Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
layerlardan kilitlenmiş. window =>layer panelini aç. gözün yanındaki kilidin üzerine tıkla.

ilkdilek

🏅Acemi Tasarımcı🏅
slm arkadaşlar ben illustraytor da text te sıkıntım var. yazıları yazıyorum fakat karakter kısmında fontları göremiyorum (aynı pc de diğer programlarda görebiliyorum fontları) ama menü yolunda fontlar görünüyo ayrıca yazı seçiliyken sağ tuştanda fontu görebiliyorum bu bnim için sıkıntı haline geldi ne yapmam gerek yardımlarınızı bekliyorum

program kurulumuyla ilgili bir sıkıntı sanıp tekrar silipyükledim bu kezde fontu göremediğim gibi aynı zamanda yazıyı text halinde kayıt yapmıyor objeye çevirdiğim vakit kayıt yapıyor acil yardımlarınızı bekliyorum

fairylike

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.facebook.com
merhabalar bnm de bir sorum var illustratorde brush seçtiğimizde üstte fill ve stroke seçenkleri var ben o fill menüsüne kendi çizdiğim desenleri eklemek istiyorum nasıl yababilirim şimdiden teşekkürler

neyse arkadaşlar okumanız da yeter:):)kendim çözdüm.lazım olur belki anlatayım desenimi çizdim sonra onu tutup araç çubuğundaki fill e bıraktım çizdiğim gözüktü ama fill menüsündeki renklere eklemedi. new swatch a basınca eklendi. daha sonra da yine fill e baktığınızda oka basıp ordaki menüden kaydettim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

sananeyau

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kalem aracı ile bir çizgi çizdikten sonra çizginin tam ucuna, o çizgi ile bağımsız bir çizgi nasıl çizebilirim? yani daha sonraki çizgi için tıkladığımda eski çizgi ile birleştirmesin istiyorum.

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
ilk çizgini ctrl+2 ile kilitleyebilirsin.
dilediğin zamanda ctrl+alt+2 ile kilidi açabilirsin.

sananeyau

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
çok teşekkür ederim, fakat her çizgiden sonra bu kısayolu uygulamak zorunda olmadan bir seçenek olsaydı çok daha memnun olurdum.yani bir çeşit ayar gibi. :)

purple

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar illustratorde strokeların bozulmaması için bir ayar yapıyorduk neydi o? Yani büyütüp küçültüldüğünde stroke larda incelme veya kalınlaşma olmaması lazım

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
purple merhaba;

Scale paletinin Options ayarı aşağıdaki gibi olmalı. Kolay gelsin.
picture1me2.png

purple

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
evt buydu sorduğum çokçok teşekkür ederim.

yanlız scale strokes&effects kısmını işaretlememiz gerekiormuş

meltemmmce

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar
Siteye yeni üye oldum gerçekten çok başarılı ellerinize sağlık... Benim sorunum şu emac'im bozuldu ve illüstratorü başka bi pcye kurmam gerek fakat vista oldugu için kurulmuyo bu konuda yardımcı olabilmenin mümkünmü benim için çok önemliii...Şimdiden teşekkürlerr...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
vista ya da xp olması sorun değil başka bir sorununuz var sizin. Mac versiyonunu mu deniyorsunuz yoksa pc üstünde?

meltemmmce

🌱Yeni Üye🌱
Hayır hocamız verdi programları fakat vistada çalışmaz dedi napmam lazımm :(

meral80

🌱Yeni Üye🌱
merhaba
ilk önce ramazan bayramınız mübarek olsun
kendimi geliştirmek için grafik kursuna gidiyom fakat okulda mac evde pc bilgisayarım var
asıl sorunum ıllustratorde bi çizim yapıyorum çizerken çizimin kenarlarında path ve handle gibi ufak yazılar çıkıyor bunu nasıl yok edebilirim pc bilgisayarımda
yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
smartguidesuf7.jpg

Viev menüsündeki Smart Guides'in seçili olmaması gerek. Komut+U tuş kombinasyonu ile çözebilirsin.

Sana da iyi bayramlar

Resmini yükledim ama ben göremiyorum

ImageShack - Hosting :: smartguidesuf7.jpg

bu linkteki resimde yerini gösterdim.

fenercini

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar dokumandaki butun aynı renk tonlarını başka bir renge cevirecegim
mesela butun aynı değerdeki mavileri kırmızı ya cevireceğim

birde mesela yaptığım calışma cmyk değilde spot olmasını istiyorum
2 renk calışmam gerekiyor kırmızı ve lacivert ornek olarak bu konuda bilgilendirmek isterseniz sevinirim.

Birde bu sectiğim renkler arasında degrade varsa onu nasıl değistiririm mesela butun mavileri kırmızı yaptım ama bir bölüm varki orası degradeli mavi orayıda aynı anda degradeli kırmızı yapmak mümkünmü

bişey daha ekliyecegim
yaptığım calışma cmyk değilde spot olmasını istiyorum
2 renk calışmam gerekiyor kırmızı ve lacivert ornek olarak bu konuda bilgilendirmek isterseniz sevinirim

soneraktas

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bu istediğin bilgiler zaten illustrator kadar :)

Aynı renk tonlarını seçmek için Sellecet - Same - fill color ya da stroke color la seçebilirsin.
Degredeleri de seçebilirsin ve aynı tondaki degredeleri seçtikten sonda Gradientten istediğin değişikliği yapabilirsin.

Aşağı yukarı aynı şekilde renklerini spot renklere çevirebilirsin.

picture1bw6.jpg

burdan da spot renkleri açabilirsin.

Sevgiler

fenercini

🌱Yeni Üye🌱
yok spot renkleri acmak değil benim belirlediğim bir rengi spot atamak istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...