Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Katalog yapımına yeni başlamak

alperenaybuke

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ne biçim fikirler var ya rab ?! Herkes ne de çok seviyormuş mesleğini. Peki bunca ahkam kesenlerin hangisi mesleğinin ahlakını ve cömertliğini koruyabilmek için şu ana dek bu PAYLAŞIM forumunda birilerine yardımcı oldu ? Pazarda limon satmak için limon üreticisi olmak gerek, gibi fikirleri olanlar var. Ne bencil bir dünyada yaşadığımızı bir kez daha hatırlattılar bana. İnsanları resmen itiyorsunuz grafikerler ve reklamcılar üzerinden.

alperenaybuke

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Tabi bir de "ben de bina yapmak isterim" diye işin ve fikrinin basitliğini iyice göze sokmaya çalışanlar var ki onlara şunu demekten hiç çekinmem doğrusu : "Grafikersin ve kalacak bir yere ihtiyacın varsa, sana yıkılmayacak bir ev yapmanın püf noktalarını anlatabilirim. Elbette sen benim mesleğimin ben de senin mesleğinin pirleri olamayız buncacık yardımla. Ama insan oluruz."

alokatalog

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hocam sen takılma ayrıntılara katalog tasarım konusunda fikir önemli veya hizmete özel fikirleri corbis sitesinde googlede arama yapar gibi "anahtar kelime" ile çıkan sonuçalardaki fikirler seninde aklından geçen fikirlerdir. bir kaç alternatif sayfa tasarımı yapr sonra paylaşırsan üzerinden yorum yapmak mantıklıdır.

Örnek katalog tasarım sayfaları için bu linkteki örnekleri de inceliyebilirsin.

aynur.ry

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bi meslek hakkında bilgi sahibi olumadan saygısızca yorum yapmak olgun insanlara hiç yakışmıyor...Katalog yapımı burda yazılarak anlatılacak bişey mi? Bi katalog hazırlarken kaç tane program değistiriyoruz?En basıtınden yazıların yerlestırılmesı için : firmaya uygun üretimine uygun doğru font seçimi bunların büyüklüğü küçüklüğü ,bold ,italic oluşu, rengi, harf aralığı ,satır aralığı,paragraf başları ... bunların baskıda sorun çıkmaması için convert'lenmesi.. gibi bir sürü ayrıntısı var... biz sadece yazılar için bu kadar düzenleme yaparken ..fotoğraflar için, kapaklar için yazılar için renkler için bu kadar ayrıntıyı nasıl anlatmamız beklenir??? Hadi anlattık diyelim karşımızdaki arkadaş anlıyabilecek mi?????? En önemli soru bu zaten.. Arkadaş basit bi iş için yardım istemiyor ki ..karvizit için yardım istese hadi eyvallah ama .. arkadaşlarımın dediği gibi bi binayı yapmak için nasıl yardım isteyemezsek katalog yapmak için de sıfırdan biseyleri anlatarak interret ortamında hiç bir yere varılmaz... İnsanlıktan yardımdan bahseden arkadaşlar : hiç kimse yıllarını verip uğraştığı mesleğini sıfırdan birine öğretmek zorunda değil ..evet bunu yapnlar var özel kurslarda öğretmenlik yapan arkadaslarımız var.bunun için bizi yargılamak da hiç birinize düşmez.. inş mühendisi arkadaşımız bu mesleği çok basit gördüğü için kendisinin de yapabilceğini düşünmüş sanırım ama eminim anlamıstır düşündüğü gibi olmadığını...
Arkadaşların da dediği gibi milletin ağzı torba değilki büzesin muhabbetine dönmüş resmen...

