Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kkaracay

🌱Yeni Üye🌱
Benim şöyle bir sorunum var

bir firmaya yaptığım kartvizitin genişiliği 85 mm. Fakat ben koyduğum bir krosu diğer tarafa copy yapmak için move seçtiğimde 85 mm. değil daha fazla 86 mm. gidiyor bunu sebebi ne olabilir. Teşekkürler

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Benim şöyle bir sorunum var

bir firmaya yaptığım kartvizitin genişiliği 85 mm. Fakat ben koyduğum bir krosu diğer tarafa copy yapmak için move seçtiğimde 85 mm. değil daha fazla 86 mm. gidiyor bunu sebebi ne olabilir. Teşekkürler

değerli meslektaşım
şu üç şecenekten olabileceğini düşünüyorum

1) yaptığınız çalışmada çizgi alanı var.

2) çalışmada yaptığınız bir çizim (muhtemelen açı verilmiş) ufak farkla sayfanın dışına taşmış

3) çalışmanın içine eklediğiniz bir resimde cliping path yapmışsınız.sayfa dışına taşmış bir path var. çoğunlukla bunlar gözükmez printte farkeder...

mteforum

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Indesign'da istediğimiz yerden nasıl tireleme verebiliriz?

Örnek:
........ Tür-
kiye
........ Türki-
ye

Teşekkürler...

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhaba,

Indesign'da istediğimiz yerden nasıl tireleme verebiliriz?

Örnek:
........ Tür-
kiye
........ Türki-
ye

Teşekkürler...

önce tirelemeyi kaldırırsınız.

tirelemeyi kaldırınca kelimelerin araları açılır.
istediğiniz yerden (elle tek tek) tireleme yapabilirsiniz.

bu işlemi hypen seçeneğindeki değerleri değiştirerekte yapabilirisiniz...

kkaracay

🌱Yeni Üye🌱
değerli meslektaşım
şu üç şecenekten olabileceğini düşünüyorum

1) yaptığınız çalışmada çizgi alanı var.

2) çalışmada yaptığınız bir çizim (muhtemelen açı verilmiş) ufak farkla sayfanın dışına taşmış

3) çalışmanın içine eklediğiniz bir resimde cliping path yapmışsınız.sayfa dışına taşmış bir path var. çoğunlukla bunlar gözükmez printte farkeder...

Savaş bey sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.

Evet çalışmamda çizgi var yapmış olduğum kartvizit çalışmam dikdörtgen bir çizginin içinde. Fakat ben freehandde her zaman yaptığım gibi indesignda da dikdörtgenin sol tarafındaki çizgi üzerine koyduğum kros çizgisini sağ tarafa 80 mm. movie copy yaptığımda 81 mm gidiyor. Bu sorun kartları aşağıya doğru movie ile ölçek vererek clonladığımda da devam ediyor. Ama freehand veya corel draw programında böyle bir sorun yaşamıyorum. Sırf bunun yüzünden Adobe İndesign programında hazırladığım kartvizit çalışmamı freehand programına alarak dizgimi bitirdim. Bu kros çizgisinin verdiğim ölçekten fazla gitmesinin bir çözümü varmı ? Teşekkür ederim.
71491395wi7.jpg

66337640sg4.jpg

mteforum

🌱Yeni Üye🌱
1-Tireleme konusunda aradığım cevabı alamadım:
Tireleme açık olsun ayrıca ben de indesignın tam heceleyemediği yerlerden sıkışabildiği ölçüde tirelemek sitiyorum.

2- Büyük-küçük harf değişimi nasıl yapılıyor?
Örneğin sadece baş harfleri büyük olsun ya da hepsi küçük farfe dönüşsün.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
1) - Text yazdıktan sonra, Ctrl + A (tümü seçiyoruz) resmi üzerine kırmızı alanda gösterdiğim özelikleri verin
80329656sw1.jpg

2) Ctrl + F (Find / Chang - Bul/ değiştır) komutu kullanın

mteforum

🌱Yeni Üye🌱
kasta095, cevap verdiğin için teşekkür ediyorum ama neden cevabımı alamıyorum, anlamıyorum. Sorunumu tekrar anlatıyorum.

