Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sinkul

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hatice hanım metin akıtma konusunu güzelce bi işleseniz...şimdiden teşekkürler

İnDesing hakkındaki tüm soru ve sorunlarınızı bu topik altında cevaplanacakdır lütfen bu topik dışında konu açmayınız ...

Moderatör tarafında düzenlendi:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
hatice hanım şu konuyu bi işleseniz...iş yerinde ciddi sıkıntılar yaşadım ve hala çözülmedi...siteyede baş vurdum ama yanıtlayan yok...teşekkürler

sıkıntı yaşıyorsunuz olablir ama forum kuralları bir daha okuyunuz

beklersiniz size cvp mutlaka verirler

03-) Foruma mesaj gönderirken, boş mesaj göndermek, konuyla alakası olmayan mesaj göndermek, "+1, bence de, güzel," gibi belli bir amacı, paylaşımı olmayan mesaj göndermek, alt alta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood (arka arkaya aynı içerikli veya farklı içerikli mesajın aynı kullanıcı tarafından foruma gönderilmesi ) olduğu için yasaktır! Aklınıza sonradan bir şey gelirse, yanlış yazdığınız bir şeyi ya da yanlış grafikleri mesaj içeriğinden düzenlemek için mesajınızın altında cevap yoksa mesajınızda ki DÜZENT butonuna tıklayarak ekleme yapınız. Düzenleme işlemi belirli bir zaman sonra gerçekleştirilemeyeceğinden düzenleme butonu aktif olma özelliğini kaybedecektir. Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklaştırılır...

* Yukarıda yazılı olan “Forum Kurallarına” aykırı durumlar hariç, İşveren, İş arayan ve İkinci El pazarı ana başlıklarının altında yayınlanmakta olan ilanlardaki mesaj sahipleri mesajlarının/ilanlarının güncelliğini belirtmek maksadı ile belirli zaman aralıkları (gün içersinde 1 defalık hak) ile güncelleme hakkını sahiptirler.

Akıtılan metin çerçeveleri

Bir çerçeve içindeki metin diğer çerçevelerden bağımsız olabilir veya bağlı çerçeveler arasında akabilir. Bağlı çerçeveler arasında metni akıtmak için önce çerçeveleri bağlamalısınız. Bağlı çerçeveler aynı sayfa veya yayılmada ya da belgedeki başka bir sayfada olabilir. Çerçeveler arasında metni bağlama işlemine metni akıtma denir.

Her metin çerçevesi, diğer metin çerçevelerine bağlantı oluşturmak için kullanılan bir giriş portu ve bir çıkış portu içerir. Boş giriş veya çıkış portu, sırasıyla öykünün başlangıcını veya sonunu belirti. Porttaki ok, çerçevenin başka bir çerçeveye bağlandığını belirtir. Çıkış portundaki kırmızı artı işareti (+), öyküde yerleştirilecek başka metin olduğunu ancak yerleştirilecek metin çerçevesi olmadığını belirtir. Bu görünmeyen diğer metne taşan metin denir.
Akıtılan çerçeveler

A.
Öykünün başındaki giriş portu

B.
Sonraki çerçeveye akmayı belirten çıkış portu

C.
Metni akıtma

D.
Önceki çerçeveden akmayı belirten giriş portu

E.
Taşan metni belirten çıkış portu

Akıtılan çerçevelerin görsel temsilcilerini görmek için Görünüm > Metin Akıtmalarını Göster'i seçin. Metin içeren veya içermeyen metin çerçevelerini akıtabilirsiniz.

iu01copyxj1.jpg

Son düzenleme:

kronos35

🌱Yeni Üye🌱
acele convert sorunu

arkadaşlar ındesıgn de çok sayfalı bir iş yapıyorum (200 sayfa kadar) baskıya pdf göndereceğim.Birkaç sorum olacak.
1- ındesıgnde pdf yaparken yazılara convert gerekirmi.
2- erekirse ki gerekicek. creat outlınesten yapılıyor ama tüm sayfaları aynı anda nasıl yaparım.yani tüm yazıları (200 sayfayıda) aynı anda nasıl seçebilir ve creat outlınes uygulayabilirim.
çok acil cevaba ihtiyacım var.yardım da bulunacaklara şimdiden sonsuz teşkkürler.

