Hatice ÇAVDAR
👑Efsanevi Grafiker👑
merhaba bende indesign öğrenmek istiyorum ama dekupe nasıl yapılıor bu programda
İndesign'de decupe yapamazsınız, photoshop'ta yapıp indesign'e alabilirsiniz...
merhaba bende indesign öğrenmek istiyorum ama dekupe nasıl yapılıor bu programda
Benim şöyle bir sorunum var
bir firmaya yaptığım kartvizitin genişiliği 85 mm. Fakat ben koyduğum bir krosu diğer tarafa copy yapmak için move seçtiğimde 85 mm. değil daha fazla 86 mm. gidiyor bunu sebebi ne olabilir. Teşekkürler
Merhaba,
Indesign'da istediğimiz yerden nasıl tireleme verebiliriz?
Örnek:
........ Tür-
kiye
........ Türki-
ye
Teşekkürler...
değerli meslektaşım
şu üç şecenekten olabileceğini düşünüyorum
1) yaptığınız çalışmada çizgi alanı var.
2) çalışmada yaptığınız bir çizim (muhtemelen açı verilmiş) ufak farkla sayfanın dışına taşmış
3) çalışmanın içine eklediğiniz bir resimde cliping path yapmışsınız.sayfa dışına taşmış bir path var. çoğunlukla bunlar gözükmez printte farkeder...
kasta095, cevap verdiğin için teşekkür ediyorum ama neden cevabımı alamıyorum, anlamıyorum. Sorunumu tekrar anlatıyorum.
1- İndesign tireleme yapıyor fakat her kelimeyi heceleyemiyeceği gibi biz bir sonraki heceden bölmek te isteyebiliriz. Örnek:
...... a-
şikar
bu bölmeyi indesign yapıyor zaten burda problem yok ama ben diyorumki buna ilave olarak ben de müdahale etmek istiyorum:
..... aşi-
kar
veya bir Türkçe testi hazırladığımı ve yanluş yerden bölmek istediğimi düşünün:
.... aşik-
ar
2. Sorum ise:
Yazılmış yazıyı otomatik değiştirmek istiyorum. Örnek:
ANADOLU MEDENİYETLERİ
yukarıdaki yazıyı otomatik değiştirmek istiyorum: Tekrar yazmak istemiyorum!!!
Anadolu Medeniyetleri
yani baş harfler büyük diğerleri küçük olsun diye bir komut arıyorum.
Umarım bu sefer anlamışsınızdır ya da anlatabilmişimdir.
1- Türkçe testi yazdığımı düşünün ve bilerek hatalı tirelemek istiyorum:
... An-
adolu
2- Chang to kısmına siz yazmışınız Anadolu Medeniyetleri diye. Ben yazmadan bir komut veriyim, o komut sadece baş harfleri büyük yapsın otomotik olarak diyorum
yahu anlaşılması çok zor bir şey sormadım ki,
neyse forum kirliliği yaşanmaması açısından, bu konu hakkındaki iletişimimizi bitirelim.
Sorularımı anlayan ve çözümünü bilen arkadaşlarımızın cevaplarını bekliyorum.
Saygılar...
Savaş bey sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.
Evet çalışmamda çizgi var yapmış olduğum kartvizit çalışmam dikdörtgen bir çizginin içinde. Fakat ben freehandde her zaman yaptığım gibi indesignda da dikdörtgenin sol tarafındaki çizgi üzerine koyduğum kros çizgisini sağ tarafa 80 mm. movie copy yaptığımda 81 mm gidiyor. Bu sorun kartları aşağıya doğru movie ile ölçek vererek clonladığımda da devam ediyor. Ama freehand veya corel draw programında böyle bir sorun yaşamıyorum. Sırf bunun yüzünden Adobe İndesign programında hazırladığım kartvizit çalışmamı freehand programına alarak dizgimi bitirdim. Bu kros çizgisinin verdiğim ölçekten fazla gitmesinin bir çözümü varmı ? Teşekkür ederim.
merhaba yeni katıldım ben, çok öğrenmek istiyorum, şayet yardım alabilirsem biraz kafanızı şişirmek istiyorum. ilk olarak ben graident te renk değişimi yapamıyorum, sadece siyah beyaz
lütfen forumun içerisnde var demeyin, bir yerde ulaştım ama söylenilenlerle beceremedim.ben ilk kez bu programı kullanıyorum. teşekkürler
freehand de ve corelde çizgi kalınlığı vardır...
Fakat bu programlar kros atımlarında bu ölçüleri alan dışında tutarlar ve kros istenilen ölçüde atılmış olur...
in design tamamen çizim içerikli olduğu için bu çizgileri ebadın içine dahil eder...
in designda cros atan ayrı bir script vardır....burdan kros elle atılmaz diye bir sonuç çıkarılmasın.... çizgi kalınlığı düşünülüp krosu ona göre atabilirsiniz.
sürüme göre değişebilir...,
script içinde bulabilirsiniz. bu sorununuzu çözecektir kanaatindeyim..
İndesign'de cross vermek şart koşulmamışsa dosyayı pdf yaparken otomatik cross vermek çok daha mantıklı. Kim indesign dosyasını matbaaya yollamak isterki adamlar pdf gibi bi kolaylığı sunmuşken.