Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Duelloya varmısınız?

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İndesign te bi dosyadan yazıları aktardık paragrafların bölünmemesi gerekiyor yani sayfalar arasında parafları bölmeden sayfaya yerleştirme komutu nedir nasıl yapılır??

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Bahsi geçen sayfanın boş bir yerine tıklıyoruz.
Ardından
Object Menüsünden
Text Frame Options'a giriyoruz.
Number yazan kısma 1 değerini giriyoruz.
Sonrasında istediğiniz kadar yazı aktarın tek sutün olacaktır.

Saygılarımla..

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bahsi geçen sayfanın boş bir yerine tıklıyoruz.
Ardından
Object Menüsünden
Text Frame Options'a giriyoruz.
Number yazan kısma 1 değerini giriyoruz.
Sonrasında istediğiniz kadar yazı aktarın tek sutün olacaktır.

Saygılarımla..

Arkadaşım özür dilerim sanırım soruyu anlatamadım. Paragrafları bilirsiniz bir yazı düşünün bir sürü paragraftan oluşuyor 1. sayfadan 2. sayfaya geçerken paragrafın başı 1. sayfada sonu ise 2. sayfaya denk geliyor kitabın genelini böyle düşünün bir komutla paragrafları bölmüyor yani paragraf sayfaya sığmıyorsa paragrafı bölmeden 2. sayfadan başlatacak.:wink:

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Haklısın anlatamamışsın..
Yazıyı dökümana atarken Shift tuşuna basılı olarak bırakıyorsun bu kadar :)

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Biri beni vursun bu soruyu nasıl sorabilirim bilmiyorum ki! du resimlerle anlatıyım birazdan yükleyeceğim Muhammet arkadaşım :D

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
parağrafı tekrar anlatmama gerek kalmaz umarım... :D
sorulp6.jpg

resimde görüldüğü gibi parağraf sayfalar arasında bölünüyor parağrafımın bölünmesini istemiyorum bunun bi komutu var...

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Photoshoptaki bi resmi arka zemini olmadan vektörel bi programa nasıl taşırız.

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
backraundu sileriz, psd kaydedip vektörel programa çağırırız,, paşa paşa gelir :D

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
backraundu sileriz, psd kaydedip vektörel programa çağırırız,, paşa paşa gelir :D

.tif formatında nasıl çağırılır onuda söyleyin soru sorma sırası size geçsin :D buranın amacı değişik bildiğimiz şeyleri paylaşmak ama bende soru kalmadı yani değişik aklıma gelmiyor... Umarım siz daha yaratıcı olursunuz. :D

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
.tif formatında nasıl çağırılır onuda söyleyin soru sorma sırası size geçsin :D buranın amacı değişik bildiğimiz şeyleri paylaşmak ama bende soru kalmadı yani değişik aklıma gelmiyor... Umarım siz daha yaratıcı olursunuz. :D

kırmızı seçili sekmeyi işaretlerseniz PS transparan olarak tif'ler ;)

dediğin gibi pek insanın aklına bişey gelmiyor, ama bu fırsatı kaçırmayayım, birazdan geliyor sorum :D:D

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
sorum şu: corel draw'da sayfada kesim için yada belli formlarda çalışmak için klavuz çizgileri koyarız. page1'e klavuz çizgisi koyduğumuzda page2'ye yeniden klavuz çizgisi koymamız gerekiyor, page1'e koyduğumuz klavuz çizgileri devamındaki page'lerde de olabilir mi, yani birinci sayfaya koyduğumuz klavuz çizgilerini tüm sayfalarda görebilirmiyiz. böyle bir imkanımız varmı, varsa nasıl yapılır.

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben şimdiye kadar hiç corel kullanmadım... ve ilk defa eksikliğini şimdi hissediyorum şimdi bu soruya cevap vermek vardı :D Aramızda bu soruya cevap verecek kimse yok mu? İçleracısı bi haldeyiz...

ivles

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öncelikle kılavuz çizgilerinin görünmesi için View menüsünden Guide Linesin seçili yani aktif olması gerekir aksi taktirde kılavuz çizgileri sayfanızda görünmez. Page 1 de koymuş dolduğunuz kılavuz çizgileri page 2 diye devam eden sayfalarda otomatik olarak görünecektir zaten. Eğer kılavuz çizgisi eklemek ya da kaldırmak isterseniz kılavuz çizgisinin üzerine çift tıkladığınızda Options penceresi açılacaktır oradan vertical (dikey) komutunu verebilir isterseniz horizantal (yatay) komutu vererek kılavuz çizgisi oluşturabilirsiniz.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Öncelikle kılavuz çizgilerinin görünmesi için View menüsünden Guide Linesin seçili yani aktif olması gerekir aksi taktirde kılavuz çizgileri sayfanızda görünmez. Page 1 de koymuş dolduğunuz kılavuz çizgileri page 2 diye devam eden sayfalarda otomatik olarak görünecektir zaten. Eğer kılavuz çizgisi eklemek ya da kaldırmak isterseniz kılavuz çizgisinin üzerine çift tıkladığınızda Options penceresi açılacaktır oradan vertical (dikey) komutunu verebilir isterseniz horizantal (yatay) komutu vererek kılavuz çizgisi oluşturabilirsiniz.

Cevap için teşekkürler
Sorunuzu sorabilirsiniz

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
Cevap için teşekkürler
Sorunuzu sorabilirsiniz

sevgili kardeşim, kuralları hatırlarsan cevabın doğru olup olmadığına soruyu soran cevap verecekti,,, pek tezcanlısın :D

ayrıca cevap yanlış, bahsedilen işlemi bir uygula bakalım oluyormu, olmuyor. cevap doğru değil....

cevabı şu şekilde.

resimdeki gibi çalışmamızda klavuz çizgili bir sayfa hazırladıktan sonra bildiğimiz insert page komutu yerine duplicate page komutunu kullanıyoruz, gelen ekranda kırmızı okla gösterdiğim komutu seçip onaylıyoruz. Bu işlemler çalışmamızın en başında sayfa taslağı hazırlanırken yapılıyor yalnız.

cevap verilemediğinden soru sorma hakkımı yineliyorum.

Photoshopta Alpha kanalları nedir, ne işe yarar, çalışmalarımızda ne gibi kolaylıklar sağlar...

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Konu biraz canlansın istemiştim :) haklısınız..

Alpha kanal şu işe yarar bildiğim kadar cevaplayabilirim.
RGB CMYK gibi modlarda kanallarla ilgili bir işlem yaptığımızda yardımcı kanal olarak işlev görür.
Mesela MAC 9.2 sistemde Quarkta basılan bir iş renk olarak KCMY'dir. Seperation basılan işi compozite olarak görmek istediğimizde Alpha kanalları kullanarak KCMY yi CMYK'ya çevirebiliriz.
o da şu şekilde
KCYM modunu
K yı kesip Alpha 1 kanalına
Y kanalını K yı kestiğimiz yere
Alpha 1 deki K kanalını Y kanalının olduğu yere.
diğerlerinide değiştirerek
CMYK'ya çevirebiliriz.
Bu da baskıda görülecek şekilde ekranımızda görürüz.

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
Safari arkadaşım. PS için bu cevap doğru değil. farklı programlarda farklı amaçlar için kullanılıyor olabilir, ama sorumda PS için alpha nedir diye sormuştum, dolayısıyla cevabını kabul edemiycem.

Photoshopta Alpha kanalları nedir, ne işe yarar, çalışmalarımızda ne gibi kolaylıklar sağlar.???