Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nehirida

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler paylaşımın için
indesing problemini sayende çözdüm

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
mrb..
Şimdi sevgili Arkadaşlarım Diyelimki Dergi yada kitap yada katalog çalışmamızı yaptık Id ile
ve bunu baskıya yollama aşamasındayız matbaada çalışıyoruz yada dediki matbaa bana bunu formala gönder 4 kırımlı formalıycaz.. Bunun otomatik yapılışı varmış Id de duyduklarıma göre
buna bi açıklık getirrse bilgili bi arkadaş çok sevinicem...
Tşk.

evet bu mümkün. Montaj mantığını biliyorsanız
file+print booklet menüsünü inceleminizi öneririm.

id de otomatik montaj nasıl yapılıyor.

montajı biliyorsanız

File + print bookleti inceleyiniz

cs 2 de In bookletle daha geniş çözümler mümkündür

Yapıyorum ama üste çıkmıyor. olduğu Neden olmuyor sizce.

sayfa alanı dışında bu komut çalışmayabilir.

Yazıyı sağa, sola yasladıgımda çıkıyor bu :( Tekrarda turkish yaptım ama maleysef :(

wordden alınan yazıdan yada satırın sonuna shift + enter komutu verilmiştir. O zaman aralar açık olur.

Cevaplarsanız bir soruda ben sormak istiyorum indesing cs2 ile mac de çalışırken hp laserjet 5200 de hiçbi sorun yaşamadan renkli sayfa için çıktı alabiliyordum. ama cs3 ü kurduk pc ye ve renkli çıktı alamaz olduk. cs3 ün print ayarlarındaki output seçeneklerinde cmyk yı aktif edemiyorum. sadece composite rgb ve composite gray seçenekleri kullanılabiliyor. yazıcıyı tanımama gibi bir seçenek olabilirmi diye düşündük ama siyahbeyaz çıktı alabiliyoruz. bu yine de tanımama anlamına gelirmi? yada kurulum sırasında bir hata yapmış olabilirmiyiz yada aklınıza gelen başka bir neden olabilirmi lütfen bi el atın. (bu arada bu konuyu ikinci açışım asıl açtığım yer hiç çıktı alamayan bir arkadaşın konusuna ek olarak açılmıştı kusura bakmayın. teşekkür ederim)

macintoshlarda printer tanımlarının output tanımlarının yüklenmesi gerekir. Onu yapmadı iseniz. bilgisayarınızda quark varsa bu tarz bir sıkıntı yaşarsınız.

indesing da initial kullanmak için hazır bi yöntem var mı yoksa quarktaki ilkel yöntemleri mi kullanmalıyız, yardımcı olursanız sevinirim. Yani ilk paragrafın ilk harfini kocaman ve başka fontta yapmak istiyorum, ama puntosunu büyüterek değil, bunu quarkta wrap around bounding boxla yapıyodum, indesignda buna bi kolaylık getirilmiş mi merak ediyorum, teşekkürler..

paragraf menüsünde var.

Moderatör tarafında düzenlendi:

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba,
ben inDesign'ı yeni öğreniyorum ve bir konuda kafam karıştı.(nasıl anlatacağımı da bilmiyorum ama denicem)şöyle ki;
örneğin,
ben 16 sayfa+kapakları olan bir katalog hazırlıcam.şimdi new document ten 18 sayfalık bir döküman açtığımda kapakları hangi sayfada calışıcam?(kapakları yan yana çalışmak istiyorum)
sanırım bu sayfaların dizilimi benim kafamı karıştırdı.
beni aydınlatırsanız sevinirim.
:sadsmile:

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
kapakları da mı tek dokumanda mı çalışmak istiyorsunuz

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
farklı bir dökümanda da hazırlayabilirim fakat ben hepsini tek dökümanda yapmak istersem nasıl olacağını merak ediyorum

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
facing page ve farklı sayfa numarasını çalışmayı biliyormusunuz

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aşağıdaki gibi 2 şekilde yapabilirsiniz

1) Farklı sayfa numaralandırması yaparak kapağı istediğiniz yerde çalışabilirsiniz,
sayfa numarasını numara değil işaret olarak verirseniz daha rahat olacaktır.
burada silme zeminli işlerde zemini iki parçaya bölmeniz gerekebilir.

2) Sayfayı tüm açılım olarak değerlendirip
örneğin 21+21=42 gibi dökümanı
42 x 29.7 açıp
diğer safyalarıda sağlı sollu yapabilirsiniz.

Bunun riski sayfalarda değişiklik yaparsanız. Şablonu ve ayfaları yeniden yapmanız gerekebilir.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

serwin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
1.şık aklıma gelmişti ama 2.sini düşünememiştim.teşekkür ederim.

beta135

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar lütfen yardım edin indesing cs3 seri numarası arıyorum elinde olan varsa bana mail atarsa sevinirim. ************ seyitahmetgüllü

Moderatör tarafında düzenlendi:

otuz9

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
otuz9.blogspot.com
merhaba,
indesign'ın MAC kısa yollarını arıyorum ama malesef bulamadım. yardımcı olan cıkarmı acaba??

tabi 'cmd+c' gibi deil de 'alt+cmd+c' gibi kullanımı hızlandıracak, bilmediklerimiz...

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba,
indesign'ın MAC kısa yollarını arıyorum ama malesef bulamadım. yardımcı olan cıkarmı acaba??

tabi 'cmd+c' gibi deil de 'alt+cmd+c' gibi kullanımı hızlandıracak, bilmediklerimiz...

her programda olduğu gbi in desingda da kısa yollar var

edit menüsü + keyboard shortcouts dan
istediğiniz özellikte hatta
yeniden oluşturabileceğiniz
size özel kısa yollar oluşturabilirsiniz.

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar merhaba
indesign'da belgenin içine açtığım bir alanın köşelerini nasıl yuvarlak hale getirebilirim. Acil yardım lütfen...

Şimdiden teşekkürler

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
Arkadaşlar merhaba
indesign'da belgenin içine açtığım bir alanın köşelerini nasıl yuvarlak hale getirebilirim. Acil yardım lütfen...

Şimdiden teşekkürler

76792932tu2.jpg

Kolay gelsin...

ertares

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
teşekkür ederim saol :) tam istediğim gibi oldu

bide benim çok sorum olabilir problem yaratır mı?

C3ng0

👑Efsanevi Grafiker👑
indesing de yanılmıyorsam quarkexpress yolları atanabiliyordu ama tam olarak nerden bulamadım... yani quarkta kullanılan kısayollar indesingde de kullanılıyordu yardımcı olur musunuz

hürrem21

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
merhaba bende indesign öğrenmek istiyorum ama dekupe nasıl yapılıor bu programda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...