Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

TÜSİAD yeni logosunu yarışmayla belirleyecek

chtdrn

🌱Yeni Üye🌱
Bu işi iyice mopak a cevirmişler arkadas verdigim 20 lira kargo parasına yazık yemin ediyorm okadar ugrastım kazanan logoya bak paintle daha iyisini cizerim ben ama yok bize şartnamede "biz mopak gibi çalısıyorz ilkokul cizimlerini alıcaz" dese hic katılmazdm hic bişi demiyorm torpilin boylesi yok yani

gomorrah

🌱Yeni Üye🌱
Tüsiad logo benzerliği

atlsn2.jpg

Tüsiad logo yarısmasını kazanan arkadası tebrik ediyorum. Yalnız benim yaptıgım ve ekte de göreceğiniz üzere, yarısmaya katıldıgım logoya çok benzediğini fark ettim. O kadar logo arasından birinciliğe layık logo seçemeyen tüsiad davet usulu dedikleri ısmarlama işle niye benim tasarımıma benzeyen logoyu tasarlattılar acaba?

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar vereceğiniz 20 tl kargo (posta) masraflarına ve harcadığınız onca emeğe şans oyunlarına verin. milli piyango,şans topu, iddaa vs vs hiç olmazsa emek harcamıyorsunuz şans işi. ayda 2 tane yarışmaya girseniz 40 tl yapar.Afiş yarışmalarına girseniz bu meblağ daha fazla. Grafik tasarımla yeni tanışan arkadaşlara hiç tavsiye etmiyorum bu yarışmaları.Ben şansımı deneyim şu logo veya afiş yarışmasına diye hiç girmeyin.

batuhankaralar

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bu konu ile ilgili yetkin başarır bir röportaj yapmış biraz sonra onu buraya koyayım adam ukala ve kendini beğenmiş birine benziyor konuşmasından anladım

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
Düşük kalite (fason)

Arkadaşlar eczacıbaşı 60. yıl logosunun tasarımcısı aynı tasarımcı diye biliyorum.eğer yanlış bilyorsam beni düzeltin. eczacıbaşının 60 yıl tasarımı 20000 tl eder hatta yanına bir sıfır daha koyabilirsiniz rahatlıkla çok yaratıcı bir çalışma para eder kaliteli. Ama tüsiad inanın görünen köy kılavuz istemez edeceği 2000 veya 3000 tl eder fazla etmez. hiç bir yaratıcı yanı yok.

44103840.jpg

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
Başarır, arkadaşı bu başarılarından dolayı teprik eder, ALLAH, GRAFİŞKERLER MESLEK KURULUŞUNA zeval vermesin dilerim.

Bu ülke insanlarının böyle kuruluşlara ihtiyacı var. ( onların bizlere yoksada) ...

hzrfn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar logoyu Tüsiadın sitesinde gördüğümde beğendim fakat başka bir sitede sade(alt taraftan yansımasız ve fon rengi olmadan) gördüğümde gayet basit geldi ve beğenmedim. Acaba orjinali hangisi? Gönderdiğim logoları ekliyorum. Yorumlara açıktır...

tnrsrc

🌱Yeni Üye🌱
Eğer bu logoyu yapan adam ünlüyse, ismi varsa , tanınmışsa bari ismine yakışır bir logo yapsaymış. Direk TÜSİAD yazmış yani bir esprisi yok. Tüsiada yakışmadı.

caytuna

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.zezencay.com
"Türkiye’de grafik tasarımı konusunda gelinen noktayı ve bu alandaki başarılı çalışmaları görmek bizleri heyecanlandırdı." Demiş sayın Boyner:)
Adamın diğer işleri -örneğin İstanbul 2010- hakikaten muhteşem ama bu TÜSİAD Logosunu gerçekten beğenmdim.

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
Ben logoyu gayet başarılı buldum. Resmiyeti ve ciddiyeti taşıyabilecek bir logo olmuş. Bir çok kişi bu logoya esprisi olmayan düz yazı karakteri diyebilir ama unutmayalımki yazı karakterlerinin çoğu zati logolardan türetilmiştir. Bir logo illa yanında afilli şekiller taşıması gerekmiyor.

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
Ben logoyu gayet başarılı buldum. Resmiyeti ve ciddiyeti taşıyabilecek bir logo olmuş. Bir çok kişi bu logoya esprisi olmayan düz yazı karakteri diyebilir ama unutmayalımki yazı karakterlerinin çoğu zati logolardan türetilmiştir. Bir logo illa yanında afilli şekiller taşıması gerekmiyor.

beğeni görecelidir.
lakin.
o zaman soralım bu logoda kullandığı yazının a dan z ye ve 1 den 9 a karakter dizaynlarını yaptımı.

yoksalogoıda kullanılan font havadamı kaldı.

logo iyi olabilir ama seçilme şekli ya da tasarlandırılma şekli garip...

ferdigokhan1

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ferdigokhan.com
Seçilme şekli konusunda tereddütler hat safhada tabiiki. Kafalardaki en önemli soru işareti kazanan kişinin üyelerden birinin atölyesinde çalışmış olması. Gerçi hemen bunada arkadaşlar diyecekki davet usuluydu ne beklersin...Bir şey beklemiyorum sadece emeklere acıyorum...

