Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alp_Tech_Comm

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle herkese merhaba.Uzun süredir üzerinde çalıştığım bir işlemi nasıl yapacağımı ararken burayı keşfettim.Size sorunumu kısaca anlatayım.Ben olabildiğince hızlı bir şekilde yaklaşık 200 sayfalık kitapçıklar hazırlıyorum.Sürekli aynı firmayla çalışıyorum, dolayısıyla elimde geçmişte hazırlanmış, corel ve indesign formatında bir çok doküman var.Ben yeni gelen işleri hazırlarken eski dokümanlar üzerinden gidiyorum ve yeni kitapçığı hazırlarken elimdeki tüm dokümanları taramam gerekebiliyor.Bu işlem çok fazla zamanımı alıyor. Bende bu durumdan kurtulmak için bir database hazırlamaya çalışıyorum. Bunun için elimdeki tüm kitaplardaki farklı bilgileri başlıkların altına hiyerarşik bir şekilde aktararak database imi oluşturup, hazırlayacağım kitabın içeriğine göre bu database den seçerek design ın içine aktarma yoluna gitmeyi düşündüm.Şu ana kadar xml ve benzeri formatları araştırdım, ama tam olarak istediğim şeyi başaramadım.Bu konuda yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
Öncelikle herkese merhaba.Uzun süredir üzerinde çalıştığım bir işlemi nasıl yapacağımı ararken burayı keşfettim.Size sorunumu kısaca anlatayım.Ben olabildiğince hızlı bir şekilde yaklaşık 200 sayfalık kitapçıklar hazırlıyorum.Sürekli aynı firmayla çalışıyorum, dolayısıyla elimde geçmişte hazırlanmış, corel ve indesign formatında bir çok doküman var.Ben yeni gelen işleri hazırlarken eski dokümanlar üzerinden gidiyorum ve yeni kitapçığı hazırlarken elimdeki tüm dokümanları taramam gerekebiliyor.Bu işlem çok fazla zamanımı alıyor. Bende bu durumdan kurtulmak için bir database hazırlamaya çalışıyorum. Bunun için elimdeki tüm kitaplardaki farklı bilgileri başlıkların altına hiyerarşik bir şekilde aktararak database imi oluşturup, hazırlayacağım kitabın içeriğine göre bu database den seçerek design ın içine aktarma yoluna gitmeyi düşündüm.Şu ana kadar xml ve benzeri formatları araştırdım, ama tam olarak istediğim şeyi başaramadım.Bu konuda yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

Sorunuzu yanlış anlamadıysam eğer linkdeki ders size bu konuda yardımcı olabilir...
https://www.grafikerler.net/designda-book-nasil-olusturulur-t16555.html
Her konu için book oluşturup daha sonra onları istediğiniz gibi birleştirip pdf haline getirebilirsiniz. İncelemekte fayda var, kolay gelsin...

mercan1299

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba.
İndesign'da yeniyim. CS3 kullanıyorum. Bir kitap hazırladım. Karşılaştığım bir çok sorunun üstesinden kendim gelmeyi başardım. Ancak dizin oluşturma işinde takıldım.
Bilirsiniz Word'de dizin oluştururken "Girdileri otomatik işaretle" seçeneği var. Bu seçenek sayesinde başka bir dosyadaki kelimeleri esas alarak çalıştığınız belgedeki benzer tüm kelimeleri otomatik olarak işaretliyor.
İndesign'da çok uğraştım, çok araştırdım ama böyle bir özellik bulamadım. "import topics" var ama o da konu olarak import ediyor. Referans'ları import edemiyor.
Topicleri import ettiğimde ise -nedense- dizin oluşmuyor sadece İNDEX başlığı çıkıyor.

İndesign'da Word'deki gibi otomatik işaretleme yapamıyor muyum?

Yardımarınız için teşekkürler...

Alp_Tech_Comm

🌱Yeni Üye🌱

imacimac

🏅Acemi Tasarımcı🏅
in design da islemleri geri alabilme sayisi (history) var mi?