Bilgim

🌱Yeni Üye🌱
yetkılı arkadaşlar kusura bakmasınlar teleştan konuyu yanlış yere açtım ama silemedimde, benim sorunum resimleri alıyorum ama yazı dökümanını alamıyorum onu nasıl yapacam acaba

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
kolay gelsin linkte anlatılanları uygulamaya çalıştım. adım adım yapmama rağmen numaralandırma gerçekleşmedi. denediğim iş indesignda hazırlanmış bir iş değil, pdf formatında importlandı.bu engel değildir herhalde diye düşünüyorum.sonuçta bir master page var... ben değişik denemeler yapmaya devam edip nedenini bulursam söyleyeceğim.ancak yine de muhtemel nedenler varsa belirtirseniz sevinirim.kolay gelsin herkese iyi çalışmalar::sadsmile:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşlar ındesıgn de çok sayfalı bir iş yapıyorum (200 sayfa kadar) baskıya pdf göndereceğim.Birkaç sorum olacak.
1- ındesıgnde pdf yaparken yazılara convert gerekirmi.
2- erekirse ki gerekicek. creat outlınesten yapılıyor ama tüm sayfaları aynı anda nasıl yaparım.yani tüm yazıları (200 sayfayıda) aynı anda nasıl seçebilir ve creat outlınes uygulayabilirim.
çok acil cevaba ihtiyacım var.yardım da bulunacaklara şimdiden sonsuz teşkkürler.

eğee sizin text alanı linklendirmiş halde o zaman Ctrl + A yapıp bütün yazı seçebilirsiniz. Ctrl + A - Select All (tümu seç) Öylece Creat edebilirsiniz. Ama bence pdf yaparak bu işlem yapması gerek yok? eğer indesign dosyayı başka yere göndereceksiniz Create etmelisiniz.

iyi çalışmalar

cicekuslu

🌱Yeni Üye🌱
indesign programını nasıl indirebilirim demosuz varmı bu programı öğrenmek işstiyorumda

malegoz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pdf export

ADOBE INDESIGN da hazırladıgım bir broşürü pdf (high quality) olarak export ettiğim zaman %100 magenta %100 yellow degeri düşüyor.

renk kaybı yaşamadan, nasıl export etmeliyim...
şimdidien teşekkürler.

graphics06

🌱Yeni Üye🌱
benimde bir sorum olacak benim her ay tasarladığım bir dergi var son iki sayısını INDESIGN yapıyorum yanlız bir konu çok vaktimi alıyor derginin sayfa numaraları önceden billi olmadığı için rasgele tasarımları yapıyorum çıktı aldıktan sonra sayfa numaralarını müşteri belirliyor onun vermiş olduğu numaralara göre bende sayfaların yerini değiştiriyorum sayfaların olduğu pencerede mausla taşıyarak yerleştiriyorum bunu yapmanın daha kolay bir yolu varmı. Şimdiden teşekkürler

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Indesign programında hazırladığınız herhangi bir çalışmayı eğer bir başka yere gönderecekseniz pdf ( Portable Document Format / Taşınabilir Dosya Formatı ) olarak kaydetmeniz yeterlidir.

Bu ilgili çalışma eğer;

a ) Basımı yapılacak bir çalışma ise; File > Adobe PDF Presets > Press Quality bölümüne tıklayıp açılan pencerede gerekli ayarları yaptıktan sonra ( Bleed vb. ) kaydetmeniz yeterlidir.

b ) İnternette yayınlanacak ya da yalnız görsel amaçlı kullanılacak ise; File > Adobe PDF Presets > Smallest File Size bölümüne tıklamanız eğer varsa Bleed seçeneğini seçili durumdan kurtarıp kaydetmeniz yeterlidir.

Bunun dışında PDF olarak kaydedeceğiniz dosya üzerinde yazdığınız yazıları Type > Create Outlines yapmanıza gerek yok.

Kaydedeceğiniz dosya üzerinde renk kayıpları oluyorsa eğer bu dosyayı bir de Press Quality modunda kaydedip deneyin.

Indesign programında hazırladığınız derginin sayfaları üzerinde yer değişikliği yapmanızın kolay bir yolu var. İlgili sayfayı Object > Group komutu vererek kopyalayın. Yapıştırmak istediğiniz sayfaya gelip tıklayın. Edit > Paste in Place komutunu verin. İlgili sayfanız kopyalandığı yerdeki konum özellikleriyle yapıştırmak istediğiniz sayfaya yapışacaktır.

