Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
mrb öncellikle tşk ederim sizn bu kadar tecrubeli oldugunuz bilmiordum cok güzel şeyler anlatıorsunuz. hep takip ediorum. benim de bir sorum olacak ben su an dergi tasarımı yapıorum yeni sayfa actıktan sonra yazıları 3' e bölemiorum ve (windows > type&tables) kısa yolu (shift >f9) yapıorum ama ne yazık ki gözükmüor. bana yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden tesekkürler

Birde bu yolu dene yazının içine çift tıkla görselde işaret ettiğim yer acılacak ordan 3 sütun vermeyi dene bakalım

74624008uj0.gif

muhacir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
mrb indesign cs 2 de sayfamın pembe olmasını istiyorum bunun için sayfa boyutunda bi dikdörtgen çizdim fakat sayfaya konulcak yazıyı bi türlü o pembe dikdörtgenin üzerine getiremiyorum programı kullanmaya yeni başladım yardımcı olursanız sevinirim

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
bu konuda çok seçenek var. mesela Text metin için tam sayfa alan açıyorsunuz. text yazdıktan sonra Selection Tool (V) tıkladıktan sonra araç paletinde dolgu ve strok rengi kareler var. Dolgu rengi çift tıklayınca istediğiniz dolgu rengi seçebilirsiniz.

01mu0.jpg

ikinci seçenek... kare çizip dolgu rengi verirsiniz, daha sonra metin alanı açtıktan sonra text yazabilirsiniz.

02rb5.jpg

muhacir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba benim yine bi sorunum var resim üzerine yaız yazıyorum arasıra resim görünmez oluyo sadece yazı görünüyo bide mesela bi elips içine yazı yazınca şeklin dış çizgileri görünüyo ya o nası yok ediliyo yada öylece bırakılıyomu matbadan çıkınca o çizgiler gözükürmü ? şimdiden saolun

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
resim üzerinde yazı yazıyorum, ben bunu anlamadım..resim eklermısınız?

obje içinde yazı yazıyorsunuz. objelerin srtok None yapın (mavi çizgi görünecek) baskıda sorun çıkmaz

muhacir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
resim eklemeyi becerebilceğimi sanmıyorumda ben anlatıyım size şöyleki sayfaya bi resim yerleştirdim üstüne de kare çizip içine yazı yerleştirdim fakat yazı görünürken resim görünmez oldu inşaallah anlatabilmişimdir derdimi

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
resim eklemeyi becerebilceğimi sanmıyorumda ben anlatıyım size şöyleki sayfaya bi resim yerleştirdim üstüne de kare çizip içine yazı yerleştirdim fakat yazı görünürken resim görünmez oldu inşaallah anlatabilmişimdir derdimi

karenız beyaz dolgu rengi mı?
kare içinde yazı yazmak için Rectangle Tool kare çizin sonra Type Toll araç alırken kareniniziçine tıklayın...

01rv4.jpg

umarım doğru anlamışım

muhacir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
aaa yok ben rectangle frame tool u seçip bi word belgesini yerleştirdim içine yani type tool ile kendim uzun uzun yazmadım yazıyla sorunum yok ama altındaki resim neden görünmüyo onu anlamadım

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
aaa yok ben rectangle frame tool u seçip bi word belgesini yerleştirdim içine yani type tool ile kendim uzun uzun yazmadım yazıyla sorunum yok ama altındaki resim neden görünmüyo onu anlamadım

bence en iyise resim yüklemenız...

çünkü tam olarak ne yapmak istediğiniz ve neden resim görünmuyor anlamak zor

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
Fotoğrafın üsütüne çizdiğiniz kutu otomatik olarak (renk paletindeki) paper renk seceneğiyle birlikte çiziliyo olabilir, çizdiğiniz kutuyu seçip renk paletinden iç dolgusunu none yapın birde öyle deneyelim...
Kolay gelsin...

muhacir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
dediğiniz gibi yaptım bu kezde yazı resmin altında kaldı :( yani corelde bi resmi öne arkaya arasına felan alabiliyoduk bunda yokmu öyle bi özellik sanırım sorun bu ya resim yazının ya da yazı resmin arkasında kalıyo ondan gözükmüyo resmi kenara taşıyınca altta yazı gözüküyo çünkü

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
dediğiniz gibi yaptım bu kezde yazı resmin altında kaldı :( yani corelde bi resmi öne arkaya arasına felan alabiliyoduk bunda yokmu öyle bi özellik sanırım sorun bu ya resim yazının ya da yazı resmin arkasında kalıyo ondan gözükmüyo resmi kenara taşıyınca altta yazı gözüküyo çünkü

objeni seç ve sağ tıkla

73646826rq5.gif

muhacir

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bence en iyise resim yüklemenız...

çünkü tam olarak ne yapmak istediğiniz ve neden resim görünmuyor anlamak zor

yani resim koymayı beceremem programı kuralı çok olmadı öğrenmeye çalışıyorum henüz çok yeniyim ben anlatamıyorumdur sorunumu kusurabakmayın ilginiz için teşekkür ederim..

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net

carpediemre

🌱Yeni Üye🌱
merhaba,

indesign a yeni başladım ve pek bir bilgim yok. 10*15 cm boyutunda bir rehber hazırlamam gerekiyor örnek olsun diye. Ama bir türlü çözemedim sayfa nın boyutlarını veriyorum marginsle 0,50 cm de boşluk veriyorum pay olsun diye. Ama hem görünümde hemde print ettiğimde bir türlü doğru boyutları çıkaramıyorum. Ne yapmam gerekiyor sayfa boyutlarını ayarlayabilme konusunda yardımcı olabilir misiniz?

bulutank

🌱Yeni Üye🌱
indesignde font sorununu hallettim arkadaşlar.
isteyene verebilirim... program hakkında sormak istediklerinize de yardımcı olurum

Moderatör tarafında düzenlendi:

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
az önce bu yaptığınız kural dışı davranış ile ilgili uyarı aldınız.
Lütfen kurallara uyunuz.

Saygılarımla

carpediemre

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar, yukarıda yazmış olduğum boyut konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...