Elimdeki hemen hemen tüm işleri Corel'de neredeyse (dekupaj hariç) PS dan hiç bir yardım almadan yapabiliyorum.
Neler?
Reklamlar, afişler, web reklamları, gazete ve dergi mizanpajı, kitap kapakları ve hatta kitap yazımı...
Son çalıştığım işyerim geleneksel bir PS işyeri idi. Corel'i kabullendirmekte hayli zorlandım. Ancak özellikle bir işin içine YAZI olayı girdiğinde baskıda Corel'in PShop'a göre ne kadar iyi sonuçlar verdiğini görünce bana hak verdiler.
Corel Draw'ın Adobe ürünlerine göre en büyük artısı kullanıcı dostu olması bence. Bundan kastım Corel programlarının kullanıcı tarafından esnek olarak kişiselleştirilebilmesi. Hemen hemen her menüde bunu yapabilmeniz mümkün. Eğer Corel Draw'ı iyi kullanan biri iseniz bundan vazgeçip de AI ye tam olarak geçiş yapmanız pek mümkün değil.
Anlamadığım birşey neden AI ile CDraw'ın "dövüştülüyor" gibi karşılaştırılması..
İkisi de vectorel programlar ve ikisi arasında geçiş yaparak ikisini de aynı bilgisayara kurarak pekala güzel işler çıkartılabilmektedir. İlla birini seçmek zorunda değilsiniz ki... Oy verirken hariç elbette.. Benim oyum Corel Draw'dan yana..
8nci sürümünden bu yana kullanıyorum ve her sürümündeki yenilikleri heyecanla bekliyorum...