Bilginize,

Saygılar...

gulgulufer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba
Sistemimi Mac OS X 10.4.10 yükselttim., indesign cs3 kullanıyorum. Daha önce yaşamadığım link sorunu...
Fotoğraf ve indesign belgesi aynı klasör içinde olmasına rağmen fotoğraflar üzerinde yaptığım değişiklikleri otomatik görmesi gerekirken ya da don't fix/fix links automatically.. diye bir sorgu penceresi çıkması gerekirken o da gelmiyor. Ama linkte resimler o klasörde gözüküyor ve tekrar linkte update yapınca düzeliyor. Yani bu sorun sistemden mi yoksa indesignden mi?
Teşekkür ediyorum.

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
Merhaba
Sistemimi Mac OS X 10.4.10 yükselttim., indesign cs3 kullanıyorum. Daha önce yaşamadığım link sorunu...
Fotoğraf ve indesign belgesi aynı klasör içinde olmasına rağmen fotoğraflar üzerinde yaptığım değişiklikleri otomatik görmesi gerekirken ya da don't fix/fix links automatically.. diye bir sorgu penceresi çıkması gerekirken o da gelmiyor. Ama linkte resimler o klasörde gözüküyor ve tekrar linkte update yapınca düzeliyor. Yani bu sorun sistemden mi yoksa indesignden mi?
Teşekkür ediyorum.

Fotograflarda yaptıgınız en ufak bir değişiklikde dahi linki tekrar çağırmanız gerekir otomatik olarak indesign de yenilemez kendisini (fotograf üzerinde oynamanız ya da dosya klasörü başka bi yere taşımanız fark etmez) sizin link paletinden tekrar çağırmanız gerekir...

kolay gelsin...

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
ben indesign kullanmaya yeni başladım daha öncede hiç çizim programı kullanmadım.Fizik kitabı yazmak istiyorum fakat denklemleri yazamıyorum.wordden kopyala yapıştır yaptığımda denklemin içeriği bozuluyor.matematiksel ifadeleri yazmanın kolay bir yolu yokmu?yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
başlattan çalıştıra girin oraya charmap yazın. çıkan ifadelerden istediğinizi kopyala yapıştır diyebilirsiniz. ancak yine sorun yaşarsanız ifadelerin yazılışları kısayol olarak belli ediliyor orada direkt olarak klavyeden yazabilirsiniz böylece. tabii bu pc'ler için geçerli.

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
benim programım ındesing CS3 terimlerin hepsi ingilizce .Sizin dediğiniz başlat ve çalıştırın ingilizce karşılıklarına baktım fakat programda o şekilde terimler göremedim .ilgilendiğiniz için teşekkürler.

ekecik1

🌱Yeni Üye🌱
formülleri MathType programından wmf olarak kaydedip daha sonra place ile sayfaya çağırdığım zaman bozulma olmuyor.Fakat bu seferde dosyayı kaydedip programı kapatıp çıktıktan sonra tekrar açtığım zaman yine denklem ve formüller kırırılmış olarak yani yine bozuk çıkıyor.bu sorunu nasıl çözebiliriz ?

mesburcum

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar yurtdışından bir indesign reklam çalışması geldi. Elimde olmayan fontlar vardı dosyada, fontları bulup yükledim ama hala dosyayı açtığımda metin kısmı beyaz çerçeveli şekilde duruyor. Neden?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Font kısmını Character bölümünden fontu tekrar seçerek deneyin.

Melih Yongacı

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Metin alanına çizgi renk tanımlaması yapılmış olabilir. Metin alanını seçin Swatches paletini açıp palette bulunan " Stroke " bölümünü ön tarafa getirip metin alanı çerçevesinde herhangi bir renk tanımlaması varmı bakın.

Saygılar...

mesburcum

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Selam,

Metin alanına çizgi renk tanımlaması yapılmış olabilir. Metin alanını seçin Swatches paletini açıp palette bulunan " Stroke " bölümünü ön tarafa getirip metin alanı çerçevesinde herhangi bir renk tanımlaması varmı bakın.

Saygılar...

Font kısmını Character bölümünden fontu tekrar seçerek deneyin.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorunu çözdüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...