Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafik tasarıma yeni başlayanlar

scarlett25

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Faydalı paylaşımlar olmuş Yeni başlayanlar için oldukça gerekli bilgiler. Ben çok bilirim dışardan gelen işlerde 1-2 cm yüzünden kağıttan 4 adet alınacakken 2 adet alındığını. İşe her başlayan kişinin bu temel bilgileri bilmesi gerekir diye düşünüyorum. Elinize sağlık.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
Tasarımı baskıya hazırlama – 2

Tasarımı biten iş daha önceki paylaşımımda olduğu gibi baskıya hazırlanır. Ancak! Tasarımda kullanılan bazı çizimlerin içine (mesela corel’de) powerclip yapılan yazı ve resimler olabilir. Bunlar daha sonra değiştirilebilir. Ancak değiştirme sırasında önceki koyulan yazı be resimleri silmeyi unuturuz bazen. Bu unutkanlık fontları convertleme sırasında yada çalışmada RGB imaj var mı diye arattırdığımızda büyük sorun oluyor. Hele unutulduysa yeri ara ki bulasın. Bu nedenle powerclip ile iş bittiğinde içe konulan obje ya da resimlerin haricinde başka materyaller var mı diye önceden kontrol edilmesinde fayda vardır.

Şimdiden iyi tasarımlar… :emo1:

grafikeri-m

🌟Usta Tasarımcı🌟
gerçeketn yeni başlayanlar için öenmli paylaşım teşekürler

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
teşekkürler...

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar, istediğiniz bir bilgi var ise konu altına cevap olarak yazın. bilgim var ise, olduğu kadar yazmaya çalışacağım. ilginize teşekkürler.

turkmavisi

🌱Yeni Üye🌱
selam ellerine ve emeğine sağlık ben amatör araç tasrımı yapıyorum ama digital renklendirme ve çizim konusunda zayıfım bu konuda ortak projelerde yada renklendirme konusunda ortak çalışma yapmak istermisiniz bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum tanişmak isterseniz memnun olurum msn adresim buzludaglar@ ************

soldier_159

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
slm akadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ellerinize sağlık çok önemli ve yardımcı bilgiler için kolay gelsin allaha emanet olun

Orkhun

🌱Yeni Üye🌱
Paylaşım Mükemmel!

arkadaşlar, istediğiniz bir bilgi var ise konu altına cevap olarak yazın. bilgim var ise, olduğu kadar yazmaya çalışacağım. ilginize teşekkürler.

Ben yıllardır quarkxpress kullanıyorum. Son 1 ay içerisinde Corel öğrenme isteği doğdu bende. Sizden ricam şudur:
Hiç Corel bilmeyen bir kişi, nerden başlamalı?
Neleri öğrenmeli?
Bu arada, boş durmadım ben de. Corel ile ilgili önemli bilgiler topladım. Bu bilgiler arasında "Yeni Başlayanlar ..." yazısı da var.
Tavsiyelerinize ihtiyacımız var?

Materyal olarak Corel 12 videolu anlatım ders notları + yazılı corel 12 ders notları + netten indirdiğim corel 12 videolu ders notları var.
Eksik olan bir USTA.
Bir Usta'nın yardımına ihtiyacım var.
Aslında bu sadece benim için değil, Corel öğrenmek isteyen diğer arkadaşlarımız için de önemli bir paylaşım olacaktır.
Sonsuz Teşekkürler.

-----------------
Düşen bir yaprak görürsen. beni hatırla demiştim...

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
Tarasarımcı ve(ya) grafiker olmak?

Siz hangisini seçersiniz? Grafiker olmayı mı, tasarımcı olmayı mı.

Bana göre grafiker ayrı tasarımcı ayrıdır. Bu nasıl olur diyorsunuzdur. Grafiker kendini geliştirme endişesi olmayan, gazete, rutin matbaa işleri yapan elemandır bana göre. Ama tasarımcı sürekli arayış içinde olan, bir kartviziti sadece dikdörtgen yapmayan, özel bıçak kullanan yada standart ölçülerin dışına çıkabilen elemandır. Ama daha çok bu iki terim bir kişide birleşmeye başladı. Hem grafiker hem de tasarımcı olmak. Bu iki özelliği taşımak, yenilikleri araştırmak, kendini sürekli geliştirmek, çevresindeki aynı işi yapanlardan farklı çizgilerde yol almak biraz zordur. Bir kartviziti dikdörtgen değil de kare ya da daire yapmak kendini geliştirmek için atılan küçük bir adımdır bence.

