Ayrıca gönderilen logolara zaman kaybı diye bakmayın ziyan oldu emekler demeyin. Bir sürü hobi vari tasarım yapıyoruz hiç kazanç getirmeyen. Bunuda gelişim adına bir adım sayın. Tasarımda ben oldum diye birşey olamaz olmazda. Oluşum daimidir. Bunuda oluşum yolundaki basamaklardan biri sayın.
bakınız... öncelikle ben GRAFİKERLER MESLEK KURULUŞUnun bulaştıği hiçbir yarışmadan hakkıyla bir sonuç çıktığını görmedim. öyle zaman kaybı olmadı, ÇALIŞ SENİNDE OLUR, gibi felsefeler eskidi, artık bu yarışmaların ve komisyonların inandırıcılık değerini kaybettiğini sağır sultan bile duydu. sen yandaş medya olabilirsin, buna karışmam logoyuda beğenirsin, senin ve diğer yandaş medyanın meselesi,zaten ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ, biz burada başka birşeyden bahsediyoruz.
Son yıllarda Türkiyede gelişen ve alt yapısı nedeniyle teker tokmak giden bir sektör var. GRAFİK TASARIM.
yeni yetişen kuşaklar bu yarışmaları kendilerine bir değer arz ederk büyük umutlarla ve hayallerle yarışmalara katılıyorlar. bu da güzel ve olması gerekende bu. alt yapı olarak grafik tasarım mesleği ile alakası olmayan hatta amblem ve logo arasındaki farkı ya da amblem ile fotoğraf arasındaki farkı bilmeyenlerde yarışmalara katılabilir. şartname ne diyor...
AMATÖR VE PROFESYONEL HERKES KATILABİLİR...
bu niçin yazılıyor tüm ilgilenenler katılsınlar diye...
lakın katılıyorlarda, ancak yeni doğan ve gücü elinde hisseden bir KASAP pardon KURULUŞ yarışmaları tekellendirerek bu alt yapıdan gelenleri acımasızca biçiyor ve çok daha vahim olanı yarışmalara katılan profesyonellerin- ki birçok resim-iş veya güzel sanatlar çıkışlı garfik tasarımcılar adeta biçiliyor.
peki bu durumda kimden hak arıyacaksın?
yarışmayı düzenleyen kurumdanmı; yarışmada derece alan yakın dostlardanmı..!; yarışmayı yapan ve adamımı görürüm zihniyeti olan GRAFİKERLER MESLEK KURULUŞUNDAN MI?
gördüğümüz birşey var ki YARIŞMAYA KATILANLAR HERŞEYİN FARKINDALAR, EMEKLERİNİN BOŞUNA HARCANDIĞINI, KAZANAMAYACAKLARINI, ÇALIŞMALARININ BELKİDE HİÇ BAKILMADIKLARININ....... FARKINDALAR. AMA YİNEDE BİR UMUT DİYORLAR....
.............derlerya... ZÜĞÜRT TESELLİSİ...... MALESEF...