Tarasarımcı ve(ya) grafiker olmak?
Siz hangisini seçersiniz? Grafiker olmayı mı, tasarımcı olmayı mı.
Bana göre grafiker ayrı tasarımcı ayrıdır. Bu nasıl olur diyorsunuzdur. Grafiker kendini geliştirme endişesi olmayan, gazete, rutin matbaa işleri yapan elemandır bana göre. Ama tasarımcı sürekli arayış içinde olan, bir kartviziti sadece dikdörtgen yapmayan, özel bıçak kullanan yada standart ölçülerin dışına çıkabilen elemandır. Ama daha çok bu iki terim bir kişide birleşmeye başladı. Hem grafiker hem de tasarımcı olmak. Bu iki özelliği taşımak, yenilikleri araştırmak, kendini sürekli geliştirmek, çevresindeki aynı işi yapanlardan farklı çizgilerde yol almak biraz zordur. Bir kartviziti dikdörtgen değil de kare ya da daire yapmak kendini geliştirmek için atılan küçük bir adımdır bence.
Tasarımcı olmak için öncelikle uygun program yada programların seçilmesi çok önemlidir. Corel DRAW, İllustratör, PhotoShop bir tasarımcının takım çantasında mutlaka olması gereken programlardan sadece bir kaçı. Birde FreeHand var ama oda ADOBE tarafından ölüme terkedilmiş durumda. Zaten bana göre de güzel bir program değildi. Neyse…
Sizlerden gelen talepler üzerine Corel DRAW üzerine şimdilik birkaç bilgi vereceğim. Devamı ise daha sonra gelecektir.
Bilindiği gibi Corel DRAW diğer programlara göre öğrenilmesi en kolay grafik-tasarım programlarından biridir. Corel grafik üzerine bir programdır. Menülerin kullanımı ve kısa yollar programı daha da kolay kılmaktadır. Tools (araçlar) kısmında tasarımda kullanılabilecek tüm araçlar mevcuttur. Menülerin ve kısa yolların kullanımını ileriki yazılarda kısaca vereceğim, ama küçük bilgiler halinde. Burada anlatmam oldukça zor olacağı için programın kullanımını anlatan birde PDF Türkçe kullanma kılavuzunu da ekleyeceğim. Nedeni ise herhangi bir kursa gitmeden programı kendim öğrendiğim için ve program teknik bilgim buna yeterli olmayacağı için.
Ama program hakkında genel değil de, örneğin PowerClip-çalışmayı pdf yapma-takvim yapma-yazı convertleme-çalışma sonunda çalışma içinde RGB imaj var mı diye bakma gibi bilgiler hakkında istek olursa zamanı geldikçe ve zamanım oldukça bu başlık altına ekleyeceğim.
İlginize tekrar teşekkürler…
Hayırlı tasarımlar…:emo1: