Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Ipad ödüllü Sanal Sepet Logo Yarışması

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhabalar,

Öncelikle saat konusunda bir hatırlatmada bulunalım.
26.07.2010 yani bu gece saat 23:59 da ilk tur oylaması sona erecektir.

ikinci tura katılacak ilk on sıradaki çalışmalar, sizleri de uykunuzdan etmemek için
27.07.2010 tarihinde saat :10:00 da açıklanacak;
ikinci tur oylama 27.07.2010 saat:12:00 de başlayacaktır.

İkinci tur oylama ilk tur oylamada karşılaşılmış olan teknik aksaklıklar neticesinde farklı bir sistemden yapılacaktır.

İlk tur oylaması biter bitmez blok sıfır oy veren iplerin tüm oyları silineceği için düzeltilmiş son sıralama listesi için yarın saat:10:00 daki liste esas olacaktır.

Bilgilerinize

Sanal Sepet

sinanay_5

🌱Yeni Üye🌱
benim logoları neden sildiğinizi öğrenebilirmiyim acaba hile yaptığınız tesbit edildi demişsiniz. Bence sanki sizin beğendiğiniz logo 1. olsun diye elinizden geleni yaptığınızı düşünüyorum. Benim puanım sürekli yükseldikçe 3 gündür sürekli logoları kaldırıyorsunuz ve bir açıklamada yapmıyorsunuz. neye göre hile yaptığımı açıklarmısınız lütfen. Siz hile diyorsunuz şu an 1. olan logo kaç gündür puan almıyor, ilk 1. olan logoyu görünce çok tuhafıma gitmişti. ama bir anda dengeler değişiyor, benim logolarım istikrarlı bir şekilde giderken sürekli siliniyor, en sonunda hile yaptınız diye bir yazıyla karşılaşıyorum. Ben bu durumda şöyle anlıyorum bi logoya takıldınız siz o 1. gelsin diye elinizdn geleni yaptınız. Tebrik ediyorum çok azimlisiniz. verin Ipad'ide rahatlayın. Forumu sürekli takip ediyorum insan hep aynı şeyden yakınıyorlar, en sonunda sizin istediğiniz logo oldu bravo, siz neden bu kadar yüksek gidiyor diye araştırıyorsunuz peki şu anda 1. olan arkadaşın puan grafiği sürekli bir şekilde bir düşüyo bir çoğalıyo çok enteresan değilmi sizce... Tabi burada patron benim, benim dediğim olur mantığıyla çalışıyosunuz sanırım ben bu durumdan böyle anlıyorum. Nasıl biliyorsanız öyle yapın ama yazık gerçekten yazık, kendi kafanıza göre önde giden logoyu silebiliyorsunuz, sizin ne kadar sağlam bir firma olduğunuz organizasyondaki yanlışlarınızdan belli...

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba Sayın sinan_ay,

Hiç bir kullanıcımıza ait logolar gerekli yedekler alınmadan, veri tabanı ve oy detayları incelenmeden silinmememiştir. Yapılan incelemelerde daha önce forumda da bildirdiğimiz şekilde diğer kullanıcılara blok şekilde düşük oy verildiği tespit edilmiştir.

Sürekli olarak ip takibi yapılarak diğer kullanıcıların oyunu düşürmek üzere yapılan hamlelerin yarışmadan ihraç nedeni olduğunu açık bir biçimde dile getirmiştik. Sizin logonuza uygulanan işlem diğerlerinden farklı olmamıştır.

Her logo yaratıcısına ve logoya aynı uzaklıktayız. Ancak yarışmaya gerçekten de hile yapmamış, diğer kullanıcıların oylarını bilinçli olarak düşürmemiş katılımcılar devam etmelidir.

Bütün bunlar neticesinde logolarınız yarışmadan ihraç edilmiştir.

