Arkadaşlar genelde sizin yorumlarınızı okumak her zaman bana zevk verici bir iştir. Pek fazla forumda aktif olmam ama devamlı burda olanlardan biriyim çoğu arkadaşımızın yorumu olumsuz yönde gerçekten içler acısı bir durum sizede bu konuda hak veriyorum emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Tam 9 yıldır bu işteyim belki çoğunuz inanmayacaksınız ama şuan yaşım 21 bu işe ilkokulda başlamıştım tam 12 yaşımda o yaşımdan bugüne sabahları okul öğleden sonra akşama kadar parttime ajanslarda çalıştım çoğundan malesef ki maaşımı alırken sorunlar yaşadım, işe giriş çıkışlarımda sorunlar yaşadım vs. vs. ancak her zaman işimi severek yaptım şuan Sivas'ta bir matbaada 3000 ytl maaş + sigorta + yemek ve sabah 9 akşam 18 arası çalışıyorum matbaanın jokey ismiyim bilgisayar bilgim ileri düzeyde 3d max, edius, ps, ai, sound forge, corel, freehand başlıca kullandığım programlar arkadaşlar bundan tam 9 yıl önce photoshop ta yazdığım yazıyı başka bir yere taşıyamayacak kadar bilgisizdim sabırla herşeyin çözüldüğünü gördüm kendinizi geliştirdikçe insanların sizi kaybetme korkusunun içlerine çöktüğünü gördüm çünkü siz kendinizi geliştirdikçe karşınızdaki insanın işini daha iyi yapıyorsunuz sorumluluk aldıkça patronlarınızın içlerinin rahatladığını görüyorsunuz. Bundan tam 9 yıl önce aldığım maaşla zannediyorum basit bir gömlek alabiliyordum ama şimdiye baktığımda Sivas şartlarında çok çok iyi bir para aldığımı görüyorum.
Sonuca gelecek olursak arkadaşlar maaşınız belki yaptığınız işin karşılığı olmayabilir. Bu kadar yıllık deneyimime rağmen hala grafikerim diyemiyorum bilmediğim birsürü şey var bu işi İngilterede eğitimini yapamama rağmen hala diyemiyorum, ilk önce siz belki 600-700 Ytl ücretlerle işe başlarsınız (hangimiz başlamadıkki) kendinize güvenin, karşınızdaki insanın işini severek yapın ve patronların en hoşuna gidecek şey sorumluluk alın bunları yaptıktan sonra patronunuz mutlaka sizi farkedecek maaşınızla ilgili konuştuğunuzda %90 sizi geri çevirmeyecektir(istisnalar hariç).
Hepinize bol kazançlı ve başarılı günler diliyorum arkadaşlar.