Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

4 Sayfalık Broşür (katalog) Çelikyay

iyireklam10

🌟Usta Tasarımcı🌟
öncelikle ağır eleştirisi için afidanci arkadaşımızı kınıyorum. Bu çalışma berbat değil aksine benim ilk görüşte " vay be" dediğim bir çalışma. Gerçekten çok beğendim çalışmayı ellerine sağlık arkadaşım.

tşk ederim güzel yorumun için...

isyanx

🌱Yeni Üye🌱
bu katalogu bana yollayabilir misin acaba bir örnek olarak? bende bir tane yapmak istiyorum.

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Eskimiş püskümüş bu konu karşıma çıktı üzüldüm biraz. Sayın iyireklam10 çalışmanı karşına al ve daha önceki çalışmalarınla karşılaştır. Tamam burada amaç bilgi paylaşımı. Ancak diğer çalışmalarına da daha önce yorum yaptığımı farkedeceksindir. Ben işimi eve taşımayı sevmeyen birisiyim. Ama Fikirlerime saygı duyan ve bana ulaşan çok kişiye yardımcı olmuşumdur. Sana demişim ki bana mail adresi ver sana atayım. Ama konu farklılaşmış ve alıntı rekoru kırarak tepkilere mağruz kalmışım. Sende beğenmediğini yazmışsın. İmalı olsada. De ki firma istedi böyle oldu. Diğer arkadaşları da ve özellikle teoman'ı kınıyorum. Burda bir yorum yapılmışsa bu forumdan uzaklaştırma gibi art niyetli tepkilerle olmaz. Aç Googleyi arat ismimi. Ben bana yeterim ama bir söz var; Bin biliyorsan bir bilene danış diye. Ben çok daha abartılı yorumlarda bir yerlere geldim, kendimi geliştirme ihtiyacı duydum. Şu anda İzmir'de ikamet etmeme rağmen bir çok ilde bir çok firmanın grafikerliğini yapıyorum. Her yapılan iş beğenilecek diye bir şey yok. Tepkin yeterli olacak ki yapan daha iyisini araştırma yoluna gitsin. Tepkim sert ama kırıcı değil. Ama o çalışmanı yine de beğenmedim.

iyireklam10

🌟Usta Tasarımcı🌟
Eskimiş püskümüş bu konu karşıma çıktı üzüldüm biraz. Sayın iyireklam10 çalışmanı karşına al ve daha önceki çalışmalarınla karşılaştır. Tamam burada amaç bilgi paylaşımı. Ancak diğer çalışmalarına da daha önce yorum yaptığımı farkedeceksindir. Ben işimi eve taşımayı sevmeyen birisiyim. Ama Fikirlerime saygı duyan ve bana ulaşan çok kişiye yardımcı olmuşumdur. Sana demişim ki bana mail adresi ver sana atayım. Ama konu farklılaşmış ve alıntı rekoru kırarak tepkilere mağruz kalmışım. Sende beğenmediğini yazmışsın. İmalı olsada. De ki firma istedi böyle oldu. Diğer arkadaşları da ve özellikle teoman'ı kınıyorum. Burda bir yorum yapılmışsa bu forumdan uzaklaştırma gibi art niyetli tepkilerle olmaz. Aç Googleyi arat ismimi. Ben bana yeterim ama bir söz var; Bin biliyorsan bir bilene danış diye. Ben çok daha abartılı yorumlarda bir yerlere geldim, kendimi geliştirme ihtiyacı duydum. Şu anda İzmir'de ikamet etmeme rağmen bir çok ilde bir çok firmanın grafikerliğini yapıyorum. Her yapılan iş beğenilecek diye bir şey yok. Tepkin yeterli olacak ki yapan daha iyisini araştırma yoluna gitsin. Tepkim sert ama kırıcı değil. Ama o çalışmanı yine de beğenmedim.

begenmek zorunda değilsin seninde dediğin gibi begenmek zorunda değilsin
tşk ederim...

kartalkerem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
kardeşim sen hiç kimseye bakma tasarıda zaten sadelik önemlidir bence cok güzel renk uyumları felan süper tbr ederim devamını beklerim :)

yılmaz06

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yaw yoq birader berbat. Basit kullanışlı programlarda bile bundan daha güzelini, görselini yapabilirsin. Şaşırdım doğrusu bu tür bir tasarıya konu açmana. Yap şunu yeniden adam akıllı bir şeyde yapalım yorumumuzu okey.

sende bi iş yükle o zaman senin işlerinide görelim berbat demek kolay..

