Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ipad ödüllü Sanal Sepet Logo Yarışması

dailymotion

🌱Yeni Üye🌱
o zaman 7. ve 10. logoları gerçekten tebrik ediyorum ve sahiplerini...

ayakta alkışlıyorum hepsini...

14 yıldır desinatörlük mesleğimde böylesi parlak ve kompozisyon hatralrıyla dolu abuk subuk logoların zerre değeri olmamasına rağmen düzenleyen firma tarafından da desteklendiğini görmedim...

madem kullanmayacaksınız bu dandik logoları ne diye i-pad dağıtıp grafik değeri olamayan yeteneksiz kişilere prim veriyorsunuz...

halk oylaması filan da değil bu donanımhaberle incisözlük arasında geçen olabildiğince belden aşağı ve seviyesiz.......................... iğreti bir kapışmadan başka birşey değil..

görgüsüzlüğün,kroluğun da bu kadarı olmazzz fprot!!

danger_yns

🌱Yeni Üye🌱

14 yıldır desinatörlük mesleğimde böylesi parlak ve kompozisyon hatralrıyla dolu abuk subuk logoların zerre değeri olmamasına rağmen düzenleyen firma tarafından da desteklendiğini görmedim...

madem kullanmayacaksınız bu dandik logoları ne diye i-pad dağıtıp grafik değeri olamayan yeteneksiz kişilere prim veriyorsunuz...

halk oylaması filan da değil bu donanımhaberle incisözlük arasında geçen olabildiğince belden aşağı ve seviyesiz.......................... iğreti bir kapışmadan başka birşey değil..

Haklısın arkadaşım bu olaylardan sonra sanalsepet.com.tr adı çıktı bunda sonra ne olacak

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fprot bey;

normal seçimlerde bile oy saatinde kanun'un 80. maddesi gereğince de oy gününün sonuna kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasaktır.

bu nedenlerden dolayı reklam yapan kişilerin elenmesi gerekmektedir.

Bu sözün şaka olması gerektiğini düşünüyorum

mgyknt

🏆Pro Tasarımcı🏆

fakat malesef ki "inci sözlük" diye oluşum uzunca bir zamandır var.. ve bu bahsettiğiniz görgüsüzlüğü kroluğu burdan birilerine yansıtmak baya talihsizlik olmuş.
ben katılmadım bunların olacağını görmek zor değildi çünkü. 7 ve 10. yapmasa internetten destek bulmayı başka numara sahipleri de yapabilirdi. halk oylaması işte sesini duyuran ödülü alacaktır. bu kadar net. herkes kazanmak istiyor haliyle ama biriz mantıklı olmakta yarar var.

TheQuickly

🌱Yeni Üye🌱
bu FPROT bence bizimle dalga geçiyor, tutturmuş bir halk oylaması türküsü kendi çalıp kendi dinliyor. Dün formda ben ilk turda bile oy kullamadım 2. tur başladı bile diye yazdım, hatayı kendinde ara diye not yazmış :)) 1. turda topla 200 küsür oy kullanılmış arkadaşın dediğine göre zaten yarışan logo sayısı 120 idi. gerisini siz hesaplayın artık. Bence bu ilk ona giren logoların içinde FPROT'unda logosu var....

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
@ the quickly

Daha öncede belirttiğimiz üzere
logo yarışmasının başından itibaren, sanalsepet çalışanları, akrabaları,arkadaşları,tanıdıkları vs dahil olmak üzere hiç bir kişinin logolarla uzaktan yakından alakası yoktur.

Burada kişisel olarak bana bir suçlamada bulunduğunuz için ben bir yanıt vereyim.
2007 senesinden beri grafikerler.net üyesiyim, grafiker değil bilgisayar programcısıyım.Oturup çöpten adam bile çizemediğimi İzmirli bir çok grafikerler.net üyesi bilir.İzmirde grafikerler.net in düzenlemiş olduğu bir çok etkinliğe katılıp kendileri ile tanıştığımızı da ifade etmemize gerek olduğunu düşünmüyorum. Bilmediğiniz tanımadığınız insanlara çamur atarak yaklaşmak hoş bir davranış olmasa gerek.