Tasarımcı olmak için öncelikle uygun program yada programların seçilmesi çok önemlidir. Corel DRAW, İllustratör, PhotoShop bir tasarımcının takım çantasında mutlaka olması gereken programlardan sadece bir kaçı. Birde FreeHand var ama oda ADOBE tarafından ölüme terkedilmiş durumda. Zaten bana göre de güzel bir program değildi. Neyse…

Sizlerden gelen talepler üzerine Corel DRAW üzerine şimdilik birkaç bilgi vereceğim. Devamı ise daha sonra gelecektir.

Bilindiği gibi Corel DRAW diğer programlara göre öğrenilmesi en kolay grafik-tasarım programlarından biridir. Corel grafik üzerine bir programdır. Menülerin kullanımı ve kısa yollar programı daha da kolay kılmaktadır. Tools (araçlar) kısmında tasarımda kullanılabilecek tüm araçlar mevcuttur. Menülerin ve kısa yolların kullanımını ileriki yazılarda kısaca vereceğim, ama küçük bilgiler halinde. Burada anlatmam oldukça zor olacağı için programın kullanımını anlatan birde PDF Türkçe kullanma kılavuzunu da ekleyeceğim. Nedeni ise herhangi bir kursa gitmeden programı kendim öğrendiğim için ve program teknik bilgim buna yeterli olmayacağı için.
Ama program hakkında genel değil de, örneğin PowerClip-çalışmayı pdf yapma-takvim yapma-yazı convertleme-çalışma sonunda çalışma içinde RGB imaj var mı diye bakma gibi bilgiler hakkında istek olursa zamanı geldikçe ve zamanım oldukça bu başlık altına ekleyeceğim.
İlginize tekrar teşekkürler…
Hayırlı tasarımlar…:emo1:

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
bu programın kolaylığı açısından ben öyle düşünmüyorum.yani tamam corel sizin için geniş kapsamlı daha kolay olabilir birçok kişide kolay olduğunu söyler ama bu tamamen bence alışkanlık meselesi.örneğin ben freehandle başladm freehadle devam ediyorm.neden çünkü alıştım corelde kullandım ama ısınamadm neyle başladıysam o kolay geldi.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
Grafik-tasarıma yeni başlayanlar

bu programın kolaylığı açısından ben öyle düşünmüyorum.yani tamam corel sizin için geniş kapsamlı daha kolay olabilir birçok kişide kolay olduğunu söyler ama bu tamamen bence alışkanlık meselesi.örneğin ben freehandle başladm freehadle devam ediyorm.neden çünkü alıştım corelde kullandım ama ısınamadm neyle başladıysam o kolay geldi.

Yorumun için öncelikle teşekkürler lola1903. Yazılarım o kadar iddialı değil aslında. bilgim dahilinde. burada sadece corel ile ilgili bilgi vermeye çalışıyorum. mutlaka benden daha iyileri vardır. onların yorumlarına da saygı duyuyorum. umarım corel kullananlar verdiğim bilgilerden faydalanır. freehand i sevme meseleside sadece kendi fikrim. :smile: teşekkürler yorumların için.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
Siz hangisini seçersiniz? Grafiker olmayı mı, tasarımcı olmayı mı.

Bana göre grafiker ayrı tasarımcı ayrıdır. Bu nasıl olur diyorsunuzdur. Grafiker kendini geliştirme endişesi olmayan, gazete, rutin matbaa işleri yapan elemandır bana göre. Ama tasarımcı sürekli arayış içinde olan, bir kartviziti sadece dikdörtgen yapmayan, özel bıçak kullanan yada standart ölçülerin dışına çıkabilen elemandır. Ama daha çok bu iki terim bir kişide birleşmeye başladı. Hem grafiker hem de tasarımcı olmak. Bu iki özelliği taşımak, yenilikleri araştırmak, kendini sürekli geliştirmek, çevresindeki aynı işi yapanlardan farklı çizgilerde yol almak biraz zordur. Bir kartviziti dikdörtgen değil de kare ya da daire yapmak kendini geliştirmek için atılan küçük bir adımdır bence.

Tasarımcı olmak için öncelikle uygun program yada programların seçilmesi çok önemlidir. Corel DRAW, İllustratör, PhotoShop bir tasarımcının takım çantasında mutlaka olması gereken programlardan sadece bir kaçı. Birde FreeHand var ama oda ADOBE tarafından ölüme terkedilmiş durumda. Zaten bana göre de güzel bir program değildi. Neyse…

Sizlerden gelen talepler üzerine Corel DRAW üzerine şimdilik birkaç bilgi vereceğim. Devamı ise daha sonra gelecektir.