Metuh

🌱Yeni Üye🌱
Sırf bu konuya yorum yazmak için üye oldumu başlangıc olarak belirtmek istedim.Arkadaşlar ne kadar basit bir sorunu büyütmüşsün ve bi vatandaşın yardım isteğini bu kadar acizleştirmişsiniz gerçekten kendimdem utandım.Arkadaşlar lütfen söle düşünün evinizde ampul patladı hemen elektirikçimi çağırcaksınız veya arabanız lastiği patladı hemen servisimi arıcaksınız.Bu şunu anlatıyor elektirik tesisatı çekilecektir o zaman yeltenmezsin çağırırsın gelir işini yapar veya arabanın motoruna bişey olur götürür servise halleder arkadaş bir soru sormuş zaten sizinde dediğiniz üzere bu işler basit işler değil zaten soruyu soran vatandaşa sunucağınız cözümlerle bile en kral tasarımcı olmayacak bile cünkü bu işler zaman ayırılması gereken kafa yorulması gereken işler öle 2 günde öğrenmekle olmaz.

Ama vatandaş pratik bir cözüm aramış belkide ama sorcana sorduna pişman olmuş tabiki sen işini yapıcan ama inancı olan kişiler şunu çok iyi bilsinlerki yapılan iyilikler hiç bir zaman karşılıksız kalmaz ben millete bişeyler öğretim diye kendimi yırtıyorum bu zaman kadar kimi aldıysam yanıma gel bu işi sana öğretim çalışalım bişeyler yapalım hepsi dayanamadı kaçtı gitti o yüzden şunuda unutmayın ki eğer bi insan katalog yapmak istiyorsa ve bunu yapacağına inanıyorsa o kişi o katalogu yapar iyi veya kötü teşvikle hiç bir sonuç elde edilmez oturduğu yerden kimse para kazanamaz ve mücadele edende hiçbir zaman aç kalmaz Allahın izni ile selametle

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Aslında herkes her işi yapabilir. Grafikerlikte yapar, pilotluk da yapar. Önemli olan öğrenme hevesi ve öğrenmeye ne kadar zaman ayırdığı. İnşaat mühendisi katalog yapar tabi. İlk başlarda çok iğrenç işler yapar, para kaybeder kaybettirir, yapa yapa, araştıra araştıra bu işi kendine meslek bile yapar. Sadece bu platformda "ben ilk defa katalog yapacağım" diyen birine buradan yardım edilemez. Bu konu burada anlatılabilecek kadar basit bir iş değil. Buradan öğrenilecek grafkerlik, inşaat mühendisinin "kuma biraz çimento at, biraz çakıl at..karıştır beton yap kalıba dök olsun sana bina" demesine benziyor. Kaldıki türkiyedeki müteahhitlerin ezici bir çoğunluğu mühendis değil. Hep ustalarla iş bitiriyor. Yukarıda bir mimar arkadaş "bu işi p.shopla" halledebilirsin demiş. Aslında paintte bile yapılır. Painte yaparsın bir senede indesing de yaparsın bir günde..Şimdi nerden başlamak lazım öğretmek için. Sanat eğitimini hiç hesaba dahi katmıyorum..Sonuç olarak burası bir bilgi paylaşım merkezi, sıfırdan meslek öğretme merkezi değil. Zaten öyle olsa bu site paralı olur. Hazır lop bilgiye ulaşmak bedava değil.

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
Neden bazı grafiker arkadaşlar başkalarının amatörce de olsa onların işi ile ilgilenmelerini kabul edemiyorlar.

Evet o çok bilmişçe grafikere git diyen arkadaşlar. Ben de öğretmenim. Bir dergi hazırlamamız gerekiyor. Ama paramız yok. Bedava yapacak mısınız yoksa biz bu işlerle biraz olsun ilgilenen bazı öğretmen arkadaşlarımıza (mesela bana) amatörce hazırlatacak mıyız?

yaa hocam benim param yok ama ben üniversiteye hazırlanıyorum acaba bana bedava özel ders verirmisin bir yıl boyunca....
ne saçma yerlere çekiyorsunuz siz konuyu ben bunu anlamadım.... bakın arkadaşlar ne güzel izah ediyorlar bu böyle bi iki yardımla yapılacak işler değildir. bu bir meslektir ve sizler bu mesleğe saygısızlık ediyorsunuz...
o zaman iki toplama yapan öğretmen olsun mala ile sıva yapmayı bilen inş mühendisi olsun... melemen yapmasını bilen aşçı olsun... daha bunun gibi örnek gösterebileceğim bi dünya meslek var... lütfen herkesin mesleğine saygı gösterin ve ona göre yorum yapın...
ve herkes kendi bildiği işi yapsın

