Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Cahil grafiker! okumadan grafiker olunur mu? okumamış bir insan grafiker olabilir mi?

suleymankkoklu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar okumadan grafiker olunur mu? veya okumamış bir insan grafiker olabilir mi? olabilirse nereye kadar gidebilir, olağanüstü şeyler yapabilir mi? Tahsili olmayan bir insandan grafiker ustası olur mu?
Görüşlerinizi almak istedim

Son düzenleme:

Benzer konular

erdesign

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
herşey o kişiye bağlıdır. Bende okumadan bu işe başlamış birisiyim. herkes bunu belki hava atmak olarak görecektir ama kaç okumuş grafiker benden yardım istedi sayısını hatırlamıyorum. Ama bende bu işin okulunu okumak isterdim. Diploma bi yerlere gelmek için çok iyi bir araç olabilirdi.. Ama şuan kendime grafiker demiyorum katetmem gereken daha yol var...;) Sevdinmi herşeyi yaparsın...

grafikermahmut

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar boşa uğraşmayın bir ürünü alırken siz neyine dikkat ediyorsunuz reklam olacak ama siz gidip ülkermi alırsınız yoksa sara diye çıkmış bir markamı alırsınız dedim ya etiket önemli etiketin var işin var adamlar ilk etiket soruyorlar bu meslekte birde her işi yapmak lazım baskı öncesi baskı sonrası ve baskı yani deneyim de önemlidir

Selimsel

🏆Pro Tasarımcı🏆
bende bu işin okulunu okumadım 10ncu senemdeyım. sımdıye kadar hıc sıkıntısını cekmedım!

grafikermahmut

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben sıkıntı çekersiniz diye birşeymi dedim adamlar etiket soruyor dedim

Selimsel

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben zaten sıze cevap vermedım kı:S genel anlamda konuya bır cevaptı.

seruvenist

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.yusufipek.com
okumak bu mesleğin püf noktlarını insana kazandırır. her işin bir kuralı vardır bunları bu mesleğin okulunu okumuş insanlar daha iyi bilirler. ben hep şunu savunmuşumdur, ne kadar bilirsen okadar geniş düşünürsün ama bilgilerin seni sınırlar. ama işin kuralını bilmeyen çok ama çok özgür düşünür. onu sınırlayan bişi yoktur. onun için bu işi bu mesleğin okulun okumadan yapan arkadaşlardan çok enteresan fikirler çıkabiliyor. bunu çok yaşadım çevremde çok gördüm. mesleği bilen bazı kriterlerle kendini sınırlandırır.

eso1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.yenireklam99.com
Arkadaşlar okumadan grafiker olunur mu? veya okumamış bir insan grafiker olabilir mi? olabilirse nereye kadar gidebilir, olağanüstü şeyler yapabilir mi? Tahsili olmayan bir insandan grafiker ustası olur mu?
Görüşlerinizi almak istedim

olur dostum neden olmasın. çokta güzel yapar bu işi. okulunu okuyan arkadaşlar firmamıza staja geliyor

tuğçe ece

🏅Acemi Tasarımcı🏅
okumak bu mesleğin püf noktlarını insana kazandırır. her işin bir kuralı vardır bunları bu mesleğin okulunu okumuş insanlar daha iyi bilirler. ben hep şunu savunmuşumdur, ne kadar bilirsen okadar geniş düşünürsün ama bilgilerin seni sınırlar. ama işin kuralını bilmeyen çok ama çok özgür düşünür. onu sınırlayan bişi yoktur. onun için bu işi bu mesleğin okulun okumadan yapan arkadaşlardan çok enteresan fikirler çıkabiliyor. bunu çok yaşadım çevremde çok gördüm. mesleği bilen bazı kriterlerle kendini sınırlandırır.

