Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

selimreis

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar Merhaba. Adobe Indesign' de Yazı arasına resim hizalama nasıl yapılıyor. 1 saattir onla uğraşıyorum.

Örnek göstermek gerekirse şöyle:
ornek.gif

Bu Tarzda Yazı yanına resim eklemeyi nasıl yaparım.?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
regtangle frame tool ile resminizi koyacağınız yeri belirleyin. ardından resminizi şeklinizin içine çağırın. herhangi bir çizim aracıyla ( ben pen tool'u seviyorum ) yazınızın yerleşmesini istediğiniz şekli çizin.ardından text'i seçip kopyaladığınız yazıyı içine yerleştirin ya da yazınızı yazın. iyi çalışmalar.

selimreis

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim yardımcı oldunuz ama tam olarak benim istediğim şeyin cevabı değil bu. Sizin gösterdiğinizde sadece resmin bir tarafına yöneliyor yazı. Benim yapmak istediğimde ise yazı hem yan tarafında hem de altında olması. Yazı resmin yanında başlayacak resim bitince resmin altından devam edecek. Örnek olarak gösterdiğim resimdeki son satırda olduğu gibi.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
indesigncopymi6.jpg

yazının ve resminin her ikisini de seçip kuvsorun olduğu yerdeki araçlardan istediğini kullanmalısın. (wrap around object ve diğer üçü) kolay gelsin.

selimreis

🌱Yeni Üye🌱
Çok çok teşekkürler. Dediğiniz araçlarla çözdüm sorumu.

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
merhaba.verdiğiniz bilgiler gerçekten çok yararlı oluyor.benim sorum belki çok basit ama yeni başladığım için bilmiyorum.
sayfayı iki sutuna böldükten sonra ortaya çizgiyi nasıl koyuyoruz?word da ortaya çizgi ekle seçeneği var ona tıklayınca kendisi otamatik ekliyor.indesign de böyle bir şey varmı?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
indesignda sayfa ayarlamalrını en başta yaparken sutunları da belirliyorsunuz.Sütunlarrı columns dan ayarlarsınız kaç tane olacağını sutun çizgileri kendiliğinden çıkar zaten baskıda görünmez.

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.benim istediğim sutun sayısını 2 yaptıktan sonra sayfanın tam ortasında bir tane dikey siyah çizginin görünmesi.test kitaplarında olduğu gibi.bunu yapabilmenin imkanı varmı?

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Çizginizi çizin ve siyah ok tuşuyla (kısayolu v) çizginizi seçin. Yukarıdaki sekmelerde "x" ve "y" ordinat pencereleri göreceksiniz. Anladığım kadarıyla çizgimiz dikey olacak ona göre anlatayım. Kağıdımız diyelim ki A4; 210 mm genişlik demektir bu, x ordinatına 210/2 = 105 yazmanız çizgiyi sayfanın tam ortasına yerleştirecektir. Bu mm için örnekti; hesabı çalıştığınız birim için yapmalısınız. Eğer çizgimiz yatay olsaydı yine en ortayı isteseydik aynı işlemi "y" ordinatında yapacaktık.Ayrıca ben teşekkür ederim.

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
dediğiniz yolu daha önce denemiştim. fakat bu böyle olmamalı çünkü hata yapılabilir diye düşündüm ve böyle yapmaktan vazgeçtim.ilgilendiğiniz için sağolun.bir sorum daha olacak aslında bu soruyu daha önce sormuştum ama şuanda en büyük sorunum bu. matematiksel denklemleri nasıl yazacağız.kopyala yapıştır hem uzun sürüyor hemde programı kaydedip tekrar açtıktan sonra denklemler kırık olarak çıkıyor tekrar düzeltmek gerekiyor.indesign denklem sistemi yokmu?

dub

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.nilayozer.com
indesing da initial kullanmak için hazır bi yöntem var mı yoksa quarktaki ilkel yöntemleri mi kullanmalıyız, yardımcı olursanız sevinirim. Yani ilk paragrafın ilk harfini kocaman ve başka fontta yapmak istiyorum, ama puntosunu büyüterek değil, bunu quarkta wrap around bounding boxla yapıyodum, indesignda buna bi kolaylık getirilmiş mi merak ediyorum, teşekkürler..

Ömer GÖKYAR

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.youtube.com
dediğiniz yolu daha önce denemiştim. fakat bu böyle olmamalı çünkü hata yapılabilir diye düşündüm ve böyle yapmaktan vazgeçtim.ilgilendiğiniz için sağolun.bir sorum daha olacak aslında bu soruyu daha önce sormuştum ama şuanda en büyük sorunum bu. matematiksel denklemleri nasıl yazacağız.kopyala yapıştır hem uzun sürüyor hemde programı kaydedip tekrar açtıktan sonra denklemler kırık olarak çıkıyor tekrar düzeltmek gerekiyor.indesign denklem sistemi yokmu?

Bence siz ne yapmak istediğinizi bilmiyorsunuz. Arkadaşımız gayet güzel anlatmış, sıfır çizgisinden sayfanın ortası her halukarda aynı uzaklıkta olacaktır. 200mm yse sayfa siz kesim paylarını çıkartarak kendiniz hesaplayacak ve y doğrultusunda yatay bir salınım vereceksiniz. 200 ise sağ ve sol 5er mm den 10 mm geriye kalıyor size 190 bunuda ikiye bölün, sıfırdan bir çizgi alın ve ortaya doğru artık 190 'nı da kendiniz ikiye bölebilrsiniz herhalde. Bence hataları çözmede pratik yapın.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com

Size anlatılan en garantili yoldur. Hata payı yok. Yine de göz kararı yapın isterseniz :) Eğer şu yazamadığınız denklemlerden birini örnek olarak buraya koyarsanız; bir bakılabilinir "ne yapılabilir?" diye.

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
teşkkürler efoja.dediğin yolu uyguladım ve ilk yaprak testimi çıkardım baya güzel oldu. denklemleri başka bir programda yazıp wmf olarak kaydedip yapıştırıyorum.uzun oluyor ama olsun işimi görüyor.
denklemler,kesirli , kareköklü matematiksel ifadeler.buraya nasıl gönderiliyor bilmiyorum .onun için gönderemiyorum.

by_elbruz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var ben indesingda bi kitap düzenliyorum kitap 18 ayrı bölümden oluşuyo ve her bölümün en sonunda dipnotları bulunuyo
benim sorunum dip not eklediğimde direk sayfanın sonuna ekliyo olması bunu bölümün sonuna eklemek için ne yapabilrim???

grafikersin

🌟Usta Tasarımcı🌟
Indesign x2 de yapılmış bir çalışmayı x3 de açamıyorum.
Nasıl açabilirim?

Crossfire

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.krop.com
Merhaba..bir şey sormak istiyorum Frehand de çalıştığım bir vektoru vs işi InDesign'e nasıl aktarırım? Ayrıca Indesign da içine attığım bir fotoğraf CMYK vs ayarlar yapılabiliyormu.yardımcı olursanız çok sevinirm...Teşekkürler

Son düzenleme:

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Freehand'den Pdf olarak exportlayabilirsiniz. Fotoğraflarla ilgili ayarlarınızı hangi vektötel programda çalışırsanız çalışın Photoshop'ta yapmanızı öneririm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...