Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Universite Gazetesi için yardım

BaDCoD

🌱Yeni Üye🌱
ARkadaşalr gazete çıkaracağız yeni başlıyoruz o yüzden hazır yapılmış gazete şablonları olursa çok iyi olur hem fikir sahibi oluruz hemde neyin nasıl yapıldığını daha iyi kavrarız elinde olan paylaşırsa sevinirim tşk ederim

BaDCoD

🌱Yeni Üye🌱

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
evet karsina cikan sayfadan calisacaksin o senin calisma alanin, kesim yerleri CMYK renkleri vs. hersey hazir. boyutu da ulusal gazetelerle ayni boyutta, pdf ve print ayarlarini da orda detayli olarak anlattim zaten...

BaDCoD

🌱Yeni Üye🌱
evet karsina cikan sayfadan calisacaksin o senin calisma alanin, kesim yerleri CMYK renkleri vs. hersey hazir. boyutu da ulusal gazetelerle ayni boyutta, pdf ve print ayarlarini da orda detayli olarak anlattim zaten...

Benim kullandığım sürümdenmi kaynaklanıyor bilmiyorum dosya hata veriyor ama ikinci sayfadaki indiridğim master sayfa tek çalışıyor ilk sayafa verilen dosyaalrı kullanamadım. birde tireleme eklentisi falanda çalışmıyor bendeki Quark 7 Sanırım

birde şu resimleri import ediyoruzya kutu içersinde importlanıyor yani resmi istediğim şekilde istediğim yere götüremiyorum kutunun sınırları ile ancak çalışabiliyorum misal bir resimdeki insanı aldım bacgroundunu kestim phothoptan sadece insan kaldı o insanı istediğim yerde kullanmak istiyorum ama kareli alana eklenince isteidğim yere getiremiyorum sorun bendenmi kaynaklanıyor :(

poseidon

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
positivedesign.webs.com
master sayfasi mutlaka acilmasi lazim, hata vermemeli... o sayfayi istedigin gibi cogaltip farkli bi isim altinda kaydedebilirsin...

fotograf icin de; ps den import ettigin fotografin arkasinin beyaz olmasina dikkat et eger sadece o insani kullanacaksan sunu yap sirayla yazayim..

once photoshop'tan fotoyu pen tool la kes arkasi beyaz olsun insan kullanacaksan sadece... ondan sonra mutlaka drop shadow ve inner shadow yap yoksa quarkxpress'e attigin zaman beyaz alanlari at dediginde resmin icinide atabilir... Drop ve inner shadowlarin degerleri 1 olsun yeter.. ondan sonra fotoyu quarkxpress e at fotoyu cift tikla ve modfy et ordan clipping e gel ve non white areas yap, o sana fotografin etrafini keser.. ondan sonra Roundaround'a tikla ve orayi da non white areas yap onun degeri 1 dir onu 5 falan yapabilirsin.. sonra apply de ve gordugun gibi butun o beyaz alan gitmis olacak...

Kolay gelsin

BaDCoD

🌱Yeni Üye🌱
Bülten Boyutları Ne ?

Universite için gaete çıkaracağız ama universite yönetimi ulusal gazete boyutu yerine bülten şeklinde çıkarmayı düşünüyor çünkü basımı kendileri yapacakmış ben boyutları bilmiyorum normal yerel gazete boyutları ne yani A4 KAğıdından biraz daha büyük olan yardımcı olursanız sevinirim master sayfasını yolarsanız çok çok daha güzel olur renkler falan içersinde

puhuma

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.grafikerler.net
genelde a4 kullanılır ya da biraz daha büyüğünü tercih edecekseniz 23x30.5cm

BaDCoD

🌱Yeni Üye🌱
genelde a4 kullanılır ya da biraz daha büyüğünü tercih edecekseniz 23x30.5cm

Sitede Yer alan master sayfa var orda renk vs tüm ayarlar kesim yerleri ayarlanmış durumda bu boyutu o sayfaya nasıl uygulayabilirim fikriniz varmı yada bana oluşturup yollayabilirmisiniz daha çok acemiyimde

ares41

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dostum. Şekil için ******************** adresine git dünyanın bütün gazeteleri var. pak kafana göre. inian güzel tasarımlar var. ama sakın times gibi gazeteler bakma görsellik 00000

Moderatör tarafında düzenlendi: