Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dergi Kapağı

bite_gencer

🌱Yeni Üye🌱
Erbaa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Dergisi Kapağı Görüşlerinizi Lütfen Yazınız ~:wink:

Y

yasindemirkale

Guest
hocam genel olarak bence güzel olmuş ama yazılar ve fontlar kötü duruyor. bir de beyaz kullandığınız o yere koyu mavi kullansaydınız daha güzel olurdu.

MsNEMIR

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkaplan rengini tamamen değiştirin.
Yuvarlak içine aldığınız imajlar çok fazla göz yoruyor.
Üst planda yaptığınız gibi köşeselleştirin.
Yazıtipleri bu çalışmayı batırıyor.
Yazı tiplerinde ve efektlerinde tek renk çalışın.
Yok, yok.
Bence bu çalışmayı tamamen silin.
Yeni bir tane yapın.
Göreceksiniz, eskisinden güzel olacaktır.
İyi çalışmalar.

hardz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.hgrafik.net
MsNEMIR arkadaşım tüm yorumlarını okuyorum daha deminden beri ve gerçekten eleştiri maahiyetinde hiç bir yorumunu göremedim. Tüm yorumlarının sonu ;
Yok yok siz bu çalışmayı silin baştan yapın diye bitiyor. Mesleğiniz bölümünde hiç biri yazıyor fakat yaptığınız eleştiriler (!) hiç bir mesleği olmayanın yapacağı eleştiriler değildir. İnsanları eleştirmek yapıcı olmak demektir ki siz de bu yok. Lütfen insanların çalışmalarını alay etmek için söz konusu yapmayın.

Çalışmaya gelince bir ATL mezunu olarak, şahsen kendi okul dergi tasarımlarımın ilk sayılarına benziyor.
Ana sayfada 1 büyük resim 3 büyük resim kullanın en fazla.
Çizdiğiniz şekle göre giden fotoğraf çerçeveleri görüyorum ve gerçekten estetiği alıp götürmüşler. Renk tonajları çok kötü olmasa da alternatif olarak 2-3 renk deneyebilirsiniz sanırım. :) EML'ye gidebilecek renkler lacivert (uyguladığınız gibi), yeşil-siyah, kahverengi-turuncu tonlarındaki renkler hoş duruyorlar :) yukarıdaki okulun adı bölümünü biraz daha küçük tutup derginin adını ön plana çıkartmak da iyi olabilir. Dergi adının fontunu değiştirebilirsiniz, sizin tercihiniz.

Kendi pencerem. :) Kolay gelsin.

lanetdunya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dostum görüş belirtmek isteriz tabi ama, yeni biriysen amenne tabiki, ama bu kapağın eleştirilecek yanı yok ki. bildiğin kötü işte

serkanince444

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.serkanince.com
çok fazla gradient kullanmışsın,resimler arkaplan ile uyumlu değil ve font seçimleri yanlış,göze çarpan hatalar bunlar ..başarılar

toranj

🌱Yeni Üye🌱
sanki renk geçişlerin de ciddi sorunlar var!
resim çerçeveleri ve yazılarda ki farklı uygulamalar dikkat sorunu yaratıyor (en azından bende) bir de zemin rengi yazıları boğabilir baskı da, dikkat etmeni tavsiye ederim...
yeniden düşünmek de yararlı ve yaratıcı olabilir...

MsNEMIR

🏅Acemi Tasarımcı🏅
MsNEMIR arkadaşım tüm yorumlarını okuyorum daha deminden beri ve gerçekten eleştiri maahiyetinde hiç bir yorumunu göremedim. Tüm yorumlarının sonu ;
Yok yok siz bu çalışmayı silin baştan yapın diye bitiyor. Mesleğiniz bölümünde hiç biri yazıyor fakat yaptığınız eleştiriler (!) hiç bir mesleği olmayanın yapacağı eleştiriler değildir. İnsanları eleştirmek yapıcı olmak demektir ki siz de bu yok. Lütfen insanların çalışmalarını alay etmek için söz konusu yapmayın.

Çalışmaya gelince bir ATL mezunu olarak, şahsen kendi okul dergi tasarımlarımın ilk sayılarına benziyor.
Ana sayfada 1 büyük resim 3 büyük resim kullanın en fazla.
Çizdiğiniz şekle göre giden fotoğraf çerçeveleri görüyorum ve gerçekten estetiği alıp götürmüşler. Renk tonajları çok kötü olmasa da alternatif olarak 2-3 renk deneyebilirsiniz sanırım. :) EML'ye gidebilecek renkler lacivert (uyguladığınız gibi), yeşil-siyah, kahverengi-turuncu tonlarındaki renkler hoş duruyorlar :) yukarıdaki okulun adı bölümünü biraz daha küçük tutup derginin adını ön plana çıkartmak da iyi olabilir. Dergi adının fontunu değiştirebilirsiniz, sizin tercihiniz.