Bilgilerinize

matrix_y_z

🌱Yeni Üye🌱
sıfır verenleri direk diskalifiye edeceksin hiç acımayacaksın...

başkalarının puanlarına göz dikenler elendi mi zaten yarışma temizlenir, şeffaflık olur.

millet zaten kazanamayacağını bildiği için bir de yüksek puan alan başkalarının oylarına göz dikmiş

Yuuuuh Beeeeeeeeeeee! !!! !!!!!!!!!!!!!!

Mrs. Melisa Tai

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar malesef yarışma tüm hızıyla gidiyor ve kırmızı kart görenlerle birlikte son durum 100 kişi olmuş :)

ve o yüz logo içerisinde birinci olabilecek arkadaş zaten yüksek puanları toplamış durumda..

birinci olabilecek dedim "çünkü en iyi" tasarımı yapmış yani... bu bir gerçek şimdi!!

gözlemlediğim kadarıyla arada bir de puanlar düşüyor sanırım çekemeyenler var :):):)

kızmayın ama zâtı muhterem gayet akıllıca bir logo yapmış..

bu arada tüm grafikerlet.net üyelerinin beraat kandili kutluyorum :)

hepinize hayırlı geceler...

X-R@Y

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar bu ne biçim iştir. Ne kadar çok gurursuz insan var. Ben şimdiye kadar ne öğrendiysem yaptıysam kendi emeğimle kimseye muhtaç olmadan yaptım. Ama hiçbir şey yapmadan,logonun ne olduğunu bilmeden wordden bir kaç birşey karalayarak gönderdikleri şeylerin 1. gelmesi için ellerinden gelen insanlar var. Ipad kazanmak için emek harcanmış logolara 0 veriyorlar. Hiç yüzüne bakmayacağımız logolar yüksek puanlarda. Ne diyeyim ilerde iyi bir grafiker olurlarsa aynıları başlarına gelir inşallah. İnşallah onlarında emeklerini ellerinden alırlar.

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
@x-ray

1 nci tur yaklaşık 15 dk sonra bitecek.

Sonrasında ise veritabanından blok olarak oy düşürmek için verilen oylar sorgulanacak...bu oyları veren iplerin "tüm" oyları iptal edilecek.

Dolayısı ile yarın sabah hileden arındırılmış sonuçlarla karşınızda olacağız.

Sıralama da bu düzeltilmiş sonuçlar çerçevesinde yapılmış olacaktır.

Onur DAL

🏅Acemi Tasarımcı🏅
valla benim yarışmaya katılmaktaki tek amacım sadece yapılan çalışmalar içinde ne kadar yeterli olduğumu yaptığım çalışmayı karşılaştırarak görebilmekti kendimce. insan tabiki kazansa mutlu olur ama bazen bişeyler ortaya koyarken göremediği ayrıntıları yada çeşitli fikirleri başkasının bakış açısının yansımasıyla farketmesi daha kolay oluyor. çalışmaları incelediğimde kendi yaptığım çalışmadan çok çok daha başarılı bulduğum çalışmalar oldu. umarım gerçekten bu işin hakkını vermiş kişiler kazanır ancak bazı çalışmaların şişirme puanlar aldığıda malesef bariz ortada. emek harcanan güzeldir ancak içinde birazda üretkenlik varsa.sonuçların dilediğiniz gibi olması dileğiyle kandiliniz kutlu olsun...

Komikaze

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle bu gece önemli gece malumunuz berat kandili..

dolayısıyle böylesi rahmani ve manevi bir gecede hayırlı bir yarışma sonucuna ulaşmış olacağız bu sabah 10:00 itibariyle..

değerli yarışmacılar lütfen birbirlerimizin kalbini kırmayalım.

kimse bu i-pad i almakla zengin olamayacağı gibi sahip olmazsa fakir de olmaz....

ancak şu bir gerçek ki paintten çıkma logolarla aralarında birkaç profesyonel logonun aynı yarışmada olması bile statü olarak kabul edilebilecek birşey değil.

herkesçe de malum olan son sayfadaki aynı tasarımcıdan çıkmış üç logodan özellikle ilk iki logo bir defa içlerinde en aykırı olanıydı bence..

biz de zamanında reklam ajanslarında storyboard, poster,broşür, kitap kapağı-mizanpajı vs. binlerce tasarımla boğuştuk..

neyin ne olacağını göz ucuyla baksak anlar olduk..

türkiye deki görsel kirlilik o kadar fazla ki yaratıcı ve aykırı bir tasarım böylesi yığıntı bir ortamda doğrusu kendini hemen farkettiriveriyor :)

bakalım 2. aşamada bu sefer ne tür vukuatlarla karşılaşacağız :):)

şimdilik iyi geceler..

b.y. c.a.r.t.o.o.n.i.s.t. k.o.m.i.k.a.z.e.

