Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Illustrator soru ve sorunlarınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

makromatbaa

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar ıllustratorde bir karenin herhangi bir kenarını nsıl oval yapabilir serbes ölçüde

irdak

🌱Yeni Üye🌱
illustratorde kırım yapılacak yada kesilecek kısımları nasıl belirtirsem matbbacı kolayca anlayabilir. şimdiden teşekkürler

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
arkadaslar mesleğe yeni baslayan bi grafikerim okul bitti askerlik bitti 2 aydırda bi yerde çalışıyorum.

Sorum şu sizlere yardımcı olacak varsa sevinirim...

İllustratorda veremediğim bi bevel-emboss efektini photshopta yazdım ve psd olarak kaydedip illustratore attım sonrada embedledim. sonra iş bitti filme gönderdim ama embedlediğim dosyadaki yazının etrafında kalan dikdörtgensel alanın altında kalan yazılar sorunlu geldi.

2. sorumda sizce herhangi bi efekt uygulanacaksa bi yazıya veya bi nesneye illustratorde mi vermeliyim yoksa phothoshop ta mı_?

Ayrıca illustratore daha 10 gun önce geçtim daha öncesinde freehande kullanıyordum.

Aslında sorumun alt yapısında şu var özetle illustratorde işi yaptım bitirdim filme yollamadan önce ne gibi uygulamalar yapmalıyımki ekranda gördüğümün aynısı filmde çıksın bi hata olmasın..

:) çok konuştum ama kusura bakmayın 60000 adet basılacak bi işti.. uzadıda uzadı illustratorde becerenmeyince freehandte yaptım artık...
arkadaşlar baskıya dönük çalışanlar için tavsiyem yazıları photoshopta yazmayın... yazıların vektörel tabanlı bir programda yazılmış olması sizin hayatınızı kurtarır. aksi halde yazılar büyük ihtimal kırık çıkacaktır.

yildiz.enes

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar bi şeye bastım(neye bastığımı bilmiyom) sonra nesnelerin boyutlarını selection tool
tuşuyla değiştirmemeye başladı. eski haline nasıl getircem?

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
muhtemelen command+shift+B ye basmış olabilirsin... wiev menüsünden Show Bounding Box de... belki düzelir..

purple

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
illüstratorde birçok sayfayı yanyana nasıl açıyoruz?

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
Nesneyi diğer nesnenin üzerine çıkarma işlemini hangi tuşlarla yada nerden yapıyoruz yardım edebilicek varmı rica etsem

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Üste koymak için Bring to Front,

picture1vh2.png

Alta koymak için ise Send to Back.

picture2kz0.png

Saygılarımla

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
Çok teşekkürler ordan denedim ama yanlış basıca olmamıştı birde paste insede menusu hangisi onuda söylebilirmisiniz

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
mask yapacağınız fotoyu ve mask yapacağınız alanı seçiyorsunuz, mask yapılacak alanınız üstte olmalı,

picture3tg0.png

picture4iq4.png

Mask'tan çıkarmak içinse;

picture5vw5.png

Saygılarımla

asiyab

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar bir de benim sorum olacaktı ıllüstrtr da pen tool ile çizdiğimiz alanı nasıl seçili hale getiriyoruz?

Hande DEMİR

♾️Grafik Gurusu♾️
Illustratorda, seçili yapmak için Selection Tool (V) aracını kullanıyoruz.

frozen

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkürler arkadaşlar valla freehandden kurtulup yeni bir özgürlüğe açılıyorum her yerne ayrı bir zevk alıyorum

Baskıya vericeğim işin kaç renk olduğunu tramlarını filan nasıl görebilirim bu konuda biraz bilgi verirmisiniz önemli bir bölümde kaldım çünkü yardım edin lütfen vede işteki registar 4 renkli işlerde çıkan rengi nerden veriyoruz

Moderatör tarafında düzenlendi:

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
bu linkte renk ayrımları ile ilgili bilgiler var.. kaç renk olduğunu Print/Output/Mode sekmesinden Seperationsu seçerek görebilirsin...

https://www.grafikerler.net/illustratorda-renk-ayirma-nasil-oluyor-t14775.html

Regisration renk vermeyi ise File menüsünün hemen altında çıkan renk araçlarındaki hedef şeklinde olan renkle verebilirsin... Hedef şeklinde olan rengin üzerinde mausu bir süre tutarsan registration yazdığını göreceksin... işte o tüm renklerde çıkan renktir...

saygılar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...