Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

freehand bitiyomu?

ecenur87

🌱Yeni Üye🌱
ben grafik tasarımıyla ilgilenmeye yeni başladım ve freehand ile ilgili merak ettiğim bir konu var. Adobe firması freehandin devamını üretmiyeceğini bunun yerine illüstratöre ağırlık verileceğini söylüyomuş. Freehand öğrenmem gereksizmi olur. Yani İllüstratöremi ağırlık vermem gerekiyo.

Benzer konular

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
adobe macromedia ı satın aldıktan sonra grafık dunyasında temel tasları elıne almış oldu.

frehand ın yenı versıyonu ne yazık ki artık cıkmayacak. haklısın. ama freehand bu ıs ıcın devrım nıtelıgı tasıyan bır program oldugu ıcın her donem ıcınde bılınmesı gerektıgıne ınanıyorum.
adobe artık agırlıgını, photoshop, işllustrator ve indesign uzerıne yogunlastırdı. ama bunları daha ıyı kavramak ve ogrenebılmek ıcın frehanddı ogrenmek bu ıse yenı baslayan veya dıger programları kullanmaya yenı baslayan ıcın bır fener nıtelıgı tasımakta...

o yuzden freehanddı ogrenmenı tavsıye ederım. zararlı cıkmassın ve vakıt kaybı demek degıldır bu...

kolay gelsın...

kullanici1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bende güzel bir soru sorayim ;

freehand nedir tam olarak bilmiyorumne ise yarar hangi amaclar icin kullanılır bilen bir arkadasimiz lutfen kisaca aciklayabilrmi .

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
freehand...

profesyonel tasarımcıların elı ayagı olan vektorel bır tasarım programıdır.

amacı vektorel tasarımlar yapmak ıcındır....

tıpkı corel gibi....

ecenur87

🌱Yeni Üye🌱
ama illüstratörde aynı işi yapmıyormu. Yani direk ondan başlasam.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
illustratr tasarım dunyasının zirvesidir.... cok iyi bir baslangıc kutlarım senı....
basarılar dilerim

frp

🏅Acemi Tasarımcı🏅
baslangıc icin illaki freehand :) freehand in yeni bir sürümünden sonra evet üretilmeyecek..zaten artık ueretılmesin :p ama bosuna mı ogrenmıs olrum dersen coook buyuk bı hata edersın..hıc işine yaramıcak programlardan bıle işin altyapısı ogrenılebılıyor..o yuzden mecbur olmadıgın seyi ögrenme zorunlulugun yok diye es gecme derim..bana gerekszi dedgim bıcok seyın mantık ve uygulama kısmında cok faydası oldu..

Pussats

🌱Yeni Üye🌱
Bilmiyorum ama ben ilistratoru hiç sevemedim. Corel'i bile tercih ediyorum. Freehandın her ne kadar eksiklikleri olsada alıştığım bir program.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bilmiyorum ama ben ilistratoru hiç sevemedim. Corel'i bile tercih ediyorum. Freehandın her ne kadar eksiklikleri olsada alıştığım bir program.

illutratoru sevemediniz mi???? ilginç. sakın bu corelden ve freehandden cok farklı ozellıkler ve menu sıstemıne sahıp olmasından kaynaklanmasın????

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
corel.. freehand... illustrator... üçünü de kullandım.
...ve sonuna kadar, herzaman illustrator!!!
ama sonuç olarak üçü de; iyi bir kullanici ve tasarımcı isen aynı işi görür.
bol şans.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
forumun çeşitli yerlerinde sürekli dile getirdim ben bunu....

"illustrator bu işin zirvesi bana göre... ve her grafiker bu zirveye çıkmalı..."

kolay gelsin arkadaşlar....

kullanici1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
aciklamalarin icin tesekkurler aDoBe

iyi calismalar herkeze....
saygilarimla .

ByGRAFF

🏅Acemi Tasarımcı🏅
illustratorde freehand deki gibi 2. bir çalışma sayfası açamıyoruz mesela onunda bazı eksiklikleri var

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Freehand'in gozunu seveyım.Bu haber benı cok uzdu gercekten uzdu.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
illustratorde freehand deki gibi 2. bir çalışma sayfası açamıyoruz mesela onunda bazı eksiklikleri var

aslında açabiliyorsunuz. bunu forumda araştırısanız bulabilirsiniz. nasıl yapılacağı anlatıldı. ve isterseniz bunu yapmaya yarayan plugin var.

şunu da tamamıyla unutmamak gerek freehand ve illustratorun kategorileri ayrı. bunları karıştırmamak gerek

Freehand'in gozunu seveyım.Bu haber benı cok uzdu gercekten uzdu.

hangi haber seni üzen. freehandin bitmesimi. bence hiç üzülme çünkü kendi özelliklerini adobe nin diğer programlarını kaydırarak dah da güçlenip karşımıza cıkacak. buna en iyi örnek: indesigne, illurtrator ve hatta basım dunyası için olmasa bile flash diye izlerini bıraktığı programlar diyebilirim.

grfik

🌱Yeni Üye🌱
vectör tabanlı bir program.yalnız 2 yıl süre sonra ortadan kalkacak.adope firması satın aldı ve yerine illüstratör ve indesing programlarını çıkararak pazara el attı.bunlarda vectör tabanlı indesing de kitap gibi çoklu çalışmaların yapıldığı,illüstratördede frehand in aynı işlevlerinin bulunduğu bir hal içerisinde.arkadaşlar önerim indesing çok güzel bir program.saygılar

merzer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hangi haber seni üzen. freehandin bitmesimi. bence hiç üzülme çünkü kendi özelliklerini adobe nin diğer programlarını kaydırarak dah da güçlenip karşımıza cıkacak. buna en iyi örnek: indesigne, illurtrator ve hatta basım dunyası için olmasa bile flash diye izlerini bıraktığı programlar diyebilirim.

Evet Freehand'in bitmesi beni uzuyor.Artık illustrator ogrenme vakti.Corel harıc ne varsa eyvallah.

oliver

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.zorpia.com
ya korkutmayın bize arkadaşlar biz para verip kurs gidiyoruz ve bize freehand ögretıyolar daha ögremeden freehand bitiyo diyosunuz hocanın dedigne göre daha 5 yıl gider bu program