Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Örneğin Mavi olan yerleri Select - Same - Fill color dan seçip o renkleri Spot renklerden biri ile değiştirmek istediğini düşündüm.
Eğer bu değilse yani her hangi bir rengi tutarak Swatch kutusunun içine sürükler ve bunu spot renk olarak kullanabilirsin.

ilkdilek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
illustratorda ambalaj tasarımı için bıçak hazırlıyorum ama kesik kesik çizgi, arasında nokta olan çizgiyi yapamıyorum yolunu buldum ama sadece kesik çizgi olayını yapabildim kesik nokta kesik çizgi nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz. strokeden dashed line aktif ediyoruz sonrasında hangi değerleri girmem gerek lütfen acil yardım. bir sorum daha olcak registretion çizgi kalınlığı ne olmalıdır?

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
picture1jg2.jpg

picture2zd1.jpg

Hangisini istersen yanında değerleri var.
Registration çizgi dediğin eğer kros çizgileri ise 0.3 pt uygun
Ama senin matbaacıların ince ya da kalın isteklerine göre değeri değiştirebilirsin

Moderatör tarafında düzenlendi:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
illustratorda ambalaj tasarımı için bıçak hazırlıyorum ama kesik kesik çizgi, arasında nokta olan çizgiyi yapamıyorum yolunu buldum ama sadece kesik çizgi olayını yapabildim kesik nokta kesik çizgi nasıl yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz. strokeden dashed line aktif ediyoruz sonrasında hangi değerleri girmem gerek lütfen acil yardım. bir sorum daha olcak registretion çizgi kalınlığı ne olmalıdır?

0,1 nokta; 1 boşluk; 1 uzunluk yapabilirsiniz.

runo1

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Ben de İllustratorda Kuru Kafa Yapmak İstiyorum Ama Nasıl Yapacağımı Bilmiyorum Lütfen Çok Acil Gerekli Yardım Ederseniz Sevinirim....

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Arkadaşlar Ben de İllustratorda Kuru Kafa Yapmak İstiyorum Ama Nasıl Yapacağımı Bilmiyorum Lütfen Çok Acil Gerekli Yardım Ederseniz Sevinirim....

merhaba

siz forum içersinde arama yaptınız mı?

kuru kafa 1

kuru kafa 2

bunlar corel draw da yapılmış ama siz eğer dikkatli okursunuz aynı şey illustratorda çizebilirsiniz

kolay gelsin

superclarkie

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
illustratorde sayfa düzeni konusunda bir sorunum var.backround sayfayı birebir kaplamasına rağmen jpeg pdf psd kayıt yaptığım zaman sayfanın dışına taşıyor.. bunları nasıl sayfaya hizalayabilirim ki ki baskıya a4 a3 gibi sayfalar için baskıya hazır olsun acaba
sorum bu kadar..:)

reaLowe

🌱Yeni Üye🌱
illlustrator de yaptığımız bir çalışmayı başkabir bilgisayarda açtığımız zaman fotoğrafların açılması için ne yapmamız gerekir?acil cevap!!!!!!!!!

mr_carizma

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar illustratorde kaş burun bıyık kirpiği hangi tool la yapıyoruz. ufak bir örnek gösterebilecek var mı?

aydunya

🌱Yeni Üye🌱
embedlediğiniz bir görselin yerini zaten göstermez. o artık bağımsız bir görseldir :p
yani tabiri caizse dökümanınıza çakmış olursunuz görseli.

asla embedleyerek çalışmam. illustratoru anormal kasar.
mecbur kalmadıkça embedleme yapmayın.
ben görsellerimi de .tif kullanmam. .eps kullanırım.
illustratordan en iyi verim alabilmek için bunlara dikkat edin.

Bu konuda kafama yakılan birşey var. Matbaaya yollayacağım çalışmaları matbaacı ai kullanmadığı için embedlemek zorunda kalıyorum.. yanlış mı yapıyorum acaba. yani başka bir yolu var mı?

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tabi ki var.
İllustratorda çalışırken çağırdın resmi link olarak çağırırsın.
Ve dosyayı matbaana gönderirken Linkleri ile birlikte gönderirin.
Orda da dosyayı açarken likleri aynı klasör içinde olduğu için bir sorunla karşılışmazlar.
Hem böylece Illustratorunu da kasmamış olursun...

sevgiler

aydunya

🌱Yeni Üye🌱
yani şöyle mi?
file => place açılan pencerede link seçili olacak.. ve matbaaya yollarkende resimleride yollayacağım..

Yei ai kullanıcısıyım.. kusura bakmayın. umarım doğru anlamışım..

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Evet aynen öyle,
Ayrıca resimleri layerli olarak değil de EPS (Jpeg maximum kalite) olarak gönderirsen hem daha az yer kaplar (yane e-maille bile gönderebilirsin) hemde photoshopta olabilecek bir layer kayması v.s. sorunla da karşılaşmazsın.

Bu arada hayırlı olsun. Doğru bir yerden başlamışsın (Ai kullanıcısıyım dediğin için)

aydunya

🌱Yeni Üye🌱
eps olarak ve linkli..

Çok teşekkürler.. Layerli olarak değil de demişsiniz ya.. eps olarak kaydetmeden önce ps deki gibi layerları tek bir layer a çevirmeye gerek var mı acaba..

bu konudaki soru ve cevapları baştan sona okuyorum. şuan 30. sayfadayım. ve aklımdaki bayağı soru cevap buldu..
Herkese teşekkürler..

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
hayır, flatten image yaparsan bütün layerler birleşir

aydunya

🌱Yeni Üye🌱
hayır, flatten image yaparsan bütün layerler birleşir

çok teşekkür ederim cevaplarınız için..

o zaman şöyle özetleyebilirim..

örneğin bir el broşürü hazırladım.. içinde vektörel çizimler, yazılar ve resimler olan..

1-yazıları type=> create outlines ile convertliyorum..

2-resimleri link olarak place ediyorum ve aynı klasöre linklerini koyuyorum..

3-eps olarak kaydediyorum..

4-bunları uyguladığım zaman hangi matbaaya göndersem sorun yaşamıyorum..

vektörel çizimler convert gerektiriyor mu ?? (al işte bir soru daha çıktı) :angel:

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
1-yazıları type=> create outlines ile convertliyorum..

2-resimleri link olarak place ediyorum ve aynı klasöre linklerini koyuyorum..
Buraya kadar tamam.
İllustratoru EPS kaydetmene gerek yok. Dosyaya çaktığın resimleri Photoshopta EPS kaydediyorsun.
Vektörel çizimleri Convert etmek diye bişey yok.
Zaten Yazıları Convert ettiğinde font olmaktan çokarıp çizgi haline getiriyorsun.
Bezin sadece degredelerde problem olabilir.
Eğer böyle prablemler yaşıyorsan degrede verdiğin yerleri expand edebilirsin.
Başka da bir problem yaşamazsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...