TheQuickly

🌱Yeni Üye🌱
yaw ne halk oylaması safsata hepsi oylama süresi bitti biz hala oy kullanamadık nedennnn? eğer bu organizasyon sanalsepet firmasınınsa sınıfta kaldılar anlayamadığım tek şey ise grafikerler.net nasıl alet oldu ?

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
@ The Quicky,

Safsata dediğiniz halkoylamasında neredeyse tüm oyları grafikerler.net deki insanlar kullandı.Oylamanın bitişine kadar oy kullanamamış olmanın nedenlerini kendinizde de aramanız gerektiğini düşünüyorum

Günlerdir oylama yapılıyor ve yarın ikinci turu yapılacak.

matrix_y_z

🌱Yeni Üye🌱
ben fprot e şunu sormak istiyorum bu kadar tartışma ve ilginç oylamalara rağmen

maddede belirtildiği gibi

12) Ödüller:
Yarışmanın birincisine bir adet “iPad 16 GB Wi-Fi Apple Notebook” verilecektir. Ödül kazanan kişiye sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 10 işgünü içerisinde kargo aracılığı ile gönderilecektir.

demişsiniz yani herşeye rağmen vermek istediğinizi daha önceki tutumlarınızdan da çıkarmak zor değil..

insan sormadan edemiyor bu verilecek i-pad defolu felan mı ya da paketi mi açılmış ya da bilmediğimiz başka birşey mi varr??..........

çünkü değeri 1.500 tl civarında olan bir cihaz ve siz yarışmanın sonucu ne olursa olsun hangi logo kazanırsa kazansın (wordde yapılmış logolar gibi) böylesi bir ürünü vermeyi baştan kabul etmişsiniz. bu işte bir tuhaflık var gibi

ne yani şimdi bu ürün %100 orijinal temiz,garantili ve faturalı teknosadan alınmış gibi bir ipad mi olacak???

1. gelen logoyu beğenmezseniz başka bir logo sahibiyle görüşeceğiz demişsiniz

bu da demektir ki 2 ipad vereceğiz diyorsunuz

yahu insan bile bile parasını çöpe atar mı

dandik logo en yüksek puanı aldı diye 1.500 tl değerindeki bu aygıt verilebilir mi yaaa

2yle çarpsak 3.000 tl demek

buradaki mantığınız ne anlayabilmiş değilim..

ipad bolluğu mu var ki sizde??

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
@Matrix

Burada kast edilen olay
halk oylamasının sonucu ile elde edilen birinciliğin önemsenmesi ve ödüllendirilmesidir.İzmir'in köklü firmalarından birinin internet sitesi olan Sanal Sepet elbette faturalı sıfır kutusunda cihaz teslim edecektir. Kaldı ki firma zaten ipad satışını bir aydan fazla bir zamandır yapmaktadır.

Ancak firma 1 nci olan logo ile çalışmak istemeyebilir, bu durumda da çalışmak istediği logoya telifi öder çalışır. Bu katılan tüm logoların telifini alan yarışmaların karşısında alkışlanması gereken bir tavır olmalıdır, eleştirilecek bir tavır değil.

