Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Giydirilen Aracı Sökme İşlemi-Resimli Anlatım

pilot43

🌱Yeni Üye🌱
tskler yarali bilgi verdin bende almanyada bu sorunu yasiyordum

pusula55

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar sıcak hava tanabcası şart ama arkadaşın dediği tiner le boyayı silmek gerçekten işi kolaylaştırıyo verdiğin bilgi için sağol kardeşş :)

by_dry

🌱Yeni Üye🌱
bi arkadasım yakıyordu tinerle arabayı müşteri tırsıyor ama enteresan şekilde çıkartıyordu ben hiç denemedin

EGI-Visuals

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba foruma az once uye oldum. Arac sokmek icin enteresan yontemler gelistirmissiniz. Ben Amerika dayim ve biz de burda arac kapliyoruz. Turkiye de bu isler nasil yapiliyor diye merak ettim. Bana orada islerin nasil isledigine dair bilgi verirseniz seviirim. Az once 3m malzeme fiyatlarina baktim orada inanilmaz pahali. Biz burada araci sokmek icin isi tabancasi denir herhalde onun gibi bir sey kullaniyoruz. Araca hicbir sekilde zarar vermiyor. Sac kurutma makinesinin daha guclusu yani malzemeyi biraz eritip sokuyoruz. Orada kaplama yaparken ne tur malzemeler kullaniyorsunuz? Buradan oraya malzeme gondermeyi dusunmeye basladim. Buradaki teknik cok daha basit. Konuyla ilgili beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Ayrica eger vinyl aracin uzerinde uzun sure kaldi ise muhtemelen ciktiktan sonra altinda yapiskanlarini birakacaktir.Cikarir iken ortamin sicak olmasina dikkat edin.Soyma islemine Torch vasitasi ile hafif isitip distan merkeze dogru cekerek alin.Eger altinda yapiskan birakir ise bunun icin cesitli kimyasallar var ama kesinlikle tiner degil.Suruldukten sonra bir kac dakika beklenip squeegee ile tek bir dokunusta cikarabilirsiniz.Cogu insan aracini kaplatmayi aracin kaportasini korudugu icin de tercih eder,bu dogrudur vinyl da geri ciktiktan sonra hic bir kimse aracin ustunde hasarlar olussun istemez. Vinyl ciktiktan sonra hic kaplanmamis gibi gozukmesi icin dogru ekipmanlari kulanmalisiniz.Ama gordugum kadariyla imkanlar kisitli.Ihtiyaclariniz hakkinda mail atarsaniz yardimci olmaya calisicam kolay gelsin....

Moderatör tarafında düzenlendi:

goky

🌱Yeni Üye🌱
selülozikmi yoksa sentetik tinermi? selülozik boyaya zarar verir , diğeri vermez diye biliyorum

roso

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.xstylemedia.com
bzim kullandigimiz yontem su. araca boya yapildiktan sonra boyayi kurutmak icin ozel yapilmis yerler var yani ozel donatilmis. bir arac kadarlik ypilmis oda dusunun ve bu odadaki issicakligi oldukca yuksek. giydirilmis araci oraya cekiyorum ve cok kolay bir sekilde tum folyoyu arabanin boyasina zarar vermeden cikariyorum. Burda boyle yerler cok o yuzden bir sorun olmuyor. Turkiyede nasil bilmiyorum. Kolay gelsin

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
paylaşım için teşekkürler bilmeyen arkadaşlar için güsel bir paylaşım olmuş eline sağlık.

DyLeR

🌱Yeni Üye🌱
İyide bu tiner öyle bir yapışkan bırakırki 3 gün 3 gece sentetik tinerle yapışkan temizleriz..
Biz her zaman ısı tabancasını kullanırız, reflektif folyolar bile rahat sökülüyor...

shobby

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sökme işinden hep kaçtım ama şunu söyliyim Bir firmanın bize tanıttığı bir sıvı var folyoyu çok rahat temizliyor aynı zamanda altında kalan yapışkanıda temizliyor tiner gibi dağıtmıyor yapıştırıcıyı ve hızlı kuruyor .

tinerden falan çok çok iyi yani ısı tabancasınada gerek yok

zecekic

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
verdiğin bilgi için teşekkürler...

erdal usta

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar ben erdal usta ben istanbul esmer reklamda çalışıyorum ve araç uygulama işi yapıyorum işçiligim çok iyidir halen daha mercedes farikasında araçlarını ben kaplıyorum istanbul ve bir çok şehirlerde onlarca firmaların işini yaptım yardımcı olacağım bir konu varsa lütfen bena mesaj atın selamlar

cemoreklam1

🌱Yeni Üye🌱
haklısın tiner en iyisi ama acık alanda pek işe yarmaıyo :):):):):)kapalı alan da tiner kalıcıdır ucmaz daha temiz cıkar araç bilginize paylasım için tesekurler

dubara54

🌱Yeni Üye🌱
tiner kullanmak kesinlikle iyi bir yöntem değil, tavsiye etmiyorum.

emirock

🌱Yeni Üye🌱
tanıdık yıkamacı var sıcak suyla bizim çocuklar söküyo fazlada uzum sürmüyo

smallcn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pekı bu ıslemı yapıca aracın ustunde boya kalmıyormu kalan boyayı sılmek ıcın tıner kullandıgımız zaman boya gene hasar gormuyormu sımdıden tesekkurler

abdurborucu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bence normal folyo ile de giydirme olur....zaten oluyo...
bombeli yerlerde ısıtıcıyı kullansanız çok güzel yapıştırırsınız...
Bence Cast folyo yerine Oracal ya da Avery Graphics malzemeler de olur....

vmasore

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar araca zarar vermeden folyolarınız sökülür yada kimyasalı satılıyor 0*********** erkan küçükkurt

Komple folyolu minibüs örnek h100 ****ytl folyosu sökülüp pasta ciladan sonra içdış yıkama artı rotüş yapılıp araç teslim ediliyor.işlem 2gün sürüyor araç tamir boyası görmüş ise fiyat değişebilir.erkan küçük kurt**********. Kendi sökmek istiyenlere uyarı kimyasal ürün kargo ile gönderilir yada elden teslim edilir .500ml siprey halinde *****ytl 3.kg galon ****ytl 5.kg galon *** ytl. 0********

Binek araç komple folyo çıkartma+pasta+cila+içdış yıkama ve rotuş *****ytl yakup oto erkan küçükkurt.0******

forum kurallarını okuyunuz.

Moderatör tarafında düzenlendi: