Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ya photoshop olmasaydı?

Özlem BAYIR

🏆Pro Tasarımcı🏆
eskiden photoshop yoktu ama fotografcılıkta özellikle studyo fotografcılıgında yapılan calısmalarda mukemmel sonuclar görüyoruz..özel bir rotus kalemiyle bir cam ekran üzerinden ince ince ve saatlerce ugrasılarak yapılırmıs rotus dedigimiz şey..eski siyah beyaz fotograflara bakarsanız özellikle ebeveynlerin studyoda cekilmiş düğün fotolarında hem kullanılan kartın kalitesi hemde yapılan rotusun kalitesinin ne kadar farklı olduugnu göreceksiniz..bilmem daha önce hiç dikaktinizi cektimi?
ben 3 ay kadar bir fotoda studyo fotografcısı olarak çalıştım..çalıştıgım yer 40 yıllık fotografcının oglu..ailece fotografcılar..inanılmaz teknikler kullanıldıgını ögrendim ve hayretler içinde dinlerdim onu..ve benim için çok özel olan fotografcılık hobim bir kez daha tepe noktasında yer aldı hayatımda..sanat dedigimiz şey,onun anlatımıyla daha bir anlam kazanıyordu..evet biz sanat yapıyorduk onla..yaptıgım işi iş olarak degerlendirmedim hiç,çünkü hobimdi ve bişeyler üretiyordum,yeri geliyordu bir fotografı tamir etmek 3 günümü alıyordu,gözlerimin agrısından pcye bakamaz oluyordum ama eski imkansızlıkları düşündükçe de daha bi üstüne gidiyordum işin..ve eski yöntemleri kullanmak istiyordum..ancak o makinalar kullanılmadıgı için artık,öyle bir şansım da olmadı..sadece dukkandaki 40 yıllık tarihi makina üzerinde şöyle yapılırdı böyle yapılırdı diye konusurduk..

yani devir artık kolaylık devri..herşey elimizin altında..yeni bir prog. çıkar,hemen merak ederiz,tanımak kurcalamak isteriz.nedir nasıldır diye.. elinizde yoksa netten trial versiyonu inidirip işinizi görürsünüz..baska ihtiyacınız olur netten karsılarsınız..oturdgunuz yerden masraf yapmadan cok fazla caba harcamadan herşeyin kolayının kolayını bulmanız mumkun artık..artık herkes photosop biliyor..uzman yada alaylı..birşey piyasada azsa yada yoksa degerlidir.eskiden oldugu gibi..bilginin degeri gibi..sakın beni yanlış anlamayın..şuan bu sektörde olanları asla eleştirmiyorum..bu yanlış olur zaten..sadece genel bir degerlendirme benimkisi..belkide hayıflanma..ama şimdi bilgi herkesin elinde,beyninde..bu yuzden hep daha fazlasını istiyoruz..işverenler de dahil..daha fazla daha fazla..nereye kadar...bilgi sonsuz..hergun bi yenisi daha ekleniyor..nasıl cıkacaz bu işin içinden..bu teknolojik bilgi yükünün katlanmasından,bu bitmek bilmeyen ve bitmeyecek olan "yenisi çıkmış,daha farklısı cıkmış,daha kolayı,daha cok menusu olanı,daha pratigi........." mantıgından... sürüklenmesinden.... bu devinim böyle devam edecek..........kaçış yok...herkese işinde başarılar dilerimm...