Merhaba foruma az once uye oldum. Arac sokmek icin enteresan yontemler gelistirmissiniz. Ben Amerika dayim ve biz de burda arac kapliyoruz. Turkiye de bu isler nasil yapiliyor diye merak ettim. Bana orada islerin nasil isledigine dair bilgi verirseniz seviirim. Az once 3m malzeme fiyatlarina baktim orada inanilmaz pahali. Biz burada araci sokmek icin isi tabancasi denir herhalde onun gibi bir sey kullaniyoruz. Araca hicbir sekilde zarar vermiyor. Sac kurutma makinesinin daha guclusu yani malzemeyi biraz eritip sokuyoruz. Orada kaplama yaparken ne tur malzemeler kullaniyorsunuz? Buradan oraya malzeme gondermeyi dusunmeye basladim. Buradaki teknik cok daha basit. Konuyla ilgili beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Ayrica eger vinyl aracin uzerinde uzun sure kaldi ise muhtemelen ciktiktan sonra altinda yapiskanlarini birakacaktir.Cikarir iken ortamin sicak olmasina dikkat edin.Soyma islemine Torch vasitasi ile hafif isitip distan merkeze dogru cekerek alin.Eger altinda yapiskan birakir ise bunun icin cesitli kimyasallar var ama kesinlikle tiner degil.Suruldukten sonra bir kac dakika beklenip squeegee ile tek bir dokunusta cikarabilirsiniz.Cogu insan aracini kaplatmayi aracin kaportasini korudugu icin de tercih eder,bu dogrudur vinyl da geri ciktiktan sonra hic bir kimse aracin ustunde hasarlar olussun istemez. Vinyl ciktiktan sonra hic kaplanmamis gibi gozukmesi icin dogru ekipmanlari kulanmalisiniz.Ama gordugum kadariyla imkanlar kisitli.Ihtiyaclariniz hakkinda mail atarsaniz yardimci olmaya calisicam kolay gelsin....