benim sorum daha ziyade bir ilkokul mezunu biriyle bir matbaa öğretmenliği okumuş veya iki yıllık grafikerlik mezunu arasında tasarım konusunda ne gibi farklılıklar olur şeklindeydi ..
ilkokul mezunu bir insan matbaa öğretmenine ne zaman yetişebilir (kaç yıl sonra)
(ben üniv. mezunuyum ama bir arkadaşım bu kompleksi sürekli yaşıyor ve onu motive etmekte zorlanıyorum)
OKullar da bir çok bilgiyi teorik olarak çok güzel bir şekilde bulabilirsiniz. İşin güzel tarafıda budur zaten. Okul okumamış bir insan "okuyarak" bu mesleği kendine altın bilezik edinmiş insana yetişmesi gerçekten kolay değildir.
Neden derseniz.
Deneme yanılma ile doğruyu bulma yoluna giden alaylı insan yerine bilgileri hazır halde karşısında bu işi bilen birisinin vermiş olduğu öğretileri doğru bir şekilde algılayarak yeteneğiyle birşeytiren bir insanı nasıl aynı tutabiliriz. Alaylı olupta iyi olan yok mu... Elbette var fakat okulların yararı yok okuyanla okumayan birdir gibi cümleler kurmayıda yanlış buluyorum.
Sanatta da bu vardır. Eğitimsiz sanatçılar aynı şeyler etrafında dönüp dururlar. Eğitim almış insanlar ise yenilikçidirler, gelişime açıklardır.
Ben de bir alaylıyım. Fakat alaylı olmam mektebin yararlarını görmeme engel değildir. İmkanı olan her arkadaşa meslekleri ne olursa olsun okumalarını tavsiye ederim. Çünkü okullar insan motivasyonunu arttırarak bilgiyi daha iyi vermeyi hedefleyen kuruluşlardır.
Okulun yararsız olduğunu ve mekteplilerin mektepsizlere oranla deneyimsiz olduğunu söyleyen arkadaşlara şaşıyorum. Deneyim edinilir, yetenek ise doğuştan gelendir.
Mektepli mektepsiz ayrımı yapılacağına yeteneksiz birisinin okulu bitirip mesleği icra etmesine izin veren eğitim sistemlerine karşı olmanız daha doğru olacaktır.