Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grafik tasarıma yeni başlayanlar

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
tşkler efoja, bu konuya açık bir şekilde daha sonra yer vereceğim.

burcuozenxx

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet arkadaşlar, sormak istediğiniz bir konu yok sanırım.?

Benim sormak istediğim bi konu var. Mesela ben photoshop ta 50x70 bi sayfa açıyorum onun içine taşırma paylarımı da ekliyorum ve çalışıyorum sonra bu işi montaj için freehand e alıyorum (cmyk ve tiff e çevrilmiş bi şekilde) ve freehand de 50x70 sayfa açıyorum fakat sayfanın içine alınca küçük çıkıyor, büyütüyorum iş pixel lerine ayrılıyo resmen. Ne yapmam gerekiyo ve bu sorunun nedeni ne olabilir??

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
corel kullanıcısıyım. freehand bilgim olmadığı için corel kullanıcılarına yardımcı olmaya çalışıyorum. ilginize tşkler.

burcu

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Benim sormak istediğim bi konu var. Mesela ben photoshop ta 50x70 bi sayfa açıyorum onun içine taşırma paylarımı da ekliyorum ve çalışıyorum sonra bu işi montaj için freehand e alıyorum (cmyk ve tiff e çevrilmiş bi şekilde) ve freehand de 50x70 sayfa açıyorum fakat sayfanın içine alınca küçük çıkıyor, büyütüyorum iş pixel lerine ayrılıyo resmen. Ne yapmam gerekiyo ve bu sorunun nedeni ne olabilir??

ilk önce yaptığı paylaşımlar için memoli4646 beye teşekkürler.emeğinize sağlık.soru içinde yaptığınız çalışmanın çözünürlük ayarlarını kontrol etmenizi öneririm.kolay gelsin...

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
Corel’de PowerClip yapma…

Corel’de PowerClip yapma…

PowerClip, Yazı metni ya da vektörel bir nesne içine başka bir nesneyi (yazı metni, resim imajı vb.) yerleştirmektir. Örneğin bir metin yazdınız. Ve bu metinin içine bir resim atmak istiyorsunuz. Öncelikle içine atılacak ve içine atacak objelerin aynı sayfada olmasını sağlayın. Yazının içine bir imaj atmak istiyorsanız öncelikle imajı maus la seçmeniz gerekir. Seçtikten sonra;

19514771zg7.jpg

88998885vd2.jpg

71762070jw2.jpg

Efect/PowerClip/Place İnside Container

…tıklayın. Biraz büyük ve siyak bir ok çıkar. Nesneyi yazının içine atacağımız için ok’u yazının üstüne getiriyoruz. Yazıya dolgu rengi verirseniz PowerClip yapması daha kolay olur. Eğer dolgu verilmez ise yazının kenar çizgisine ok’un uç noktasını tam denk getirmeniz gerekecektir. Buda yeni başlayanlar için zor bir işlemdir. Onun için dolgu rengi verilmesinde fayda vardır. Yazının üstüne gelindiğinde tıklandığı zaman seçilen imaj’ın yazının içine yerleştiğini göreceksiniz. Yazıdaki dolgu ve kenar çizgilerini kaldırdığı zaman çalışma daha güzel ve net görünecektir. Bunun içinde Corel’in renk skalasının en üstünde bulunan içi beyaz ve üzerinde X işerti bulunan kutucuğa önce sağ sonra sol tıklama yapılırsa yazıdaki kenar çizgileri ve dolgu rengi kalkmış olacaktır.
PowerClip’ten bir nesneyi çıkarmak için ise, powerclip yapılan nesnenin üzerine gelip sağ tıklayın. Çıkan menüden Extract Contents tıklayın ve içe atılan nesne çıkmış olacaktır. :emo1:

(gelecek yazı; biten çalışmayı PDF yapma)

burcuozenxx

🏆Pro Tasarımcı🏆
ilk önce yaptığı paylaşımlar için memoli4646 beye teşekkürler.emeğinize sağlık.soru içinde yaptığınız çalışmanın çözünürlük ayarlarını kontrol etmenizi öneririm.kolay gelsin...

Çözünürlük ayarlarımı kontrol ediyorum yüksek oluyor. Zaten çözünürlüğü yüksek olduğu için bu soruyu sordum yüksek ama neden freehand e gelince dağılıyo...

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
küçük ama gerekli bilgiler;Photoshop'ta space tuşununa basılı tutarak sayfa içinde gezinti yapılabiliyor. Bunun bir benzeride Corel'de vardır. "H" (hand tool) ye basıldığı zaman Photoshop'ta olduğu gibi sayfa içinde gezilebilir.

aday grafiker

🌱Yeni Üye🌱
bildiklerini paylaştığın için seni kutluyorum.bu arada profilindeki amblemi sen mi tasarladın?