%100 her satırına katılıyorum.ben alaylı olarak devam ederken,bir okulluya çıraklık yapmaya başladım.kuralları öğrendiğimde farklı bir bakış açısı kazandım.ama bir çelişki varki bazen kuralsız yaptığım işleri daha çok sevdim.tipografisi bozuk bir logo mesela...

suleymankkoklu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
benim sorum daha ziyade bir ilkokul mezunu biriyle bir matbaa öğretmenliği okumuş veya iki yıllık grafikerlik mezunu arasında tasarım konusunda ne gibi farklılıklar olur şeklindeydi ..
ilkokul mezunu bir insan matbaa öğretmenine ne zaman yetişebilir (kaç yıl sonra)
(ben üniv. mezunuyum ama bir arkadaşım bu kompleksi sürekli yaşıyor ve onu motive etmekte zorlanıyorum)

sibel_b

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
önce kabiliyet, sonra deneyimle çokta güzel olur. neden olmasın...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
benim sorum daha ziyade bir ilkokul mezunu biriyle bir matbaa öğretmenliği okumuş veya iki yıllık grafikerlik mezunu arasında tasarım konusunda ne gibi farklılıklar olur şeklindeydi ..
ilkokul mezunu bir insan matbaa öğretmenine ne zaman yetişebilir (kaç yıl sonra)
(ben üniv. mezunuyum ama bir arkadaşım bu kompleksi sürekli yaşıyor ve onu motive etmekte zorlanıyorum)

OKullar da bir çok bilgiyi teorik olarak çok güzel bir şekilde bulabilirsiniz. İşin güzel tarafıda budur zaten. Okul okumamış bir insan "okuyarak" bu mesleği kendine altın bilezik edinmiş insana yetişmesi gerçekten kolay değildir.

Neden derseniz.

Deneme yanılma ile doğruyu bulma yoluna giden alaylı insan yerine bilgileri hazır halde karşısında bu işi bilen birisinin vermiş olduğu öğretileri doğru bir şekilde algılayarak yeteneğiyle birşeytiren bir insanı nasıl aynı tutabiliriz. Alaylı olupta iyi olan yok mu... Elbette var fakat okulların yararı yok okuyanla okumayan birdir gibi cümleler kurmayıda yanlış buluyorum.

Sanatta da bu vardır. Eğitimsiz sanatçılar aynı şeyler etrafında dönüp dururlar. Eğitim almış insanlar ise yenilikçidirler, gelişime açıklardır.

Ben de bir alaylıyım. Fakat alaylı olmam mektebin yararlarını görmeme engel değildir. İmkanı olan her arkadaşa meslekleri ne olursa olsun okumalarını tavsiye ederim. Çünkü okullar insan motivasyonunu arttırarak bilgiyi daha iyi vermeyi hedefleyen kuruluşlardır.

Okulun yararsız olduğunu ve mekteplilerin mektepsizlere oranla deneyimsiz olduğunu söyleyen arkadaşlara şaşıyorum. Deneyim edinilir, yetenek ise doğuştan gelendir.

Mektepli mektepsiz ayrımı yapılacağına yeteneksiz birisinin okulu bitirip mesleği icra etmesine izin veren eğitim sistemlerine karşı olmanız daha doğru olacaktır.

graffix

🌟Usta Tasarımcı🌟
Şimdi çalıştığım fimaya bir kaç mektepli geldi sordum ne bilion saydı da saydı ağzım açık kaldı iyi dedim otur şuraya şunu corelde yap dedim uğraştı didindi ama nafile yapamadı dedim hani biliyordun tecrübem yok okul okuyan kişi direk beni alıp yüksek maaş verip başlatın dio ama iş yapabilir miyim diye öz eleştiri yapmıyo. Diplomanın faydası olur şu yönden büyük bir holdinge girerseniz adam diploma soruyor onun dışında gireceğiniz her yer tecrübe arıyor.

Saygılar...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Şimdi çalıştığım fimaya bir kaç mektepli geldi sordum ne bilion saydı da saydı ağzım açık kaldı iyi dedim otur şuraya şunu corelde yap dedim uğraştı didindi ama nafile yapamadı dedim hani biliyordun tecrübem yok okul okuyan kişi direk beni alıp yüksek maaş verip başlatın dio ama iş yapabilir miyim diye öz eleştiri yapmıyo. Diplomanın faydası olur şu yönden büyük bir holdinge girerseniz adam diploma soruyor onun dışında gireceğiniz her yer tecrübe arıyor.

Saygılar...