nestle

🌱Yeni Üye🌱
İlk mesajımı bu başlıkta yazmak nasip oldu, tüm meslektaşlara selamlar :)
Başlık sahibi arkadaşa :
Eğer yeterince bütçeniz yoksa ve kendiniz bu işi üstünkörü öğrenip birşeyler karalamak istiyorsanız yapmayın !
Gidin bir copy center'a, gayet makul bir fiyatla, kataloğunuzu tasarlasınlar. Kaç tane bastıracaksınız, ona görede fiyat çıkarsınlar, sizde kurtulun bizde kurtulalım :D

Son düzenleme:

By Efsane

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.barrierproductions.com
Beyler ne boşuna polemik yaratmaya gerek yok böyle işleri matbaalar halleder her photoshop'u açan ben kendi broşürümü katalogumu yapıcam derse o zaman matbaaları kapatalım grafikerlik'de olmasın bu iş bir meslektir grafiker ben inşaat mühendisinin işini yapıcam diyemiceği gibi bir inşaat mühendiside ben grafiker'in işini yapıcamda diyemez he çizim yapmak hoşuna gidiyordur kendi broşürlerimide yapim der o ayrı bir mesele ama bir kaç kere photoshop açıp kapamayla bu kaliteli işler yapmaya kalkmasın kimse

endymion21

🌱Yeni Üye🌱
Aklıma takılan bir şey var.
Burası bir paylaşım sitesi mi?
Yoksa okulunu okuyup, programı sağdan soldan öğrenip veya kursalara gidip vs... Yinede evde iş bekleyen grafiker arkadaşlar için bir gelir kapısı mı ?
Dışarıdan tarafsız bakan biri olarak şunu söyleyebilirim ki grafiker arkadaşlar sözüm size biraz fazla abartıyorsunuz. Saygısızlık yapıyorsunuz.

Kimsenin sizin işinizi elinizden aldığı, alacağı yok. Kimsenin sizin işinizi küçümsediği de yok.
Kendi kendinize triplere girmişsiniz çok ilginç geldi..

Sizin mantığınıza göre kimse amatörce kendi çapında birşeyler yapmak için uğraşmasın. Nice üniversitede okuyan arkadaşlar var inanın 4.sınıfa gelmesine rağmen turizm okuyorsa hayatında otelde çalışmamış, insan ilişkileri yok denilebilecek kadar az, bırakın diğer dilleri ingilizce bilgisi beginner seviyesinde. Halkla ilişkiler ve reklamcılık okuyanlarda yaratıcılık diye birşeyden söz edilemiyor. Son sınıfa gelmiş kamera tutmasını, haber yazmasını, bilgisayar mühendisliği okuyup hayatında daha önce bilgisayar kullanmamış açmasını kapamasını yeni öğrenen insanlar var.. Neden ? Bizim saçma yerleştirme sistemi yüzünden..

Unutmayın ki sizin mesleğiniz bilgiden önce yaratıcılık gerektiren bir sektör. Karşınızdaki insanın düşünceleri sizinkilerden her zaman için daha yaratıcı ve zekice olabilir. Programı biliyorum diye pekte havalara girmenize gerek yok.
Mesleğinize saygım sonsuz AMA insanların heveslerini saygısızca baltalamaya çalışmayın bari. Yardım etmek istemiyorsan cevap yazmazsın veya çok zor ve karışık olduğu için
bu işi bilen birisine yaptırırsan daha doğru olur, gibi yapıcı bir tutum sergilerseniz daha iyi olur.

spacecell

🌱Yeni Üye🌱
12 yıldır bu mesleği yapıyorum,gece-gündüz canla başla çalışıyorum.Bir kere bile internetten bu nasıl olur,nasıl yapılır diye aramadım.Bir logo için bile günlerimi gecelerimi verdiğimi bilirim.Emeğimin karşılığını alayım derken,şu olanlara bakın...Bu mudur?

