Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

TÜSİAD yeni logosunu yarışmayla belirleyecek

baytiyatra

🏅Acemi Tasarımcı🏅
burası türkiye burda işler hepböyle yürüyor kendi grafikerlerine logoyu yaptırıp parayı çukalıyorlar. bu gerçekten büyük bir ayıptır.

redjingle dişili erkekli deninle şey şudur : çıktını bir boş halli birde çıktını dolu hallidir altdaki resimde örnek olarak gösteriyorum

graphic19.jpg

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar şartnameyi yazan kişilerin şartnameye bir madde daha eklemelerini isteyin.

madde: yarışma sonucunda konu ile ilgili başarılı-istendik bir logo seçilmese dahi teselli ödülleri olarak 3 ayrı ödül verilecektir.

böylelikle emekleriniz bir nebzede olsa karşılığını bulacaktır.

a bu arada şunuda belirteyim ki GRAFİKERLER MESLEK KURULUŞUndan meded ummayın . onlarda çamura saplanmışlar........

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar şartnameyi yazan kişilerin şartnameye bir madde daha eklemelerini isteyin.

madde: yarışma sonucunda konu ile ilgili başarılı-istendik bir logo seçilmese dahi teselli ödülleri olarak 3 ayrı ödül verilecektir.

böylelikle emekleriniz bir nebzede olsa karşılığını bulacaktır.

a bu arada şunuda belirteyim ki GRAFİKERLER MESLEK KURULUŞUndan meded ummayın . onlarda çamura saplanmışlar........

%100 katılıyorum GRAFİKERLER MESLEK KURULUŞU nun bulunduğu jüride trilyon verseler girmem o yarışmaya geçmiş yarışmalardan nasibimizi aldık.çeksinler elllerini artık yarışmalardan. insanlar uyandı artık.

baytiyatra

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar ödül kazanamayan arkaşalarımızda en azında bir teşekkür belgesi göndersinlerki hiç olmazsada emeğini karşılığın görmüş olur malatayanın vallik logo yarışması katıldım ödülü alamdık ama vallik nezaket olsun diye bir teşekkür belgesi yapıp göndermiş bu da benim için hem bir teselliş oldu hemde gitiğim yerelerde bir nevi referans oldu diyebilirim tabii öldü içinde artık adaletli olsunlar gerçekten kim hakkıysa versinler yani bir logo yada amblem dışardan kolay görünebilir ama zaman alan ve oluşturması zor olan bir şeydir.

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
Ahmet Kot-Grafik Sanatçısı,2010 Ajansı Edebiyat Yönetmeni

B.Sıddık Soysal-Sanatçı

Güray Ertok-Mimar, Eyüp Belediyesi Bşk.Yrd.

Gürbüz Doğan Ekşioğlu-Grafik Sanatçısı, Yrd. Doç. Dr. Yeditepe Üniversitesi

Serhan Ada-Yrd. Doç.Dr. Bilgi Üniversitesi

Turgut Erentürk-Grafikerler Meslek Kuruluşu, Bşk. Yrd.

Yeşim Demir-Grafikerler Meslek Kuruluşu Başkanı, M.S.G.Ü. Öğ. Gör.

Gürbüz Doğan Ekşioğlu-Grafik Sanatçısı, Yrd. Doç. Dr. Yeditepe ÜniversitesiEyüp Belediyesi Logo Yarışmasında bulunan ve isminin ağırlığıyla bilinen Gürbüz beyin bu şaibeli ortamdaJ üri olarak bulunması onu yeterince üzmüştür diye düşünüyoruz.

starcraft99

🌱Yeni Üye🌱
Bence Serigraf Baskılar İçin Kullanıma Uygun Olup Olamadığını Görmek İçin İsteniyor. Çünkü Gofrede Klişe için Karşılıklı Olduğu Zaman Dişi ve Erkek Gerekiyor. Bunun Gibi Bir çok Baskı Yöntemlerinde Dişi ve erkek İstenilebiliyor.

Duotone

🌱Yeni Üye🌱
ahmshn...listeyi nereden aldiginizi bilmiyorum ancak secici kurul soyleydi (degistigini sanmiyorum);

Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Bülent Erkmen, Grafik Tasarımcı, GMK Üyesi
Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Haluk Tuncay, Grafik Tasarımcı, GMK Üyesi
Murat Dorkip, Grafik Tasarımcı, GMK Üyesi
Ümit Boyner, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı
Yurdaer Altıntaş, Grafik Tasırımcı, GMK Üyes

https://www.tusiad.org/__rsc/shared/file/TUSIAD-LogoYarismasi-Sartnamesi.pdf

Secici kurulun secip, davet ettigi tasarimcilarin isleri de bugun degerlendiriliyor bildigim kadariyla...

Son düzenleme:

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
ahmshn...listeyi nereden aldiginizi bilmiyorum......

cevap; Eyüp Belediyesi Logo Yarışması için yazdığım bir yazı için tabii olarak eyüp belediyesi logo yarışması şartnamesinden aldım.

yazıyı birazdaha dikkatlı okuyalım.

tüsiad ı da beraber göreceğiz.... bekliyoruz.....

