bilgi ve tecrübe olması açısından bir çok sorunu ve çözümlerini okudum benim bir sorunum yok fakat aklıma bir şey takıldı. orijinal boya ile kullanılan roland cihazın mürekkep ve atık borularını değiştirmeye ihtiyaç varmı kaç yıl sonra sorun yaratır. kendi kendine bir zaman sonra akıtıp damlatma gibi bir şey yapıp başımıza masraf açmasın.
normal şartlarda makinanızın ve tüm makinaların 2 yılda bir bakıma ihtiyacı vardır. lakin biz türk insanı olarak bunu gittiği yere kadar tabiri ile kullanıyoruz ve sonrasında başımıza daha büyük dertler çıkıyor. Sizin makinanızı örnek alacak olursak 1 yılda cap değişimi 2 yılda damper ve ek hortum değişimi gerekmekte. umarım bunu yaparsınız...
Allwin Konica 512 14 pl makinam için kullanacğım icc profillerine ihtiyacım. rip programı ultra print. Baskılar çok boğuk görünüyor. photo print rip içinde icc olabilir. yardımcı olursanız sevinirim. selamlar
bana PM atarak mail adresinizi ve telefonunuzu bırakın. size ICC profillerini yollayım. teşekkürler
Arkadaşlar merhaba
Geçen hafta makinenin kartuşu bitti, bugün yeni boyan geldi makineye takıp
Baskı almak istedim ama sanki baskı yapar gibi çalışıyor ama hiçbirşey yazmıyor.
Bu sure zarfında hiç bir değişik şey yapmadım daha öncede bundan daha uzun çalışmadan beklediği de oldu.
Ne yapabileceğim konusunda birkaç alternatif verirmisiniz.
Teşekkür ederim
bekleme süresi ne kadar ?
makinanızın marka ve modeli nedir ?
2 sorun olabilir.
1- Uzun süre beklemiş makinalarda hortum-damper-kafa-cap tıkalı olabilir.
2- Hortumlardaki boyanın geri kaçmasıyla alakalı olabilir.
merhaba roland sp540 makinemin kafalarını 2 ay önce değiştirdim fakat siyaha mavi karıştırmaya başladı sebebi neddir yardımcı olurmusunuz
Sıfır kafa ile değiştirdiğinizi varsayıyorum. Her kafa değişiminde mutlaka damper değişimide yapmak zorundasınız. Ayrıca kullanacağınız renkle alakalı hortum temizliği bile yapmanızı öneririm. Gelelim probleminize kafa 2 rengi karıştırarakk atıyorsa;
1- Cap lastikleri vakum yapmıyor olabilir
2- Kafayı temizlemeye çalıştıysanız basınçtan dolayı ara zarı yıtmış olabilirsiniz.
3- Wiper lastiklerinizin süresi dolmuş olabilir.