Böylesi bir durumda insanları suçlamak gerçekten ayıp olmakta.
Nezaket sınırlarını zorlayan bazı yorumlara ise hiç bir zaman cevap vermeyeceğimizi şimdiden ilan edelim

TheQuickly

🌱Yeni Üye🌱
Aynen katılıyorum, bir kimseyi tanımadan suçlamamak gerek... Bir aktivasyon maili gönderemediniz ki oy kullanalım en iyiyi birllikte seçelim, ondan sonra hatayı kendinde ara diye not yazıyorsunuz. Arıca şunuda eklemek isteriim benim bu yarışmada şahsi bir logom yarışmadı, her sene iş yerimize 3 stajer öğrenci alırız 45 gün birlikte çalışırız bu arkadaşlarla, bu 3 arkadaşımın 1 er adet logosunu gönderdik yarışma için amaç arkadaşlarımın kendilerini sosyal hissetmeleridir ödül işin başka bir boyutu. Kendime gelince bu meslekteki 20. yılım Türkiye çapında faaliyet gösteren 60 dan fazla firmada çalışmalarım mevcuttur. kendi sitemdende takip edebilirsiniz. söyleceğim tek ve son söz şudur, bu yarışma fiyasko....

Mrs. Melisa Tai

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar

ortalığı tozu dumana katmışlar malesef kimi bencil ve kıskanç logo sahipleri

oysa arkadaşlar 7. ve 10. logolar yada birçoğu yüksek oy alsa ne farkedebilir ki

bence asıl olan firmanın seçeceği logodur

sonuçta oylar için 1. olmak var bir de 112 logo arasından sıyrılıp 1. olmak var

önemli olan malzemenin taşıdığı grafiksel değerlerdir

burada 1.liği hakeden arkadaş görüldüğü üzre şu an çok düşük oy alıyor olabilir

çünkü yarışmanın seviyesi sokak ağzına dönmüş durumda

hatta incesözlükte kötü propaganda 8. sayfaya kadar taşmış durumda

dh nin anketini bozalm

donanım haber de ise 3. sayfada bunun portalı büyük olduğu için bu da alabildiğine kampanyasını sürdürüyor bayır aşağı

Cevap : Konu dışı ipad kazanıyor.(+18) [Yönetici de Destek Verdi] [İnci vs DH]

aşiret kavgasına dönmüş caanım yarışma

eyvah ki ne eyvah....

tanurhan

🌱Yeni Üye🌱
yazık çok yazık grafikler.net nasıl buna izin veriyor anlamıyorum.yarışma yarışma olmaktan iyicene çıktı seviyesiz birşeye dönüştü artık.ilk oylamadan sonra kalan 10 logo ayrı bi fiyasko, sanalsepet firmasının tutumu apayrı bir fiyasko.nasıl halen daha savunulabiliyor birtakım konular anlayamıyorum.sanalsepet firması eğer reklamını yaptığını düşünüyorsa bu şekilde ki açıkça gözüken o daha fazla reklam yapamayacak çünkü artık kimse yazmayacak bu başlık altına herhangi birşey.eğer bu fikrimi destekleyen arkadaşlar da var hiçbir şekilde mesaj yazmasınlar artık bu kısıma.artık iş çığrından çıktı ve daha da çirkinleşecek gibi gözüküyor.

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bir de şunu unutmamak gerekiyor, bilgisayar hileleri vasıtası ile (burada proxy ve ip spoofing uygulamasından da bahsediyoruz) yarışma sonuçları manipüle edilme aşamasına geldiğinde daha önce yapıldığı gibi ihraç işlemleri uygulanabilir. Şimdilik sadece akışına bırakıyor olmamız bunun kontrol edilmeyeceği anlamına gelmez.

Anımsatmak isteriz.

sanal sepet

jelibonn

🌱Yeni Üye🌱
fprot bey tavrınızı kutluyorum.

yalnız 3 logo eksilmiş gözüküyor :)

evet 6. logo da arada gitmiş yanlışlıkla sildiniz herhalde :):)

ilginç yarışma.......