Grafiker olmayıp,ne var canım bende yaparım diyenler yüzünden ben kaç zaman aç kaldım bu meslekte.Lakin oturmuş şirketler sayesinde değerimiz anlaşılıyor,çok şükür...

O,bu,şu bu işi ayaklar altına alırken,Şimdi benim mesleğim ne? Ben ne iş yapıyorum ve kime yapıyorum? Boşa mı emek verdim ben bunca yıl bu mesleğe...

Ne tadını bıraktıktınız ne de tuzunu!Herkes kendi işini yapsın,bi'zahmet...

Saygılar

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşa yardımcı olalım bence..
ilk önce hangi ölçüde çalışacaksın onu belirle. Daha sonra kullanacağın fontları tespit et. Başlıklar ve metinler için. Renklerini de belirle..Fotoğrafları hazırla. Tüm fotıoğrafların renk ayarlarını tek tek yapmalısın. Ps de levels ve curves senin işini görecektir. (ps bilmen lazım ama bilmiyorsan kursa gidebilirsin). ardından bir tasarım hazırla..( tasarım içinde bir kursa gidebilirsin ) Grafikler yapacaksan illlustarörde yapmalısın. ( illustratör bilmiyorsan kursa gidip öğrenebilirsin ).Daha sonra bir indesing sayfasını belirlediğin ölçülerde ve sayfa sayısında açmalısın.. ( indesing bilmiyorsan kursa gitmelisin ). Bir master sayfa yapıp yazılarını ve resimlerini yerleştirmelisin. Daha önce hazırlayıp ithal ettiğin sitilleri, başlık resim metin lere uygulamalısın..Ardından resimleri cmyk ya çevirip sayfaları pdf ye çevirip matbaaya gitmelisin. Gittiğin matbaanın makine ölçüsü senin tirajınla çok alakalıdır..yani 5000 adet a4 ü 70x100 de bastırısan zarar edersin..Matbaa ile pazarlık yapmalısın.."Kalıbını kaça atarsın kardeşşş, kağıdını ben alsam kaça olur, kağıt kaç para, kaç gram kağıda bastırısam iyi olur" gibi sorularla matbaacının kafasını ütüleyip kovulduktan sonra başka bir matbaada bu bilgilerini kullanabilirsin.. Yani katalog yapman çok basit aslında..Sadece: indesing, illustratör, p.sahop, baskı öncesi bilgisi, kağıt mücellit, baslı bilgisi, fiyat bilgisi, tiraj bilgisi, makine ölçüleri, kalıp fiyatları, kağıt fiyatları gibi ufak tefek bilgilere sahip olman yeterli...Bunlarda bişey değil. Zeki, adamsın, mühendis olduğuna göre 2 günde hepsini kaparsın. Güveniyorum sana..Diyelimki bunları öğrendin ve ortaya mutlaka çok acemice bir şey çıkacak..Kataloğu eline alan diyecekki ( kesin ) "bu adamın malında iş yok. Kesin malzemeden çalmıştır. Baksana katalogu bile ucuza getirmiş. " Çünkü şirketinden çıkan her şey şirketini temsil eder..Kolundaki saat bile..Ben başarılar dilerim netçe itibariyle..

eoduzgun

🌱Yeni Üye🌱
Evet Kesinlikle katılıyorum arkadaşlara çünkü bu ülkede doktor doktorluğunu yapmalı, inşaat mühendisi inşaat mühendisliği yapmalı, avukat avukatlık yapmalı grafikerler ve matbaacılar da kendi işlerini yapmalı... o zaman grafiker olan arkadaşlar da çok param var bir apartman yapacağım nerden başlamalıyım der ve çok yerinde bir laf ederler. sonuna kadar katılıyorum ve destekliyorum herkes kendi işini yapsın...