1- İndesign tireleme yapıyor fakat her kelimeyi heceleyemiyeceği gibi biz bir sonraki heceden bölmek te isteyebiliriz. Örnek:

...... a-
şikar

bu bölmeyi indesign yapıyor zaten burda problem yok ama ben diyorumki buna ilave olarak ben de müdahale etmek istiyorum:

..... aşi-
kar

veya bir Türkçe testi hazırladığımı ve yanluş yerden bölmek istediğimi düşünün:

.... aşik-
ar

2. Sorum ise:

Yazılmış yazıyı otomatik değiştirmek istiyorum. Örnek:

ANADOLU MEDENİYETLERİ

yukarıdaki yazıyı otomatik değiştirmek istiyorum: Tekrar yazmak istemiyorum!!!

Anadolu Medeniyetleri

yani baş harfler büyük diğerleri küçük olsun diye bir komut arıyorum.

Umarım bu sefer anlamışsınızdır ya da anlatabilmişimdir. :)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
kasta095, cevap verdiğin için teşekkür ediyorum ama neden cevabımı alamıyorum, anlamıyorum. Sorunumu tekrar anlatıyorum.

1- İndesign tireleme yapıyor fakat her kelimeyi heceleyemiyeceği gibi biz bir sonraki heceden bölmek te isteyebiliriz. Örnek:

...... a-
şikar

bu bölmeyi indesign yapıyor zaten burda problem yok ama ben diyorumki buna ilave olarak ben de müdahale etmek istiyorum:

..... aşi-
kar

veya bir Türkçe testi hazırladığımı ve yanluş yerden bölmek istediğimi düşünün:

.... aşik-
ar

2. Sorum ise:

Yazılmış yazıyı otomatik değiştirmek istiyorum. Örnek:

ANADOLU MEDENİYETLERİ

yukarıdaki yazıyı otomatik değiştirmek istiyorum: Tekrar yazmak istemiyorum!!!

Anadolu Medeniyetleri

yani baş harfler büyük diğerleri küçük olsun diye bir komut arıyorum.

Umarım bu sefer anlamışsınızdır ya da anlatabilmişimdir. :)

1) ben hiç bir zaman böyle şeyler, yani sizin olan-yapılan hatayi hiç rastlamadım.
2) Find what - Bul demel yanı değişterecek kelime buluyor
Change to - değiştir... aranan/bulunan kelime değiştiriyor

60269860em1.jpg

mteforum

🌱Yeni Üye🌱
1- Türkçe testi yazdığımı düşünün ve bilerek hatalı tirelemek istiyorum:
... An-
adolu

2- Chang to kısmına siz yazmışınız Anadolu Medeniyetleri diye. Ben yazmadan bir komut veriyim, o komut sadece baş harfleri büyük yapsın otomotik olarak diyorum

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
1- Türkçe testi yazdığımı düşünün ve bilerek hatalı tirelemek istiyorum:
... An-
adolu

2- Chang to kısmına siz yazmışınız Anadolu Medeniyetleri diye. Ben yazmadan bir komut veriyim, o komut sadece baş harfleri büyük yapsın otomotik olarak diyorum

1) o zaman daha önce gösterdiğim resmi üzerine gösterdiğim kırmızı alandaki üste olan seçenek seçin ve istediğiniz yalnışlıkla sorunsuz terileme yapın;)

2) evet, ben yazdım. örnekolsun diye... çünkü siz öyle olmasını istedınız anladığım kadarı ile.... Done dedıkten sonra Tet içinde o iki kelime bulup Change To yazdığım kelimelere otomatik değiştirecek. zaten o komut otomatik... sorunuz ne tama olarak anlamadım :S:S

mteforum

🌱Yeni Üye🌱
yahu anlaşılması çok zor bir şey sormadım ki,
neyse forum kirliliği yaşanmaması açısından, bu konu hakkındaki iletişimimizi bitirelim.

Sorularımı anlayan ve çözümünü bilen arkadaşlarımızın cevaplarını bekliyorum.

Saygılar...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
yahu anlaşılması çok zor bir şey sormadım ki,
neyse forum kirliliği yaşanmaması açısından, bu konu hakkındaki iletişimimizi bitirelim.

Sorularımı anlayan ve çözümünü bilen arkadaşlarımızın cevaplarını bekliyorum.