Alp_Tech_Comm

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba.
İndesign'da yeniyim. CS3 kullanıyorum. Bir kitap hazırladım. Karşılaştığım bir çok sorunun üstesinden kendim gelmeyi başardım. Ancak dizin oluşturma işinde takıldım.
Bilirsiniz Word'de dizin oluştururken "Girdileri otomatik işaretle" seçeneği var. Bu seçenek sayesinde başka bir dosyadaki kelimeleri esas alarak çalıştığınız belgedeki benzer tüm kelimeleri otomatik olarak işaretliyor.
İndesign'da çok uğraştım, çok araştırdım ama böyle bir özellik bulamadım. "import topics" var ama o da konu olarak import ediyor. Referans'ları import edemiyor.
Topicleri import ettiğimde ise -nedense- dizin oluşmuyor sadece İNDEX başlığı çıkıyor.

İndesign'da Word'deki gibi otomatik işaretleme yapamıyor muyum?

Yardımarınız için teşekkürler...

Yardımcı olmaya çalışayım.Öncelikle topic kullanarak nasıl yapıldığını bilmiyorum ve nasıl bişey olduğunuda bilmiyorum.Referans kullanarak index hazırlamak ise oldukça kolay.Öncelikle index menüsünün açık olması gerekli.Siz bunu zaten yapmışsınız.Kısayolu shift+F8.İndex menusunde default olarak referance seçilidir.Şimdi index e eklemek istediğiniz metni aktif hale getirmelisiniz.Ardından index menüsünde, en altta çöp kutusu imgesinin hemen solunda ki create a new index entry ye tıklıyoruz.Çıkan ekranda add all tıklayıp ardından done a tıkladığınızda giriş index e eklenmiş olacaktır. Yaptığınız girişin hangi sayfada bulunduğununda otomati olarak index e eklendiğini göreceksiniz.Bu şekilde indexi tamamladıktan sonra generate index e tıklayın.Hazırladığınız index boş bir sayfaya yapıştırılmak üzere mouse imlecinin ucunda görülür.Boş br sayfa açıp tek tıklayın. Kolay gelsin

mercan1299

🌱Yeni Üye🌱
Yardımcı olmaya çalışayım.Öncelikle topic kullanarak nasıl yapıldığını bilmiyorum ve nasıl bişey olduğunuda bilmiyorum.Referans kullanarak index hazırlamak ise oldukça kolay.Öncelikle index menüsünün açık olması gerekli.Siz bunu zaten yapmışsınız.Kısayolu shift+F8.İndex menusunde default olarak referance seçilidir.Şimdi index e eklemek istediğiniz metni aktif hale getirmelisiniz.Ardından index menüsünde, en altta çöp kutusu imgesinin hemen solunda ki create a new index entry ye tıklıyoruz.Çıkan ekranda add all tıklayıp ardından done a tıkladığınızda giriş index e eklenmiş olacaktır. Yaptığınız girişin hangi sayfada bulunduğununda otomati olarak index e eklendiğini göreceksiniz.Bu şekilde indexi tamamladıktan sonra generate index e tıklayın.Hazırladığınız index boş bir sayfaya yapıştırılmak üzere mouse imlecinin ucunda görülür.Boş br sayfa açıp tek tıklayın. Kolay gelsin

Alp_Tech_Comm arkadaşım öncelikle yardımınız için teşekkürler.
Sanırım ben yeterince anlatamadım sorunumu. Sizin anlattığınız işaretleme işini zaten biliyorum. O şekilde yapınca uzun sürüyor. Word'deki "Otomatik işaretle"yi biliyor musunuz bilmiyorum ama ben onun gibi bir şey istiyorum.

Kısacası, dizin hazırlayacağım belgeden ayrı bir belge olacak (içinde sadece işaretlemek istediğim kelimeler olacak). Sonra program bu ayrı olan belgeyi esas alarak çalışmakta olduğum belgede benzer kelimeleri işaretleyecek.