chessman007

🌱Yeni Üye🌱
Yazık gerçekten

Arkadaşların dediği doğru siz diğer işlerin hepsini erbabına mı götürüyorsunuz? Bu küçümseme değil ama şunu da kabullenmek lazım grafikerlik tam manasıyla bir meslek değildir. yani doktorluk gibi. sanat kısmı da vardır. bundan dolayı insanların ilgisini çekmiştir ve amatör olarak bununla uğraşanlar vardır. bunu da anlamak gerekir. zaten bu kişinin gidipte bir matbaa yada bir yerde işe girme gibi bir düşüncesi yok. ve burası bir paylaşım sitesi insanlar burada paylaşmak için diğerlerine yardımcı olmak için takıldığı yerleri sormak için burada. eğer ben bildiğimi paylaşmam bende kalsın diyecek kişilerin burada zaten yeri yok. Lütfen daha saygılı olalım

berk35

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.berkguclukol.com
arkadaşa yardımcı olalım bence..
ilk önce hangi ölçüde çalışacaksın onu belirle. Daha sonra kullanacağın fontları tespit et. Başlıklar ve metinler için. Renklerini de belirle..Fotoğrafları hazırla. Tüm fotıoğrafların renk ayarlarını tek tek yapmalısın. Ps de levels ve curves senin işini görecektir. (ps bilmen lazım ama bilmiyorsan kursa gidebilirsin). ardından bir tasarım hazırla..( tasarım içinde bir kursa gidebilirsin ) Grafikler yapacaksan illlustarörde yapmalısın. ( illustratör bilmiyorsan kursa gidip öğrenebilirsin ).Daha sonra bir indesing sayfasını belirlediğin ölçülerde ve sayfa sayısında açmalısın.. ( indesing bilmiyorsan kursa gitmelisin ). Bir master sayfa yapıp yazılarını ve resimlerini yerleştirmelisin. Daha önce hazırlayıp ithal ettiğin sitilleri, başlık resim metin lere uygulamalısın..Ardından resimleri cmyk ya çevirip sayfaları pdf ye çevirip matbaaya gitmelisin. Gittiğin matbaanın makine ölçüsü senin tirajınla çok alakalıdır..yani 5000 adet a4 ü 70x100 de bastırısan zarar edersin..Matbaa ile pazarlık yapmalısın.."Kalıbını kaça atarsın kardeşşş, kağıdını ben alsam kaça olur, kağıt kaç para, kaç gram kağıda bastırısam iyi olur" gibi sorularla matbaacının kafasını ütüleyip kovulduktan sonra başka bir matbaada bu bilgilerini kullanabilirsin.. Yani katalog yapman çok basit aslında..Sadece: indesing, illustratör, p.sahop, baskı öncesi bilgisi, kağıt mücellit, baslı bilgisi, fiyat bilgisi, tiraj bilgisi, makine ölçüleri, kalıp fiyatları, kağıt fiyatları gibi ufak tefek bilgilere sahip olman yeterli...Bunlarda bişey değil. Zeki, adamsın, mühendis olduğuna göre 2 günde hepsini kaparsın. Güveniyorum sana..Diyelimki bunları öğrendin ve ortaya mutlaka çok acemice bir şey çıkacak..Kataloğu eline alan diyecekki ( kesin ) "bu adamın malında iş yok. Kesin malzemeden çalmıştır. Baksana katalogu bile ucuza getirmiş. " Çünkü şirketinden çıkan her şey şirketini temsil eder..Kolundaki saat bile..Ben başarılar dilerim netçe itibariyle..
Ben sana olucağı söyleyim.

Sen o kadar öğrendiğin bilgiyi ona tek konuda yazarsın ama o sana hiçbir zaman inşaat mühendisliği hakkında birşey anlatmaz ;) o yüzden herkes mesleğini yapsın. Biz nasıl onun betonarmesine karışmıyosak oda bizim kataloğumuza grafiğimize karışmasın.

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Neden bazı grafiker arkadaşlar başkalarının amatörce de olsa onların işi ile ilgilenmelerini kabul edemiyorlar.

Evet o çok bilmişçe grafikere git diyen arkadaşlar. Ben de öğretmenim. Bir dergi hazırlamamız gerekiyor. Ama paramız yok. Bedava yapacak mısınız yoksa biz bu işlerle biraz olsun ilgilenen bazı öğretmen arkadaşlarımıza (mesela bana) amatörce hazırlatacak mıyız?

