Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba..bir şey sormak istiyorum Frehand de çalıştığım bir vektoru vs işi InDesign'e nasıl aktarırım? Ayrıca Indesign da içine attığım bir fotoğraf CMYK vs ayarlar yapılabiliyormu.yardımcı olursanız çok sevinirm...Teşekkürler

Kopyala yapıştır geçerli bi yöntemdir. Fh vektörünü indesigne yapıştırdığınızda onu gömülü bir eps dosyası olarak görecektir. Sadece renklerde küçük farklılıklar olma ihtimali var onun dışında ai ya da pdf vermekte diğer çözümler.

Renk modu ve çözünürlülük konusunda fotoşoptan başkasına güvenmeyin.

Kolay gelsin.

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Hazırladığınız çizimi FreeHand programından File > Export menü başlığını tıklayın. Açılan Export penceresinin alt kısmında bulunan " Format " açılır menüsünden;

- Macintosh EPS ya da Generic EPS dış gönderim format seçeneklerinden birisini seçin.

Bu açılır menünün hemen sağında bulunan " Setup " butonundan göndereceğiniz çizimin renk modunu ayarlayabilirsiniz.

OK komutu verip dosyanızı kaydedin. Sonrasında Indesign programında ilgili çizimin EPS dosyasını File > Place komutuyla çağırın. Hiç bir sorun yaşamazsınız.

Saygılar...

acibiber

🌱Yeni Üye🌱
indesign da bleed ayarlarıyla ilgili bi konu açıldımı bulamadım ama soruyu sorim yada derik bleed li sayfayı actım iki sayfanın birlestigi yere nası tasırma vericem her sayfa ayrı ayrı bitişik olmadan ayarlanmazmı yada? cevaplar için tesekkürler birazda acil

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
indesign da bleed ayarlarıyla ilgili bi konu açıldımı bulamadım ama soruyu sorim yada derik bleed li sayfayı actım iki sayfanın birlestigi yere nası tasırma vericem her sayfa ayrı ayrı bitişik olmadan ayarlanmazmı yada? cevaplar için tesekkürler birazda acil

yeni sayfa acarken "new document" tablosundaki "facing pages" deki tik işaretini kaldırırsan bütün sayfalarını tektek acabilirsin, böylelikle verdiğin bleed'i her sayfada ayrı ayrı görebilirsin

kolay gelsin...

27787488io5.gif

plasticjesus

🌱Yeni Üye🌱
İndesign' da açılma sorunu.

Oncelikle herkese kolay gelsin. Butun meslektaslar gibi indesign benimde cok isime yaramakta fakat kisa bir zamandir, indesign' i acmak istedigimde "The application InDesign has unexpectedly quit." seklinde bir hata mesaji aliyorum. shift+kntrl+alt+cmd tuslarına basip acmayi denedim ve zaten sistemde 2 gb ram bulunmakta. Ayrıca duruma gıcık olup butun adobe serisini silip tekrar yuklemisligim vardir :smile:. Yardim edebilecek birileri varsa cok sevinirim. Herkese iyi calismalar...

mr.tar

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
2.0.2 versiyonu kullaniyorsaniz adobenin bu konuda bir yamasi var , suradan indirebilirsiniz;

Adobe - InDesign : For Macintosh : Adobe InDesign 2.0.2 Unexpected Quit fix - multiple languages : Thank You

mac kullanmadigim icin detaylari yazamayacagim ama sorununuz web te gorebildigim kadariyla read/write izni ile ilgili,, kullanici hesabinin yetkisi ( yada yeterli yetkisi diyelim) olmadigi icin program acamiyor.. bir baska sitede de command panele (terminal) assagidaki komutun girilmesi halinde sorunun cozulecegi yazili;
sudo chmod -R 775 /Applications/Adobe\ InDesign\ CS3

umarim yardimci olur,, kolay gelsin

plasticjesus

🌱Yeni Üye🌱
Kullanmis oldugum versiyon cs3, ne yazık ki sorun cozulmedi... Yinede tesekkur ederim.

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
çizdiğim bir geometrik şeklin içini desenli olarak doldurmak istiyorum.Örneğin bir karenin içine belirli aralıklarla dağıtılmış kar taneleri gibi noktalar dağılsın istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız memnun olurum.Teşekkürler.

yolcuu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
InDesign CS3' de treleme sorunu yaşıyorum arkadaşlar ? Seçili alana txt'i yapıştırıyorum yazıyı trelediğim zaman aralarda boşluklar kalıyor.