Bilindiği gibi Corel DRAW diğer programlara göre öğrenilmesi en kolay grafik-tasarım programlarından biridir. Corel grafik üzerine bir programdır. Menülerin kullanımı ve kısa yollar programı daha da kolay kılmaktadır. Tools (araçlar) kısmında tasarımda kullanılabilecek tüm araçlar mevcuttur. Menülerin ve kısa yolların kullanımını ileriki yazılarda kısaca vereceğim, ama küçük bilgiler halinde. Burada anlatmam oldukça zor olacağı için programın kullanımını anlatan birde PDF Türkçe kullanma kılavuzunu da ekleyeceğim. Nedeni ise herhangi bir kursa gitmeden programı kendim öğrendiğim için ve program teknik bilgim buna yeterli olmayacağı için.
Ama program hakkında genel değil de, örneğin PowerClip-çalışmayı pdf yapma-takvim yapma-yazı convertleme-çalışma sonunda çalışma içinde RGB imaj var mı diye bakma gibi bilgiler hakkında istek olursa zamanı geldikçe ve zamanım oldukça bu başlık altına ekleyeceğim.
İlginize tekrar teşekkürler…
Hayırlı tasarımlar…:emo1:

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
evet arkadaşlar, sormak istediğiniz bir konu yok sanırım.?

federal046

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bilgi paylaşımın için öncelikle tşk ederim. ama bunların altına mini bir alıntı yazsan daha hoş olurdu bence. :))

aynı yazıları uzun süre önce farklı adresler de görmüştüm.

yinede paylaşım için teşekkürler...

hemşerim

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
alıntı olanların altında zaten alıntı diye yazıyor. son eklediğim yazı ise tamamen bana aittir. konular aynı olduğu için anlatım şekli kişiden kişiye göre değişir. alıntı olsa idi altına mutlaka yazardım. emeğe saygı diye bişi var.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
CorelDRAW’da takvim yapmak

CorelDRAW’da takvim yapmak

Birkaç adımda Corel’de takvim yapabilirsiniz. Kullandığınız program İngilizce ise size verdiği takvimde İngilizce olacaktır. Bunu Türkçeye çevirmek pek de zor olmaz.

Öncelikle yeni bir sayfa açıyoruz. Daha sonra Tools/Visual Basic/Play tıklıyoruz. Karşımıza çıkan pencerede, Macros in bölümünden Calendar Wizard’ ı seçiyoruz ve RUN diyoruz. Açılan pencerede, year kısmından istediğiniz yılı seçebilirsiniz. Hemen altında hangi ayı yada ayları çıkarmak istiyorsanız seçiyorsunuz. Yılı ve ayları seçtikten sonra Generate tıklıyoruz. İşlem bu kadar.
Artık takvim aramaya son diyorum.:emo1:

(Gelecek Konu POWERCLİP nasıl yapılır?)

56578802az3.jpg

39132969yp3.jpg

15529700hv3.jpg

federal046

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bide uygulama koysan örnek olarak, yaptığın bir çalışmadan bu kadar bilgi sahibi birisi nasıl ürünler koyar ortaya herkes görsün!

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
taşma payı, iş basıldıktan sonra kesim yapılırken kesilen kenarlarda beyazlık, diger sayfanın rengi yada yanınna koyulmuş başka bir işin bir parçasının çıkmaması için verilir. genelde yanyana baskıya verilen iki işin 2'şer mm şişmesi durumunda işler arası 4 mm boşluk verilmiş olunur. buda kesimden sonra işin temiz çıkması demektir. her yerde şişirme payı aynı degildir. kimi 2mm kimi 3mm verir. 4mm verende vardır. ama 2mm kagıt tasarrufu açısından bana göre idealdir. taşma payı ofset baskıların hemen hemen çogunda verilir. taşma payı verilmeyen iş, kesimde büyük ihtimal hatalı çıkar. 85x50 yapılan bir işe taşma payı verilmemiş ise kesimde, bıçagın 1mm eğiri oldunu farzedersek, hem kesim bozuk çıkar, hemde ölçü 84x49 gibi bişi çıkar. bu nedenle her işe şişirme verilimesi en sağlıklısıdır. işlerin kenarına verilen 10mm lik kenar payı ise işin verilen ölçü içinde düzğün durmasını ve objelerin ve yazıların kenarlara uzaklığının eşit olmasını sağlar.
* işi baskıya gönderirken 10mm içten verilen çizgi silinir.

Bu konuya ben de takıldım ya da doğru algılayamıyorum. Paylar bana da çok fazla geldi... Dıştan da içten de 3'er mm yeter... haydi içten dört olsun... Toplamda yedi etsin... Belki matbular için "perforajlı kısmından bahsetmiyorum" çok göze batmaz bu içe fazlalık ama diğer işlerde bilemiyorum fazla gibi... Bilgiler güzel ayrıca... Kimseden yorum gelmeyecek bile olsa mutlaka birilerinin işine yarıyordur... amacımız da bu değil mi:) Başarılar sizinle olsun.