Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Duelloya varmısınız?

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Bu menüye girdiğinde
Repeat Count karşılığındaki değere bu nesnenin kaç kez kopyalanması istediğiniz değeri
Horizontal Offset karşılığında + değerler sağa - değerler sola mesela 10 derseniz 10 mm sağa, -10 derseniz 10 mm sola kopyalama yaparsınız
Vertical Offset karşılığında da aynı şekilde yukarı ve aşağı kopyalama yapabilirsiniz

alrac

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben soru sormak istiyorum kimse sormadığına göre soru hakkı benim sanırım
Indesign de Dil Türkçe seçili iken hatalı kelimelerin altını kırmızı ile çizmekte. Burada sorun yok ama tanıttığımızda çalıştığımız dosyada o kelimenin altını çizmiyor ve doğru kabul ediyor. Fakat daha önceki dosyada çalıştığımızda ise o kelimenin tekrar altı çizili olduğunu farkediyoruz. Bunun çözümünü bilen varmı acaba

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Elnor arkadaşımız
cevabı onaylamadığından en son cevabı ben vermiş olduğumdan.
Cevabı doğru kabul ederek yeni soruya geçiyorum.

İndesign'de çektiğimiz iki layerli bir resmin sadece 2. layerinin görünmesini istiyorum.
Nasıl yaparım?

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Macscream.. Sevgili kardeşim.. Tam olarak açıklanmasada en azından ne işe yaradığını anlamış olduk.
Elnor arkadaşımızda biraz detaylandırdı..
Ama bu menü sadece bu kadar değil daha çok özellikleri var. Ama bilgi olarak yeterli bence.

Elnor; oyunun kurallarında doğru yanıtı veren, soruyu sorandan onay almadan sorusunu soramıyor.
İlk önce cevabı veren Macscream'dır. Soru sorma sırası ondadır..
Bilgi paylaşımı açısından sorunu havada bırakmak istemiyorum.
Step and Repeat.. menüsü;
seçili olan herhangi bir nesneyi kopyalama işine yarar.
Bu menü ile seçtiğiniz nesneyi istediğiniz adet kadar kopyalayabilir aynı zamanda kopyalamak istediğiniz yeri kendiniz belirtebilirsiniz.

Tabii cevaplar öncelikle mi ilgilidir doğrulukla mı ilgilidir onu düşünmek lazım önce...
oyunu bilgi paylaşma adına oynuyosak, en net cevap geçerlidir diye düşünmüşümdür ilk cevabı kaale almazken. Ama tabi mevlam türlü türlü insan yaratmıyor değil...
Soruyu hemen sorma nedenim se sürekli forumu takip etmediğimden kaynaklı, kaldı ki sorduğum soru bu yüzden oldukça harca alemdir :)

EK: bu arada evet cevabınız doğrudur...

Son düzenleme:

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar... Burası oyun alanıdır. Eğer oyun dışında muhabbet edecekseniz ilgli bölümleri kullanmanız gerekmektedir. Lütfen kurallara riayet edelim. Kurallar herkesin ortak çıkarları doğrultusunda olan yaptırımlardır.

husku

🌱Yeni Üye🌱
Volkan Tekin Arkadasımızda matbaacı sanırım alınganlık yaptı... Grafikerler.net yaptıysan adam gibi grafikerleri al kardesim operatörleri diil... Hadi kal saglıcakla...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Volkan Tekin Arkadasımızda matbaacı sanırım alınganlık yaptı... Grafikerler.net yaptıysan adam gibi grafikerleri al kardesim operatörleri diil... Hadi kal saglıcakla...

Siz sanırım konu başlığını yanlış algılıyorsunuz. Amacınız kişisel duello ise üzgünüm buna izin veremeyeceğim. Ama kurallar dahilinde duello yapacaksanız buyrun oyun sizindir.

Konudan uzaklaşmamak adına konu ile ilgili kafanıza takılan ya da anlayamadığınzı bir durum varsa lütfen benimle özel mesaj yazarak iletişim kurunuz.

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar ben soru sormak istiyorum kimse sormadığına göre soru hakkı benim sanırım
Indesign de Dil Türkçe seçili iken hatalı kelimelerin altını kırmızı ile çizmekte. Burada sorun yok ama tanıttığımızda çalıştığımız dosyada o kelimenin altını çizmiyor ve doğru kabul ediyor. Fakat daha önceki dosyada çalıştığımızda ise o kelimenin tekrar altı çizili olduğunu farkediyoruz. Bunun çözümünü bilen varmı acaba

ortalık biraz karışmış :d alrac arkadaşım soru süper ama oyunun formatı biraz farklı bildiğimiz bi soruyu soruyoruz yani birisi yanıtladığında ona evet bildiniz diyebilmeliyiz... ama burdan bilen arkadaşlar cevaplarlarsa çok sevinirim.

elnor arkadaşım (ilk cevabı kaale almazken. Ama tabi mevlam türlü türlü insan yaratmıyor değil...) bu cümlenizi anlamadım, konuyla da ilgili olduğunu düşünmüyorum ama çok güzel bi cümle tekrar tekrar okumak lazım...

