Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

araç kaplama sıvısı

baskici46

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
araç kaplarken zemine uygulanan bir sıvı varmış. bu sıvı hava kabarcığı kalmasını engelliyormuş hemde girinti çıkıntıların yapıştırılmasında daha iyi sonuç veriyormuş. bilgisi olan arkadaşlar varmı??

Benzer konular

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Benim bildiğim uygulayan arkadaşların cam silmekte kullanılan sıvıdan kullandıkları.

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
bende öyle biliyorum zemine camsil sıkıp üzerine işi koyup plastik bir spatula ile zemine yapıştırıyorlar spatula ve camsil sayesinde ortadan kenarlara doğru spatula çekip havaboşluğunu alıyorlar.

baskici46

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
düz zeminlerde evet camsil ve benzeri maddeler kullanılıyor. ama benim dediğim madde sadece araç kaplamada kullanılıyormuş.camsil'in buharlaşma süresi uzadığından girinti çıkıntılarda kullanılamıyor.

Bahtınur YILDIZ

♾️Grafik Gurusu♾️
düz zeminlerde evet camsil ve benzeri maddeler kullanılıyor. ama benim dediğim madde sadece araç kaplamada kullanılıyormuş.camsil'in buharlaşma süresi uzadığından girinti çıkıntılarda kullanılamıyor.

araç kaplamada malzemeyi genleştirmek esastır bunun içinde saçkurutma makinesi gibi ısıtıcılarla ısı vererek genleştirip şekil veriyorlar. istenen şekle giriyor.

bilidğim kadarıyla.

baskici46

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
tamam dediğiniz yöntemleri biz uygulamada kullanıyoruz. bahsettiğim malzeme pürüzsüz bir uygulama sağlıyormuş.

Mehmet NAS

♾️Grafik Gurusu♾️
benim bildiğim kaplama öncesi yüzey üzerine folyonun kolay pozisyonlanması için stema spreyi kullanmalı
bunun dışında:
- keçeli ve plastik regle
- profesyonel kesici maket bıçağı
- sıcak hava tabancası fön
- bez eldiven
- kağıt band
- etdüsriyel temizleyici
- üzopıroponal saf alkol
- ipliksiz temizlik bezi
- araç parçalarını sökebilmek için el aletleri.
araç kaplamak için gerekli olan malzemelerdir.

h.salma

🌟Usta Tasarımcı🌟
Araç kaplamada sıvı kullanılması hava kabarcığı sorununu su kabarcığına çevirir. Girintili yerlerde genleşme olacağı için sünecektir folyo. Bu nedenle altında sıvı olan folyonun kenarları gerilen kısımca çekilecek ve kaymalar olacaktır. Bence en sağlıklısı kapalı ortamda kuru montajdır.

Son düzenleme:

By ÇaKAL

🌟Usta Tasarımcı🌟
araç kaplamada sıvı veya camsil kullanmıyacaksın
kullanırsan yapıştıramazsın

Sahadagiy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
sahadagiy.net
bizde daha çok kuru montajı kullanırız hava kabarcıklarını genleşme ve bir toplu iğne ile iş görülür öle bir sıvı varsa sölede öğrenelim bizde yada bilen varsa

baskici46

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bulundu aradığım malzeme... 3m firmasında mevcutmuş. avrupada kullanılıyormuş.

halukoz

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaslar evt stranger arkadaşım olaya doğru yaklaşmış.
doğrusuda o stema sprey nonpern cast malzemenın zemınden rahat ayrılarak kolay yapısması hem bırbırıne yapısmaması vede söküleceği zaman nonpern cast malzemenın sorunsuz zemınden ayrılmasını saglar.

otekı arkadaşımın sorduğu ise günümüz türkiyesinde maliyetden kacmak ıcın plümerik seri yanı yarı cast tabır ettıgımıiz malzeme için kullanılan kanal yapıştırma ilacı onuda 3m de bulabılırsın. ama tavsıye etmıyorum. bir sorum olacak uygulamacı arkadaşlara tam cast uygulama malzemesı ne kullanılmalı marka oıarak every 3m orafol v.s

sensei01

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arlon fuarda DPF 6000 X ti sanırım yeni bir malzeme tanıttı. Fotoblok a folyo yapıştırıp parmağınla kalan balonları zemine yedirebildiğin gibi o da hava balonlarını dışarı atıyor.Yapışkan yüzeği yılan derisi gibi desenli Deniz reklam sanırım Türkiye Dist. arassanız bulabilirsiniz...
Son teknoloji de budur..

plotter

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arlon fuarda DPF 6000 X ti sanırım yeni bir malzeme tanıttı. Fotoblok a folyo yapıştırıp parmağınla kalan balonları zemine yedirebildiğin gibi o da hava balonlarını dışarı atıyor.Yapışkan yüzeği yılan derisi gibi desenli Deniz reklam sanırım Türkiye Dist. arassanız bulabilirsiniz...
Son teknoloji de budur..

evet sensei dediğin folyo uygulaması fuarda tanıtımını bende inceledim güzel bir olay
fakat henüz türkiyede yok..firmayı aradım bilgi için ocak ayından sonra gelecekmiş.. bekliyoruz çünkü geçen seneki fuarda da aynı böyle bir folyo tanıtımı yapılmıştı oonun arkası nokta nokta idi .. ama nedense bir türlü türkiyeye gelmedi
hem biraz araştırdım bu tür folyoların maliyeti şu an normal kullandığımız cast ın 2 katından daha fazla bakalım bu ne olacak bekliyoruz..

n-direct

🌱Yeni Üye🌱
Baskıcı 46 sanırım senin aradığın Exalour denen sıvı bir malzeme. Onu biz kullanıyoduk. Bu ürün hakkında istediğin bilgiyi yarın yazarim.

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
bizim arabaya bi kaplama yaptırdık pisman olduk kaplama kısabi sürede yırtılmaya başladı yırtıldığı önemli deil yapıstırdıktan sonra maket bıcağıyla kesmisler ama boyanın halini bi görseniz :S adamcağız hiç acımadan bastırmıs derin çizikler oluşmuş. işi böyle yapan insanlarda var :S

baskici46

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
istenilen ücret verilmezse reklamcı ne yapsın??????????

screwshell

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
o zaman işi yapmıcak kardeş...

madem adam gibi yapmayacaksa neden yapıyorki bu işi.??