Ambalaj firmasındayım.. 14 yıldır bu işi yapıyorum...
3.750 Maaş + 3 ayda bir çift maaş + Yol + Yemek + SSK (Tam Maaş Üzerinden) + Güleryüz + Saygı + Konforlu ve rahat bir oda + Maaşlar tam gününde bankaya yatar + İnternet tamamen serbest + vs. vs.
Sakın az maaş alıyorum diye umutsuzluğa, yılgınlığa kapılmayın. İlk zamanlarımızda hepimiz benzeri şeyleri yaşadık. Ya maaş verilen ama çok düşük olan yerler, yada maaşı yüksek ama bir türlü verilmeyen yerlere denk geldik. Zamanla insan kendini geliştiriyor. Öye bir zaman geliyor ki, siz iş aramıyorsunuz, iş veren sizi arayıp çalıştığınız yerin patronundan gizli bir şekilde iş teklif ediyor. İşte o zaman kozlar elinizde oluyor. Müşteriyle görüşmekten tutun, işin teslimine kadar her aşamada bilgi sahibi olun, "Banane giyotin benim işim değil, selafonla ne işim olur, lak makinesinin orası çok kötü kokuyor yaklaşmıyayım, Kazanlı kesim çok gürültü yapıyor beynimi şişirmiyeyim şimdi, Yapıştırma bölümü soğuk girmiyeyim oraya, Mücellitte hep toz oluyor incinirim bıdı bıdı bıdı" yapmadan, işin her aşamasına hakim olmaya çalışın. Çalıştığınız firmanın bünyesindeki Baskı makinelerinin, Kesim makinelerinin, Yapıştırma makinelerinin, Ctp'nin, Film çıkış ünitesinin, Rulo halinde gelen kartonların kısacası her şeyin detaylarını, ölçülerini, özelliklerini öğrenin. Olay sadece bilgisayar ortamında albenili bir çalışma yapmaktan ibaret değildir. Makine ebatlarınıza göre en az fireli montaj nasıl yapılır, kağıdın su yolu nedir, ne yaparsam giyotindeki arkadaşa daha kolay bir kesim sunmuş olurum, Nasıl bir montaj yaparsam yapıştırmaya, kesime mücellite faydası olur, iş nasıl daha az fireli ve daha seri gider gibi şeyler hakkında olabildiğince bilgi sahibi olun... Bütün bu aşamalara hakim olduğunuzda firma sahibi (patron) bütün işi size bırakır. Zamanla bütün işin yükü sizin omuzunuzda olduğu içinde artık o firmanın vazgeçilmezi olursunuz. Artık kaprismi yaparsınız, nazmı yaparsınız patron herşeyinize katlanır. Maaş arttırımı konusunda pazarlık yaparken kendinize öyle bir güvenirsinizki, bir dediğiniz iki edilmez... Bunlar gerçektir, yaşanmıştır... Kısaca yolun başında olan arkadaşlar sadece grafikerlikle yetinmeyin, epey bir süre sabredin, sabrederken işlerin her aşamasını iyice öğrenin. Saygılar...