X-R@Y

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Böyle bir saçmalık olamaz. Herkesin kendi hür iradesi var. İsteyen istediğine verir oyu. 7 numaralı logoyu elediniz madem 3. numarayı neden elediniz. Geri gelmesini talep ediyorum.

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hür irade dediğiniz şeye ben de katılırım sevgili x-ray...
ancak veritabanı kayıtları, proxy ve ip spoofing i işaret ettiğinde...
kusura bakılmasın ama acımadan katılımcının tüm logoları uçar. bu konuda yeterince uyarmıştık

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
fprot bey tavrınızı kutluyorum.

yalnız 3 logo eksilmiş gözüküyor :)

evet 6. logo da arada gitmiş yanlışlıkla sildiniz herhalde :):)

ilginç yarışma.......

6 ncı logo E harflerindeki eski ericsson logosunun birebir kullanılmış olması nedeni ile yarışmadan çıkartılmıştır

X-R@Y

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hür irade dediğiniz şeye ben de katılırım sevgili x-ray...
ancak veritabanı kayıtları, proxy ve ip spoofing i işaret ettiğinde...
kusura bakılmasın ama acımadan katılımcının tüm logoları uçar. bu konuda yeterince uyarmıştık

3. logonun suçu ne? Bu oyları verdiren konularını açanda ben değilim. 10. logodaki arkadaşında suçu yok. Ben şimdi diğer logolara proxi ile oy atsam onlarda silinecekmi?

Şimdi de 1 ve 4 e veriyolar proxi ile. Ne olacak şimdi logo kalmaz ise. İstediğinize kavuştunuz. 1. yok ödülde yok. Logoların silinmesi yerine hile ile atılmış logolar silinse daha iyi. İki sitenin sidik yarıştırması yüzünden biz güme gidiyoruz.

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yarışmanın kurallarını anımsatacak olursak

"8) Çalışmaların Değerlendirilmesi: Çalışmaların değerlendirilmesi açık oy ilkesine göre oylama adresinde yapılacak ve birinci en çok oy alan çalışmanın sahibi olacaktır. Sanalsepet.com.tr yarışma süresince yarışma sonuçlarını olumsuz yönde etkileyecek şekilde bilgisayar teknolojilerini kullanarak hile yaptığı tespit edilen yarışmacının o ana kadar olan bütün yarışma verilerini hiçbir uyarı yapmadan iptal etme hakkını saklı tutar. "

X-R@Y

🏅Acemi Tasarımcı🏅

"8) Çalışmaların Değerlendirilmesi: Çalışmaların değerlendirilmesi açık oy ilkesine göre oylama adresinde yapılacak ve birinci en çok oy alan çalışmanın sahibi olacaktır. Sanalsepet.com.tr yarışma süresince yarışma sonuçlarını olumsuz yönde etkileyecek şekilde bilgisayar teknolojilerini kullanarak hile yaptığı tespit edilen yarışmacının o ana kadar olan bütün yarışma verilerini hiçbir uyarı yapmadan iptal etme hakkını saklı tutar. "

tamamda bizim elimizde olan birşey değil. diğer logolara da aynı şekilde olursa ne olacak

