Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Üniversite Tercihi.

hardz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.hgrafik.net
Değerli abilerim,çok daha değerli ablalarım,ve arkadaşlarım;​

Bu sene YGS / LYS sınavlarına girecek bir Anadolu Teknik Lisesi - Web Tasarım ve Programlama bölümü öğrencisiyim. Anadalım sayısal fakat ; reklamcılık ve görsel iletişim tasarımı bölümlerini tercih edeceğimden dolayı dershanede sözel bölümüne kayıt oldum.Ufak bir kaç araştırma yaptım.Genellikle vakıf üniversitelerinin , devlet üniversitelerine oranla bu bölümlere daha çok yöneldiğini gördüm. İzmir Ekonomi Üniversitesi / Yaşar Üniversitesi gibi vakıf üniversitelerinin İletişim fakültesi , Görsel Sanatlar Fakültesi'ni inceledikten sonra birde Ege Üniversite'sinin İletişim fakültesini gezdim. E tabi doğal karşıladım farklılıkları.

Şimdi size soracağım bir kaç sorum olacak.Hayallerimide burada size bi bulut içinde sunayım.

İlerideki hedefim eğer bütçem olursa bir reklam ajansı açmak diyelim ki açamadım iyi bir ajansta mutfakta durmak.. Açıkçası ne olursa olsun bu işin mutfağında durmayı hedefliyorum. Evet forumda bunları okudum fakat bana yapıcı gelmedi bir kaç konuya yazılan cevaplar dışında yazılan cevaplar. ( Düşük oldu cümle kusura bakmayın :) ) Reklam ajansı açmanın zorluğunu, piyasanın YÜKSELEN (!) kalitesini, ve daha bir çok şeyi kendi tecrübelerime , forumda bu konuda makaleler yazmış değerli grafikerlerimize, birazda beynimi kullanarak bunları zaten göz önüne bir aldım. Fakat ne olursa olsun dedim ki "C'mon Hakan" sen yapabilirsin oğlum.

Sanırım bu dalda benim istediğim 3 bölüm var.
  • Reklam Tasarımı ve İletişimi
  • Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
  • İletişim Tasarımı ( Görsel İletişim Tasarımı )

• İşin mutfağında olmak için hangi bölümü okumalıyım ?
  • Bölümler arasındaki farklılıklar ,
  • Bölümlerin ders farklılıkları ,
  • Mezun olduktan sonraki iş fırsatları nelerdir ?

( Bu soruma şu cevapla karşılık veriyorum genellikle ; bir bilgisayarcının hele ki bu grafiker olma yolunda ilerliyorsa bu bölümlerin her hangi birinden mezun olsa bile kendini geliştirmesi ve piyasada edindiği bilgileriyle bir yere gelmesi çokta zor değil. üniversitedeki mezuniyet töreninden sonra firmalar karşınıza dizilip "beni seç, beni seç" diye bağrınmadıklarına göre.. )

Sizlerin tecrübelerine ve engin bilgilerinize güvenerek, sizlerin fikirlerini duymayı tercih ettim. Türkiye'nin en büyük grafik forumu olan bu forumda bu akıl karışıklığıma cevap verecek bir kaç babayiğit bulurum şiarıyla yola çıktım.

Not : Bu Bölümlerde okuyan arkadaşlarımın,abilerimin,ablalarımın, veyahut mezun olan arkadaşlarımın abilerimin,ablalarımın fikirleri beni çok rahatlatacak..

Bu işi gerçekten ciddiye alan biri olduğum için bu kadar araştırma yapıyorum. Çünkü gerçekten bu işi severek başladım. Severekte devam etmek istiyorum. Ne olursa olsun.

Cevaplarınız,uğraşlarınız ve ayırdığınız vakit için hepinize teker teker teşekkür ediyor en içten dileklerimi sizlere e-mail atıyorum.

Saygılar.