Özlem BAYIR
🏆Pro Tasarımcı🏆
hepsi cok basarılı ve nitelikli..emeği gecen herkesi tebrik ederim..ve hepsi "bişeye benziyor!"..kesinlikle...
tek diyebileceğim dereceye girenleri kutlarım....
biirinci seçilen arkadaşımın çalışmasını en başta gördüğümde işte bu dedim.
ama diğer dereceye giren çalışmaları birşeye benzetemedim. biraz şahibeli bi derecelik var ama hayırlısı elden bişey gelmez.......
öncelikle finalde yer çalışmaların hepsi çok iyi. ama ilk üçün haketmediğini düşünyorum. neden derseniz öncelikle bu tip çalışmalarda baktığın şeyi hemen kavramak önemli ilk üçte bu yok, konu anlaşılır olmalı ilk üçte bu yok (birinci seçilende hiç yok), ayrınca sayfa içinde orantılar çok kötü, 3 eserde siyah fon bütün her şeyi yutmuş o ayrı bir dava. bu 20 eser içinde belki de en kötüleri ilk 3 e layık görülmüş. allahtan katılmamışım verdiğim emeğe yazık olurdu. ilk 3 dışında kalan eserlere gelince 4. ve 5. seçilen eserler 10 numaralık yine bunların aralarında 10 numaralık olanlar var. bunların hangisi 1 2 3 olur diye ayırt etmek imkansızken her nedense bu çalışmalar ilk 3 e girememiş
bu arada arkadaşlar burası özgür bir platform olduğu için ben kendi kişisel görüşlerimi ortaya koydum. bunu önceden söyleyim, çünkü sanatta kesin doğrular yoktur lakin yukardaki görüşlerime bu işte biraz anlayanların katıldığına eminim. iyi günler
öncelikle finalde yer çalışmaların hepsi çok iyi. ama ilk üçün haketmediğini düşünyorum. neden derseniz öncelikle bu tip çalışmalarda baktığın şeyi hemen kavramak önemli ilk üçte bu yok, konu anlaşılır olmalı ilk üçte bu yok (birinci seçilende hiç yok), ayrınca sayfa içinde orantılar çok kötü, 3 eserde siyah fon bütün her şeyi yutmuş o ayrı bir dava. bu 20 eser içinde belki de en kötüleri ilk 3 e layık görülmüş. allahtan katılmamışım verdiğim emeğe yazık olurdu. ilk 3 dışında kalan eserlere gelince 4. ve 5. seçilen eserler 10 numaralık yine bunların aralarında 10 numaralık olanlar var. bunların hangisi 1 2 3 olur diye ayırt etmek imkansızken her nedense bu çalışmalar ilk 3 e girememiş
bu arada arkadaşlar burası özgür bir platform olduğu için ben kendi kişisel görüşlerimi ortaya koydum. bunu önceden söyleyim, çünkü sanatta kesin doğrular yoktur lakin yukardaki görüşlerime bu işte biraz anlayanların katıldığına eminim. iyi günler
ben de katılıyorum.ılk 3 te gercekten de yeterı kadar gorsellık yok.dıger jurılerı tanımıyorum ama mehmet turgutu tanıdıgım kadarıyla boyle bır karara varmaları benı sasırttı.acaba dusunce sekıllerı nasıl cok merak edıyorum.mantıklı bı sunum benı etkılemez degıl herseye ragmen.saygılar...
sonuna kadar katılıyorum
"yeteri kadar görsellik" garip bir tanımlama sanki,keşke siz de bir çalışmayla katılsaydınız da ne kastettiğiniz hakkında tahmin yürütebilseydik,sizi tanımıyorum ama böyle bir açıklama da beni şaşırttı.düşünce şeklinizi çok merak ediyorum,mantıklı bir açıklama da beni etkileyebilir herşeye rağmen.
Elbette ki görüşlerinizi kendi diliniz ile ifade etme hakkınız var. Fakat burada sanırım cevap hakkı grafikerler.net in.
Öncelikle demişsiniz ki; "bu yarışmada da benzer şeylerin kokusunu alınca mesaj yazma gereği duydum çünkü ben 1 yıllık grafiker olmama rağmen gayet iyi bir eğitim aldım, pek çok hatalarım olmasına karşın İYİ VE KÖTÜ grafik çalışmasını ayırt edebilecek yeteneğe sahibim."
Bu sizin düşünceniz. Oysaki jüri olarak seçtiğimiz üç isim de Türkiye’ de tanınmış ve kendi sahalarında birer marka olmuş insanlardır.
Yarışmaya katılan hiç kimseyi ne ben nede yönetimimiz şahsen tanımıyoruz. Kaldı ki jüri üyelerinin de tanıdığını bile düşünmüyorum.
“bu yarışmada da benzer şeylerin kokusunu alınca” demişsiniz. Bu tamamen sizin kendi tasarım anlayışınız ile ilgili bir koku mu yoksa ortaya koyabileceğiniz suçlama ile ilgili deliliniz var mı?
“Adam kayırma, işini layık olana vermeme gibi özelliklerin buraya da sıçramış olabileceği endişesini dile getirmek istedim.” Sizin de dediğiniz gibi sadece endişe olarak duymanız gerekmekte. Bunu bir suçlamaya çevirmemeniz ve bu kötü ithamları gerçekmiş gibi ifade etmeniz yanlış olacaktır.
Son olarak şunu bir daha ifade etmek isterim.
Eleştiri yapma hakkınız elbette ki var. Fakat suçlayacaksanız bunu sadece kendi sanılarınız ile değil de kanıtlarla yapabiliyorsanız yapınız. Aksi taktirde sizin septist bir yapı ile kendinizi ve çevrenizdekileri rahatsız edici bir tavır içinde olduğunuz düşündürecektir.