harflerinden bu özellikleri çıkaraccak font bile yaratılır. Yani hazır helvatika fontuyla dar kalıplara sınırlandırısan kendini hiç bir cacık olmaz

muratkeceli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.kecelikalem.net
5 dakikadamı çıkarmamı istiyorsun örneği.dünya üzerinde böyle bir insan varmı bilmiyorum ama üzerinde 1 2 ay çalışılırsa t ü s i a d harflerinden bu özellikleri çıkaraccak font bile yaratılır. Yani hazır helvatika fontuyla dar kalıplara sınırlandırısan kendini hiç bir cacık olmaz

bu işte üretmenin sınırı yok bahane de buna dahil
5 dakikada çıkarın demiyorum ama bu kadar iddalı konuştuğunuza göre belli ki fikriniz var bu konuda ben fikrinizi soruyorum

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu işte üretmenin sınırı yok bahane de buna dahil
5 dakikada çıkarın demiyorum ama bu kadar iddalı konuştuğunuza göre belli ki fikriniz var bu konuda ben fikrinizi soruyorum

Tabiki fikrimi belirteyim size, devletin kurumları üzerine şeffaflık ,kurumların dinamik yapısı,derneklerde dayanışma nasıl oluyor,devletin kurumlarında süreklilik (devamlılık ilkesi) nedir ne değildir üzerinde derin bir araştırma yaparım.Edineceğim fikirlerle yetinmem. Dünya üzerindeki bu dernekler üzerinede araştırmaya girerim logolarını incelerim. logolardaki çizmiş oldukları sembollerle anlatılmak istenen düşünceyi analiz ederim. sonra bu süreklilik, dinanizm,şeffaflık dayanışmayı sembolize eden şekilleride araştırır incelerim.kafamda oluşacak şekilleri sıcağı sıcağına kağıda karalama yaparımki daha sonra unutabilirsin.Bu çizmiş olduğum şekilleri üzerinde kolaylıkla uyarlayabileceğim (ilişkilendirebileceğim) hazır bir font varsa üzerinde çalışırım.yoksa bunlara uygun bir fontu oturur vektörel çalışırım.

etugsal

🌱Yeni Üye🌱
Yeni logo belirlenmiş, ben mi anlamıyorum bu logoda ne gibi bir özellik var acaba? bu logo nasıl bir fikir yansıtıyor biri anlatabilir mi?

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
Basında çıkan habere göre Tüsiad ın yeni logosu tüsiad üyeleri tarafından hiç beğenilmemiş ve tam bir fiyasko olduğu söylenmiş :)

ruzgardizayn

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
ruzgarsdizayn.wixsite.com
Perihan ÇAKIROĞLU'nun logoyla ilgili köşe yazısı

Yeni logo, karizmatik olmadı!
TÜSİAD'ın açılımı, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'dir. Tamam, TÜSİAD adı, bir markayı sembolize ediyor.
Ümit Boyner, başkanlık koltuğuna yeni oturduğunda, TÜSİAD'ın logosunun yenilenmesi gerektiğini söylemişti.

Hatta, iki kadın başkan seçen derneğin adının, iş kadınlarını da logosunda simgeleyecek biçimde değiştirilmesini söyleyenler de çoğunluktaydı. Bir başka görüş, TÜSİAD'ın, "Türk İş Dünyası" biçiminde olması yanına da TÜSİİD logosunun eklenmesini savunuyordu. TÜSİİD'in açılımı, Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği'ni ifade ediyordu.

Anladığım kadarıyla, Yetkin Başarır'ın yaptığı yeni logoya bu tartışmalar yansımamış. Soğuk savaş dönemini hatırlatan fabrika simgesi tümüyle çıkarılmış, yeni bir karakterle dümdüz "TÜSİAD" kalmış.

Başarır'a bir sözüm olamaz. O işini yapmış ve logosu beğenilmiş. Ancak, bu logo, Patronlar Kulübü tanımından hoşlanmayan üyeleri boşa çıkarıyor. Çünkü, yeni logo, TÜSİAD'ın bir kulüp markası olduğunu adeta onaylar gibi duruyor.

Bence bunca uğraşa değmedi. "Türk iş dünyasının en büyüğüyüm" diyen TÜSİAD, büyük olmanın karizmasını logosuna yansıtamadı.

Belki bir süre sonra yeni bir logo arayışına daha girilebilir. Soğuk savaş atmosferinden çıkmak öyle pek kolay olmuyor değil mi!

https://www.bugun.com.tr/kose-yazisi/142630-yeni-logo-karizmatik-olmadi-makalesi.aspx

yeniyolcu

🌱Yeni Üye🌱
bileydim tüsiadın yeni logosu için istedikleri kriterleri okumak için bile yorulmazdım. zaten okuduğumu da anlamamışım demekki. anlamamışım ki istekleri doğrultusunda bir logo çalışmak için de o kadar uğraşmışım. ya bu işte bi iş var ya da bu insanlar ne istedikleriyle ne seçtiklerinin arasındaki farkı göremiyorlar.

benvaryaben

🌱Yeni Üye🌱
dişi erkek yazı

Arkadaşlar dişi yazı demek, logonun dışına bir çerçeve çizilerek yazı veya şeklin
bayaz olmasıdır. Şekil ile çerçevenin arasındaki kalan kısımların siyah veya başka renkte olmasıdır. Logonun ilk hali zaten çerçevesizdir yani erkektir.