Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aydunya

🌱Yeni Üye🌱
yok eps ye matbaacının ai kullanmadığını varsayarak çeviriyorum.. Burada okuduğum cevaplarda bu şekilde yazıyordu..

Tekrar ilginize , cevaplarınıza teşekkürler..

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
eps yapabilir sin ya da ai 8.0 olarak kaydedersen de corell ya da freehand her ikisi de açar.

aydunya

🌱Yeni Üye🌱
Çok çok teşekkürler..
Bu hafta bir menü hazırlayacağım (restorant için) İnşallah bunları uygulayarak baskıya gönderdiğimde sorun yaşamayacağım..
Saygılar..

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
burdan mail adresi ya da msn adresi verile biliyor mu bilmiyorum

eger dilersen ekler online olarak sorabilirsin istedigini

kolay gelsin e basarilar

Moderatör tarafında düzenlendi:

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
picture1wk2.jpg

bu paneldeki renkleri nası renkli hale getirebilim?

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
aradığınız swatches paneli olabilir mi acaba?

Büşra Giritoğlu

♾️Grafik Gurusu♾️
evt sanırım doğru fakakat nedense swatches panelinde renkler görnmüyo.

Yunus PARLAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.evdetasarim.net
evt sanırım doğru fakakat nedense swatches panelinde renkler görnmüyo.

Illustrator' ü açarken Ctrl ( Mac' te Cmd ) + alt + Shift tuşlarına basılı tut. Bir pencere açılacak ayarlarını sıfırlayayım mı diye. Evet deyip beklersen ayarlarınız sıfırlanmış olacaktır. Benim sıklıkla kullandığım bir yöntem. Kolay gelsin lola.

witchking

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bilmiyorum daha önce böyle bir sorunla ilgili yazıldı mı, forumda aradım ama bulamadım. Benim sorunum illustratordaki bir çalışmayı kaydedemiyorum. "save" diyorum. "an unknown eror has occured" diye uyarı veriyor. Daha önce de "microsoft visual C++" hatası veriyordu. Document and Settings içindelki "Illustrator settings" dosyasını siliyordum, geçici olarak düzeliyordu. Programı silip tekrar yükledim ama değişen birşey yok. Çözümü bilen anlatırsa sevinirim.

Son düzenleme:

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bilmiyorum daha önce böyle bir sorunla ilgili yazıldı mı, forumda aradım ama bulamadım. Benim sorunum illustratordaki bir çalışmayı kaydedemiyorum. "save" diyorum. "an unknown eror has occured" diye uyarı veriyor. Daha önce de "microsoft visual C++" hatası veriyordu. Document and Settings içindelki "Illustrator settings" dosyasını siliyordum, geçici olarak düzeliyordu. Programı silip tekrar yükledim ama değişen birşey yok. Çözümü bilen anlatırsa sevinirim.

Öncelikle illustrator programini kapat..

Application Data\Adobe\Adobe IllustratorCS3/Settings'in içinde "Transparency Flattener Presets" belgesinin sonuna ".old" yaz... yada bu belgeyi olduğu gibi çöp kutusuna taşı. Bu şu demek oluyor illustratoru yeniden açtığında Flatten ayarlarını olduğu gibi yenileyecektir...

Sonra illustratoru aç... umarım düzelir...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️

bazen ağır dökümanlarda çalışırken, kullanım hataları da var ise,
illustrator kendi kendine dökümanda noktacık oluşturur.
dökümanınızı ctrl+eksi yaparak iyice küçültün. ctrl+A ile dökümanı tutun.
dökümanın en dış alanında noktalar oluşmuş ise onları silin ve tekrar kaydedin.

witchking

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle illustrator programini kapat..

Application Data\Adobe\Adobe IllustratorCS3/Settings'in içinde "Transparency Flattener Presets" belgesinin sonuna ".old" yaz... yada bu belgeyi olduğu gibi çöp kutusuna taşı. Bu şu demek oluyor illustratoru yeniden açtığında Flatten ayarlarını olduğu gibi yenileyecektir...

Sonra illustratoru aç... umarım düzelir...

Malesef düzelmedi. Hala aynı hatayı veriyor. İlgilendiğin için teşekkür ederim.

bazen ağır dökümanlarda çalışırken, kullanım hataları da var ise,
illustrator kendi kendine dökümanda noktacık oluşturur.
dökümanınızı ctrl+eksi yaparak iyice küçültün. ctrl+A ile dökümanı tutun.
dökümanın en dış alanında noktalar oluşmuş ise onları silin ve tekrar kaydedin.

Malesef bu da işe yaramadı :( Teşekkürler önerin için. Bir de arada bir böyle bir hata veriyor:

8892error1te8.jpg

ews

🏅Acemi Tasarımcı🏅
illustrator de ölçüleri pt olarak görüyorum.. mm olarak nasıl görebilirim acaba? yeni kullandığım için bilmiyorum..

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Adımları takip et lütfen.
picture2hl5.png

General milimetre olmalı.
picture1ye6.png

ews

🏅Acemi Tasarımcı🏅
oldu.. çok teşekkür ederim ilginize....

witchking

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Illustratorda bir şekilden belli bir alanı nasıl çıkarabiliriz? Mesela bir daire çizdik, bunun üzerine de kare şeklinde bir şekil çizdik. Daire üzerinden, o kare şeklinin boyutları kadar kısmı çıkarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Illustratorda bir şekilden belli bir alanı nasıl çıkarabiliriz? Mesela bir daire çizdik, bunun üzerine de kare şeklinde bir şekil çizdik. Daire üzerinden, o kare şeklinin boyutları kadar kısmı çıkarmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

İki şekli seçili hale getirip; pathphander paletinden "crop"u seçmelisiniz.

witchking

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İki şekli seçili hale getirip; pathphander paletinden "crop"u seçmelisiniz.

Öneriniz için teşşekkür ederim; ancak işe yaramadı. Belki ben istediğimi anlatamamışımdır. Resimli olarak şöyle: Mor dikdörtgenden kırmızı renkli dairenin üzerine gelen kısmı kadar çıkarmak istiyorum.
t1.jpg

t2.jpg

Sonuçta kırmızı daire tamamen silinecek ve geriye sadece böyle bir mor parça kalacak.
t4.jpg

Elde etmek istediğim şey sadece bu:
t3.jpg

Dediğinizi yaptığım zaman ekranda sadece her iki şeklin kesişen kısmı kalıyor. Ayrıca diğer şekli ortadan kaldıramıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...