Kendi pencerem. :) Kolay gelsin.

Güzel kardeşim.
1. Buraya resim/çalışma/logo/afiş vs. yükleyip, değerlendirme ve eleştiri bekleyen her insan, mecburen eleştiri ve yoruma sahip olur.
2. Mesleğimi belirtmeyişimin nedeni; benim mesleğimin seçenekler arasında bulunmamasından kaynaklanır. Yoksa herkes gibi iki logo yaptım diye "Grafiker" şıkkını da seçebilirdim. Ama bu, önce kendime saygısızlık olur.
3. Çalışmalara, "yok, yok, silin." dememdeki amaç "o çalışmayı kesinlikle beğenmemenden" ve "baştan yapın" demem de o kişinin "daha güzelini" yapabileceğine inandığımdandır.
4. "Kim oluyorda -mesleği bile- yazılı değilken eleştiriyor bu MsNEMIR" mantığınızı da hiç uygun bulmadım, güzel kardeşim.
Benim mesleğimi yazmamam Mesleğimin olmadığı ve grafik/tasarım işinden anlamadığım manasına gelmez.
Allah kimseyi mesleksiz bırakmasın.
5. Eleştiri daraltıyorsa, eleştiri istemeyin. Ben "kendi penceremden" hiç olmamış, berbat da diyebilirdim. -Ki demek gerekiyormuş.
6. İyi çalışmalar.

MsNEMIR

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"...gerçekten eleştiri maahiyetinde hiç bir yorumunu göremedim." demişsin.
Bende merak ettim şimdi, baktım o tüm yorumlarıma, mesajlarıma.
Sana yazdığım son mesajımda "kişisel" olmak üzere 55 adet mesajın;
44'i eleştiri-yorum, 4'ü sadece yorum, 5'i yazılım-program yardımı, 2'si kişisel.
Tekrar kontrol etmeni tavsiye ederim. Yanlışım varsa, sende beni eleştirirsin.
Ki her zaman açığım.

mutti

🌟Usta Tasarımcı🌟
10 çalışmaya yorum yapılıyorsa 6‘sında atışmalar mutlakaki mevcut çok gergin arkadaşlar mevcut:)

Arkadaşlarımız söylemişler eksikleri benim diyeceğim denemede olsa çalışma ve kesim payına dikkat edilmesi başarılar

emr357

🏅Acemi Tasarımcı🏅
negatif yorumlarınızla adamın asabını boızmayın ınsan gıbı yorum atın lan :mad:

sero swordson

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Güzel kardeşim.
1. Buraya resim/çalışma/logo/afiş vs. yükleyip, değerlendirme ve eleştiri bekleyen her insan, mecburen eleştiri ve yoruma sahip olur.
2. Mesleğimi belirtmeyişimin nedeni; benim mesleğimin seçenekler arasında bulunmamasından kaynaklanır. Yoksa herkes gibi iki logo yaptım diye "Grafiker" şıkkını da seçebilirdim. Ama bu, önce kendime saygısızlık olur.
3. Çalışmalara, "yok, yok, silin." dememdeki amaç "o çalışmayı kesinlikle beğenmemenden" ve "baştan yapın" demem de o kişinin "daha güzelini" yapabileceğine inandığımdandır.
4. "Kim oluyorda -mesleği bile- yazılı değilken eleştiriyor bu MsNEMIR" mantığınızı da hiç uygun bulmadım, güzel kardeşim.
Benim mesleğimi yazmamam Mesleğimin olmadığı ve grafik/tasarım işinden anlamadığım manasına gelmez.
Allah kimseyi mesleksiz bırakmasın.
5. Eleştiri daraltıyorsa, eleştiri istemeyin. Ben "kendi penceremden" hiç olmamış, berbat da diyebilirdim. -Ki demek gerekiyormuş.
6. İyi çalışmalar.

hakılısın biliyo musun...

neyse mesleği grafikerlik olmayan biri olarak güzel bulmadım. renk itici. yazıtipi itici. yazı rengi ve yazı içerisindeki ve dışındaki geçişlerin çakıştırılması itici. genel olarak göze pek hoş gelmiyor. keşke biraz daha yaratıcı olunsa ve üstüne düşülse. sanki "bu dergiyi almasanız da önemli değil biz öylesine çıkardık" gibi olmuş.

özür dilerim ama böyle... tekrar deneyin bir daha bakalım.
kişisel yorumlarımıza saygılı olalım.

eboola

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar.. Tasarımı yapan kişi bilgisayar teknikeri. Dikkat! Zaten grafikerim demiyor. Eleştirenlere hak veriyorum ama, bence arada bir istisna yapıp, eleştiri yerine fikir bazında destek vermeliyiz derim. Saygılar :)