Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik Tasarımcı nasıl birisidir?

grafi10

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.grafi10.com
helal olsun hepinize kısa kısa özetleri okuyan tasarımcı nedemek nasıl olmalı ne yapar hepsini anlar. :)

sR-graphic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sanatçı kendi sözünü söyler tasarımcı başkaları adına konuşur...
tasarımcı oluşmaya sebebiyet verebilen onu somut hale getirebilme yetisi olan insandır!
ama malesefki işin teknik yönünü çok iyi bilmekle tasarımcı olunmaz önemli olan tasarlayabilmek..

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
plastik cerrahlar evet :) onlarda tasarımcı bence maymundan şaheser yaratabiliyorlar :)

Peki ozaman tasarımcı demek sizin kelimelerinizle "maymundan" şaheser yaratan mı demektir?

melek ata

🌟Usta Tasarımcı🌟
plastik cerrahlar evet :) onlarda tasarımcı bence maymundan şaheser yaratabiliyorlar :)

Bunu doktorlar duymasın bence sen yapdığın tasarımı çöpe atıp tekrar çalışabiliyorsun sağlık gitti mi geri getirme gibi bir şansın yok bu mesleği cerrahlarla kıyaslamak gerek

harunirgin

♾️Grafik Gurusu♾️
doğru zamanda doğru yerde olmak gibi birşey..
yani;
doğru insana doğru işi yapmak mesela...

MissChe

🌱Yeni Üye🌱
bence tasarımcı kendi başına sıfırdan birşeyler yaratabilen ve insanlara empoze edebilendir.tabiki belli başlı ilkeler yönergelere uyarak yapılan çalışmalardır bunlar.herhangi bir çalışmadan kastım değildir..

byahad

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.selcuklureklam.net
Tasarımcı şu mudur bu mudurla uğraşmayıp kendi işine konsantre olandır bence

Katılıyorum. Ayrıca burda arkadaşımızın burda "kendi işi" demekle kastettiği herhangi bir meslek değil grafik tasarımı işidir ve bu konuya cevap yazan herkesin bunu anlayabilecek kapasiteye sahip olmak zorunda olduğunu düşünüyorum

saygılarımla

Son düzenleme:

covenantt

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.flickr.com
Herkes iyi resim çizebilir , manupule programlarını bile bilir . Ama tasarımcı olmak ap ayrı bişey , tasarımcı her konu hakkında bilgi edinmeli farklı taraflardan ve işin felsefesine girip sonuçlar çıkarmalı , bir olguyu yeniden yorumlamalı yani "design" yapmalı , tabi bunda o günün durumlarından etkilenmeli , kurallara uymalı , öğrendiği bilgileri uygulamalı ,eleştrisel bakmalı ,her türlü sanat dalından gerekirse yararlanmalı , sanat tarihini iyi gözlemlemeli, işe yaratıcılık ve zeka katmalı , önceden planlayıp sonra sonuca ilerlemeli ve koordine bir şekilde bize yansıtmalı ;)

telekinetic

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba uzun süredir takip ediyordum sitenizi, üye olmaya karar verdim. Yararlı bilgiler veriyorsunuz

Konuya gelince;

Tasarımcı dediğimiz Bence Her türlü şeyin tasarımını yapabilendir

Örneğin web tasarımı da yapabilen fakat yeri gelince autocad de apartman tasarımı da yapabilmelidir. Herkez tasarımcı olamaz. Çok az insan var bence Türkiye de tasarımcı dediğimiz

Grafiker ise, Grafik tasarım yapar, diğer sektörler ile uğraşmaz Örneğin, 3d Max gibi. iyi bir grafiker 3d max bilmek zorunda değildir. Ancak iyi bir grafiker Kurumsal kimlik çalışmalarını profesyonel bir şekilde çıkartmalıdır

abaq

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
abaq.deviantart.com
intenetten iki photoshop dersini takip eden grafik sitelerinden birşeyler kapan azıcık meraklı her türk gencinin tasarımcı olarak iş yaptığı bir ülkede kim ben tasarımcıyım diye ortada gezer.

evet burasıda bir grafik forumu ama acıdır ki gerçek te bu.
bu işi hakkıyla yapan yada bunun için çaba sarfeden insanlarımızında talihsizliğidir bu.

ve ne yazıktır ki, ülkemizde kaliteli tasarımdan anlayan işletme de ne yazıkki yok. yani isteyen istediğini alabiliyorsa bir sorun da yok. demek ki tasarımcıya gerek te kalmıyor.

