Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
aynı işlemi, alt tuşunuda basarak uygulayın.

witchking

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aynı işlemi, alt tuşunuda basarak uygulayın.

Afedersiniz, hangi işlemi yaparken alt tuşuna basmalıyım? Yukarıdaki resimli anlatımımda mor şekli pen tool ile çizerek meydana getirdim. Yoksa daire şeklini dikdörtgenden çıkarabilmiş değilim.

t3.jpg

Bu şekli, sizlere nasıl birşey elde etmek istediğimi göstermek amacıyla tek tek pen tool ile noktalar oluşturarak çizdim. İstediğim ise bunu basit yolla çözmek. Photoshopda böyle bir araç var. Illustratorda da olmalı. (Ayrıca illustrator CS4 kullanıyorum.)

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
trimsy0.jpg

Burada işaretlediğim araçla yapmalısınız; trim. Şekillerinizi seçin, daha sonra alt tuşuyla birlikte bu araca tıklayın. Eğer alt tuşu bu örneklediğiniz şekle göre söylüyorum daireyi yok etmezse ungroup yapıp daireyi silin. Geriye istediğiniz şekil kalacaktır. CS 3 bu, bir farkı olacağını sanmıyorum.

witchking

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Burada işaretlediğim araçla yapmalısınız; trim. Şekillerinizi seçin, daha sonra alt tuşuyla birlikte bu araca tıklayın. Eğer alt tuşu bu örneklediğiniz şekle göre söylüyorum daireyi yok etmezse ungroup yapıp daireyi silin. Geriye istediğiniz şekil kalacaktır. CS 3 bu, bir farkı olacağını sanmıyorum.

Çok teşekkürler. İşe yaradı. Ben effect menüsündeki pathfinder dan yapmaya çalışıyordum. Pathfinder adlı ayrı bir pencere olduğunu bilmiyordum. Her neyse, teşekkürler.

ccemil

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar vektörleri FreeHand'e nasıl açarım. Çok yol denemi ama olmadı. Yardım lüften..

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
illustrator da version8 eps kaydedin.

ccemil

🌱Yeni Üye🌱
cevabınız için teşekkür ederim ama yine açmadıı...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
açamamanız tuhaf. programları biliyor musunuz? açamadığınız belgeyi buraya ekler misiniz.

ccemil

🌱Yeni Üye🌱
illustrator vektörlerini FreeHand'e açamıyorum sizin değimiz gibi de kayıt yaptım ama olmadı

FreeHand'i biliyorum İllistratoru kullanmaya çalışıyoruz

Moderatör tarafında düzenlendi:

ayyuce1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar merhaba;

illustrator'de pdf olan bir işi açıp düzeltmeler yapmam için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz
teşekkür ediyorum şimdiden.

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar merhaba;

illustrator'de pdf olan bir işi açıp düzeltmeler yapmam için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz
teşekkür ediyorum şimdiden.

Pdf dökümanı illustrator ikonuna sürükleyip açabilirsin.
eğer pdf döküman birden fazla sayfadan oluşuyor ise mecburen teker teker sayfa numaralarını girerek tüm sayfaları açman gerek.
Sonrasında bir sorun yok aynen çalıştığın gibi çalışıp istediğin gibi kaydedebilirsin.
Bu benim uyguladığım yöntem. Ama daha kolay bir yöntem var ise arkadaşlarımızdan öğrenmek benim için de çok iyi olacak. :)

Sevgiler

Melih054

🌱Yeni Üye🌱

*araç ikonlarının altındaki oklardan alt menüyü açamıyorum..
yüklediğim dosyada mı bi sorun var ?
bilgisayarım engelliyor diye düşündüm ama Adobe Photoshop takileri açıyorum..
kısayolu falan varsa yazar mısınız ? :hmm2:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Illustrator programda ikon üzerine yaklasık 1-2 saniye maus üzerinesol tuşu basılı tutarsınız alt menü sorunsuz açar

arock06

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba arkadaşlar, illustratorde resmi croplamayı nasıl yapıyoruz bi türlü beceremedim, yardımcı olurmusunuz...

grayling

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar konu açtım aslında ama pek bi cvp alamadım. danışmam gerekiyor. illustrator programında kurumsal kimlik kılavuzu hazırlıyorum.promosyon ürünlerin üzerine firmamın logosunu yerleştireceğim fakat bir türlü şekle uygun olmuyor. örneğin şapka üzerine şapkanın formuna uygun olarak logoyu yerleştirmek istiyorum ama ya aşırı bozuluyor ya da oturmuyor. arc ve distort ile denedim amasonuç alamadım. bunun bi yolu yok mu? yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler.

alimyus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba illistratörde fit on screen fit on page ve nesneyi açtığımız sayfanın tam ortasına yerleştir seçeneklerine nerden ulaşırım acaba

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Şu adımlarla istediğin sonuca ulaşabilirsin.

diyelim üç objem var ve ben bunları sayfama ortalamak istiyorum.

picture1kp4.png

üçünü de seçili hale getirip,

picture2iw2.png

Align paletinde Artboard ikonunu aktif hale getiriyorum.

picture3rj7.png

Sonra da Align paletindeki ortalama tuşlarına birer kere tıklıyorum.

picture4ly1.png

alimyus

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkürler bi sorunum dha vardı ama tekrarlayayım. sayfa içerisinde seçili olan bi objeyi fit on screen (coreldraw da shift+F2 combinasyonu) nasıl yapabilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...