tinceoglu

🌱Yeni Üye🌱
eveeeett sanırım artık konuşmanın vakti geldi .. ben 10 logonun sahibiyim.. başından beri gelişen olayları şaşkınlıkla izliyorum birsürü olumlu olumsuz yorumlar yarışmayı yapan ekibe sürekli talimat vermeler filan ... ve sonunda logom elendi öncelikle sunu söyliyim ben ne incisözlüğü tanırım ne forum donanımı nede grafikerler.neti bu yarışmaya rastladığımda grafikerler.nete üye oldum ve sırf yarışma için üye oldum zaten... isterseler üye olma tarihime filanda bakabilrler neyse logolara eleştiriler yapıldııı bitakım hileler yapılmaya calışıldııı birsürü insanlar logonun ne olduğuna nasıl olması gerektiğine kadar bir sürü şeyler söylendi ben grafik tasarım mezunu birisiyim az veya çok bitakım bilgi birikimlerim olduğuna inanıyorum logom hakkında bitakım şeyler okudum züccaciye filan gibi hoş olmayan şeylerde söylendi öncelikle şunu söliym o logoyu nası tasarladığım bu yarışmanın oylama sistemiyle ilgiliydi benim en başında anladığım bunun bir halk oylaması olacağı herhangi bir profesyönel ekibe değerlendirltilmeyeceğiydi ve ben seyirciye oynadım açık ve seçik net bişekilde söylüyorum yoksa bir logonun nası olması gerektiğini filan ben gayet iyi biliyorum yani bunu anlatmak saçma geliyo ama bir logoda 2 3 den fazla renk kullanımının doğru olmadığını fazla geçişken renklerin kullanılmasının ve karışıklık yaratıcak materyaller kullanılmaması gerektiğini gayet iyi biliyorum emin olun ancak bunun halkın oyuna sunulan biyarışma olması sebebi ile normal bir vatandaşın hoşuna gidebilcek bir çalışma yapma yoluna gittim (bununyanlış bişel olduğunu veya bir hile filan olduğunuda düşünmüyorum) bunun sebebi zaten yarışmayı hazırlayan ekibin gerekmediği sürece kazanan logoyu kallanmakta zorunlu olmamalarıydı zaten logoyu da giderek soyutlaştırdım ben daha sonra burda benim anladığım bir katılım oluşturmak insanların bu organizasyona katılımını sağlamak ve kendi görsel beğenilerine göre bir logo seçmelerini sağlamaktı, normal halktan kesimin, böylelikle onlarıda butarz organizasyonlara yönlendirmek, ve sitenin belli bir tanıtımını yapmak e tabi logolarınıda yenilemek tabiki, önceki logoları skype yazılımının bi benzeri birşeydi sanırım logolarını değiştirmelerini anlayışla karşılıyorum... sonuçta halk oylaması budur onlar kendi göz zevklerine göre birşeyi seçiceklerdir fakat bir katılımda bulunmuş olcaklardır onlar profesyonel değiller ve biz buyüzden varız zaten.. firmada istediği logoyu istediği reklam ajansına tekrardanda yaptırabilir veya diğer logolardan birini seçebilir telifini ödemek şartıyla, yani kısacası ben bu yarışmaya katıldım ve herhangi bir etkim olmadan yarışmadanda elendim bu çok komik evt gerçekten ben o konusmaları okuduğumda şu meşhur titanik filmindeki kurtulmak için birbirlerini ezen insanlar geldi aklıma keza yarışmada kimlikler belli olsa korkarım birbirlerine logolarını geri çekmeleri için baskı bile yapcaklardı eminim... benim burdaki tek kabahatim bu yarışmaya katılmak oldu sanırım... dediğim gibi gelişmeleri oturduğum yerden hayretler içinde izledim ve herhangi bir etkim olmayan birsürü olay oldu ben logoma bi tanecik oy verdim onuda zaten o üstünde birsürü obje olana vermiştim suan ilk 10 daki değil onun dışındada bitane kuzenime bana bi oy atarmısın dedim zaten oda beceremedi önceki sistem kullanılıyordu ozaman... sizleri kutluyorum böyle bi hengameyi banada yaşattığınız için çok teşekkür ederim önceki yorumların hiçbirine katılmadım bi ikiyerde sitede .orgli site görülmüyo gibi düzeltmelerde bulunabilirlermi die sormuştum bundan da halkın oyuna göre yarışmak istediğimide fark etmiş olmalısınız... neyse söliceklerim bunlar kısaca yarışmaya katıldım ve herhangi bir kabahatim olmadanda elendim bu yarışma ilginç oldu gerçekten çok teşekkür ederim nediym... :))

tinceoglu

🌱Yeni Üye🌱

burda farkettiyseniz hile yaptığı tespit edilen yarışmacının diyor yarışmacının dışındaki birilerinin hile yapması durumundan bahsedilmiyor ilginç ne diyebilirimki artık