genel konuşuyorum elbette 10 parmağın onuda bir değil ama ülkemizin tasarım gerçeği bu iken tasarımcıyım desen ne olur tasarımcı olsan ne olur. tasarımcı ile tasarımcı arasındaki ayrım farkedilmiyorsa.

dub

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.nilayozer.com
bence gerçek tasarımcıyla zanneden arasında net bi ayrım var ki, photoshop kullanmayı bilmenin yeterli olduğunu sanarak işe koyulanların işlerinin tasarlanmadan yapıldığı gözle görünüyor, ayrıca tasarımcı bence yalın düşünebilendir, bir derdi vardır ve derdini en açık anlaşılır biçimde ifade etmeye yönelir, ayrıca kağıt üzerinde bir şey yapamayıp, kağıt kalem kullanmayı bilmeyip, fikir aşamasından geçmeyip tasarım olduğunu sanan işler kendini belli eder..

G-ART

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Gözü tek bir noktaya çeken.

7renk

🌱Yeni Üye🌱
tasarımcı diye bana sorsalar kendimi gösterirdim ;) bu işin şakası gerçi. Tasarımcı hayal gücü yüksek olan ve mesala " Ateş " diyince aklınıza ilk gelen şey ateş dir dimi bende öyle degil mesala yanmış bir odun parçası üzerinde kendi başlarına dans eden alevler gelir. İşde bu bence tasarımcı. Farklıdır kimseye benzemez ve yaptıgı işden mutluluk duyandır tasarımcı benim fikrim bu ;) tabi

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Herkesin birşeyler hakkında bir fikri vardır herkes tasarımcıdır bence ancak bunu uygulayıp ortaya sunmak mevzuuna gelindiğinde işler değişir...

muhabir01

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben nice mükemmel yetenekte tasarımcı gördüm
ama nedense bir çogu işsiz veya işçi.
Kendi kendime dedimki bu adamlar neden iyi bir iş kurmaz böyle işçi olarak çalışır.

Bir de patronlara baktım geneli pc yi açmayı bile zor beceriyor. Ama ticaret adamı.
Demek bunlar çok farklı şeyler diye düşündüm.

Bir maymun ve tilki ye baktığımızda en kilolu onlar olması lazım çünkü biri çok kurnaz biri de uzanamayacadı dal yetişemeyecegi meyva yok. Ama boy ve kiloları 5- 10 kilo.

Yani anlayacagımız çok iyi grafiker ve taasrımcı olmak yetmiyor ya .
Her hal başka şeylerde olması lazım. Tabi bence

Ömer GÖKYAR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.youtube.com
az laf çok iş yapandır. okul okumakla yada boş boş dolaşmakla da olunmaz. babadan oğula geçmez, krallık gibi değildir. genlerde dna da olmaz, öyle olsaydı herkes picasso olur çıkardı. tasarım geniş bir yelpaze, bugun kötü olan yarın iyi olur. geçmişte kötü dediklerimiz şu an ders olarak çıkar. tasarım yaşamak demektir. az resim kullanmak, karmaşık şeyler yapmamak tasarımın altın kuralıdır.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Ben nice mükemmel yetenekte tasarımcı gördüm
ama nedense bir çogu işsiz veya işçi.
Kendi kendime dedimki bu adamlar neden iyi bir iş kurmaz böyle işçi olarak çalışır.

Bir de patronlara baktım geneli pc yi açmayı bile zor beceriyor. Ama ticaret adamı.
Demek bunlar çok farklı şeyler diye düşündüm.

Bir maymun ve tilki ye baktığımızda en kilolu onlar olması lazım çünkü biri çok kurnaz biri de uzanamayacadı dal yetişemeyecegi meyva yok. Ama boy ve kiloları 5- 10 kilo.

Yani anlayacagımız çok iyi grafiker ve taasrımcı olmak yetmiyor ya .
Her hal başka şeylerde olması lazım. Tabi bence

Konumuz "iyi tüccar" olsaydı haklıydınız. Fakat grafik tasarım ayrı bir şey işin ticari kısmı ayrıbir şeydir.

Ne yani şimdi bir çok ünlü ressam yaşıyorken sanatçı değillerde öldükten sonra mı sanatçı oluyorlar? :D

Bence ticareti ve grafik tasarımı aynı kulvarda incelememek lazım. Ayrıca çalışan olmak kötü bir şey değil. Eğer herkes patron olsaydı..?