Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Freehand kullanıcılarına Çok Önemli Soru..

tdogan86

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.fenomen.web.tr
çoklu sayfa desteği artık cs4te var. fakat dosya çok ağırlaşıyor. In design ile sorunu çözüyorum ben. onu o kadar öğrenmen de gerekmez öğrenene kadar sayfa sayfa illustratörde yapıp import ile sayfa sayfa indesigna çağırırsan ve pdf olarak exportlarsan sorunsuz halledersin işlerini. ben o şekilde yapıyorum mesela

recostunt

🌱Yeni Üye🌱
Bende 4 senedir Free Hand öğrencisiyim,corel draw kullanmadığım için hocamdan azar işttiğim bile oldu ama Corel Draw da biyerde gerekli..

osleo

🌱Yeni Üye🌱
illustrator tabiyki. freehand deki çoğu özellik ve daha fazlası illustrator de mevcut.

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
CorelDRAW a geçiş kesinliklikle Freehand kullanıcıları için çok zordur
Corel in kendi dünyası vardır. Ya o dünyayı benimseyeceksiniz, çok sevecek, içinden çıkmayacaksınız yada corelden nefret edeceksiniz...
Direkt olarak Illustratore geçmek her nekadar CS4 ile kolaylaştırılmışsada
ben ilk 1 ay InDesign ı incelemenizi tavsiye ederim çünki InDesign ın alt yapısında ufak bir Freehand Gizlidir :)... Tabiki InDesign tüm isteklerinizi karşılamayacak ama başlangıçta InDesigne gözatarsanız sonradan Illustrator e geçmekte rahat edeceksiniz.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Corel freehand'e değil. Word' e alternatif olabilir...

İllustrator CS4 ihtiyaçlarını karşılayacak ve önünde engin ufuklar açacaktır.

başarılar...

motorize_deli

🌱Yeni Üye🌱
Ai yi ve FH Eş zamanlı kullanılabilir. Öyle şeyler oluyorki ai de bir türlü yapamıyorum. Bazı şeylerde varkı FH de yapılamıyor

onrbsrkrz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilistiratör yeni piyasada yerini alan bir program bütün firmalar yeni programlara ragbet ediyor bu nedenle ilistiratör bence daha mantıklı

damlamsi

🌱Yeni Üye🌱
kesinlikle corel i oneririm he freehand in yerini tutmayabilir o ayrı yani şöyledir ki çizimlerinizden aynı hazzi alamazssınız =) tabiki bu benim fikrim :p

altankzn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben FH ve Ai yi irlikte kullanıyorum gayette kullanışlı oluyo coreli hiç bilmiyorum ısınamadım ai sana hem daha yakın gelecektir hem daha rahat alışıcaksın kısayollarından tut en ici detaylara kadar birbirini andırır ama corel bambaşka bişey

recostunt

🌱Yeni Üye🌱
Bence İllüstratör daha mantıklı Free Hand'e elim yatkın olduğu için Corel'de her şeyi karıştırıyorum. Corel'den Free Hand'e geçince de yakınlaşmak için mausenin topunu ileri sürüyorum :D

mystylex

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende 6 senelik freehand kullanıcısıyım coreli hiç kullanmadım.zaten hiçde ısınamadım.illustratore yöneliyor herkez bende bu yakınlarda kitabını alıp freehandde yaptığım herşeyi illustratorde yapmayı deniyeceğim...eğer ki, transform paletini gradienti ve elle renk ayrımını felan becerebilirsem ufak ufak illustratorden devam edicem hatta iş yerinde illustrator çalışıp freehande atıcam ;) ammma velakin geçen illustratorde bi past inside bile beni baya uğraştırdı ahhhhhhhhh freehand ahhhh çok özlüyeceğim seni, çok arayacağım :) herkese kolay gelsin...

ama şunu söyliyim bu piyasada tek program corel kalsa da corel öğrenmiyeceğim :) sebebini bilmiyorum corelin şekline şemaline tools paletine o yandaki renk paletine kısacası herşeyine tilt oluyorum. :)

onlykorebe

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dünya dursa bile freehand den vazgeçmem geçemem.Alternatif olarak illüstration diyorum.Fakat yalnızca alternatif :)

backfuture

🌱Yeni Üye🌱
freehand deyince en iyi alternatif a.i. ama ben size bi iyi haber vereyim freehand bitmeyecekmis biliyonuz onuda adobe aldi bitirmeyecek diye duydum

umbrella77

🌱Yeni Üye🌱
freehand mx' de kaydettigimiz bir işimizi a.illustrator da açıp, üzerinde çalışıp düzeltmeler yapabilir miyiz? ve a.illust olarak yeniden kaydedebilir miyiz?

prosperity

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
corel hakkında neden bu kadar olumsuz görüş var acaba.. corel öğrenmeye karar vermiştim. ama şimdi iyice kararsız kaldım..

rokozay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Soru :
Corel hakkında neden bu kadar olumsuz görüş var ?

