Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ankara'da Grafikerlik ve piyasa durumu???

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar ben istanbul dan ankaraya taşınmayı düşünüyorum. Ama ankaranın şartları nedir grafikerlerin ortalama ücretleri vs. piyasası nedir bana yardımcı olacak beni bu konuda aydınlatacak arkadaşlar arıyorum.

Şu an istanbul da bir matbaa da çalışıyorum ve yaklaşık 1500 tl maaş alıyorum.

Ankara da yine matbaa düşünürüm acaba oralarda benim gibi birisi nasıl şartlar la karşılaşabilir istanbul a yakın olur mu yoksa daha mı iyidir

isterseniz daha detaylı mesleki tecrübemi yazabilirim, yeter ki bana yardım edin :)

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
2 senelik bilgilerimle söleyeyim. Ankara'da maaşlar İstanbul kadar değildir. Ama şu da var 1500 Tl Ankara için iyi, İzmir için çok çok iyi parayken İstanbul ölçülerinde oldukça düşük kalmaktadır. Yani nereden baksanız 1000 Tl bile kazansanız Ankara'da daha karlısınızdır.

Tabi bunun içine kendi özel durumunuzu sokun masraflarınız artacak mı?
Ankarada iyi matbaalar var ama maaşlar zannımca elinden iş gelen adam için 900 - 1500 arasıdır filmcilerde ve iyi ajanslarda (en iyileri değil) bu maaş 2000 ve biraz üstünü görebilir.

Ben İstanbulda çalışmadım ama iyi kötü piyasadan haberim var. Genel olarak şöyle diyebilirim kendinizi geliştirme, aşma gibi bir durumunuz varsa tasarımcı tarafınız iyiyse Ankara hiçbir şekilde sizi İstanbul gibi kalkındırmaz. Ama Ankara'nın piyasası bana sanki daha oturmuş bir nebze daha elit (geneli bakımından) ve düzenli gelir. Yani Ankarada kısa sürede tanınabilir düzenli güzel bir işiniz olabilir.

Son düzenleme:

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
feylosoft teşekürler arkadaşım ilgilendiğin için başka görüşlerini yazacak arkadaşları da bekliyorum...