Saygılar...

bende size net bir cevap verdım...
eğer siz program açıp dediklerimi uygulayip deneme yaparsınız öyle soru sormazsınız.. ayrıca forum içersine arama modu kullanarak, daha çnce verelen cevaplar okumalısınız

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Savaş bey sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.

Evet çalışmamda çizgi var yapmış olduğum kartvizit çalışmam dikdörtgen bir çizginin içinde. Fakat ben freehandde her zaman yaptığım gibi indesignda da dikdörtgenin sol tarafındaki çizgi üzerine koyduğum kros çizgisini sağ tarafa 80 mm. movie copy yaptığımda 81 mm gidiyor. Bu sorun kartları aşağıya doğru movie ile ölçek vererek clonladığımda da devam ediyor. Ama freehand veya corel draw programında böyle bir sorun yaşamıyorum. Sırf bunun yüzünden Adobe İndesign programında hazırladığım kartvizit çalışmamı freehand programına alarak dizgimi bitirdim. Bu kros çizgisinin verdiğim ölçekten fazla gitmesinin bir çözümü varmı ? Teşekkür ederim.
71491395wi7.jpg

66337640sg4.jpg

freehand de ve corelde çizgi kalınlığı vardır...
Fakat bu programlar kros atımlarında bu ölçüleri alan dışında tutarlar ve kros istenilen ölçüde atılmış olur...

in design tamamen çizim içerikli olduğu için bu çizgileri ebadın içine dahil eder...

in designda cros atan ayrı bir script vardır....burdan kros elle atılmaz diye bir sonuç çıkarılmasın.... çizgi kalınlığı düşünülüp krosu ona göre atabilirsiniz.

sürüme göre değişebilir...,
script içinde bulabilirsiniz. bu sorununuzu çözecektir kanaatindeyim..

elveda543

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba yeni katıldım ben, çok öğrenmek istiyorum, şayet yardım alabilirsem biraz kafanızı şişirmek istiyorum. ilk olarak ben graident te renk değişimi yapamıyorum, sadece siyah beyaz
my.php

lütfen forumun içerisnde var demeyin, bir yerde ulaştım ama söylenilenlerle beceremedim.ben ilk kez bu programı kullanıyorum. teşekkürler

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
merhaba yeni katıldım ben, çok öğrenmek istiyorum, şayet yardım alabilirsem biraz kafanızı şişirmek istiyorum. ilk olarak ben graident te renk değişimi yapamıyorum, sadece siyah beyaz
my.php

lütfen forumun içerisnde var demeyin, bir yerde ulaştım ama söylenilenlerle beceremedim.ben ilk kez bu programı kullanıyorum. teşekkürler

Sürüm cs3'e kadar yapacağınız şey swatches panelinden renk sürükleyip gradient paneline bu rengi bırakmaktır. Ya da swatches panelinin kulakçığından new graident swatches deyip istediğiniz türde bir degradeyi swatchese atayabilirsiniz.

feylosoft

🏆Pro Tasarımcı🏆
freehand de ve corelde çizgi kalınlığı vardır...
Fakat bu programlar kros atımlarında bu ölçüleri alan dışında tutarlar ve kros istenilen ölçüde atılmış olur...

in design tamamen çizim içerikli olduğu için bu çizgileri ebadın içine dahil eder...

in designda cros atan ayrı bir script vardır....burdan kros elle atılmaz diye bir sonuç çıkarılmasın.... çizgi kalınlığı düşünülüp krosu ona göre atabilirsiniz.

sürüme göre değişebilir...,
script içinde bulabilirsiniz. bu sorununuzu çözecektir kanaatindeyim..

İndesign'de cross vermek şart koşulmamışsa dosyayı pdf yaparken otomatik cross vermek çok daha mantıklı. Kim indesign dosyasını matbaaya yollamak isterki adamlar pdf gibi bi kolaylığı sunmuşken.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
İndesign'de cross vermek şart koşulmamışsa dosyayı pdf yaparken otomatik cross vermek çok daha mantıklı. Kim indesign dosyasını matbaaya yollamak isterki adamlar pdf gibi bi kolaylığı sunmuşken.

birkaç kez karşılaştığım bir problem var... bazı matbaalar PDF kullanması bile bilmiyorlar.... bunun için tüm baskı hazırlıkları grafiker yapmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...