En son sorumuz Safari arkadaşımızın sorusudur..
İndesign'de çektiğimiz iki layerli bir resmin sadece 2. layerinin görünmesini istiyorum.
Nasıl yaparım?

alrac

🌱Yeni Üye🌱
Macscream SİNAN :) öncelikle tşk etmek isterim sormuş olduğum sorunun ilgini çekeceğini biliyordum. Beni tanıdınmı onuda merak ediyorum doğrusu.
İki layerli resimden kastınızı biraz daha açıklarsanız soru sahibi memnun oluruz. Kimse anlamadığından cevap yazamıyor sanırım.

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
İki layerli resimden kastınızı biraz daha açıklarsanız soru sahibi memnun oluruz. Kimse anlamadığından cevap yazamıyor sanırım.
Haklısınız
İki layerli PSD dosyası demeliydim..
Bilindiği üzere PSD kullanılabiliyor İndesign'de..
İki layerli bir PSD dosyası çekiyorum ve sadece ikinci layeri üzerinde işlem yapmak istiyorum.
Soru daha açık olarak bu şekilde.

alrac

🌱Yeni Üye🌱
InDesign içinde “Object” menusunun altında “Object Layer Options” adlı komut bulunmaktadır. Bu komut sayesinde InDesign içine çağırılan bir Photoshop dosyasının hangi katmanlarının görünüp görünmeyeceği denetlenebilir. Cevap umarım beklediğin cevaptır. Doğru ise soru sormak için onayınızı bekliyorum

Son düzenleme:

alrac

🌱Yeni Üye🌱
kardeş doğrusu sen nasıl yapıyorsun ben merak içerisindeyim şu an. Resim yüklemeyi başarabilirsem ki bu ilk olacak nasıl yapıldığını göstermek isterim. PSD formatlı resmimizi Indesigne yapıştırdıktan sonra Objectten => Object Layer Options u seçiyoruz. Resmimiz Layerli bir şekilde gelmekte
picture1fez.png

Daha sonra istediğimiz layerleri kapattığımızda inşallah resimler yüklenmiş olurki görürsün sorunun cevapı budur.
picture2b.jpg

ONAYINIZI BEKLİYORUM BU SEFERDE YANLIŞ DERSENİZ BİLGİNİZDEN ŞÜPEM OLACAK

Son düzenleme:

alrac

🌱Yeni Üye🌱
Safari çok bekledim onay için ama boşuna. Senin onay vereceğin yok. Formun kanı hızında ilerlemesi canımı sıktığından dolayı sorumu soruyorum.
Indesign de dil Türkçe’de iken bazı kelimelerin altlarını kırmızı çizmekte. Bu kırmızı ile seçilen kelimeleri Türkçe’ye uygun hale getirmek. Ama sorunlu kısmı bunu daha önce çalışmış olduğumuz dosyaya uygulamanın yolunu sormak istiyorum. Çünkü daha önce kaydedilmiş çalışmalarda bu kelimeler yine kırmızı olarak görülmekte. Biraz kolay oldu farkındayım; ama maksat formu canlandırmak değilmi :)

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Alrac;
Cevabınız benim düşündüğümden farklı ben bunu farklı şekilde yapıyordum..

Son sorunuzu gelince Spelling nedir diye sormuştum :)

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Object < Clipping Path < Photoshop < Path X
Bununla path li olanı..

Place dediğinizde Show import options a tıklayıp sadece istediğiniz layeri seçebiliyorsunuz..

Dil olayıdır zaten spelling
Sadece yaptığınız dökümanda çalışır..
Başka sayfalarda da çalışsın istiyorsanız içeriğini spelling ayarları yapılmış dökümana kopyalarsınız..

alrac

🌱Yeni Üye🌱
Kardeş sanırım ikimiz arasında biraz iletişim sorunu var :) X kitabından 20 sayfa yazdım ve kaydettim. A kitabında 10. sayafayı yazarken altı çizili kelimeleri Türkçe'ye uygun hale getirdim her iki dosyadada spelling ayarları aynı. A kitabındaki kelimeler türkçeye uygun olduya. Bu hatalı kelimeleri türkçeye çevirdikya işte bunu X kitabındaki 20 sayfayada uygulamak istediğimiz zaman hepsini tekrar seçip aynı işlemi yapmamanın yolunu sormuştum. Umarım açıklayıcı olmuştur.

alrac

🌱Yeni Üye🌱
yokmu böyle basit bir soruya cevap verecek :)

macscream

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tekrar döndüm sahalara, öncelikle herkese merhaba! Yönetici bi arkadaşımız konuşarak çözemediği sorunu engelleyerek çözdü öncelikle böyle başarılı bi engelleme yaptığı için kendisini tebrik ediyorum muhtemelen bu yazdıklarımdan sonrada engelleneceğim, sorun değil :D birinin bi sorunu varsa konuşarak çözmeye çalışsın anlamayan, hep haklılığını iddia eden bir insan değilim, zekasının yetmediği yerde yetkisini kullanarak engeleye bilir ama ezikliği hep baki kalacaktır SAYGILAR :D

şimdide sorumuzun cevabını vereyim.

X dosyasını yazıp kaydettikten sonra kapatıp başka dosyayı açıyoruzya. Onada Y dosyası diyelim. Y dosyasında yazdığımız kelimelerin altını çiziyor. Onları sağa tıklayarak "Add" kısmını seçtiğimizde bunları türkçe sözlüğe kaydetmiş oluyor. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra tekrar X dosyasını seçip dil seçeneğini türkçeden başka bir dile çevirip tekrar türkçeye çeviriyoruz. Sorun bukadar basit