Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
tasarım üç beş program bilip iki üçgen çizmeye benzemez. Hayali ne kadarsa o kadar vardır. 8 yaşında bi çocuk bile tasarımda süper olabilir. bir insanın hayali okumayla değil yaşamayla gelişir.Senin hayallerin benim gerçeklerimdir diyebiliyosan ozaman tasarımcılık bilgeliğine yükselmişsin demektir. yoksa hazır sheplerle filtrelerle felan filan aramayla geçer ömrün
operatörlük ile kesinlikle karıştırılmaması gerekendir. grafik tasarımcısını operatörlükten farklı kılan ise hayal gücüdür. ( goz bozulmasi, kola, kahve bagimliligi, sinir harbi, uykusuzluk gibi belirtileri da mevcuttur )
bence grafikerlik üniformalı meslekler gibi belli bir eğitim sürecinden geçip al işte oldun denilecek bir meslek grubu değildir. yeteneğin varsa herkes tarafından yapılabilir. zaten yeteneğin yoksa istersen git 10 sene eğitim al yetenek yoksa bi işe yaramaz..
bence grafikerlik üniformalı meslekler gibi belli bir eğitim sürecinden geçip al işte oldun denilecek bir meslek grubu değildir. yeteneğin varsa herkes tarafından yapılabilir. zaten yeteneğin yoksa istersen git 10 sene eğitim al yetenek yoksa bi işe yaramaz..
tasarımcı gerekirse ameriko vespuçi gibi olmalı, Amerika kıtasını yeniden keşfetmeli, kristoph colomb gibi gezmeli görmeli eğlenmeli, bol bol kafein almalı, beyin harbi yaşamalı, en önemlisi ise kulaklıkla müzik dinlememeli