Paragraph'dan Adobe paragraph compeser seçili normal trelemede Adobe signe-line compeser'de seçsem aradaki boşluklar gitmiyor :( konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
InDesign CS3' de treleme sorunu yaşıyorum arkadaşlar ? Seçili alana txt'i yapıştırıyorum yazıyı trelediğim zaman aralarda boşluklar kalıyor.

Paragraph'dan Adobe paragraph compeser seçili normal trelemede Adobe signe-line compeser'de seçsem aradaki boşluklar gitmiyor :( konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

yazının tamamını seçtikten sonra birde Türkçe Trelemeyi seçip denermisiniz görseldeki gibi

44316690mb4.jpg

yolcuu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yazıyı sağa, sola yasladıgımda çıkıyor bu :( Tekrarda turkish yaptım ama maleysef :(

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bazen manuel yöntemler işe yarayabilir gizli karekterleri açıp gerekli yerleri kontrol edip enterlayıp bir altta atarsanız düzelebilir. Çünküü bazen kayboluyorlar metni bir inceleyin.
Metni placelerken sorunlu gelmiş olabilir.

Bazen ilkel yöntemler işe yarar; yazıyı seçip kopyalayıp tekrar farklı bi metin kutusunda tekrar açmak gibi

delicocuk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
InDesign Dalga Efekti.

Arkadaşlar InDesingde Text'e ve Çizim'e Dalga efekti vermek istiyorum Photoshopta Warp Text altında bulunan Flag stili gibi.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar InDesingde Text'e ve Çizim'e Dalga efekti vermek istiyorum Photoshopta Warp Text altında bulunan Flag stili gibi.

Arkadaşım indesignda, illustrator ve ps'de olduğu gibi doğrudan yazıya verilen warp efekti yoktur. Ben de araştırdım ama bulamadım daha doğrusu.

Onun yerine metin kutusunu pen ile oynayarak, wrap etkisiyle ya da path üzerine yazı yazarak benzer etkiyi alabilirsin.

Sanırım senin durumda en doğrusu dalgaya benzer bir path üzerine type on path tool ile yazı yazmak ya da kopyalamak olacaktır. (araç kutusunda type uzun basarsanız çıkar)

bunlar dışındaki yöntemde diğer programlarda düzenlediğiniz yazıyı indesigne placelemek olabilir.

Kolay gelsin

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
merabalar.Daha önce bir soru sormuştum ama cevap yazan olmadı .Bir daha aynı soruyu sormak istedim.Geometrik şekillerin içini düz renklerle değilde desenli bir şekilde doldurabiliyormuyuz? indesing de böyle bir özellik varmı? Teşekkürler.

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
merabalar.Daha önce bir soru sormuştum ama cevap yazan olmadı .Bir daha aynı soruyu sormak istedim.Geometrik şekillerin içini düz renklerle değilde desenli bir şekilde doldurabiliyormuyuz? indesing de böyle bir özellik varmı? Teşekkürler.

maalesef indesign'da böyle bir özelik yok, ama illustratorde yapıp indesign'a çektiğinizde herhangi bir sorun olmuyor, vektörel olarak görüyor zaten kolay gelsin...

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
teşekkür ederim ama dediğiniz program bende yok.corelde yapıp kopyalamayı deneyim bakalım olacakmı.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆

2 yol daha önerebilirim:
1- Daha önce kendinizin hazırladığınız (başka bi yerden de alabilirsiniz) dolgu, patterni sonra bu dolguyu kes / Paste into özelliği ile şeklinize yapıştırın.
2. İllustratorun pattern panelini kaydederek indesignle paylaşabilirsiniz.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
2 yol daha önerebilirim:
1- Daha önce kendinizin hazırladığınız (başka bi yerden de alabilirsiniz) dolgu, patterni sonra bu dolguyu kes / Paste into özelliği ile şeklinize yapıştırın.
2. İllustratorun pattern panelini kaydederek indesignle paylaşabilirsiniz.

Pardon yanlış bilgi verdim. İllustrator ve indesign arasında renk swatches paylaşımı yapılabiliyor. Fakat gradient ve pattern dolgu renkleri dosyaları paylaşılamıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...