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
güzel yorumlar için teşekkür ediyorum.:emo1:

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
arkadaşlar bu konuda yardımcı olursanız sevinirim 100 x 140 ebadında renk ayrımı yapabilecek firma arıyorum. ayrıca World dosyasını corel_drawa alamıyorum tif modundada ps modundada denedim fakat yazılar ya kırık geliyor veya kayıplar oluşuyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa mutlu olurum şimdiden teşk..

corel e almaya çalıştığın world belgesinde imaj var mı? sadece metin mi? sadece metin ise world içinde komple kes yapıştır yap. yapıştırmadan sonra metinin sonunda sağda minik bir çanta imajı belirir. tıklayıp "sadece metni koru" seçeneğini seçin. tekrar kopyalayın yazıyı ve corele aktarın. corel e aktarır iken de text alanı açtıktan sonra metni yapıştırın. önemli bir nokta da eger wolrd dökümanında tablo çizimleri var ise bunları corelde yeniden çizmenizi öneririm. diğer şekilde kopyala yapıştırda büyük sorun yaşarsınız. tabloda düzenleme yapmak istediğiniz zaman tablo otomatik olarak world sayfasında açılıyor. tekrar kapattığınız zaman tabloda kayıplar meydana geliyor ve şekli bozuluyor.

raziyee

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Konuları şimdi teker teker inceledim gerçekten çok faydalı bilgiler.
Zaman ayırıp paylaştığınız için ayrıca teşekkürler.

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
herkese hayırlı bayramlar, bayramdan sonra konular bildiğim kadarıyla devam edecektir. :emo1:

alisalur

♾️Grafik Gurusu♾️
paylaşımın için teşekkürler

ugur_34

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ugurkaralar.com
hocam benim üniversitede gördüğüm aynı konular. ayrıca bende baskıcıydım, grafiğe geçtim.
çoğu temel bilgileri vermişsin ellerine sağlık.
bence bir grafiker ve baskıcı sürekli diyalog kurmalı ve kalite için sorunları beraber tartışmalı.

Son düzenleme:

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
Çalışmayı PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi) yapma

Tasarımı biten çalışmalar, film ya da ctp alımı için son zamanlarda PDF olarak veriliyor. PDF yapılmasındaki neden ise, yapılan çalışmanın herhangi bir noktasından herhangi bir yazı, harf ya da başka bir objenin kaybolmasını önlemesidir. Tasarımı biten çalışma filme gittiğinde genelde yüksek dpı ve tıff e çevrilerek film alınır. Buda baskının kalitesini az da olsa düşürmektedir. Ancak çalışmayı PDF olarak gönderdiğimiz takdirde tıff yapılmasına gerek kalmayacak ve baskı kalitesi tıff e göre daha iyi olacaktır.
Örneğin bir katalog hazırladınız ve firma sizden bunu cd ortamında istedi. Hemen çalışmayı pdf ye çevirip müşteriye verebilirsiniz. Dosya endüstriyel formatta olduğu için çogu bilgisayarda Acrobat Raider olacağından a.ılmasında sıkıntı olmayacaktır. İçerisinde Acrobat Raider yada başka bir PDF görüntüleyicisi olmayan bilgisayarlarda vardır. Bu nedenle cd ye birde Acrobat Raider kurulum dosyası eklemede yarar vardır.

Çalışmamızı pdf yapalım. Çalışma açık iken

File/Puplish To PDF
1copywh1.jpg

Tıklayın. Açılan pencerede sağ altta bulunan Settigns tıklayın. Açılan pencerede
59088494rh1.jpg

General/Export Range
de bulunan Current document i işaretleyin. Böylece çalışmanızın tüm sayfaları pdf olacaktır. Sonra Ok tıklayın. Daha sonra Kaydet tıklayın. Çalışmamız pdf olmuştur.

(gelecek yazı; corel sayfasında resimleri birkaç tıkla vektörel yapma)

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
Corel de bir imajı vektörel yapma

Vektörel çoğu grafikerin bildiği bir resim türüdür. Vektörel çizimlerin avantajı olduğu kadar dezavantajı da vardır. Örneğin 5cm X 5cm bir vektörel çiçek çizimini ister 5mm X 5mm ister 50mt X 50mt ölçülendirin, renk ve görüntü kalitesinde bozulma olmaz. Vektörel çizimlerin en güzel özelliği her parçasının üzerinde renk ve şekil değişikliğinin yapılabilmesidir. Vektörelin dezavantajlarından biri ise gerçek fotoğraf kalitesinde yani binlerce renk kalitesinde baskı alınamaz.
Gelelim bir imajı vektörel yapmaya. Öncelikle vektörel yapılacak imajı sayfaya çağırıyoruz.

35837867ga3.jpg

Daha sonra imaj seçili iken

58764421lj8.jpg

Bitmap/Trace Bitmap/low quality image yada high quality image tıklıyoruz.
Açılan pencerede smoothing ve detail den istediğimize göre ayarları veriyoruz. Color/color mod bölümünden RGB-CMYK yada diger renk türlerine dönüştürebilirsiniz. Genelde CMYK yapılır. Daha sonra OK deyin. Resmimiz vektörel olmuştur. :emo1:

84769662hc8.jpg

(gelecek yazı; baskıya hazırlama, traş payı ve kros koyma biraz daha detaylı anlatılacaktır.)

Son düzenleme:

memoli4646

♾️Grafik Gurusu♾️
corel'de küçük ama önemli bilgiler

yeni başlayanlar için küçük ama önemli bilgiler; corel sayfasında büyük bir çalışmanın küçük bir ayrıntısında çalışırken çalışmanın başka bir yerine gitmeniz gerekiyor. bunun için F4 (tam ekran) yerine N' ye bastığınız zaman ekranda küçük bir pencere açılır. gitmek istediginiz kısımı kolayca görebilirsiniz.:emo1:

17386745oz4.jpg

merve çelik

🌱Yeni Üye🌱
grafik tasarıma yeni başladım.verilen bilgiler için çok teşekkürler.tüm bilgiler işime yarıyacak