Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Duelloya varmısınız?

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
Safari arkadaşım. PS için bu cevap doğru değil. farklı programlarda farklı amaçlar için kullanılıyor olabilir, ama sorumda PS için alpha nedir diye sormuştum, dolayısıyla cevabını kabul edemiycem.

Photoshopta Alpha kanalları nedir, ne işe yarar, çalışmalarımızda ne gibi kolaylıklar sağlar.???

Hemen cevaplayalım.
Görseller ile sanırım daha açıklayacı olacak;

Bir çalışmaya ekstra renk kanalı eklemesine Alpha denir.
CMYK bir görsel açıp Channels paletini açalım.

23118158ov8.jpg

Açılan paletin sol alt köşesindeki sekmeye tıklıyarak ''Create new Channel'' diyelim.

63070102yz8.jpg

New Channel komutu verdikten sonra Alpha kanalı açılacaktır. Bu kanal extra renk kanalı olup istediğiniz renk işlemini yapanızı sağlacaktır. Saygılar.

87770910dn0.jpg

Sanırım yeterince açık oldu?​

Soru : Illustrator' de ''Isolate Blanding'' ne işe yarar? Avantajları nelerdir?

enstantane53

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yunus Parlar, alpha kanalının nasıl oluşturulduğunu tarif etmiş bize... soruda ne işe yarar, ne gibi kolaylıklar sağlar diye sormuştum ama, bu konuda cevap gelmeyecek sanırım. o açıdan Yunus Parlar'ın alpha kanalı oluşturma tarifiyle yetinelim :)

Cevap Doğru, sorunuzu sorabilirsiniz Yunus Parlar.

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
alpha kanalları photoshopta hem bu amacla ama daha çok maskeleme amacıyla kullanılabilir bir secim yapıp channel sekmesinde save selection as channel dediğinizde seciminiz dısında kalan yerler maskelenecek ve baskıda cıkmayacaktır.

ayrıca sorunun cevabı geçmiş ama bilgi bilgidir corelde guidelar ile ilgili bi cevapta benden window/dockers/object manager penceresini actıgınızda page1 ve master page diye 2 sayfa gorursunuz işte siz diyelim iç ölçü vermek için bir kare çizdiniz bu kareyi kesip master page içindeki guide üzerine gelerek yapıstırırsanız ne kadar sayfa eklerseniz ekleyin bu kare hepsinde mor yada belirlediğiniz guide renginde gorunecektir

bende sorumu sorayım ps te file automate altında bulunan create droplet nedir ne işe yarar

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
alpha kanalları photoshopta hem bu amacla ama daha çok maskeleme amacıyla kullanılabilir bir secim yapıp channel sekmesinde save selection as channel dediğinizde seciminiz dısında kalan yerler maskelenecek ve baskıda cıkmayacaktır.

ayrıca sorunun cevabı geçmiş ama bilgi bilgidir corelde guidelar ile ilgili bi cevapta benden window/dockers/object manager penceresini actıgınızda page1 ve master page diye 2 sayfa gorursunuz işte siz diyelim iç ölçü vermek için bir kare çizdiniz bu kareyi kesip master page içindeki guide üzerine gelerek yapıstırırsanız ne kadar sayfa eklerseniz ekleyin bu kare hepsinde mor yada belirlediğiniz guide renginde gorunecektir

bende sorumu sorayım ps te file automate altında bulunan create droplet nedir ne işe yarar

yokmu bu soruyu bilecek photoshop'cu :sweating:

sansiri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hanece.com
Efek yada işlem yaparken “action”ı küçük bir program olarak kaydediyor. Böylece “batch” işlemi için yaptığımız ayarlmaları yeni uygulama sırasında tekrar yapmak zorunda kalmıyoruz. Yani, sürekli aynı işlemi uyguluyorsanız Photoshop açıp, “batch” işlemindeki ayarları tekrar yapmak yerine “Droplet” oluşturup, uygulama yapmak istediğiniz klasörü bu “droplet” üzerine sürükleyip bırakarak çalıştırabilirsiniz. Başka bir deyimle, hazırladığınız “action”ı bir prog. haline getiriyorsunuz ve Photoshop açmadan bu işlemi yapabiliyorsunuz.

35645174.jpg

https://img19.imageshack.us/img19/3509/35645174.jpgCorelde de Save As diyerek CPT olarak kaydedip tekrar işlem yapmak istediğimzde bu dosyayı açıyoruz ve tekrar tekrar işlem yapmıyoruz.

altda ben mesela yeni doğan yeğenimin fotoğrafına nazarlık ekledim ama daha sonra aynı nazarlığı başka fotoya eklerim yada yerini değiştirirm diye CPT olarak dosya oluşturdum. tekrar aynı işlemleri yapmadan direk en son haliyle açabiliyorum.
createdroplet.jpg

umarım doğrudur.

bende basit bir soru sorıyım metin yazarken küçük harfle yazdınız diyelim tek bir kısa tuşla bütün bir metni büyük harf yada küçük harf yada baş harfler büyük diğerleri küçük yazabiliyoruz bu kısa tuş nedir?