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
beğeni görecelidir.
lakin.
o zaman soralım bu logoda kullandığı yazının a dan z ye ve 1 den 9 a karakter dizaynlarını yaptımı.

yoksalogoıda kullanılan font havadamı kaldı.

logo iyi olabilir ama seçilme şekli ya da tasarlandırılma şekli garip...

ben logonun nasıl seçildiğini eleştirmiyorum. Logoyu eleştiriyorum. Nasıl seçildiği ortada zati oldukça şaibeli. Ama logo nasıl dersen ben beğendim.

ferdigokhan1

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ferdigokhan.com
Logo bakıldığı zaman akılda kalıcı olabilir.Logoda aranılan özellikler göz önünde alındığnda logo her türlü baskı ve bunun gibi aşamalarda da sorun çıkarmıcak gibi gözüküyor.Büyük ihtimalle göz önünde bunuda bulundurarak bu logoda karar kıldılar.Tek parça logolar her zaman tercih edilir.Fakat yinede soru işaretleri dolu???

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
Ayrıca gönderilen logolara zaman kaybı diye bakmayın ziyan oldu emekler demeyin. Bir sürü hobi vari tasarım yapıyoruz hiç kazanç getirmeyen. Bunuda gelişim adına bir adım sayın. Tasarımda ben oldum diye birşey olamaz olmazda. Oluşum daimidir. Bunuda oluşum yolundaki basamaklardan biri sayın.

ahmshn

🌱Yeni Üye🌱
Ayrıca gönderilen logolara zaman kaybı diye bakmayın ziyan oldu emekler demeyin. Bir sürü hobi vari tasarım yapıyoruz hiç kazanç getirmeyen. Bunuda gelişim adına bir adım sayın. Tasarımda ben oldum diye birşey olamaz olmazda. Oluşum daimidir. Bunuda oluşum yolundaki basamaklardan biri sayın.

bakınız... öncelikle ben GRAFİKERLER MESLEK KURULUŞUnun bulaştıği hiçbir yarışmadan hakkıyla bir sonuç çıktığını görmedim. öyle zaman kaybı olmadı, ÇALIŞ SENİNDE OLUR, gibi felsefeler eskidi, artık bu yarışmaların ve komisyonların inandırıcılık değerini kaybettiğini sağır sultan bile duydu. sen yandaş medya olabilirsin, buna karışmam logoyuda beğenirsin, senin ve diğer yandaş medyanın meselesi,zaten ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ, biz burada başka birşeyden bahsediyoruz.

Son yıllarda Türkiyede gelişen ve alt yapısı nedeniyle teker tokmak giden bir sektör var. GRAFİK TASARIM.

yeni yetişen kuşaklar bu yarışmaları kendilerine bir değer arz ederk büyük umutlarla ve hayallerle yarışmalara katılıyorlar. bu da güzel ve olması gerekende bu. alt yapı olarak grafik tasarım mesleği ile alakası olmayan hatta amblem ve logo arasındaki farkı ya da amblem ile fotoğraf arasındaki farkı bilmeyenlerde yarışmalara katılabilir. şartname ne diyor...

AMATÖR VE PROFESYONEL HERKES KATILABİLİR...

bu niçin yazılıyor tüm ilgilenenler katılsınlar diye...

lakın katılıyorlarda, ancak yeni doğan ve gücü elinde hisseden bir KASAP pardon KURULUŞ yarışmaları tekellendirerek bu alt yapıdan gelenleri acımasızca biçiyor ve çok daha vahim olanı yarışmalara katılan profesyonellerin- ki birçok resim-iş veya güzel sanatlar çıkışlı garfik tasarımcılar adeta biçiliyor.

peki bu durumda kimden hak arıyacaksın?
yarışmayı düzenleyen kurumdanmı; yarışmada derece alan yakın dostlardanmı..!; yarışmayı yapan ve adamımı görürüm zihniyeti olan GRAFİKERLER MESLEK KURULUŞUNDAN MI?

gördüğümüz birşey var ki YARIŞMAYA KATILANLAR HERŞEYİN FARKINDALAR, EMEKLERİNİN BOŞUNA HARCANDIĞINI, KAZANAMAYACAKLARINI, ÇALIŞMALARININ BELKİDE HİÇ BAKILMADIKLARININ....... FARKINDALAR. AMA YİNEDE BİR UMUT DİYORLAR....

.............derlerya... ZÜĞÜRT TESELLİSİ...... MALESEF...