Sayın grafix bu deneyimi siz mesleğe başlar başlamaz mı edindiniz? Ama okuyan arkadaş mesleğe başlayınca alaylılardan bir adım önde. Bilgisi var deneyimi yok. Deneyim kazanılabilen bir kavramdır.

graffix

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sayın grafix bu deneyimi siz mesleğe başlar başlamaz mı edindiniz? Ama okuyan arkadaş mesleğe başlayınca alaylılardan bir adım önde. Bilgisi var deneyimi yok. Deneyim kazanılabilen bir kavramdır.

Falla ben şimdiye kadar okul okumuş birini benden önde görmedim göremem de bilgi dediğin nedir ki onların okulda öğrendiklerini artık kurslar çerez niyetine millete dağıtıyo herkesin bilgisi tecrübesi kendine bu benim fikrim sonuçta

asiyab

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben de illa bu işin okulunu okumak gerekli diye düşünmüyorum yeterli potansiyel ve yaratıcılık varsa ve ürettiğin ürünler orijinalse ve beğeniliyorsa bence sorun yok.. ben de ünv mezunuyum ama okudğm bölümün grafikle alakası bile yok
...şu anda grafik tasarım kursuna gidiyorum bakalım ben bir şeyler yapabilecek miyim belki arakadaş haklıdır bu işin okullunu okumak gerekir...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
"Okulunu illa okumak" böyle bir cümleyi sanırım kimse kurmadı. Peki soruyu ben size sorayım. Hiç okumuşla okumamış bir olurmu?

Bunu da yanlış anlayacağınızı düşünerek şöyle sorayım:

Okumuş ve mesleğe yeni başlamış birisi ile. Okumamış ve mesleğe yeni başlamış birisi aynımıdır?

kavakyelleri

🌱Yeni Üye🌱
bende okulunu okumadım kurstan eğitim aldım bende bazen kendimi suçlu hissediyorum keşke okuyabilseydim ama mesleğimi çok seviyorum

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
madem böyle bir konu açılmış bende izninizle bir kaç şey söylemek istiyorum... beni yadırgayanlar çıkacaktır muhtemelen ama sonuçta insan düşüncesini yazmakta özgürdür... katılıp katılmamak tabi ki sizlere kalmış...
günümüze kadar bu polemik her zaman var oldu olucaktır da... alaylı mı yoksa okullu mu diye...
alaylı olmanın faydaları olduğu gibi okullu olmanında faydaları muhakkak ki tartışılmaz bi gerçektir... her ikisinin de kendine göre konumu duruşu farklı... alaylılar piyasada pişerek kendilerini geliştirerek bir yerlere gelmek için çabalarken okullular mezun olduğu anda bir grafikerin hemen üst konumuna yani art direktörlüğe direk başlayabiliyorlar... bundaki tek unsur bilgileri değil diplomalarıdır...
okulda size vizyonunuzu nasıl genişletebileceğinizi veya bilgisayarın başına geçip nasıl harikalar yaratıcağınızı öğretmiyorlar... alaylı veya okullu olun yetenek sizin içinizde... tasarım gücünüzü diploma kontrol etmiyor... bu sadece kariyerinizde bir adım önde başlamanızı sağlıyor...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
madem böyle bir konu açılmış bende izninizle bir kaç şey söylemek istiyorum... beni yadırgayanlar çıkacaktır muhtemelen ama sonuçta insan düşüncesini yazmakta özgürdür... katılıp katılmamak tabi ki sizlere kalmış...
günümüze kadar bu polemik her zaman var oldu olucaktır da... alaylı mı yoksa okullu mu diye...
alaylı olmanın faydaları olduğu gibi okullu olmanında faydaları muhakkak ki tartışılmaz bi gerçektir... her ikisinin de kendine göre konumu duruşu farklı... alaylılar piyasada pişerek kendilerini geliştirerek bir yerlere gelmek için çabalarken okullular mezun olduğu anda bir grafikerin hemen üst konumuna yani art direktörlüğe direk başlayabiliyorlar... bundaki tek unsur bilgileri değil diplomalarıdır...
okulda size vizyonunuzu nasıl genişletebileceğinizi veya bilgisayarın başına geçip nasıl harikalar yaratıcağınızı öğretmiyorlar... alaylı veya okullu olun yetenek sizin içinizde... tasarım gücünüzü diploma kontrol etmiyor... bu sadece kariyerinizde bir adım önde başlamanızı sağlıyor...

İşte güzel bir yorum. Tebrik ederim.