Konularda ne var ne yok diye gezerken mesajını henüz okuyabildim. Bir öğretmen öğrencileri, okulu için bir çalışma yaptıracaksa ve durumları yoksa giderlerini karşılayacak o okulun; konuyla ilgili bir çok kişi "ben yaparım." diyecektir. Konumuz, her çalışan gibi kazanmak evet, ve meslektir emek ister demek buna da evet... ama bizler insanız her şeyden önce... Siz öğretmensiniz bir veli gelse dese ki, çocuğumun desteğe ihtiyacı var, ancak durumumuz yok. İşte tam o anda vereceğiniz tepki inanın bizden farklı olmaz. Yardımcı olursunuz. Şöyle öğretin diyemezsiniz ama doğru mu? Öğretmek başka çok başka! dersiniz ki, "önemli değil öğretirim". Biz de farklı değiliz.

elfilton

🌱Yeni Üye🌱
Evet genelde bu programın kullanıldığını gördüm. Daha önce photoshopta biraz çalışmıştım. Amatör birşeyler vardı çıkardığım. Şirketime kurumsal ve 2 adet ürün dahil olmak üzere 3 adet katalog çıkarmayı düşünüyorum. Sayfa adetleri 16+kapak olarak düşünüyorum. Sizin bana şuradan başlayın diye bir tavsiyeniz varsa o yönde ilerleyeyim.
Sorunuzda hata yok! sorunuzu sorma biçiminizde bir yanlışlık var. Çok fazla basite indirgemişsiniz. Yalnız bu bir meslek! sonradan kazanılabilir bir hobi değil... İnsanlar bu mesleği edinebilmek için yıllarını harcıyor. Hem bu sadece teknik bir iş değil,yapmak için yetenek de lazım. Kızdığım sorunuz değil, sadece sorunuzun altında yatan o rahatsız edici düşünce. Lütfen herkes kendi işini yapsın. Benim sizin mesleğinizi yapabilmem için nasıl en az 4 sene okuma zorunluluğum var ise, buradan bir iki soru ile alacağınız cevaplar sizi programa hakim kılmayacaktır. Anlayacağınız üzere merakınız var ise, eğitim şart!

zorbayy

🏅Acemi Tasarımcı🏅
üstad zaman ve bilgi gerektiren bir iş.

kısaca görseller %100 oranda 200 dpi altında olmasın.

30 x30 cm iyi bir ebattır.

durum bu yani özetinde sana en temel olarak bunlar açıklanır.

Fakat uzun ve geniş bir açıklama istiyorsan youtube ve diğer net ağı bu konuda sana yardımcı olacaktır uzun uzun kimse zaman ayıramaz.

kolay gelsin.

AlperAkbiyik1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Benimde şöyle bir apartman yapacak kadar param var ama hiç inşaattan anlamam sizce nasıl residance 3+1 daire yaparım.:rofl:

Araya alıp almamak değil; yalnız gerçek şu ki bu bir iş; bir meslek... Bunun hangi kısmı algılanamıyor?

Grafik Tasarımları ypan kişiler hiç bir zaman bu ülkede meslek sahibi olarak görülmedi.Bundan sonrada zannetmiyorum. bn yıllarımı harcayım bu iş için sen çık photoshopta resmin üzerine yazı yaz ben dergi yapacam katlog yapacam die ortaya atla....

Dişi_Kartal1

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar neler oluyor meslek sahibi olmak için illaki diploma şart degil mezun olanlarıda görüyoruz bende MAKİNA TEKNİKERİYİM 10 yıl meslegimi yaptım ama 3 yıldırda grafiker olarak calısıyorum ilk işimde matbaaya baslamıştım ve rakibim vardı 2 yıl grafikerlik okumuş 5 yılda çalışmış ben ise daha cmyk nedir bilmiyordum inat ettim bu mesleği yapacağım diye ve benim yerime usta grafikeri işten çıkardılar ogün bügündur azimle işimi yapıyorum insan isteyince herşeyi yapabilir