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
umarım doğrudur.

bende basit bir soru sorıyım metin yazarken küçük harfle yazdınız diyelim tek bir kısa tuşla bütün bir metni büyük harf yada küçük harf yada baş harfler büyük diğerleri küçük yazabiliyoruz bu kısa tuş nedir?

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim... güzel bi anlatım olmuş...

kolay soruları burda ben cevaplarım :rofl: :D Mac için söylüyorum elma sift K tuşları tamamını büyük yapmaya yarıyor...

sansiri

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hanece.com
süper pc içinde ben söyliyim yazılan kelime yada cümleleri seçin ve shift + F3 basın oradan baş harf büyük diğerleri küçük yada tamamı küçük yada tamamı büyük yapabilirsiniz ;)

sorumu sormuyorum çünki macscream sorusunu atlamış sıra onundur :D

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
süper pc içinde ben söyliyim yazılan kelime yada cümleleri seçin ve shift + F3 basın oradan baş harf büyük diğerleri küçük yada tamamı küçük yada tamamı büyük yapabilirsiniz ;)

sorumu sormuyorum çünki macscream sorusunu atlamış sıra onundur :D

Sırayı verdiğiniz için teşekür ederim... Ben onay bekliyordum..

Ya soru sormak cevaplamaktan daha zor :D

kolay bi soruda benden gelsin..

İndesign de pathleme nasıl yapılır yani zemini beyaz olan bi resmin beyaz olan kısmının görünmemesini istiyorum bunu nasıl yaparım.... :D

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
:))
Object Menüsü'nden Clipping Path menüsünü kullanarak Detect Edges'i seçip
threshold ve Tolarence'den istediğimiz ayarı verebiliriz.
Aynı şekilde ayn menüden
Detect Edges yerine Photoshop Path'i seçip PS'de pathlenmiş resimleri gösterebilir
Veya PS'de layerleri birleştirilmemiş resimleri aynı yerden Tek tek layerleri İndesign'de gösterebilirsiniz

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Cevabın doğruluğuna onay vermesi gerekiyor Sinan'ın :)

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Verdim gitti kardeşim hadi yaratıcı bi soru sorda biraz beyin jimlastiği yapalım...

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Teşekkür ederim kardeşim..

İndesign'de
Spelling nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Kelimelerle ilgili belli bir kaynağı varmıdır?

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Çok mu zor bir soruydu :S

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Hayır.
Cevabın yakınından bile geçmiyor :)

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Cevap verecek kimse yok muu

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
muhammed kardeşim bende olmasam senin sorularına cevap verecek kimse yok.. :D

Speling bizim türkçe veya işte hangi dile ayarlarsak o dilde yazılmayan yani imla yanlışı olan cümlelerin altını çizer. şu an pc kullanıyorum yani makinada indesing olmadığı için yerini tarif edemeyceğim ama yukarılarda muhtemelen type ta bi yerdeydi. :D

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
spelling çok gelişmiş bir imla klavuzudur aslında. standart gelen sözlükleri kaynak alır. Komutu çalıştırdığımızda kullandığımız text kutusunun belirtilmiş diline karşılık gelen sözlüğü açarak manual, ya da otomatik olarak tarama yapar. Kafamıza göre bu sözlüğü geliştirebilir ya da sadeleştrirebiliriz. En kabaca tabiriyle nefes almıyan şu ana kadar yaşamış en iyi "tashih elemanıdır" Ancak dikkat ister, emek ister, yürek ister...

"indesign da step and repeat ne işe yarar?"

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Macscream.. Sevgili kardeşim.. Tam olarak açıklanmasada en azından ne işe yaradığını anlamış olduk.
Elnor arkadaşımızda biraz detaylandırdı..
Ama bu menü sadece bu kadar değil daha çok özellikleri var. Ama bilgi olarak yeterli bence.

Elnor; oyunun kurallarında doğru yanıtı veren, soruyu sorandan onay almadan sorusunu soramıyor.
İlk önce cevabı veren Macscream'dır. Soru sorma sırası ondadır..
Bilgi paylaşımı açısından sorunu havada bırakmak istemiyorum.
Step and Repeat.. menüsü;
seçili olan herhangi bir nesneyi kopyalama işine yarar.
Bu menü ile seçtiğiniz nesneyi istediğiniz adet kadar kopyalayabilir aynı zamanda kopyalamak istediğiniz yeri kendiniz belirtebilirsiniz.