Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Afedersiniz, hangi işlemi yaparken alt tuşuna basmalıyım? Yukarıdaki resimli anlatımımda mor şekli pen tool ile çizerek meydana getirdim. Yoksa daire şeklini dikdörtgenden çıkarabilmiş değilim.
Bu şekli, sizlere nasıl birşey elde etmek istediğimi göstermek amacıyla tek tek pen tool ile noktalar oluşturarak çizdim. İstediğim ise bunu basit yolla çözmek. Photoshopda böyle bir araç var. Illustratorda da olmalı. (Ayrıca illustrator CS4 kullanıyorum.)
Burada işaretlediğim araçla yapmalısınız; trim. Şekillerinizi seçin, daha sonra alt tuşuyla birlikte bu araca tıklayın. Eğer alt tuşu bu örneklediğiniz şekle göre söylüyorum daireyi yok etmezse ungroup yapıp daireyi silin. Geriye istediğiniz şekil kalacaktır. CS 3 bu, bir farkı olacağını sanmıyorum.
Burada işaretlediğim araçla yapmalısınız; trim. Şekillerinizi seçin, daha sonra alt tuşuyla birlikte bu araca tıklayın. Eğer alt tuşu bu örneklediğiniz şekle göre söylüyorum daireyi yok etmezse ungroup yapıp daireyi silin. Geriye istediğiniz şekil kalacaktır. CS 3 bu, bir farkı olacağını sanmıyorum.
Çok teşekkürler. İşe yaradı. Ben effect menüsündeki pathfinder dan yapmaya çalışıyordum. Pathfinder adlı ayrı bir pencere olduğunu bilmiyordum. Her neyse, teşekkürler.
Pdf dökümanı illustrator ikonuna sürükleyip açabilirsin. eğer pdf döküman birden fazla sayfadan oluşuyor ise mecburen teker teker sayfa numaralarını girerek tüm sayfaları açman gerek. Sonrasında bir sorun yok aynen çalıştığın gibi çalışıp istediğin gibi kaydedebilirsin. Bu benim uyguladığım yöntem. Ama daha kolay bir yöntem var ise arkadaşlarımızdan öğrenmek benim için de çok iyi olacak.
*araç ikonlarının altındaki oklardan alt menüyü açamıyorum.. yüklediğim dosyada mı bi sorun var ? bilgisayarım engelliyor diye düşündüm ama Adobe Photoshop takileri açıyorum.. kısayolu falan varsa yazar mısınız ? :hmm2:
arkadaşlar konu açtım aslında ama pek bi cvp alamadım. danışmam gerekiyor. illustrator programında kurumsal kimlik kılavuzu hazırlıyorum.promosyon ürünlerin üzerine firmamın logosunu yerleştireceğim fakat bir türlü şekle uygun olmuyor. örneğin şapka üzerine şapkanın formuna uygun olarak logoyu yerleştirmek istiyorum ama ya aşırı bozuluyor ya da oturmuyor. arc ve distort ile denedim amasonuç alamadım. bunun bi yolu yok mu? yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler.
teşekkürler bi sorunum dha vardı ama tekrarlayayım. sayfa içerisinde seçili olan bi objeyi fit on screen (coreldraw da shift+F2 combinasyonu) nasıl yapabilirim
teşekkürler bi sorunum dha vardı ama tekrarlayayım. sayfa içerisinde seçili olan bi objeyi fit on screen (coreldraw da shift+F2 combinasyonu) nasıl yapabilirim