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yılmaz kardeş 2008 'in konusuna mesaj atmışsın afferin sana. Maili görünce bu kek kim dedim ama sen çıktın. İzmir'in en sorunlu ve bir çok matbaanın tereddüt ederek almadığı işlerin yapıldığı Yıldırım Ofset ambalaj firmasının baş grafikeriyim. Benin bu meslekteki alakam senin yaşından daha büyüktür. Gel bir çayımı iç sana bir oda dolusu portföyümü açayım. Arada boş zamanlarımda takıldığım ortam burası. Dalaşma noktam değil. Ancak seni kırmayıp birazdan bir konu ekleyeyim. Meşhur ÖZSÜT firmasının bir kaç çalışmasını yükleyeyim. Neden o deme bu seferde. Çünkü en son çıkan işlerim arasında en basit ve anlatabileceğim iş olduğu için.

numo

🌱Yeni Üye🌱
eline sağlık... müşteri beğendiyse gerisi teferruat...

tolgilis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.tlgplt.com
Ben geldim..
Ön kapaktan başlayalım. İlk gözüme çarpan arka fon neden gri farklı efektler verebilirsin.Ve bu bir çelik firması ve bu tür firmaları da grafikerin yönetmesi çok kolaydır.Bu tür firmalar arka fonda resme ya da farklı efektlere meraklılardır.
O yüzden arka fon konusunda biraz daha ağır çalışmanı öneririm.(bu konu hakkındaki fikirlerimi seve seve paylaşabilirim.)
ikincisi logo birek havada gibi durmus.logonun altından bir şerit geçirebilirsin.Ya da farklı birsey denemek istersen logoyu yanlardan yukarı bir ip uzatıp oradan tutunuyormus gibi de yapabilirsin.
Üçüncüsü makaslarla ilgili ayrınlar .
onlar rengarenk olmus.dediğim gibi kapakta ciddiyeti konusturman lazım.İç sayfalar sana kalmıs.
Orada yansıma ve rengarenk yapmamanı tavsiye ederim.
Hepsini alt alta yazıp ya da baslarına yıldız türü işaret koyup yan yana yazabilirsin.
resimlere verdiğin yön sayfaya ayrı bir güzellik katmış.Resimlerden bakılınca da arka fon siyah olmalı gibi geliyor akla.Ve de resmi en alta almanı tavsiye ederim.Alttaki efekti gölgede bırakmıs boyle durunca.İster resimleri en uste al o sekili ortaya al logo asagı insin ya da tam tersi.
Bu arada dunyanın yukunu tasıyoruz.sloganı daha önce klas vinç isinmli firmada kullanılıyor.Ve kırmızı renk de o bas harflere uymamıs.ve o oku da kaldırırsan güzel durur.
gelelim arka kapaga.Arka kapakta asağıdan iniyor gibi resimler onların altına siyah bir zemin verirsen(ya da arka fon ne olacaksa ondan farklı bir zemin) daha dikkat ceker ve farklı durur.Logoyu da adresin basladıgı kısam soldan bloklayarak yaparsın.Bir de adresi çok yayma.Ortalamak yerine soldan bloklayarak asağı al.Rengini de arka fona göre ayarla.
İç sayfaların yerleşim şekli hoşuma gitti.Sadece dediğim gibi logolara yukarıdan ip indirebilirsin..

Çok konuştum galiba.Kovulmadan ben gideyim....

BaşarıLarrr

Arka fon renginin neresi hoş durmamış anlamadım?..
Çelik dediğimizde akla ilk gelen renktir gri renk. Bunu bilerek mi yaptı bilmiytorum ama bence cuk oturmuş... Çelik broşürüne farklı bir arka plan rengi uygulasan diğer renkleri ne yapacaksın?..

Arka plana uyguladığı renk idealdi bence...

Ayrıca şunu anlamıyorum...

"Farklı bir renk kullanabilirdin?"

bu cümle yerine "kullandığın arka plan rengi yerine ........ rengini kullansan daha hoş olacağına inanıyorum " gibi cümleyle daha mütevazi yorum yapılsa?..

Şahsın açısından söylemiyorum ama bu sitede üyeler arasında bir "ordünaryüs" tipler çoğunlukta... Bu tip yorumlarda karşı tarafa yapıcı değil yıukıcı olarak dönüyor...

Benim bu üründe tek eleştirim şu olacaktır... Ayrıntıya girmeden...
Sadelik yok...
Logonun altındaki baslıkların arka plan renklerinde kullanılan Yeşil (logoda), gri de arka planda var... Ayrıca alt tarafa uygulanan yansıma da gereksiz sanırım. Sıkışıklık etkisi yaratmış.
Broşür de resimler çok küçük kullanılmış. her taraf gri görünüyor... Ben olsam yerinde ön kapağa tek resim içine gömülmüş diğer resimler ve ilgili kategori, arka kapağada adres ve yine tek resim koyar bitirirdim.

DÜNYANIN YÜKÜNÜ TAŞIYORUZ

sloganı karınca duası gibi... Oysa bence ön kapakta en büyük o olmalıydı... iç sayfalardada yine resimler çok küçül, yazılar bolca kullanılmış. Oysa ayrıntılı yazılar okunmaz, bir tanıtımda RESİM, SLOGAN, VİZYON önemlidir. Gerisi teferruat ve broşürü elinde tutan kişinin bir an evvel atacak çöp bulamasına etkendir

diye düşünüyorum...