Biraz karmaşık bunun cevabı..
Bilgisayar üzerindeki grafikerlik mesleği geçen yüzyılın son çeğreğinde hayat bulmuş ve pek çok başka mesleği öldürmüş bir meslektir (bu cümle konuyla alakasız gibi duruyor ama mesajımın devamını okuyan veya bu mesleği 10 yıldan fazla yapanlar ne dediğimi anlayacaktır).

Macintosh ile başlayan bu meslekte o dönemde bu mesleğin çırakları/öğrencileri işi, bilgisayar bilmeyen grafikerlerden öğreniyordu.. o zamanlarda macintosh üzerinde corel draw yoktu..
Aldus Freehand, İllustrator, Canvas, Typsteyler gibi programlar sonradan yaygınlaşsada,
ilk önceleri ReadySetGo gibi bir program vardı ki.. Letrasetin bir ürünüydü.. Letraset ise aydınger üzerinden kullanılan hazır font çıkartmalarıyla meşhurdur ve eski grafikerlerin bir numaralı malzemesidir. Umarım bağlantıyı anlatabiliyorum.. R.S.G.. yerini yavaştan DesingStudio ya bıraktı.. Bazı ilk Bilgisiyar Grafikerleri RSG da direndi isede sonunda DesingStudyoya geçiş yaptı... O zamanlar gazeteler genel olarak fotodizgi sistemi kullanıyorlardı ki.. komple sistem olarak çok elemanlı ve çok para yatırımı gerektiren bir sistemdi.. sonra bir baktılar bir bilgisayar, bir scanner ve bir-iki program.. (photoshop-DesingStudio) koca bir çalışan ordusunun işini yapabiliyor.. o zamanlar yıldızı parlayan DesingStudio kısa sürede QuarkXprese tahtını bıraktı... Freehand ise gümbür gümbür gelip Quarkın sorunlu çalışma mantığını alt edebileceğini gösterdi.. Bütün bu yazılım savaşlarını illustratör kenardan izliyordu.. Quarkın sorunları yada freehandin çok yönlü ve basit kullanımı freehandi nerdeyse endüstri standardı yaptı..
Tabi burda izafi tercihlerde oluyor.. kimi Quarkı bırakmıyor kimi hala DesingStudio da çalışıyor kimide canvas gibi programlarda çalışıyordu.. Bu macera içinde corel'in adı nerdeyse hiç duyulmuyordu çünkü Mac üzerinde corel yoktu..
IBM uyumlu PC ler ilk yaygınlaşmaya başladığı zamanlarda RSG. DS, FreeHand, İllustratör gibi programlar çalıştırmıyordu.. MoonStar gibi programlar vardı.. Corelin yıldızıda yanlış hatırlamıyorsam win95 veya win98 ile parladı.. moonstar'a göre çok daha kolaydı...

Yani corel hakkındaki fikir ayrılığı bu işin başlangıcından geliyor..

Diğer Taraftan endüstri standardı olmuş bazı programların bu gün esamesi okunmuyor..
İllustratör bu varoluş hikayesinin nerdeyse ilk başından beri var.. Pek çok "sanatçı"nında tercihi özellikle avrupa ve amerikada sanatçılar tarafından tercih edildiğini duyuyorum..

Ama piyasaya iş yapan ve sürate pratikliğe ihtiyacı olan grafikerler için bence halen aşırı hantal yapısını koruyor İllustratör...

Eğer şu anki yazılım dünyası şekli devam ederse Freehand'te tarih olacak gibi...
Kullanımşekli olarak bence en yakın indesing olacaktır ama tabiki illustratör destekli bir kullanım...
Diğer taraftan corel'de ihtiyaç karlıyaşabilir ancak malesefki işin başından beri gelen bir gruplaşma/ayrışma sözkonusu..

Mac./Freehand alışkanlığı edinmiş kişiler corel'e alışamaz..
PC/Corel alışkanlığı kazanmış kişiler freehand'in pratikliğini benimsemez..

bu iki ayrışmış tercih grubunun ortak buluşma noktası indesing olacak gibime geliyor..
Tabi yakınlarda yeni bir program çıkmazsa...

mami_34

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.dukgan.com
bence illustrator iyi bir şeçim olur. Mac kullanıcılarında corel çok büyük sorun. Yeni versiyonları olmuyor. En iyisi illustrator'e geçmek.