Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
kültür dergisi için helvetica kullanmayı düşünüyorum. Uygunmudur.?

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
elebette, neden olmasın, dergi için çok uyumlu bir font

baranbeyy

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu konuya takıldım kaldım kusura bakmayın. Çok önemli olduğu için bu kadar titiz oluyorum. Bu hazırladığım derginin bir bölümü sizce göz yoruyormu yoksa normalmi.

yaznt9.jpg

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Baran Bey, kullandığınız fontu güzel, fakat harf arasında biraz açın, sanki bir birine girmiş gibi gözükuyor. Ozaman belki yazı o kadar kara görünmez...%95 -% 90 siyah renk tonu kullanın...çünkü bu çalışmada geçen çalışma gibi sorun yaşayacaksınız...

canguneri

🌱Yeni Üye🌱
master pagede belirli sayfalara uygulama yapmak ıstıyorum yardım edermisiniz

azad_ada

🌱Yeni Üye🌱
peki İndesign da türkçe tireleme varmı ben quark kullanıyorum sırf türkçe tireleme var diye ve bu yüzden İndesigna geçemiyorum yardımca olursanız sevinirim

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
İn design programında türkçe tireleme var

carrick

🌱Yeni Üye🌱
nasıl var peki nerede var? nasıl kullanabiliriz genel bi bilgi ile bilgilendirirmisiniz

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Type + Character'i tıiklayın gelen panelde altta dillerin olduğu bir bölüm çıkar orada turkish var ise var demektir. S*****h de turkishe yakın tireleme yapabilir.

gulgulufer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba, indesign cs3 kullanıyorum. yazıları left justify yapıyorum. Türkçe tireleme yapıyorum yalnız hyphenation ayarlarını uygun şekilde yapmama istediğim tireleme olmuyor yani resmi ga-zetede diye kesmeler yada kelime araları açık bi şekilde paragraf çıkıyor karşıma vb.. ikincisi indesign preference ayarları en doğru ne olmalıdır. Mesela Units Increments ayarını ben kendime göre ayarlıyorum ama diğerlerin ayarları hangi doğruda olması gerekiyor. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar

gulgulufer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ID'de preferences ayarları

merhaba, indesign cs3 kullanıyorum. yazıları left justify yapıyorum. Türkçe tireleme yapıyorum yalnız hyphenation ayarlarını uygun şekilde yapmama istediğim tireleme olmuyor yani resmi ga-zetede diye kesmeler yada kelime araları açık bi şekilde paragraf çıkıyor karşıma vb.. ikincisi indesign preference ayarları en doğru ne olmalıdır. Mesela Units Increments ayarını ben kendime göre ayarlıyorum ama diğerlerin ayarları hangi doğruda olması gerekiyor. (hızlı cevap butonundan yazmıştım ama yanlış yazdım herhalde) Teşekkür ederim. İyi çalışmalar

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Type + Show Hidden Caharacters'i seçip ekran görüntüsünün bir fotoğrafını gönderirseniz daha net yardımcı olabilirim. Anladığım kadarıyla sorun tirelemeden değil fakat resmi görmeden konuşmak yanlış olur

gulgulufer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sayfanın ekran görüntüsün çekip gönderiyorum
picture3ln6.png

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben bu sayfada bir hata göremedim. Tireleme düzgün gözüküyor.

Bazen shift + enter ile yapılan satır sonları tireleme ve hizalamayı bozabilir.

örnek
ahmet mehmet hasan kemal (shift + enter)
olursa gibi aralar açık olu5r ve tirelemez.

İn design programında
Aman aman bir preferences ayarına gerek yoktur.
Keyboard shortcuts. units and screments

Hypengion da Capital karaktelerde arayı açma tireleme yapı seçtikten sonra bence bir ayar gerekmez. ayar

Son düzenleme:

levolilevoli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.levoli3d.com
arkadaşlar kolay gelsin lütfen bana acil yardım edermisiniz freehand deki gibi çizgileri none yaptığımda kyline'ye geçip görmek istiyorum ama indesign cse de bunu yapamadım birtürlü bir yolu varmı acaba

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar kolay gelsin lütfen bana acil yardım edermisiniz freehand deki gibi çizgileri none yaptığımda kyline'ye geçip görmek istiyorum ama indesign cse de bunu yapamadım birtürlü bir yolu varmı acaba

sorunuzu açtığınız konuda cevapladım.

tatarım

🌱Yeni Üye🌱
mrb öncellikle tşk ederim sizn bu kadar tecrubeli oldugunuz bilmiordum cok güzel şeyler anlatıorsunuz. hep takip ediorum. benim de bir sorum olacak ben su an dergi tasarımı yapıorum yeni sayfa actıktan sonra yazıları 3' e bölemiorum ve (windows > type&tables) kısa yolu (shift >f9) yapıorum ama ne yazık ki gözükmüor. bana yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden tesekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...