Word'de bu özellik var ve işimi çok kolaylaştırıyor. Saatler sürecek işi sadece bir kaç dakikada halledebiliyorum. İndesign'da da böyle bir özelliğin olması gerekiyor. Ben onu soruyorum.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler...

ayanilmaz

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
sites.google.com
Aciiiiiiiiil yardım lazım

Merhaba,
benim sorunum şu. Bana daha önce indesignde hazırlanmış bir broşür geldi. Toplam 28 sayfa. Üzerinde bazı değişiklikler yapılması istendi. Benim indesign bilgim olmamasına rağmen quark ve photoshop bildiğim için işi halettim ve convertleyip baskıya gönderdim. Export üzerinden PDF yaptım çünkü matbaa CTP çalışıyor. Ama baskıda bazı resimlerin altları beyaz çıktı. Resimlerin tamamı tif ya da PSD. Ben resimlere ellemedim. Aynı klasörde olduğu için otomatik tanıdığını düşündüm ve baskıya yolladık. Matbaada da indesign bilen olmadığı için sorunu çözemedik. Bugün baskıyşa girmemiz gerekiyor. Yoksa iş yetişmeyecek yardımcı olursanız sevinirim.

Acil yardııım.

haquan

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.bursagti.com
Merhabalar,

Arkadaşlar İndesign'da Bir katalog hazırladım 28 sayfadan oluşuyor. İnternet sitesinde de bu kataloğun pdf versiyonuna yer vereceğim ama 3 Mb geçmemesi gerekirken 5 Mb ve üzeri oluyor. pdf kaydederken bütün ihtimalleri düşük yaptım ama yine olmuyor yardımcı olurmusunuz.

Teşekkürler.

heper1907

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar indesign formatındaki bir dosyayı nasıl corelde açabilirim corel bildiğim için ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum çok acil ...

bygrafiker

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhabalar,

Arkadaşlar İndesign'da Bir katalog hazırladım 28 sayfadan oluşuyor. İnternet sitesinde de bu kataloğun pdf versiyonuna yer vereceğim ama 3 Mb geçmemesi gerekirken 5 Mb ve üzeri oluyor. pdf kaydederken bütün ihtimalleri düşük yaptım ama yine olmuyor yardımcı olurmusunuz.

Teşekkürler.

Orjinal dosyanın bir yedeğii al ve resimlerin dpi = 72 ve quality = 5'e düşür bu işini çözecektir. Pdf dosya boyutuda haliyle küçük olacaktır.

arkadaşlar indesign formatındaki bir dosyayı nasıl corelde açabilirim corel bildiğim için ihtiyacım var yardımlarınızı bekliyorum çok acil ...

PDF veya EPS olarak Export etmen gerekecektir.

ozgur1453

🌱Yeni Üye🌱
yarım çeyrek çember çizimi nasıl oluyor

freehand programında br çemberi istediğim gibi şekillendiriyordum. yalnız indesing cs3 de böle bi şeçenek yok yani yarım çeyrek çember versiyonları bunları yapamıyorum ::crying:yardım cı olursanız sevinirim

Hatice ÇAVDAR

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.grafikerler.net
freehand programında br çemberi istediğim gibi şekillendiriyordum. yalnız indesing cs3 de böle bi şeçenek yok yani yarım çeyrek çember versiyonları bunları yapamıyorum ::crying:yardım cı olursanız sevinirim

umarım sorununuzu doğru anlamışımdır. Kolay gelsin...

73827001nf6.jpg

ozgur1453

🌱Yeni Üye🌱
yarım çember

ne kadar teşekkür etsem azdır .çok sağ ol.çok işime yarıcakda.

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
indesignda yazı fontlarını nasıl convertleriz

ozgur1453

🌱Yeni Üye🌱
indesingde hazırladığım birden çok çalışma sayfasını mesela 5 sayfa.bu 5 sayfayı aynı pdf dosyasına nasıl dönüştürürüm.tek olanı çevirebiliyom ama biden fazla sı nasıl yapılıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...