tanurhan

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar ilk 10 açıklandı şimdi 2.oylama başlayacak.Grafik tasarımdan gerçekten anlayan arkadaşlardan rica ediyorum, ilk 10 olarak "OYLAMA" sonucunda seçilen logolara bir baksınlar ve yorumlarını yapsınlar.Acaba bu logolardan hangisi heryerde kullanılabilir söylesinler.Eğer bir logo yapılıyorsa bunu daha öncede belirttim her alanda kullanılabilir olması gerekiyor.Baktığımızda kartvizitte de antetli kağıtta da kullanılabilecek olması gerekiyor.Ayrıca hiçbir logonun siyah beyaz halini göremedim ben bu çalışmalarda.Logo benim bildiğim kadarıyla ilk başta siyaha beyaz tasarlanır daha sonra renklendirilir.Logo da amaç siyah beyaz halinin de renkli halinin de anlamını yitirmemesidir.Tek diyebileceğim o kadar iyi çalışmalar varken ilk 10'da bu logoları görmek hayal kırıklığıdır.Gerek kompozisyon düzeni gerekse ifade eksiklikleri eminim bu işten anlayalar tarafından da ilk bakışta farkediliyordur.Herkese iyi günler.

jelibonn

🌱Yeni Üye🌱
fprot ve sanalsepet gerçekten büyük iş başarmak üzeredir bence de!!

keşke Yarışmanın birincisine bir adet “iPad 16 GB Wi-Fi Apple Notebook” verilecektir.

yerine 32 GB verilse bari verilmişken ödül tam bir ödül olsa... :):)

zaten bir güzellik yapıyorsunuz double yapabilirseniz ödül daha yerinde ve muhteşem olacaktır

bahsettiğiniz gibi izmirin büyük firmalarından birisisiniz sonuçta

değil mi yani :)

halktan biri

🌱Yeni Üye🌱
iyi günler grafikerler.net takipçileri..

daha önceki yazımda da belirttiğim gibi görsel niteliği olamayan logolar yüksek oy alabilir

ama şu belli ki bu yarışmada 1 adet özgün logo bulunuyor.

ki kendine -TASARIMCI- diyen er kişiler SanalSepet.Com.TR geliştirme blogu, logo yarışması uygulama sayfası
buradaki 5. sıradaki formata dikkat etsinler..

A.Selim Tuncer'in makalelerini okuyanlar zaten bu ayrımın farkında olur.

kinsel düşmanlıklar besleyerek başarılı logolara çamur atmanın mantığı yok yani :):)

iyi bir tasarımcının vicdanı da olmalı!

oy kaygısı ayrı mesele görsel kalite ayrı sayın grafikerler.net kullanıcıları :)

tinceoglu

🌱Yeni Üye🌱
sapalsepet adresindeki "yeni logomuza siz karar verin" bölümüne .org yle biten adresi ekleyin isterseniz sanalsepet müşterileri siteyi bilmiyor olabilirler bence oy kullanamazlar .. kolay gelsin... :)

fprot

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Yarışmanın ikinci turu başlamıştır,

Katılanlan arkadaşlara başarılar dileriz.

Sanal Sepet

alexiacortez

🌱Yeni Üye🌱
Yarışmanın ikinci turu başlamıştır,

sabır gerektiren meseller;

1-oylamanın başladığı tarihten itibaren oylama yapamadık. sebep: register php sayfasında kullanıcı adı ve mailimi girdiğimiz halde gunlerceee evet "GUNLERCE" onay maili gelmesini bekledik ve "hala" gelmedi maalesef. ilginc..

2-oylamanın son turu bu sabah başladı. oy vermek için son bir deneme yaptık. kullanıcı adı ve mailimizi istenildiği gibi girdik ama "girdiğiniz kullanıcı adıyla zaten giriş yapılmış" yazısı çıktı karşımıza. önce sevindik "aa, galiba sonunda oy kullanabileceğiz" dedik ama yok mailimize hala bir onay şifresi gelmediği için giriş yapamıyoruz.

bu yüzden;
fprot kardeş "Oylamanın bitişine kadar oy kullanamamış olmanın nedenlerini kendinizde de aramanız gerektiğini düşünüyorum" derken kurum olarak kendilerini de sorgulasınlar. oylama başından beri tek bir oy kullanamadık!!!!!!!!
total fiyasko.