Duotone

🌱Yeni Üye🌱
ahmshn...listeyi nereden aldiginizi bilmiyorum......

cevap; Eyüp Belediyesi Logo Yarışması için yazdığım bir yazı için tabii olarak eyüp belediyesi logo yarışması şartnamesinden aldım.

yazıyı birazdaha dikkatlı okuyalım.

tüsiad ı da beraber göreceğiz.... bekliyoruz.....

Dogru...pardon! Tusiad'a kaptirmisim.

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sahi yarışma sonuçları ne zaman bu konuda fikri olan arkadaşlarım var mı acaba?...

impoved

🏅Acemi Tasarımcı🏅
TÜSİAD' ın logo tasarım yarışması sonuçlandı arkadaşlar.Tahmin ediyorum yeni logoları bu ay sonunda web sitelerinde yeni logoları ile birlikte yayınlanır.Çünkü logo tasarım yarışması uzatıldığı ile ilgili ibare web sitelerinden hafta başında kaldırıldı.Umarım hak eden bir tasarım kazanmıştır.

segahman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:)) İnanılır gibi değil...

Kazanan arkadaş umarım bizim gibi yarışmaya katılan bir arkadaştır. Eğer öyleyse kendisini tebrik ediyorum...

Grafi_qirll...

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Logoyu TÜSİAD kendi sitesinde gösterdi,buyrun bakın içimizden birinin logosu kazanmış sanırım...saygılar...

mercimek_34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Davet usülü olduğu için buradaki bir arkadaşın kazandığını sanmıorum. İnşaallah yanılıyorumdur. Logo benim pek hoşuma gitmedi açıkcası. Yine de arkadaşı kutlamak gerek.

dt

🌟Usta Tasarımcı🌟
logoyu yeni gördüm. açıkçası hiç hoşuma gitmedi. yapan arkadaş her kimse saygısızlık etmek istemem ama eski logosu bile daha iyiydi bence. hayırlısı yinede vardır bir bildikleri.

hatice cakır

🌱Yeni Üye🌱
hiç anlamam neden böyle karışık şeyler olur ki .. logo güzel ama çok daha güzeller mutlaka vardır katılan logolar arasında... neden 40. yılında böyle sıradan bi logo seçerler ki.. tebrikler yinede hak ettiğine inanıyorsa arkadaş...

caytuna

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zezencay.com
Birisi bana logonun detaylarını anlatabilir mi? Yani savunmasını yazabilir mi? Bu ne! iki yerde köşeleri kesmiş işi bitirmiş, bence çok sıradan. Kelime bazlı bir logo yapılacaksa ve logonun temsil ettiği orta ölçekli bir firma ise tamam, ama koskoca TÜSİAD nasıl olurda böyle orta halli kelime bazlı bir logo ile temsil edilebilir!

impoved

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bu logoyu seçen kuruldaki tasarımcıların grafiker oldukları hakkında şüphelerim var.Kimse kusura bakmasın ama içimden geçenleri söyleyip eleştirimi yapmak istiyorum.Logo kötü ve ötesi.Basit ve sanki iş yerinde yemek arasında yapılmış gibi.Adı dışında hiçbirşey ifade etmiyor.Ayrıca şartnamelerinde istedikleri yeni çağa uygun bilmem ne gibi kriterlerin yanından bile geçmiyor.Sanki 5 yaşındaki çocuk paint te bu çalışmayı yapmış ve TÜSİAD' ın tasarım yarışmasında sözde grafiker ve tasarımcı sıfatı ile yer alan kişiler, çocuk ağlamsın diye kabul etmişler gibi.TÜSİAD gibi patronlar derneği dürümcü logosu gibi bir tasarımın önünde bundan böyle poz verip toplantı yada davetlere katılacaklarsa sadece gülerim.Tasaramı yapan arkadaşım bizim forumumuzdan yada başka birisi ise, ve bir gün bu yorumumu okuyup lütfen kırılmasın.İnsanlar kırılmasın diye kötüye iyi demem iyi olmadığı müddetçe.Burda tasarımlarını yayınlayan arkadaşların çalışmalarının yanından bile geçmez bu tasarım.

Burak AYDOGMUS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.taximpro.com
Bakın Ben Ne Buldum;

Juri Üyeleri ;

Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Bülent Erkmen, Grafik Tasarımcı, GMK Üyesi
Güler Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Haluk Tuncay, Grafik Tasarımcı, GMK Üyesi
Murat Dorkip, Grafik Tasarımcı, GMK Üyesi
Ümit Boyner, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı
Yurdaer Altıntaş, Grafik Tasırımcı, GMK Üyes

Logoyu Kazanan Yarışmacı Yetkin Başarır CV sinde neler yazıyor?

1997 Graduated from Mimar Sinan University Graphic Arts Department with honors

1997 — 2007 Worked at BEK design studio as a designer while maintaining his own studio

Bu Genç Arkadaş Mimar Sinanda Okumuş ve Bülent Erkmen ile çalışmış

Eğer çok merak ediyorsanız Google'a Yetkin Başarır yazarak web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yani para yabancıya gitmemiş ;)